RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.7.2012 23:14:55)

yula, jedemo meso svaki dan. danas smo preskocili jer nismo bili u nasem gradu, pa da ne komplikujem.. tj. kupila sam joj juce gotovu kasicu sa piletinom, ali nisam htela danas da rizikujem kada smo na putu, pa sam odustala. inace, svakog dana jedemo meso, naizmenicno - jagnjetina, svinjetina, junetina, piletina, pileca dzigerica. [sm=smiley1.gif] planiram uskoro da uvedem curetinu, nisam je nasla pre pa eto nisam .. ali cu to sto pre da uradim! vidim da vi ruckate zdrebetinu, cula sam da je to strasno zdravo meso. ali ne znam hocu li naci da kupim i gde da trazim. mada je meni sama pomisao na zdrebe.. [sm=smiley19.gif]

pravila sam ja za sebe tako kukuruzni hleb, pola palenta, pola sitno kukuruzno, pa sa praskom za pecivo i kiselom vodom. ali ne bude nesto posebno.. generalno kukuruzno brasno ne moze nesto posebno da naraste kada je samo, tj. bez psenicnog i jaja, kao kada se pravi projanica..

verus, ja sam potpuno zaboravila kako ide raspored uvodjenja namirnica [sm=smiley13.gif] jer smo mi imali jos start, pa par puta ponavljali neke namirnice.. i nismo bas redom uvodili kako se obicno uvodi.
ja bih ovako: banana ili breskva - svejedno koje ces prvo, pa palenta, pa curetina. tada cete imati uveliko 6 meseci, mislim da nece biti rano za meso. sa govedinom bih pricekala.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 0:40:12)

Ni ja se ne secam kad sam uvela palentu,al je bila medju prvim namirnicama, jer znam da mu je visnja bila kisela i trebalo mi je nesto uz nju.
Moja dr tvdi da je alergija na kukuruz jako retka.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 0:43:24)

Mi smo danas probali Dunav. [sm=smiley1.gif] Smesno zvuci, ali nisam htela nista od hrane jer smo danas imali prvo kupanje u Dunavu,imogu vamreci da mu kozi on prija vise od mora i bazena. U moru ima soli, a u bazenu hlora... mozda je i logicno. [sm=smiley1.gif]

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 14:39:16)

Joj ja se tako grozim Dunava[sm=smiley13.gif] uvek se setim mrtvog zeca koji je onako, prosao kraj mene na strandu, i ko zna koliko govana koja tu negde plivaju[sm=smiley36.gif] Ja sve mislim da necu deci dati u tu vodu, a strah me da ce sveki da ih vodi i pusti. I to su moji krivi: nisu meni davali i uvek su govorili da se tako dobijaju kozne bolestine! Pa eto zasto tako i mislim, istraumirali me ljudi[sm=smiley36.gif]

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 16:46:09)

Moja u sustini jede sam piletinu od mesa - bel,batak, dzigericu jer iako sam joj uvela jagnjetinu, osim ekih 10-15 puta nije vise jela jer nismo nasli da mozemo da kupimo cisto od buta, oko 400-500g. Uvescu joj uskoro junetinu.
Nama bebelak za sad ide ok, tj.kaki cvrsto, ili pljeskavicu ili klikere, pu pu da ne ureknem. Koza joj se popravila, onaj osip je verovatno bio od popadaca, a ono sto mi je licilo na ekcem sam pocela da mazem atopik kremom pa cemo videti.
Nije mi sad pri ruci spisak namirnica za uvodjenje ali imam bas svasta nesto, sigurno za dobrih mesec i po-dva. Nego, kad uvodim mlecno (a to cu jos malo sacekati), s cime da krenem? I da li kad uvedem npr.kiselo mleko, da li se podrazumeva da je i jogurt uveden, i pavlaka ili moram sve posebno? Od juce joj dajem posni keks, a danas joj je svekrva dala petit beurre, u njemu ima mleka i maslaca i sojin lecitin.... Ali vec sam pisala da ona mene ne slusa za tu ishranu, tako da mi dzabe da se bunim. Sve se tesim da joj valda nece nista biti, uzela je koji griz, a i pije bebelak... Nadam se da cemo od nedelje na test, ali temperatura jos nikako da padne, ne bih bebu da vzamo 3 sata pa posle da joj ne bude dobro po ovim vrelinama

Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 16:59:17)

Christabel: sa cerkom je pedijatar savetovao da dam 1 malu bebi kasiku jogurta-pa sam joj dala vocni jogurt (sa uvedenim vocem), bas za bebe, i da Yula, davaj punomasno, ovde to savetuju uvek kad je mlecno u pitanju za decu do 2 godine, onda moze i 2% mleko umesto punomasnog.

Ja sam onda dala 1 dan 1 bebi kasiku, pa 2 dan 2, 3 dan 3. Sacekala sam ja mislim nedelju dana, i ako je sve bilo ok (sa kakom i stomakom, jer je nama tu bio problem), dala sam joj onda 4 put da jede koliko zeli. Pa sam onda lagano krenula sa sirevima. Kravlje nisam uvela do 15og meseca, sto je verovatno bilo preterivanje, ali dobro....

Danas sam rekla mami da mu da jagnjetinu sa sargarepom, i da stavi u to 1 bebi kasiku kupovne kasice od graska. Ovde je grasak naznacen od 4og meseca, pa sad videcemo kako ce proci.

maslackic -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 22:30:24)

kada se sumnja da dete imma alergiju na proteine kravljeg mleka, da li i kada se uvode mlecne preradjevine? ja jako volim sve od mleka, ali samo mleko ne podnosim (povracam od njega) volela bih da i kozica moze da jede...

citam Verus da si pisala da je meso dobr azamena za majcino mleko , neko odredjeno ili samo meso ? moje dete i pored slabijeg napredovanja ima super krvnu sliku, Fe i sve ostalo...

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.7.2012 23:27:32)

IZVORNA PORUKA: Verus RR
Ja sam onda dala 1 dan 1 bebi kasiku, pa 2 dan 2, 3 dan 3. Sacekala sam ja mislim nedelju dana, i ako je sve bilo ok (sa kakom i stomakom, jer je nama tu bio problem), dala sam joj onda 4 put da jede koliko zeli. Pa sam onda lagano krenula sa sirevima. Kravlje nisam uvela do 15og meseca, sto je verovatno bilo preterivanje, ali dobro....

verus, ja nisam ovako radila.. niko mi nije rekao da tako treba. ja sam davala svakoga dana i dobro je prolazimo 5 ili 6 dana, pa bi se onda pojavili crveni pecati oko usta, koji bi prolazili za 5-10 minuta. tako i prvi put sa milupinim pahuljicama sa ad mlekom, tako i sa jogurtom, pavlakom.. koje sam 2x pokusavala do sada. ona sa stolicom nikada nije imala problema, uvek je kakila normalno, samo ti prokleti pecati oko usta.. nekako ja to tumacim da bi ona mogla da jede mlecno, ali UMERENO i NE SVAKOG DANA, da joj onda ne bi smetalo.. [sm=smiley24.gif]

mi smo pravili dva dana pauzu.. sutra planiram da joj dam gotovu kasicu od piletine, cisto da znam kada putujemo dal smem to da joj nosim da jede.
e sad.. planirala sam da od sutra krenem sa paprikom. sta mislite dal da je skuvam ili dam zivu? i dal crvenu, zutu ili zelenu? mozda bolje da je ispecem pa da joj dam pecenu? MISLJENJA? [sm=zmeden.gif]

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 0:40:51)

nisam jos uvodila papriku ali mislim da cu kroz neku vrstu bebeceg djuveca

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 9:08:54)

Ja sam papriku davala do sada kuvanu, planiram uskoro da mu dam svežu.

