RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Verus -> RE: Razvod braka (20.4.2012 20:14:55)

i meni ribizla, al vis' da rade[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 21:59:55)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

a ja moram ovu recenicu jako da upijem![sm=smiley36.gif] moja keva vec drugi put zivi sa nama i kaze da imam "stav uciteljice" da "nemam takta"...kaze da cu "ga oterati" i takoooo, moram da dobijem casove od tash i bebac kako ovo da izvedem: da misli da je gazda a ja u stvari kolo da vodim! Kao iz big fat greek wedding: man is the head of the household-but woman is the neck, and neck turns head where it wants to go [sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: bebać

Indy ljubim te, de malo se ohladi i pusti ga ''nek misli da je on glavni'', ženo nauči samo da rukuješ njime, prodri ''u njegov mozak'' i imaćeš brak iz snova. Pazi šta ti kažem[sm=smiley1.gif]

Ja moram da se složim.

Mila, draga, sada ću da popijem pljuvanje ovde na forumu, ali ja ću ti to jako slikovito objasniti.
Ja pre dve godine: Mili, možda bismo mogli promeniti prozore u stanu. (tišina s druge strane)
Ja pre godinu i po: Mili, možda bismo mogli promeniti prozore u stanu. (tišina s druge strane)
Ja pre godinu: Mili, možda bismo mogli promeniti prozore u stanu. (tišina s druge strane)
Ja pre pola godine: Mili, možda bismo mogli promeniti prozore u stanu. Načula sam da će država davati subvencionisane kredite za to. (tišina s druge strane)
On pre mesec dana: Moramo promeniti prozore, ovo nema smisla. Država će da daje subvencionisane kredite, danas sam čuo.
Ja: Da, dragi, divno si to smislio.
[sm=smiley1.gif]

Za neka stvari treba par godina, a neke provučeš svakih dan-dva, i on dođe za 7 dana sa tvojom idejom kao sa svojom, a ako ti nije bitno čija je ideja, nego da se to odradi, nasmeješ se, pohvališ ga, i živiš dalje srećno jer je urađeno ono što si TI htela i što će TEBE činiti srećnom.

Muškarci su čudna bića, za moja shvatanja. Ako im ne govoriš dovoljno često da je njihov najlepši, najtvrđi i najbolji, stvari odu dovraga. [sm=smiley36.gif]

Brana -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:09:07)

Muškarci su čudna bića, za moja shvatanja. Ako im ne govoriš dovoljno često da je njihov najlepši, najtvrđi i najbolji, stvari odu dovraga. [sm=smiley36.gif]

E,da si mu to prvo rekla,dobila bi odgovor za prozore...[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:19:54)

[sm=jezicek.gif] Nije mi palo na pamet!

Alexis79 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:21:56)

Tash [sm=smiley36.gif] kod nas je slicno bilo ali sa garnisnama i zavesama.
2007 u januaru smo se uselili i sve smo kupili ,a moj dragi se popeo da izbusi 6 rupa za 2 garnsne 2011 u junu [sm=smiley29.gif].
Znala sam ja da cemo to uradi ,ali kad je bila misao imenica.
I on i sve vreme pominje kako je to njegova ideja.
Neka ga nek veruje.

Verus i moja mama mi stalno kaze kako maltretiram mm svojim zahtevima i stavovima i da ce pobeci jednog dana od mene.Stalno me kritikuje sto ja sve smislim i u zadnjoj sekundi mu saopstim sta i kako cemo da radimo.
Pa moram tako ,jednom sam se naucila sa garnisnama.[sm=smiley36.gif]

Brana -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:23:39)

[sm=jezicek.gif] Nije mi palo na pamet!

[sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:23:47)

Nama je Luka izvalio garnišnu iz plafona 2007, i mm svaki put gosima pokaže kako se klati garnišna i kaže "Jednom će deci pasti na glavu!" [sm=smiley22.gif]
Već su se razni nudili da dođu da poprave. [sm=jezicek.gif]

Alexis79 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:32:24)

Pa i mm se popeo da probusi te famozne rupe i pokvari se busilica.
Morala sam da zovnem jednog majstora sto nam je namestao kuhinju da dodje sa buslicomi i dovrsi posao.[sm=smiley36.gif]
To sam mogla da uradim u bilo kom trenutku ,ali rekoh posto vec stalno pominje kako to treba da se uradi da ga bas pustim da vidim kad ce se set_iti.

Inace sto se tice tih "muskih " poslova on tacno ceka da se nakupi svasta nesto pa da kao sve uradi u jednom danu da ne potrze kutiju sa alatom za svaku sitnicu.Do pre 3-4 dana smo isli kao slepi misevi po kuhinji[sm=smiley36.gif] jer su od 4 sijalice 3 pregorele.A on nikako da se smisli da ih zameni ,jer sad se ja nigde ne pentram.

