RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

indy_25 -> RE: Razvod braka (22.6.2014 21:19:22)

Hvala vam svima puno puno puno :)

indy_25 -> RE: Razvod braka (22.6.2014 21:23:47)

A da za auta sam i zaboravila. Imamo auto i dole i ovdje ovo sto je ovdje je na meni ali mene boli briga neka ga uzme. Ja samo trazim da mi kupi mali stancic jednosoban u bosni kad ostarim i kad odem u penziju da se vratim dole. A imamo pare na tom racunu dole da kupimo jos dva stana. A sada je planirao da od tih para kupi kucu na moru u hrvatskoj u Tucepima.

Didy -> RE: Razvod braka (22.6.2014 23:01:37)

Joj, Indy, baš mi je žao što prolaziš kroz sve to, ali te i ja podržavam potpuno! Sad su mi u glavi neki tvoji raniji postovi, nemam pojma iz koje teme, ali nešto si pisala da tbm često putuje poslovno, a da ti imaš apsolutno poverenje u njega. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tako mi je tužno kad neko toliko poverenje zloupotrebi. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ne razumem se baš u pravne stvari, najbolje sačekaj da čuješ šta će ti advokat reći, ne lupaj glavu unapred. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Glavu gore i napred. I izbori se za svoje. Mada, ono što je najvrednije iz vašeg braka ti ćeš da uzmeš za ruku i povedeš sa sobom.

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 9:11:33)

Zvala sam maloprije advokata u Sarajevu koji mi je rako da mu mogu blokirati imovinu i sve racune. Samo moram poslati svoju punomoc i platiti. Sinoc sam imala sa njim zucnu raspravu do 2 navece da bi rekao da je on u aprilu vec stan preveo na necije ime. Ali ni tako mi ne moze nista jer je advokat rekao i da prepise i da proda ja uvjek mogu da trazim potraznju jer posgoje datumi kada je to sve uradjeno. Tako sam zapravo i mislila ne moze to tek tako olako prolaziti. Znaci on i dalje negoduje i govori da ce mi pola novca dati u julu pola u septembru. Nema problema cekacu ja i septembar dok mi ne da moj novac a do tada ce biti blokirana sva imovina tako da uvijek mogu dobiti i vise nego sto trazim. Tako sam sretna danas u ovom svom mom ludilu.

vonavoj -> RE: Razvod braka (23.6.2014 9:54:05)

o svasta..on je unapred kovao planove da ti ne ostane nista! e,pa bori se do kraja! sve je to vase,zajednicko!

Klarita -> RE: Razvod braka (23.6.2014 10:17:13)

Ja bih trazila mnogo vise[sm=smiley13.gif]

bubulence -> RE: Razvod braka (23.6.2014 10:18:48)

IZVORNA PORUKA: Klarita

i ja, zaboravila bih na ponos i uzela sve sto moze!

Klarita -> RE: Razvod braka (23.6.2014 10:24:10)

Koji bre ponos u ovakvim situacijama??? Ko ga [sm=smiley35.gif] Kad je znao da se provodi sa zajednickim parama, sad treba i da plati. Tacka!

Trcosava -> RE: Razvod braka (23.6.2014 10:30:20)

Indy žao mi je, ali slažem se sa devojkama - sve što možeš mu uzmi. Stoka neopevana

mtajcica83 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 11:12:29)

Indy, zao mi je i razumijem te kroz sta prolazis..Imas svu podrsku naS sa RR.
Ja sam u nekoj ludoj, nenormalnoj, sit.uaciji u vezi papira za razvod, imovine, stana , auta itd...Toliko mi je muka da o0 svemu tome da cak ni ne pisem nista ovdje...Kad se sve zavrsi nadam se , jednog dana,.....sjescu fino i napisati cijeli post o tome...

vonavoj -> RE: Razvod braka (23.6.2014 12:17:48)