Dala sam mu juče svežu breskvu, oduševljen je, ćapio mi je iz tanjira celu krišku sa sve korom i pojeo u 3 zalogaja, a ja ludača kao oljuštila i sitno naseckala - to mu nije bilo zanimljivo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dakle za sada jedemo:

VOĆE:
- sveže: banana, jabuka, kajsija, lubenica, dinja, banana, sad uvodimo breskvu
- termički obrađeno: bundeva, šljiva / ringlov, kruška, višnja, trešnja

POVRĆE:
- sveže: paradajz
- termički obrađeno: tikvice, pl. patlidžan, blitva, španać, paprika, karfiol, brokoli, šargarepa, krompir, mirođija, keleraba, cvekla, prokelj, kupus, grašak, boranija, pasulj, crni i beli luk

MESO:
- svinjetina (šunka, slanina)
- jagnjetina
- piletina

ŽITARICE:
- pirinač
- pšenica (griz, hleb)
- kukuruz (palenta, kuvan kukuruz)
- ovas
- proso

ZAČINI:
- so
- šećer
- suncokretovo i maslinovo ulje
- susam
- prašak za pecivo

GRICKALICE:
- Dumbo flips (ja to zovem smoki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )
- Čips

Šta sam sada uzaboravila? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 10:47:17)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Joj ja se tako grozim Dunava[sm=smiley13.gif] uvek se setim mrtvog zeca koji je onako, prosao kraj mene na strandu, i ko zna koliko govana koja tu negde plivaju[sm=smiley36.gif] Ja sve mislim da necu deci dati u tu vodu, a strah me da ce sveki da ih vodi i pusti. I to su moji krivi: nisu meni davali i uvek su govorili da se tako dobijaju kozne bolestine! Pa eto zasto tako i mislim, istraumirali me ljudi[sm=smiley36.gif]

Joj Verus nemoj im braniti to! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Moje najlepše uspomene datiraju sa Štranda. Ni za šta na svetu  ne bih menjala valjanje po Dunavskom pesku i kupanje u Dunavu. Neprocenjivo. (meni Dunav miriše, i nemoja da bi neko ovde rekao da smrdi! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley14.gif[/image])

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 15:56:28)

Jao zene, u subotu popodne posle kisurine mi nestane kablovksa, a nama je to sve zajedno-kablovska, internet i fixni. Znaci, posizela sam. Tek malo pre ukljucili.

Puno ste pisale, odgovoricu vam veceras, sada samo da prijavim da je juce bio 2. dan ribe, dobio je jednu punu kafenu kasikicu i jako se ljutio sto nije dobio jos! Nije bilo nikakve reakcije a danas cu smoci hrabrosti da mu dam ostatak teglice, znaci nekih 190-200gr. Mozgala sam koliko danas da mu dam, nisam mogla vas da pitam i prelomila sam da mu dam ceo obrok. Sada je gotovo jer cekam da se probudi i da klopa, zamenu nisam spremila. Sirup protiv alergijeske reakcije je u pripravnosti, ali sam ubedjena da nece trebati. Nekako mislim da mu smeta riba, primetila bih neku promenu bar juce, ali nije je bilo. Drzite nam palceve. Bas cu biti srecna ako riba prodje dobro jer je veoma zdrava. Ne znam samo da li posle svaku vrstu ribe treba posebno da uvodim? Ova koju mu je sada dajem je neka bela morska i zove se Lieu noir, ne znam koja je to kod nas. Odlucila sam se za nju jer je i inace kuci najcesce jedemo, kada jedemo, a to je uglavnom kada nam je sveki tu, ona cesto sprema ribu. Sledeca ce biti losos, on je ovde bas dosta zastupljen u ishrani.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 15:58:27)

Christabel, posto tvoje dete vec uveliko pije obicno adaptirano mleko, ti komotno mozes da joj das mlecne preradjevine bez ikakve bojazni od reakcije. I u pravu si sto se tice krvne slike.

Christabel -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 17:14:28)

Joj hvala na odgovoru. Mada ja se jos nisam odvazila da popijem solju mleka ili jedem nesto mlecno sto nije npr.slag, kolac, keks, cokolada. Ona za sad jos uvek pije 150-200ml mog mleka na dan, a bas retko kad ima oko 300 pije 2x.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 23:20:21)

Macaki, nisam sigurna koliko u belom pilecem i curecem mesu ima gvozdja, znam da se preporucuje crveno meso, znaci jagnjetina, zdrebetina, junetina. Onaj post, ciji link sam vam ostavila, bas detaljno opisuje celu tu problematiku, mislim da cu ga iskopirati i sacuvati.

