RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

jovicaa -> RE: Razvod braka (31.10.2012 14:42:21)

nemoj ni slucajno da se pomiris sa njim.. dete ce ti po zakonu pripasti posle razvoda a on nece moci da je dobija cesce nego svake druge subote, ili koliko sud odredi. tako da ne brini, samo se razvedi sto pre.

jovicaa -> RE: Razvod braka (31.10.2012 14:44:40)

a mozda mozete i pre suda da resite taj problem vidjanja.. ne moze to bas kako on hoce. idi i vidi, sigurno.
ne mora on tebe da bije ti mozes da se razvedes iz bilo kog razloga a dete ce svakako tebi pripasti.
a od socijalnih radnika i sigurnih kuca ne mozes da ocekujes nista.. u principu ti vise nisi ugrozena, tako da njih to ne zanima, mislim nazalost tako je, ali ima mnogo ozbiljnjihih situacija kojima se oni bave.
znam zato sto sam licno dozivela nasilje od bivseg decka i to u dva navrata, oba puta sam ga prijavila, isla u urgentni. prvi i osnovni problem je sto niko nije video da je on mene tukao, dalje nisam imala nikakve ozbiljnije povrede.. i sl... to vrlo tesko ide, ako nisi posteno izbijena i ako to neko nije video, zato sto je ovako tvoja rec protiv njegove.
ali sigurna sam, da kada se razvedete sudski on NECE MOCI da vidja dete kada on hoce, nego samo onim danima kada sud odredi, a to ce biti svaki drugo vikend recimo. sve ostalo je tvoja dobra volja ako mu vise budes davala dete.
covek koji je jednom nasilan uvek ce biti nasilan, nemoj sad da pokleknes, najvise zbog deteta.

liliana -> RE: Razvod braka (31.10.2012 15:59:48)

Jovice, to oko viđanja deteta je tek posebna priča. Za sada je viđa utorkom i četvrtkom od 17:30-20:30 h i 3 subote u mesecu od 11-19h. To je, po njima, za prvih mesec dana, a posle će ostati isto utorak i četvrtak, i 3 vikenda u mesecu od petka pre podne do nedelje uveče. Praktično, dete pripada menkii, ali ispade da će više bit kod njega nego kod mene.
Ja sam se i na ovo žalila-bezuspešno. Tako je kako je.[sm=lev.gif] Njihov komentar je:"Ako ti se ne sviđa-može on i češće da viđa dete!!!"[sm=lev.gif]

Brand new mama -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:05:37)

I ja se slazem sa Jovicom-nece on moci tebi da dolazi kuci kako hoce,to definitivno. tesko je dati savjet,ali nemoj ti prema njemu da budes preblaga-ti postavi granice oko svega,da se on ne bi previse opustio.I prije ili kasnije ce njemu sva setnja da dosadi,a o pomirenju-prespavaj ti tu ideju jos koji put.jeste zezancija sve to...ali

magnetic -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:06:38)

Kod nas je zakon da otac vidja dete svaki drugi vikend i jedan dan svake nedelje po dogovoru sa majkom

jovicaa -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:17:55)

IZVORNA PORUKA: magnetic

Kod nas je zakon da otac vidja dete svaki drugi vikend i jedan dan svake nedelje po dogovoru sa majkom

da koliko ja znam i slucajevi koje sam do sad videla ovako je. ne znam kako su vama drugacije odredili liliana??
to je prosto nemoguce, posle razvoda nece dobijati vise dete nego svaki drugi vikend i mozda jos koji dan ovako.

magnetic -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:18:43)

Liliana kakav je on kao otac?

Anoniman -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:27:20)

tako je i kod nas - svaki drugi vikend (samo subota i nedelja, znaci 1 nocenje) i svaka druga sreda popodne. moja zaova sa njenim bivsim muzem nije mogla da izadje na kraj, on ovo nije hteo da postuje. npr. dete nikada ne uzima sredom, jer mu kao to ne odgovara.. takodje ne uzima ga po 3 nedelje cak i mesec dana, pa ga onda uzme npr. u petak i drzi do srede. i socijalna radnica i psiholog su rekli da to nije ok, za dete to tako nije dobro.. ali ne vredi, sa budalom ne moze da se izadje na kraj. ona je digla ruke.

liliana -> RE: Razvod braka (31.10.2012 16:54:01)

I ja sam mislila da je tako, ali-očigledno da nije.

lesica -> RE: Razvod braka (31.10.2012 17:00:03)

Lili mila,ne daj se! Koliko sam shvatila ti imas bezuslovnu podrsku roditelja i brata. Zajednickim snagama cete uspeti da prevazidjete ovu situaciju. Znam da je tesko,ali ti si jedna jaka i hrabra zena i uspeces da preguras. Znam i da je svima nama lako da te savetujemo jer nismo u tvojoj kozi,ali nemoj mila saginjati glavu i pristajati na dalja ponizavanja i zivot pod presijom. Ti tvojoj Tini trebas vedra,nasmejana i srecna.
Puno srece,snage i istrajnosti ti zelim![sm=smiley31.gif]

snješka -> RE: Razvod braka (1.12.2012 15:53:52)

Evo samo da se javim u klub razvedenih. Odselila sam se i evo sad se sastavljam polako.

