Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (10.7.2012 10:48:47)
|
Oprosti Macaki, ja sam nesto razumela da si se ti jos u hladnim mesecima zalila da se ona puno znoji, verovatno sam nesto pomesala. Tash, napisala sam tamo sta mislim korelaciji MMR-a i autizam. Posto Lazar ne jede rado ni dinju kada mu dajem u parcicima, a jede samlevenu, resila am da je sameljem i pomesam sa bananom. Nakupovala sam bas puno voca a ne moze puno da stoji, pa sam mu prethodnih dana davala voce i za prvi i za drugu uzinu. Bas voli da ga jede. I da, Tasho, ja mu uvek voce dajem u komadima i on sam jede, tako se zanima neko vreme. Cini mi se da najvse voli kajsije, breskve i banane, njih nikada ne ostavi. Jabuke izgricka kao mis i cesto pojede mozda pola od onoga sto mu dam. Ja mu obicno oljustim nekoliko vocki i stavim u njegov tanjiric i on kraka; Juce je dobio 1 kivi, 1 nektarinu i 2 pljosnate breskve. One su male, mozda dve budu kao jedna obicna, mozda i manje, ali jaaako slatke, kao med! Ne znam ima li njih kod nas, ja sam ih prvi put ovde videla. Inace, prekljuce sam borovnice platila 4.5€! Kako su skupe jbt. I to samo 125gr. A danas mi muz stize iz Srbije i morao je da ponese, naravno uz negodovanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , nekoliko pruteva slaninice, mesnate, domace, bez aditiva, kajmak, jedini koji ja inace volim da jedem i to kupuje sveki u jednoj prodavnici u Kragujevcu koja prodaje te mlecne preradjevine, zaista je divan! Nas griz, plazmu i jos ponesto sam narucila, sada ne mogu da se set___im. Uglavnom, planiram Laletu za veceru da dam hleb sa kajmakom i slaninicom! Mislim da ce biti odusevljen, nego, ne znam samo da ne bude malo vise slano, ipak, slani sui kajmak i slanina. Mozda resim da mu ipak dam slaninicu sa pavlakom, a kajmak sa paradajzom, da, mislim da ce to biti bolja kombinacija. I ovde ima griz, ali je nekako krupan i sav se zgeka kada se skuva, nas je zakon! Uskoro cu da mu uvedem kupus i bas se radujem da mu das sarmu da jede! Ali, nju cu da razblazim sa necim, jer ne mogu da kuvam neslanu i bez bibera sarmu, samo cu za njega umesati sa krompirom npr. Da, preporucila bih vam da kupite borovnice i zamrznete ih, mislim da su one sasvim ok i kada se odmrznu, da imate za zimu. Ovde ih ima stalno, rekla bih, pa mislim da necu zamrzavati.
|
|
|
|