IZVORNA PORUKA: Klarita

i ja! uz tebe smo virtuelno![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Didy -> RE: Razvod braka (23.6.2014 16:32:18)

joj, Indy, baš je kreten! Slažem se da treba da mu uzmeš sve što možeš kad je takav skot. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ivaMark -> RE: Razvod braka (23.6.2014 17:39:07)

Kakav jednosoban stan Indy... a njemu sve ostalo.. Sto ti njemu ne kupis stan u Bosni a uzmes ostalo, pa to je sve tvoje koliko i njegovo. Sve na polaaaaa i kraj. Vidis da je jos u aprilu prebacio stan na trecu osobu [sm=zz_banghead.gif]

Nego, nije mi sada jasno...vi ste se razveli vec ili sta... zar se imovina ne deli u toku procesa razvoda [sm=zmeden.gif]

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 19:01:17)

Nemam snage da se borim i da ratujem sa njim oko svega najvise bi voljela da zavrsimo sve na normalan nacin i bila bi zadovoljna sa jednim stancicem. Ja cu svakako ovdje dobiti od drzave stan a i ovaj ovdje mu mogu uzeti s tim da placam hipoteku koja kosta 1000 e a to mi je bas puno. Ovako cu dobiti od drzave stan koji ce mi drzava placati. A tamo samo zelim mali stancic za mene jer kad djeca odrastu da se imam gdje vratiti. Ali ako ne bude pristao dobrovoljno na to sto trazim ondq cu da idem na sve sto mi pripada. Sutra cu vec da posaljem informacije advokatu a on ce meni punomoc na koju moram da ga ovlastim. I on ce odmah poceti s procesom da blokira sve. Kada dobijem ono sto trazim povucicu blokadu. Ma ne vjerujem ja da je to on na nekog prepisao on to samo mene plasi da odustanem. Sad znam da mogu uzeti sve sto mi pripada i nicega se vise ne bojim. A potraznja zajednicke imoveni se trazi mimi razvoda. To je posebna tuzba. Nas razvod je sporazuman i na njemu ce pisati da se sve dijeli e onda jedan od nas dize tuzbu na osnovu toga ako ovaj drugi ne zeli da ga isplati ili da podjeli.

IvaMark nismo jos razvedeni razvod je jos u procesu. Ali posto je sporazumni razvod bice brzo gotovo i ne moramo ici na sud samo ce nam ga poslati postom to ce biti za par sedmica.

Olga75 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 19:11:58)

Indy , draga pa do toga je doslo ?
u svakom slucaju nemoj ti da ratujes sa njim , za to postoje advokati
ja bih se odselila pre razvoda , ako je kraj sta cekati ?
i sve sto ti po zakonu pripada zmi a uzmi i vise jer muskarci ne placaju alimentaciju , plate para puta i to je to
cim zavrse sa zenom , zavrse i sa detetom

Trcosava -> RE: Razvod braka (23.6.2014 19:15:26)

Indy kako bre tako? I u sporazumnom prekidu braka mora da stoji šta se sve tačno deli, odnosno šta je stečeno za vreme braka. Pa i ako je sporazumno i ako ne želiš ništa, postoji dogovor ge ti kažeš da nečeš uzimati ništa od nepokretne imovine stečene u braku, a u zamenu za to on će ti isplatiti xy sumu novca ili kupiti/ustupiti stan bla bla

Ko ti je sklapao zahtev za prekid braka?????

Žapkić -> RE: Razvod braka (23.6.2014 19:48:18)

To što je on prepisao deo vaše zajedniček imovine na neku treću osobu-to on može da okači mačku o rep. Postoje datumi kada je uknjizena stečena imovina, na koga se vodi i na koga je i kada prepisana. Ako je prepisano pre nego se okončala brakorazvodna parnica- to se vodi kao zajednička imovina i niko ti ne može sporiti pravo na nju.
Druga stvar, ti i ako nisi radila, imaš ista prava nad imovinom kao i on, jer je sve stečeno u vašoj bračnoj (vanbračnoj) zajednici.Dakle sve se deli 50-50%. Moze on da se koprca koliko hoće, ali tako je kako je. I, ni pare mu nemoj oprostiti! J3er, na kraju krajeva, ti si ga prala, peglala, hranila-ako ništa drugo! Ako je tako u zemlji Srbiji, u normalnim zemljama je još povoljnije po majku i decu.