Ivanka 75 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 16:52:22)

Snješka [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Razvod braka (1.12.2012 16:58:26)

Snješka, nije te bilo neko vreme, nisam znala. Biće sve dobro, da li si kod tvojih ili? [sm=smiley31.gif]

moja ciklama -> RE: Razvod braka (1.12.2012 17:14:41)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Lili mila,ne daj se! Ti tvojoj Tini trebas vedra,nasmejana i srecna.
Puno srece,snage i istrajnosti ti zelim![sm=smiley31.gif]

Koliko god bilo teško, moraš hrabro!
Ljubim i tebe i Tinu, i jesam li već rekla da ti se divim[sm=smiley1.gif]

snješka -> RE: Razvod braka (1.12.2012 17:23:10)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Snješka, nije te bilo neko vreme, nisam znala. Biće sve dobro, da li si kod tvojih ili? [sm=smiley31.gif]

Ivanka, Dunja, hvala vam.
Pa nemam baš vremena, sad sam sama sa dvoje djece, teško je da teže ne može biti. Nisam kod mojih, plaćam stan, ali mi pomažu. Uglavnom je puno bolje nego što je bilo, bar djeca ne gledaju kako se svađamo. Nema ništa sebičnije nego zbog djece ostati u braku, a ujedno nema ništa po njih zdravije nego se razvesti nego ostati u lošem braku. Pate u oba slučaja, ali će ovako uz razumne roditelje imati zdraviji intelektualni i emocionalni razvoj.

sneza24 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 18:16:42)

Snješka baš mi je žao što ste se na kraju razveli.[sm=smiley13.gif]
Kad si rekla da si mužu pružila drugu šansu iskreno sam se nadala da će sve biti ok.

indy_25 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 19:54:17)

snjeska draga evo i ja pridruzujem. Neke stvari jednostavno ne mozes popraviti. Trenutno imam tezak period nisam se nadala da cu opet kroz ovo da prolazim. Vise se nikad necu udavati:(

isidora88 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 20:27:23)

indy pa sta bi, bas mi je zao i zbog tebe i zbog snjeske[sm=smiley13.gif]
mene je mm strasno danas iznervirao, stvarno nema meru kada je sa budalama, dodje mi da se i ja razvedem[sm=hudicek1.gif]

marince1 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 21:27:21)

Indy,Snjeska drzite se.Snjeska svidja mi se ono sto si rekla za decu i los brak.To moze da raume samo neko ko je u tome.[sm=smiley31.gif]

Verovatno cu se i ja uskoro pridruziti klubu.

isidora88 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 21:30:21)

ju zene pa sta je ovo? izgleda ova kriza udarila i na ljubav[sm=smiley13.gif]
mene mm u poslednje vreme samo razocarava, poceo je da se ponasa kao klinac, a nije bas toliko mlad, pre bih rekla da ga drma kriza srednjih godina[sm=hudicek1.gif]

snješka -> RE: Razvod braka (1.12.2012 21:38:50)

Ja sam zaista pokušala, čekala sam da počne raditi, a to se nikad nije desilo. Jednostavno više ne želim sjediti i čekati.... A deranje, vrijeđanje i omalovažavanje ne mogu i neću da trpim. Teško mi je, ipak smo mi 10 godina zajedno, ali jednostavno više nije išlo. On smatra da bismo mogli ako bih se ja potrudila, ali ja više nemam ni volje ni želje da pokušavam. Jednostavno je u meni sve umrlo.

snješka -> RE: Razvod braka (1.12.2012 21:44:26)

IZVORNA PORUKA: indy_25

snjeska draga evo i ja pridruzujem. Neke stvari jednostavno ne mozes popraviti. Trenutno imam tezak period nisam se nadala da cu opet kroz ovo da prolazim. Vise se nikad necu udavati:(

Indy, baš mi je žao, stvarno. Ali kad čovjek iscrpi sve mogućnosti spasa i ništa ne uradi onda je bolje tako.
A kad su djeca u pitanju onda je za djecu bolje, tj. za djecu je manje loše da se dogodi razvod. Jer ovdje ne biramo između dvije dobre opcije, nego između dvije loše i cilj nam je izabrati onu manje lošu. I razvod i ostanak u lošem braku bez budućnosti sigurno će povrijediti djecu. Pitanje je samo koje će povrede biti bolnije i dublje. Pitanje je što će ih više opteretiti, što će više ugasiti njihovo srce. Ostanak u lošem braku bez budućnosti negativnije će utjecati na psihički i emocionalni razvoj djeteta od razvoda.

Anoniman -> RE: Razvod braka (1.12.2012 21:49:37)

Ja bi samo da vam kazem da cuvate zivce i djecu ,oni su najvazniji.Ostalo se sve poslozi.

Mishica 77 -> RE: Razvod braka (1.12.2012 22:02:55)

Indy, mila [sm=smiley31.gif]
Ti si jaka i pametna žena, prebrodićeš sve.

cockic -> RE: Razvod braka (1.12.2012 22:29:23)

ja sam vec pisala na ovy temy ja sam dete razvedenih roditelja moji sy se razveli kad sam ja imala 16-17 godina ali proces je krenyo dve godine ranije ako se dobro secam.mislim proces svadja i rasprava.y svakom raspadnytom braky se trazi krivac a da bi brak opstao jedan nemoze yvek biti zao a ovaj dryga strana dobra tako da ty pobednika nema a teranje inata posle razvoda najvise povredjyje decy ja mogy reci da sa te strane moji roditelji sy se rastali ko ljydi dok se odlycivalo na taj korak bilo je svakakvih reci ali kad sy zavrsili nisy jedan drygog napadali preko dece sto je syper bar po mene imam i mladjeg brata mladji je 8 godina od mene ja sad imam 26 godina i jedny stvar sam sigyrna ne bi se razvela nema sanse.braka bez svadja i gyndjanja nepostoji ja kazem jedina stvar zbog koje bi se na taj korak ysydila je maltretiranje,zlostavljanje od strane partnera ovako nema tog razloga zbog kog bi se ja razvela.

ja sam birala myza za sad mislim da sam izabrala fantasticnog svako ima mane niko nije savrsen pa ni ja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>