Da, ne znam da li si na kraju procitala sve tamo sto pise, ali kao jedan od simptoma malokrvnosti se navodi i pojacano znojenje bebe. Odmah sam se setila da si u par navrata spominjala da se Ksenija dosta znoji.

Verus, ja bih pre breskvu jer joj je sada sezona a banana ima stalno.

Tasho, ja se uopste nisam setila da mu dajem svezu papriku. Uglavnom je jede kuvanu mada sam mu ranije davala pecenu.

Neko je pitao za palentu, da ne trazim sada dnevnik, ali i nama je bila jedna od prvih 5 namirnica. Cini mi se da smo mi isli ovako: krompir, tikvica, karfiol, palenta, jagnjetina, blitva. A inace je plan bio sledeci, a tako smo bili i poceli, ali zbog reakcije na pirinac smo prekinuli: sargarepa, pirinac, karfiol... i tu smo stali, pa posle par dana pauze smo isli redosledom koji sam gore napisala. Ali, mi smo krenuli sa punih 6 meseci.

I da, i ovde su grasak i boranija jedna od prvih povrcki koje se uvode, ali ja se nisam vodila time. Pa, ovde je druga vocka jagoda! Jogurtici od 6 meseci sa jagodama i malinama! I to neki jogurtici koji stoje na sobnoj temperaturi, valjda to prave od ad mleka, nemam pojma zaista. Ja to uglavnom bebi necu dati, nema sanse.

Verus, da ne zaboravim, hvala na info za mleko i ja sam to svuda citala, ali rekoh, ajde ipak da proverim i ovde sta vi mislite.

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (9.7.2012 23:40:07)

Deca su cudo. Danas se Lazaru uopste nije dopala riba! Pojeo je pola porcije i to je to. Umesala sam je bila sa malo tikvice. Mislila sam da uvodim ribu 5 dana, ali necu sada da ga mucim da jede to sto ne voli toliko dugo, a i spremila sam ponovo pasulj za sutra, neslan,ali zaprzen, pa videcemo. Uglavnom, racunam ribu uvedenom.

Mozda sutra probamo pomorandzu. Bas sam se okurazila. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 0:54:20)

yula, sad sam gledala u knjizi po kojoj se vodim.. autorka bas hvali piletinu, kaze da ima puno gvozdja, a i svacega jos. sutra cu bas da slikam, pa cu da postavim ovde. ima i dve stranice o anemiji kod dece.
es ad.. ksenijin hematolog kao sto sam vec rekla kaze da je njen hemoglobin ok, tj. malko nizi, ali da to nije za lecenje. tako da uvek dobijemo samo savet o ishrani i to je to. dva puta smo vec vadili krv u hematoloskoj ambulanti, ne bi valjda dva puta pogresili (jer se razlikuju rezulalti kod hematologa i u dz). njegov savet je da jede junetinu, dzigericu, zumanca, spanac, blitvu.. ova poslednja tri ne mozemo na zalost, mada ja cenim da cemo uskoro moci. [sm=smiley1.gif]
sto se znojenja tice, pa ko se ne bi znojio zeno na ovoj temparaturi? [sm=smiley36.gif] i sama se preznojim 50 puta na dan, ovo kod nas je nenormalno, ja ne znam dokle ce.

bravo za ribu! [sm=bravo.gif] ti se bas osmelila, ako, bice sve ok ne brini!!!

ja sam za danas planirala papriku, ali sam ipak dala lubenicu jer smo je imali u kuci. nije htela, na kraju sam joj na silu ugurala malo parcence u usta, cisto da ne bude da nam je propao dan. isto tako je radila i sa dinjom.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 9:26:44)

E, da, i ja sam skontala da ono što jedan dan jede sa oduševljenjem i plače za još, sledeći dan neće ni u ludilu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ali moj stav je da se ni nama odraslima ne jede svaki dan isto. Jedan dan mi se jedu dinje, drugi dan breskve...

