Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.7.2012 9:44:41)
|
yula, 12 mm precnik plika? user posted image meni se to cini uzanso puno! sta je tash-mama bese rekla povodom toga, d aje to zbog tesitanja sa zivim namirnicama ili.. ? Ne, to je veličina reakcije. Kod Marka je na mleko 7mm, ali je to nerealna mera, jer on nije imao jedan plikčić tu, već dva (što ukazuje na anafilaktičku reakciju), pa je tada dr i rekla da se to ni ne meri, ali kao premeriće, čisto da mi imamo info za sledeće testiranje. IZVORNA PORUKA: Verus RR Yula, prvi put cujem da se daje anestezija za vakcine, mi to ovde nikad nismo ni dobili kao opciju. Oli je primio sve redovne za 6 mesec, i pedijatar je rekla da se MMR da je i deci alergicnoj na jaje, i da ih samo zadrze sat vremena i prate, ali da nikad nije imala reakciju, pa cak ni kod alergicne dece. Kaze da su to tako male kolicine da nema sanse da izazove reakciju... IZVORNA PORUKA: Yula Mi smo danas bili kod pedijatrice, primio je dve vakcine: protiv meningitisa i jos jednu, nemam pojma za sta. Malo je plakao a ja nemajka kupila samo jednu anesteziju jer sam mislila da ima da primi samo jednu vakcinu. Pedijatrica mi kaze da je pitala svoju drugaricu alergologa da li Lazar sme da primi MMR i ona je rekla da sme, da je dosta dece sa veoma jakim alergijama primilo i da nije bilo nikakvih negativnih posledica. Ipak je ostalo da je primi u bolnici, jer je alergolog na uputu napisala da mu tamo daju, pa ova dr nije zelela da komplikuje stvari. Hajde, to me teši. Treba da zovem dr da primimo MMR, ja sam u frci, hoću da umrem, ali ako već i moja dr, i Yulina dr iz Fr, i Verusina dr iz USA tvrde isto, valjda je onda to - to. Prošao je Lukin rođus, tako da bih ja da to odradimo što pre, jer hoću da se skroz oporavimo do mora (12.08), jer je reakcija na tu vakcinu sa zakašnjenjem. yula, meni je mnogo drago sto se stvari kod vas odvijaju super. user posted image mozda se neces sloziti sa mnom, ali ja ne mislim da je za to zasluzno specijalno mleko koje je laki pio, tj. da mu je ono u bilo cemu pomoglo. jednostavno je doslo njegovo vreme! kao sto maretovo (tash) nije doslo jos iako pije isto to mleko, ali doci ce! ja cenim vrlo brzo. lakiju je organizam sazreo, prerastao je alergiju na mleku (nisam sigurna da li je ikada bila dokazana, podseti me) i sad je super. ja radim ono sto trenutno smatram da je najbolje za moju bebu. Baš i nisam sigurna o čemu pričaš ovde, jer, Lakijevo i Maretovo stanje je ustvari isto. Laki je bio i ostao alergičan na jaje, a Mare je bio i ostao alergičan na mleko. Kako onda došlo / nije došlo vreme? Nisam razumela. Apsolutno delim Yulino mišljenje da se kod alergične dece treba ukinuti podoj, da je to prevelik rizik. I da, Maretu je bilo znatno bolje kada smo skroz prešli na Allernovu jer više nije jeo pirinač koji sam ja jela... Malko si ovde polupala lončiće, ali nije bitno. Očigledno svi zastupamo različite teorije: - Yula i ja nismo za dojenje i davanje namirnica na koje dete pokazuje ikakvu netoleranciju - Ishler i ti jeste za dojenje i davanje (kroz dojenje ili drugačije) namirnica na koje dete pokazuje ikakvu netoleranciju - Verus doji na striktnoj dijeti i bebi uvodi ono što je prethodno isprobala preko dojenja... (sorry ostale, još nisam pohvatala sve vaše stavove - zaista ništa lično [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) Chris, mama mi je na putu, hajde me podseti za koji dan. Nama je danas 3ći dan sveže kajsije. Jeo je juče i čips.
|
|
|
|