|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.10.2012 10:02:13   
Anoniman
Što si se skenjala zbog MMR?

Pisala je Yula da se u Fr daje čak i ako dete ima alergiju na jaja. Pisala i Verus da se u Americi daje iako je prisutna alergija na jaja. Pa, valjda taj sav svet zna šta radi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2001
10.10.2012 10:03:23   
Yula
Tash, ne brini se odmah, uopste ne mora da znaci da je od sirceta, zapravo, ne pada mi na pamet na sta bi mogao reagovati iz sirceta, znas li ti? Pretpostavljam da si citala sastav ima li sta neobicno u njemu?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2002
10.10.2012 10:04:48   
Yula
Pa da, sta vam je zene, daje se i u Srbiji, bas smo dosta pisale o tome. Kazu da su sada te vakcine unapredjene i uopste ne smeta ni deci koja su alergicna na jaja.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2003
10.10.2012 10:07:43   
Snelle
Pih, ispadoh glupa u društvu, nisam znala da se daju i ako je dete alergično na jaja user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2004
10.10.2012 18:26:25   
Yula
Ajd, ne zeki Snelle, pa ko bi to sve propratio, i mi smo to saznale jer je kod nas skoro bila aktuelna vakcina.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 2005
11.10.2012 0:27:52   
Anoniman
videcu sa dr u ponedeljak da pe vakcine probamo i belance. sta da radim, bolje i tako, bicu mirnija. danas smo ponovo jele zumance, ako se ovo danas uopste moze nazvati jelom.. user posted image slivana je, kuka po ceo dan, izgleda ponovo zubu.. cetvorke su sve cetiri nikle samo po pola, a druga polovina tih ogromniiiih cetvorki treba tek da se pojavi. a koliko ja vidim krecu i trojke! bas sam se iznenadila, ja sam mislila da one idu puno kasnije. vide se bele loptice, naziru se gde su desni.. uglavno, ona nista nece da jede. prespavala je veceru, samo popila mleko (u koje sam stavila malko pahuljica, da ne bude bas nista nije jela) i zaspala ponovo. danas je zumance kao malu kajganicu drzala u ruci i gurala u usta, ziva sam se preledila. ali nije joj nista! uopste nisam pisala dnevnik ko zna od kada.. moracu da precesljam ovu temu pa da ispisem koliko puta smo do sada probale zumance, ja mislim oko 5. danas je pojela oko 1/4.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2006
11.10.2012 0:29:50   
Anoniman
snelle user posted image
kad god "naidjem" na tebe bacim pogled na tvoj tiker. user posted image user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 11.10.2012 0:30:11 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2007
11.10.2012 0:31:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
Što si se skenjala zbog MMR?

zbog price o autizmu (pored frke zbog alergije).

jel mare bese primio mmr?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2008
11.10.2012 9:00:12   
Anoniman
Da, primio je. Iskreno, ja ne verujem u priču o autizmu. Stava sam da dete koje na vakcinu reaguje autizmom, da je to dete već imalo neki "zez" u organizmu, i smatram da bi se autizam u nekom svom obliku, u jednom momentu svakako aktivirao, nevezano za vakcinu. Znam, ni takvo razmišljanje ne teši, jer kako mi da znamo da nije baš naše dete to koje će imati okidač? Ipak, ja sam oboje vakcinisala. Dal mi je stajala knedla u grlu? Jeste. Ipak, ja verujem u medicinu i vakcine.

Nisam juče dala sirće. Pojavio se ekcemčić i kod drugog uha, i po bradi. Mada, i meni je podivljao ekcem na prstu, možda je samo promena vremena. Ili od ovog slinavljenja... user posted image
Elem, odložila sam sirće, probaćemo opet kada ozdravi.

Izgleda da postoji mogućnost da Marka ubacim ranije u vrtić sa Lukom, trenutno se niko ne javlja zvaću posle. Da ide na dva sata dnevno. Posle doručka, i da ostane na voćnoj užini.

Odoh sada da pišem u Grafomotoriku, bio je roditeljski juče.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2009
11.10.2012 9:42:15   
Verus
Taske jesi dobila moj SMS? Total IgE je 12 a normalan je do 26 ili 29 sad tacno se ne secam. Znaci nema alergija na ono sto do sada jedeuser posted image Sa tim da sam jela soju i obicnu plazmu, pa sad, koliko je toga proslo u moje mleko:on je konzumirao i nije reagovao. Tako da nije bilo potrebe da radim ceo panel. E sad, kad bude napunio 12 meseci, odvescu ga da uradim ceo panel, a evo i zasto: ako pokaze da je kazein pozitivan, necu poceti da jedem mlecno, a ako je negativan, pocecu da jedem sve mlecno, a cekacu da on bude bar 15 meseci pre nego sto mu dam nesto od kozijeg mleka....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2010
11.10.2012 9:44:33   
Anoniman
Videla sam Verka sms, i zaboravila da odgovorim. Bila sam u nekom haosu juče. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2011
11.10.2012 10:06:56   
Yula
Nek Bog oprosti ako gresim, ali ni ja ne verujem uopste u tu pricu MMR-autizam, cak ni ne mislim da je mmr okidac za autiza vec se jednostavno u to neko vreme dete razvija punom brzinom i tada pocinju da se primecuju poremecaju ponasanja. Sada krive i kandidu u crevima, ali opet i za to kazu da se kod dece sa autizmom jednostavno iz nekog razloga kandida mnogo namnozi u crevima i onda samo pogorsava ionako vec problematicno stanje, jer izaziva razne tegobe i naknadno razdrazuje i uznemiruje dete. Ja nekako verujem da se neko dete jednostavno rodi sa tim problemom, kako, zasto, ne znam.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2012
11.10.2012 10:11:47   
Anoniman
Pitala si me za sirće. Nema sastav. Piše da je alkoholno sirće dobijeno alkoholnim vrenjem (ako sam dobro zapamtila). 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2013
11.10.2012 10:14:00   
Anoniman
Tašo evo šta sam videla "U našoj zemlji sirće se proizvodi od melase koja je nusprodukt pri proizvodnji šećera, iz nje se izdvaja alkohol etanol od kojeg se sirćetnom fermentacijom dobija alkoholno sirće. Osim melase, koriste se kukuruz i druge žitarice, razne vrste vina i voća."