Bila sam u Dečijoj bolnici, zakazala sam MMR za utorak sledeće nedelje (17.7.). Plače mi se od muke što to treba da primimo. U principu, bilo bi mi mnogo lakše da nisam iščitala sve one priče o vezi između MMR i autizma (ja takvo nešto nisam imala pojma kada sam vakcinisala Luku), i i dalje smatram da kod zdrave dece takvo nešto ne može da se desi, da se to dešava kod dece koja su od rođenja imala neki genetski problem koji je bio prikriven pa se aktivirao tom vakcinom, ali s druge strane, kako da znam da moje dete takvo šta nema... ma milion stvari mi se mota po glavi. Dr je rekla da ostavimo to za sledeću nedelju jer najavljuju pad temperature, a pošto je ovo živa vakcina, ona ne bi da ga vakciniše baš po najvećim vrućinama... Jel Glaksov Priorix uopšte živa vakcina, po čemu se razlikuje od Torlakovog MMR-a? Inače, reakcija se javlja otpilike 12 dana nakon vakcine, to je period inkubacije za Rubelu.

Mi noćas ništa nismo spavali, Marko je opet počeo da se budi u 1h i traži mleka, a ja neću da mu dam, pa je satima plakao, do kraja mi je zaspao u rukama, pa tražio da ga vratim u krevetac, ja legla na pod pored njega, nešto mi ga bilo žao, te danas jedva mrdam.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 9:45:56)

Odgovor na živa / ne živa vakcina stoji u temi o MMR vakcini. 

Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 10:48:47)

Oprosti Macaki, ja sam nesto razumela da si se ti jos u hladnim mesecima zalila da se ona puno znoji, verovatno sam nesto pomesala.

Tash, napisala sam tamo sta mislim korelaciji MMR-a i autizam.

Posto Lazar ne jede rado ni dinju kada mu dajem u parcicima, a jede samlevenu, resila am da je sameljem i pomesam sa bananom. Nakupovala sam bas puno voca a ne moze puno da stoji, pa sam mu prethodnih dana davala voce i za prvi i za drugu uzinu.  Bas voli da ga jede. I da, Tasho, ja mu uvek voce dajem u komadima i on sam jede, tako se zanima neko vreme. Cini mi se da najvse voli kajsije, breskve i banane, njih nikada ne ostavi. Jabuke izgricka kao mis i cesto pojede mozda pola od onoga sto mu dam. Ja mu obicno oljustim nekoliko vocki i stavim u njegov tanjiric i on kraka; Juce je dobio 1 kivi, 1 nektarinu i 2 pljosnate breskve. One su male, mozda dve budu kao jedna obicna, mozda i manje, ali jaaako slatke, kao med! Ne znam ima li njih kod nas, ja sam ih prvi put ovde videla.

Inace, prekljuce sam borovnice platila 4.5€! Kako su skupe jbt. I to samo 125gr. A danas mi muz stize iz Srbije i morao je da ponese, naravno uz negodovanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , nekoliko pruteva slaninice, mesnate, domace, bez aditiva, kajmak, jedini koji ja inace volim da jedem i to kupuje sveki u jednoj prodavnici u Kragujevcu koja prodaje te mlecne preradjevine, zaista je divan! Nas griz, plazmu i jos ponesto sam narucila, sada ne mogu da se set___im. Uglavnom, planiram Laletu za veceru da dam hleb sa kajmakom i slaninicom! Mislim da ce biti odusevljen, nego, ne znam samo da ne bude malo vise slano, ipak, slani sui kajmak i slanina. Mozda resim da mu ipak dam slaninicu sa pavlakom, a kajmak sa paradajzom, da, mislim da ce to biti bolja kombinacija. I ovde ima griz, ali je nekako krupan i sav se zgeka kada se skuva, nas je zakon! Uskoro cu da mu uvedem kupus i bas se radujem da mu das sarmu da jede! Ali, nju cu da razblazim sa necim, jer ne mogu da kuvam neslanu i bez bibera sarmu, samo cu za njega umesati sa krompirom npr.