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 19:58:41)

Trco evo kako je bilo nazvao je advokate ovdje oni su poslali formulare koji smo mi ispunjavali a ti formulari su nasi dogovori. Tu stoji roditeljski plan a to je da sara pripada meni. Za imovinu scu pokretnu i nepokretnu djeli se sve po pola.advokati su nas samo jednom pozvali da se potpisemo i rekli nam da ce sve trajati +- 4 sedmice. Ne moramo dolaziti ni na sud ni nista jer smo se lijepo dogovorili. Znaci ovdje je to sporazumni razvod. Nakon toga mi se ko ljudi dogovorimo a ako ne onda se salje tuzba za imovinu stecenu u braku. Tako mi je isto i rekao advokat jutros da tuzba moze ici i uz razvod ali moze i poslije razvoda.

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 20:12:53)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Indy , draga pa do toga je doslo ?
u svakom slucaju nemoj ti da ratujes sa njim , za to postoje advokati
ja bih se odselila pre razvoda , ako je kraj sta cekati ?
i sve sto ti po zakonu pripada zmi a uzmi i vise jer muskarci ne placaju alimentaciju , plate para puta i to je to
cim zavrse sa zenom , zavrse i sa detetom

Olga otisla bi ja ovog momenta ali ne mogu cekam razvod tj papir s tim idem u opstinu i oni mi moraju naci stan u roku 6 mjeseci. S obzirom da radim ali pola radnog vremena ne bih mogla imati za normalan zivot ovdje. Zato ce mi pomoci opstina jer cu dobijati od njih socijalnu pomoc. Plus cu imati jos nekakvih manjih primanja od poreza. Djeciji doplatak ce mi se povecati.On mi mora alimentaciju placati. Ovdje mora placati jer ce mu se samo skidati s racuna znaci ne moram da ga proganjam. Znaci samo cekam taj ebeni papir da pocnem da polako rijesavam stvari ovdje. A to sto u bosni vec sutra cu da pocnem rijesavati tako da cu blokirati racun i stan i auto i dio vikendice da se osiguram da mi ne moze nista. Da ste ga samo vidjele danas kada sam mu rekla sve to bukvalno je zapjenio problijedio poceo se tresti. Nece da prica sa mnom vise do juce smo pricali. A ja pojacala muziku i cistim po kuci s osmijehom. Mislim da ce ga srce zdrmati.

branki* -> RE: Razvod braka (23.6.2014 20:16:46)

draga indy,kod nas sto se tice sporazumnog razvoda,advokat ti sastavi obrazac u kome je tacno precizirano ko ima starateljstvo nad decom,da li je starateljstvo zajednicko ili majka ima puno starateljstvo(sto je bolje za tebe),naznaci se visina alimentacije,koliko puta nedeljno ili mjesecno otac vidja dete i u kom intervalu,sta je sve od imovine steceno u braku i nacin na koji se to deli.papir potpisuju obe strane i advokat i pecat.to je pravosnazno.ako se ne mozete dogovoriti oko imovine,tj jedan se ne slaze,onda se samo razvedete sporazumno,a ide posebna tuzba gde ti trazis svoj deo.takse su prulicno velike,bar za nase uslove,pogotovu ako je u pitanju velika imovina ili veci novac.

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 20:26:47)

IZVORNA PORUKA: branki

draga indy,kod nas sto se tice sporazumnog razvoda,advokat ti sastavi obrazac u kome je tacno precizirano ko ima starateljstvo nad decom,da li je starateljstvo zajednicko ili majka ima puno starateljstvo(sto je bolje za tebe),naznaci se visina alimentacije,koliko puta nedeljno ili mjesecno otac vidja dete i u kom intervalu,sta je sve od imovine steceno u braku i nacin na koji se to deli.papir potpisuju obe strane i advokat i pecat.to je pravosnazno.ako se ne mozete dogovoriti oko imovine,tj jedan se ne slaze,onda se samo razvedete sporazumno,a ide posebna tuzba gde ti trazis svoj deo.takse su prulicno velike,bar za nase uslove,pogotovu ako je u pitanju velika imovina ili veci novac.

