almir1369 -> RE: Razvod braka (22.12.2012 23:56:32)
|
nisam siguran da li sam na pravom mjestu, posto sam musko. ako nisam onda samo ignorisite. moja je prica malo drugacija. stupili smo u brak sa po 22 godine.brzo smo dobili dijete. sad imamo po 28 i prelijepu curicu.prosle godine smo se razisli. bilo mi je tesko, ali vise nije bilo nacina. Nisam mogao podnijeti vise.Ponasala se prema meni kao da sam njen predmet. Kao da sam njeno vlasnistvo. Stalne kontrole su me izludjivale.Zivot mi je bio samo posao-kuca i obratno.Nikad je nisam prevario, ali kad bi ponekad (jednom u tri mjeseca) izasao sa prijateljima na kafu, stalno bi me zvala.i pitala sa kim sam, daj mi dokaz i sl.ima jos toga mnogo.zaista imam veliku potrebu da se otvorim, jer mijetesko.slabo vidimkcerkicu, a i kad jevidim mojamajka pravi probleme.Kao da je njena, a ne moja.Pored majke se osjecam bezvrijedno.a ponasa se kao da sa. ja kriv za razvod.sto je nisam tjerao da bude bolja, jer sam po njenom ja kriv za tudje paranoje i sebicnosti.Izvinite na nepovrzanosti recenica, i sam sam nepovezan. sad selim u svoj stan, i nadam se. da ce biti bolje. znam da je ovi malo nepivezano, ali upravo sam prozivljavam dan kad me majka izludjuje.Kcerkica je 80 % vremena sa njom.Kad je opomenem da sam joj ja otac i da ja dijete ne kupujem poklonima(kao ona), vec se trudim da ovaj jedan dan u sedmici koliko imam sa kcerkom provedem kao najbolji otac, dobijam odgovor (indirektan) da uopste i ne licim na oca.A ja sam zaista odgovoran, to zna skoro svako ko me zna( osimmoje majke). mislim da me pokusava nagovoriti na ivaj nacin da pivucem tuzbu za razvod.a ja ne zelim zivjei sa nekim ko me konrolise, ko ne postuje mene ka osobu koja ima svoj karakter. i ne zelim vise da slusam da nisam kao njen otac. pa vise ne mogu podnijeti samo se nadam da cu se preseliti, i na taj nacin malo vise vremena provesti sa djetetom
|
|
|
|