almir1369 -> RE: Razvod braka (23.12.2012 15:26:39)
|
nevjerovatvo je koliko razvod braka donosi stresa, ali isto tako i olaksanja. Ja sam pred kraj braka imao 63 kg.Stres je uticao na apetit.S obzirom da sam visok 186, izgledao sam kao kostur. Kad smo se razisli, poceo sam malo izlaziti sa prijateljima.Malo po malo, shvatio sam da od depresije nema nista, nego samo borba. Krenuo sam na fitnes, kasnije sam poceo i bodybilding.Malo po malo poceo sam izgledati normalnije.Sad imam 80-ak kg, i moram napomenuti da sam prezadovoljan izgledom.Toliko o vanjskom ekeftu.Na tom istom fitnesu upoznao sam mnogo divnih ljudi, i oni su mi kao druga porodica. Sad imam mnogo vise prijatelja.Imam posao i to mi je vrlo bitno. Trudim se da povodim sto vise vremena sa djetetom(s obzirom da kcerkicu vidim svake druge sedmice, to je tesko) Sad se nadam da cu dobiti 3 dana u dvije sedmice sa kcerkom.Kad tome dodam selidbu u svoj stan, to ce znaciti puno vise vremena da pokusam izgraditi neraskidivu vezu izmedju nas.Ali to je do socijalnog.Nemam bas neku saradnju sa bivsom, ali nije ni tako lose.Ipak mislim da ce se i to promijeniti, kako vrijeme bude teklo. Kroz ovaj period, naucio sam vise cijeniti sebe.Imao sam vrlo nisko misljenje o sebi. Samo jedno jos ne mogu shvatiti. Koliko je ovaj Balkan primitivan.Najgore mi je zbog toga. Ljudi te posmatraju kao da si sa Marsa pao, zato sto si razveden.Osjecao sam se kao covjek nizih vrijednosti zbog toga. Ali ako sam covjek nizih vrijednosti, kako sam uspio prebroditi sve ovo? Ne, ja nisam a ni vi koji ovo citate, osoba nizih vrijednosti.Ovo iskustvo i borba samo nas cini jacim i boljim. Nazalost Balkan je takvo mjesto da su prerasude normalne, ali valjda ce jednog dana i to biti drukcije. Zelim svima vama sve najbolje u vasim zivotnim bitkama.Nadam se da cete svi naci svoju srecu daleko od onih ljudi koji vas unesrecuju :)
|
|
|
|