Pa da branki tako je i nas sporazumni razvod mi smo sve ispunili i u vezi sare vidjanja svaki drugi vikend mada mu ja nikad necu braniti da je vidi ni mimo toga ona je jako vezana za njega pa cak vise nego za mene. Tako isto i u vezi imovine sve stoji da se djeli na pola ali da cemo se mi dogovoriti oko svega. Alimentacija je izracunata na 300 e. Znaci isto je kao i dole.

Verolina -> RE: Razvod braka (23.6.2014 21:32:08)

IZVORNA PORUKA: indy_25

A to sto u bosni vec sutra cu da pocnem rijesavati tako da cu blokirati racun i stan i auto i dio vikendice da se osiguram da mi ne moze nista. Da ste ga samo vidjele danas kada sam mu rekla sve to bukvalno je zapjenio problijedio poceo se tresti. Nece da prica sa mnom vise do juce smo pricali. A ja pojacala muziku i cistim po kuci s osmijehom. Mislim da ce ga srce zdrmati.

Ja bih drukcije dozivljavala razvod. Poslednje sto bih zelela jeste da vidjam lice coveka koji me je povredio i emotivno uzdrmao. Zivis sa covekom sa kojim si se razvela pod istim krovom i mislis kako da se finansijski osiguras posle jednog velikog soka koji se zove razvod..Ili mozda ja brak i zajednicu shvatam i suvise ozbiljno? I opet sam rekla sta mislim, u stvari, nisam sve , jer me nesto mnogo i ne zanima, samo kazem da mi je ovo najcudnija stvar za koju sam cula od jedne zene koja je do skora volela tog coveka.... Znam da od plakanja nema nista, ali ....Meni je sve ovo nekako [sm=zmeden.gif]

indy_25 -> RE: Razvod braka (23.6.2014 22:05:26)

Draga Verolina svi smo razliciti tako da ti ne mozes razmisljati kao ja. Kao prvo on meni jeste uradio to sto je uradio povrijedzena jesam ali nisam ljuta. Ja ne mogu tjerati nekog da voli mene na silu. On mene nije volio zato je to uradio. Osim toga draga moja Verolino ja s tim covjekom imam dijete a taj covjek je prihvatio moje dijete iz prvog braka i ni u kakvim ga stvarima nije odvajao od sare. On je uvijek bio dobar otac. A draga moja Verolina ja ne zelim da moje djete ustvari djeca pate zbog nas ja zelim da on ucestvuje u odgajanju mig djeteta jer ce mi trebati muska podrska. On jeste prema meni bio los. Mozda je i on sve trpio radi sare. Hvala bogu pa razmisljam normalno koliko toliko da mogu da prihvatim poraz. A naravno da o imovini razmisljam to je moje isto koliko i njegovo. I sta ti ovdje ima biti cudno. Razguli i ne odgovaraj na moje postove jer te to ne treba zanimati imas ti precis stvari oko kojih se trebas zanimati nego moja situacija.

Verolina -> RE: Razvod braka (23.6.2014 22:07:02)

Draga Verolina svi smo razliciti tako da ti ne mozes razmisljati kao ja.

Bogu hvala[sm=smiley36.gif]

anci kv -> RE: Razvod braka (23.6.2014 22:19:09)

Indy,ja bih ga ogulila do zadnje pare!! Bio je kreten prema tebi. On je otac Sari i tako će ostati. Misli na sebe

. Razguli i ne odgovaraj na moje postove jer te to ne treba zanimati imas ti precis stvari oko kojih se trebas zanimati nego moja situacija.

A čime Verka treba da se zanima? opet nisam u toku..[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>