Da, preporucila bih vam da kupite borovnice i zamrznete ih, mislim da su one sasvim ok i kada se odmrznu, da imate za zimu. Ovde ih ima stalno, rekla bih, pa mislim da necu zamrzavati.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 10:58:21)

nekoliko pruteva slaninice, mesnate, domace, bez aditiva, kajmak, jedini koji ja inace volim da jedem i to kupuje sveki u jednoj prodavnici u Kragujevcu koja prodaje te mlecne preradjevine, zaista je divan! Nas griz, plazmu i jos ponesto sam narucila, sada ne mogu da se set___im.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 10:59:15)

IZVORNA PORUKA: Macaki

njegov savet je da jede junetinu, dzigericu, zumanca, spanac, blitvu.. ova poslednja tri ne mozemo na zalost, mada ja cenim da cemo uskoro moci. [sm=smiley1.gif]

Ovo je dobar savet, s tim što spanać nema toliko gvožđa koliko s everuje, naprotiv.
Pileće belo nije baš neki izvor Fe, bolji je pileće crno (batak i karabatak) a najbolji izvor je pileća džigerica i pileća srca.

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 12:34:38)

IZVORNA PORUKA: Yula

Oprosti Macaki, ja sam nesto razumela da si se ti jos u hladnim mesecima zalila da se ona puno znoji, verovatno sam nesto pomesala.

jesam se draga zalila, nisi pogresila.. ali ja tada jos nisam znala sta znaci znojiti se. [sm=jezicek.gif] ovo je sad katastrofa, mnogo gore engo pre, bude joj jastuk mokar skroz, kosa joj je stalno preko dana mokra i osuta je oko vrata. ne tripujem se, znam da je od vrucine. mada je juce jela gotovu kasicun sa piletinom ali sigurno nije od toga jer je osip imala i pre toga. znoji se puno i dok sisa, jos ako zajedno zaspimo zalepi se za mene, prebaci nogu preko mene da bude sigurna da necu da pobegnem [sm=smiley36.gif] i onda se naravno obe oznojimo.

IZVORNA PORUKA: Yula
Inace, prekljuce sam borovnice platila 4.5€! Kako su skupe jbt. I to samo 125gr. A danas mi muz stize iz Srbije i morao je da ponese, naravno uz negodovanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , nekoliko pruteva slaninice, mesnate, domace, bez aditiva, kajmak, jedini koji ja inace volim da jedem i to kupuje sveki u jednoj prodavnici u Kragujevcu koja prodaje te mlecne preradjevine, zaista je divan!

[sm=smiley3.gif]
ko je iz kragujevca, mm ili ti? u kojoj radnji kupujete taj fini kajmak? [sm=smiley1.gif]
a domacu slaninu bez aditiva?

Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 12:44:48)

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Macaki

njegov savet je da jede junetinu, dzigericu, zumanca, spanac, blitvu.. ova poslednja tri ne mozemo na zalost, mada ja cenim da cemo uskoro moci. [sm=smiley1.gif]

Ovo je dobar savet, s tim što spanać nema toliko gvožđa koliko s everuje, naprotiv.
Pileće belo nije baš neki izvor Fe, bolji je pileće crno (batak i karabatak) a najbolji izvor je pileća džigerica i pileća srca.

mina, da mislila sam na piletinu uopste, ne belo.. mada mi jos uvek jedemo samo belo meso, ali cu joj uvesti i ostalo. pilecu dzigericu jedemo od pre par nedelja. koliko puta se savetuje da se nedeljno jede? znam da se ne peporucuje zamrzavanje, ali meni stoji u zamrzivacu, isecena na kocke koliko K obicno pojede. prvo sam je pekla na teflonu, ali se sve plasim da li ej dovoljno pecena, da ne bude ziva i onda je prepecem pa bude tvrda. sad je kuvam zajedno sa povrcem.
sto se zelenisa tice, nesto sam citala da se u njemu nalazi dvovalentno fe, a u zivotinjskim proizvodima trovalentno (ili obrnuto) i da je potrebno unositi i jedno i drugo.

minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 14:07:45)

Imamo temu o anemiji kod dece, mislim da ces tamo naci par zanimljivih stvari.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>