Anoniman
|
evo me da se javim... juce smo isli kod hematologa na pregled i vadila krv, pa sam ja danas prepodne isla kod doktora. jaaako mi se dopao dr, smiren i stalozen, strpljivo je odgovorio na svako moje pitanje. rezultat je sledeci: hemoglobin je kseniji 122. ja pitam kako sad to, kada je pre 20-ak dana u dispanzeru bio 104, kaze ne znam, ali 122 je. gvozdje joj je samo malo ispod granice, skroz neznatno, ali ostali rezulati ukazuju na to da ona ima jos zaliha gvozdja od rodjenja. sto se ostalih vrednosti koje su povisene/smanjene tice, rekao mi je da ne brinem i da to i ne gledam jer su to ref. vrednosti za odrasle. terapija ne treba, samo da dodjemo za 4 nedelje na kontrolu. njegov savet je da joj damo junetinu, rece ja nisam cuo da je neko alergican na junetinu, on misli da to nema veze sa eventualnom alergijom na mleko. takodje je pominjao i dzigericu, ja sam danas kupila junecu, ali nisam jos odlucila hocu li joj je davati. yula, kseniji se nije ekcem povukao. imala ga je i kada sam ja jela apsolutno sve, i kada sam bila na bas rizogoznoj dijeti, a ona takodje nista nije jela, pa i sada. ja ne mogu po njemu da gledam koja joj namirnica prija. cak razmisljam da on kod nas uopste nije posledica alergije, ne znam ni sama... njoj ne izlaze nikakve posebne promene po kozi kada jede sumnjive namirnice, sem kada je dobila sa 5 meseci crvene pecate oko usta. inace, to sto nekada ima tackicu tu ili tamo, ja sam prestala da gledam. ja sikrena da budem sumnjam u to sto dr prica i jedva cekam da odemo na sledece testiranje. resila sam da upste necu da ga podsecam da sam ga zvala i da smo obustavili mlecno, samo cu cekati da vidim sta ce test reci. to ne znaci da ne verujem nasem dr, naprotiv, ali ne mogu vise da lisavam dete svega jer se meni nesto ucinilo, posumnjala sam itd.. ona je vec velika, a skoro da nista ne jede. i na pric testu nema nikakve r-je ni na piletinu, ni na junetinu, a ja sam dete toga lisila. dosta mi je vise pametovanja, kako on bude rekao, tako cu da radim! ja sam gotovo sugurna da joj pavlaka uopste ne smeta, u slast je jela i nikakve r-je nije bilo. a kiselo mleko i jogurt joj se ne dopadaju, kada je probala uopste nije bila odusevljena, cak se i gadila na k. mleko. sto se tice zele bombona, bas sam danas jela neke u kriskama, proizvodjac BG produkt. pise u sastavu: sredstvo za zeliranje agar-agar (izmedju ostalog). zelatin C proizvod ima i na njemu pise u sastavu: svinjski zelatin. eto, znaci nije uvek govedji! mozete da probate taj. a za zele bombone mislim da su bezbedne.
|