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2014
11.10.2012 10:16:38   
Anoniman
Pa, u principu, sem ako kazein nisu turali u vino, onda nema nekih problema, zar ne? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2015
11.10.2012 10:22:34   
Anoniman
Uf, znaš i sama kako to ide, ako se u fabrici proizvodi još nešto, što sadrži kazein, onda nema garancije da nije dospeo i u sirće? I ko zna kakvo vino je u pitanju, i šta sve stavljaju u njega, kako bre mogu da prodaju nešto bez ikakve deklaracije o proizvoduuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2016
11.10.2012 10:30:43   
Anoniman
Poštovani!

Imam dete od 2 godine koje je alergično na kazein, protein kravljeg mleka. Ishrana mu je redukovana, dosta namirnica ne jede, ne bih Vas mnogo gušila sa tom pričom (ne jede mleko i mlečne proizvode, jaja, soju...). Dala sam mu malo Vašeg sirćeta, i dobio je ekcemčić na licu (obično mu se tako manifestuje alergija). No, ekcemčić može biti i od pada imuniteta jer jeste prehlađen. Našla sam na internetu ovo " "U našoj zemlji sirće se proizvodi od melase koja je nusprodukt pri proizvodnji šećera, iz nje se izdvaja alkohol etanol od kojeg se sirćetnom fermentacijom dobija alkoholno sirće. Osim melase, koriste se kukuruz i druge žitarice, razne vrste vina i voća." Malo sam se poljuljala ovakvim saznanjem, jer znam da se kazein stavlja u neka vina pri finalnoj obradi da bi se dobila bistrina. Tada sam shvatila da ustvari ne znam kako se dobija sirće, šta se sve koristi. Molim Vas, kažite mi kako se proizvodi Vaše sirće. Da li postoji nešto što bih, s obzirom na detetovu alergiju, trebala znati? Da li postoji mogućnost da u sirće dospe nešto od jakih alergena?

Unapred zahvalna,

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2017
11.10.2012 10:31:24   
Yula
Verus user posted image user posted image user posted image
Uradila si pravu stvar. Imaj u vidu da ce mu kaka varirati i nekada biti malo cudnijeg mirisa, nekada od hrane, nekada malo nazebu, nekada zubici, lizu svasta... A sta ja da ti pricam, tebi je to drugo dete.

Macaki, pa sto si se uplasila za kajganu od zumanceta ako ona vec jede zumance? user posted image Srecno sa belancetom, ja mislim da ce to dobro proci.

< Poruku je uredio Yula -- 11.10.2012 10:35:53 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2018
11.10.2012 10:32:21   
Anoniman
Javi kad odgovore, baš me zanima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2019
11.10.2012 10:35:32   
Yula
Uh, Tasho, sada kada Nedja ovo napisa, mene strah da ne stavljaju vino kao ono sto je neko pio dok je dojio pa na kraju ispalo da ima kazeina u vinu, kao i u mom jabukovom sircetu. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2020
11.10.2012 10:40:00   
Anoniman
Mhm, i mene je strah. Nije imao ekcem jako dugo, te je ovo zaista čudno. Jeste, bilo je leto, pa je sada zahladnelo, no ipak, jednostavno imam osećaj da nešto ne štima.
Pri tom mi mama kaže da tek kiseli kupus neće moći da jede jer se on sam kiseli. Nisam razumela šta je rekla jer sam bila besna na ceo svet juče, pa sam se na njoj istresla user posted image , ali ona kaže da je prirodno kišeljenje gore od dodavanja sirćeta (po pitanju alergija).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2021
11.10.2012 10:41:01   
Snelle
To je ono što sam ja pričala - ne kupujte ništa na čemu ne pišu sastojci niti to isto dajte deci. Kad u hleb stavljaju surutku, i mnog druge sastojke, kao i u neke namirnice za koje u životu ne bih rekla da imaju bilo šta mlečno, onda me ništa više ne može iznenaditi.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2022
11.10.2012 10:43:50   
Anoniman
U moje hlebove ne stavljaju surutku, a i surutka je sasvim druga grupa alergena od mleka i mlečnih proizvoda. No, ipak se slažem sa tobom da ne treba da se daje i da se igra, iako, u dopisivanju sa nekim proizvođačima sam zaključila da ni deklaracijama ne treba verovati!

LESICE, trebaš mi!!!!

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2023
11.10.2012 10:45:09   
Snelle
Znam ja da je surutka sasvim druga grupa alergena, ali ja nisam htela da jedem ni taj hleb.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2024
11.10.2012 10:59:55   
lesica
Tash tu sam. Pitaj?

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here