Yula
|
IZVORNA PORUKA: Macaki yula, moguce da mu je bilo previse mleka, sto rece tash. pokusaj da malo smanjis kolicinu, pa vidi kako ce reagovati. ja K odaaaavno vise ne dizem da podrigne, ima jedno 5 meseci minimum. ona je ustavljuje sisajuci, ja se onda samo iskradem. inace, sinoc nam je pala sa kreveta. zaspala je u nasem krevetu, ja je zagradila sa jedne strane, a sa druge samo jednim jastukom, i otisla do dnevne da donesem jos jastuka. onda sam zastala da vidim sta mm radi na kompu i posle 2,3 min cujemo mi samo bup i plac. mi trk u sobu, ona lezi licem na tepihu, ja je podignem, ona se zaceni od plakanja. posle meni nije bilo dobro, srce me drmalo i ruka pocela da trni, usta da plave.. mislila sam slogiracu se. Macaki, zeno, izvini, ali moram malo da te izgrdim. Da li si ti svesna da ce tvoje dete tek da pada, da se udara, povredjuje i da ti, sve i da si non-stop pored nje, to neces moci uvek da sprecis? Ja ne znam ni jednu bebu koja nije bar jednom ljosnula sa kreveta, a mislim da ne znam ni jednu koja nije ispala cak iz kreveca! Jos pala na tepih, plakala odmah, znaci da je sve ok. Razumem da se uplasis, ali toliko da pocne ruka da ti trne?! Opet moram da ti kazem da ti tom detetu trebas i sutra, i preksutra i za godinu dana i za 20 godina! Moras da cuvas svoje zdravlje, ako ne zbog sebe, a ono zbog tog deteta. Da si moja sestra, ili moje dete, dobila par vaspitnih po dupetu da se pusis, a ti se ljuti slobodno. ovako davala sam 4 dana samo jogurt, prvo po kasicicu, pa po 2,3, pa po nekliko gutljajcica. onda smo jedan dan preskocili, pa smo onda probali pavlaku. to smo klopali 2 dana, pa onda presli na kiselo mleko. nista joj nije bilo. ali sam primetila da joj se od svega najvise dopala pavlaka, valjda joj je ostalo ne dopada jer je kiselo. ona ima i dalje taj ekcem na bradi, jedan malecki ispod brade i malo oko usta (ispod oka vise nema). moguce da joj ta kiselina smeta, da je okida i da zato nece.. ili joj se jednostavno kiselo ne dopada. zvala sam dr jutros.. ona kada je cuo i za najmanje crvenilo oko usta rece obustavljajte! ja rekoh mislim da je od kiseline iziritirala ekcem oko usta. kaze svejedno, nemojte da dajete do sledeceg testiranja. znaci, ni ja vise ne mogu da konzumiram mlecne proizvode. bas sam se ubedacila. nestle pahuljice koje jedemo pise da MOGU sadrzati mleko. pojma nemam sta bih sada, da li da joj dajem.. a mislila sam da ga pitam da li mozemo doci da je bocne samo na mleko, pa nisam... nista, cekacemo kontrolu. Ako se dobro secam, njoj se ekcem bio potpuno povukao, zar ne? Ako se povukao i vratio od kada jede mlecno, onda mislim da i sama znas odgovor. Ne verujem da je jogurt toliko kisao da bi izazvao ekcem od kiselosti. Secam se da smo se na moru kada izgorimo mazali kiseli mlekom i ono bi smirivalo upaljenu kozu, a ono je kiselo, pa ne verujem da jogurt moze da iziritira ekcem. Meni je posebno bilo sumnjivo podrigivanje posle jogurta. Da li se to desavalo i kada bi jela pavlaku? Kako god, ako i dalje ima alergiju na pkm, ne sekiraj se, polako, prerasce je, vidis da ionako nije jaka reakcija, nije povracala, nema prolive i slicno. Puno sam razmisljala o vama i vasem problemu oko alergija i malokrvnosti. I moj L. je bio bled kao krpa dok je samo sisao i sada je bledunjav, takav nam je svima ten, ali ipak je to normalnije. Nije malokrvan sada, a za ranije ne znam. I ja sam cula da su cesto dojene bebe malokrvne i opet se vracam na isto DOJENJE posle 4. meseca ili FORMULA? Ranije sam savete SZO uzimala zdravo za gotovo, od kada imam bebu respitujem se na sve strane, uporedjujem iskustva svoje i svojih drugarica sto iz reala sto sa neta i kapiram da cela ta njihova prica ima mnogo rupa. Npr. bila sam ubedjena da su dojene bebe vitke a na formuli gojazne, sto uopste nije istina, moja beba i bebe mojih drugarica su sve od reda bile bucmaste dok su dojile, a na formuli su srazmernije napredovale. Mozda je to zato sto dok dojimo mnogo nam se trazi slatko, pa secer koji mi jedemo prelazi u mleko? Planiram sledecu bebu da dojim do 4. meseca ali da budem na dijeti bez trunke mlecnih proizvoda, a jednu flasicu dnevno da mu dajem ad mleko i to neki hidrolizat kazeina, pa bih posle 4. meseca polako u moju ishranu uvodila mlecno i ako ne bude reakcije preci cu na neku laganu formulu. Bar za sada tako paniram, videcu da li ce se sta do tada promeniti.