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 22:48:29)

Ja se ne pentram ni inače. Čvrsto sam odlučila da ja neću raditi muške poslove u kući, i tako je od početka od kada smo zajedno. Često sam viđala mamu i babu sa čekićem, a onda su mi rekle "Ne smeš da pokažeš muškarcu da znaš da zakucaš ekser u zid. Najbolje bi bilo da jednom pred njim pokušaš, lupiš se po prstu i onda kukaš dve nedelje, tako nikada više to neće tražiti od tebe, jer ne želi da sluša kako kukaš", i ja se toga držim, ali se nisam deknula čekićem po prstu. [sm=smiley36.gif] A za sijalicu to izgleda ovako: Pregorela je sijalica. On napušta kuću: Kupićeš sijalicu? Sat vremena kasnije: Jesi kupio sijalicu? 5min pre nego što znam da kreće kući "Ne zaboravi sijalicu!" Ulazi u stan: E, super, set_io si se da kupiš sijalicu, jel bi mogao kad opereš ruke i skineš se da je zameniš, molim te? [sm=smiley4.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 23:09:13)

Ja nisam komplikovana žena, pa tako i ne volim komplikovane odnose, mene to jako umara jer jednostavno nisam takav tip. Mm i ja smo napravili milion kompromisa, malih, ali smo ostali dosledni sebi, i neke stvari mu nikad ne bih tražila, kao ni on meni. Ako mi nešto treba, otvoreno kažem - bez cico maco, kažem treba da zameniš sijalicu, kao što on meni kaže da treba da mu ispeglam košulju. Ako ja nisam tu, ili sam zauzeta, ispegla sam. Kad on nije tu, ja zamenim sijalicu. Meni je tako najprostije, što ne znači da činim ispravno, ali valjda smo se i mm i ja našli na tom polju.

Verujem da Indy svakako neće doneti neku ishitrenu odluku, jer je razvod proces koji traje, pa u bilo kom momentu da se predomisle, mogu da prekinu taj proces. I nadam se da će ostati u srećnom braku, i da će uspeti da izglade sve...a ako ne uspeju, jbg, život ide dalje, izguraće nekako.

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 23:39:02)

Indy, ja ne verujem da je kod vas nestalo ljubavi. Jos pre koji dan si pisala da prestajes uskoro da pijes lekove za stitnu zlezdu i da onda krecete da pravite bebu. Takvo nesto ne planiras sa nekime koga ne volis, ili bar ja ne planiram.

vukosava -> RE: Razvod braka (21.4.2012 14:20:15)

Ja se ne pentram ni inače. Čvrsto sam odlučila da ja neću raditi muške poslove u kući, i tako je od početka od kada smo zajedno. Često sam viđala mamu i babu sa čekićem, a onda su mi rekle "Ne smeš da pokažeš muškarcu da znaš da zakucaš ekser u zid. Najbolje bi bilo da jednom pred njim pokušaš, lupiš se po prstu i onda kukaš dve nedelje, tako nikada više to neće tražiti od tebe, jer ne želi da sluša kako kukaš", i ja se toga držim, ali se nisam deknula čekićem po prstu. [sm=smiley36.gif]

Ja opet mislim da je bolje da naucis muza sve kucne poslove pa da se dele. Zameniti sijalicu je smesno u odnosu na pranje sudova.

IZVORNA PORUKA: minavb

Ponavljam ono što sam zilion puta pisala baš na ovom forumu- prvo hodaj milju u nečijim cipelama, pa mu onda sudi.

A sto ne 1.609344 km? [sm=smiley36.gif]

indy_25 -> RE: Razvod braka (21.4.2012 19:31:54)

Indy, ja ne verujem da je kod vas nestalo ljubavi. Jos pre koji dan si pisala da prestajes uskoro da pijes lekove za stitnu zlezdu i da onda krecete da pravite bebu. Takvo nesto ne planiras sa nekime koga ne volis, ili bar ja ne planiram.

Ma ne mogu reci da ga ne volim volim ja njega bar tako mislim. Jos sam zaljubljena u njega sve je to super krasno bajno samo ne volim sto on mene ne voli ovakvu kakva jesam i ne mogu da se pimirim stim. Ok smo pricamo ne spavamo zajedno jer stvarno ne mogu. Vidim da on sve radi da me oraspolozi i navuce na pomirenje ali ja se samo bojim da za par mjeseci ne bude isto.

Anoniman -> RE: Razvod braka (22.4.2012 23:15:14)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja se ne pentram ni inače. Čvrsto sam odlučila da ja neću raditi muške poslove u kući, i tako je od početka od kada smo zajedno. Često sam viđala mamu i babu sa čekićem, a onda su mi rekle "Ne smeš da pokažeš muškarcu da znaš da zakucaš ekser u zid. Najbolje bi bilo da jednom pred njim pokušaš, lupiš se po prstu i onda kukaš dve nedelje, tako nikada više to neće tražiti od tebe, jer ne želi da sluša kako kukaš", i ja se toga držim, ali se nisam deknula čekićem po prstu. [sm=smiley36.gif]

Ja opet mislim da je bolje da naucis muza sve kucne poslove pa da se dele. Zameniti sijalicu je smesno u odnosu na pranje sudova.

Sudove pere mašina.
Pošto znam da nisi mislila bukvalno, za usisavanje, prašinu i ostalo imam kućnu pomoćnicu.

Indy [sm=smiley31.gif]
Ti si svašta prošla, i znam da te ne plaši da živiš sama. Kad razmislim, ne plaši ni mene ta pomisao mnogo, problem koji bi se kod mene javio je taj da ne bih želela ostati sama do kraja života, a naći nekog novog kada već imaš decu, nije jednostavno (znam da znaš i o tome), prosto, ja mislim da ne bih mogla trpeti da taj neko podigne ton na moju decu, čak i da su to zaslužila, te sam sigurna da mi veze ne bi trajale dugo. S druge strane, kod muža već znam šta je to što me nervira, a nekog drugog bih tek morala da upoznam i vidim šta me nervira (nemoguće da me ništa ne nervira, takav ne postoji)... i kad sračunam, nisam sigurna da bih se upuštala u avanturu razvoda, sem da nije neki mnoooogoooo valjan razlog. Gotovo pa sam sigurna da bih probala još jednom da vidim hoće li zaista moći da prećuti moje kratke suknje, posao...

indy_25 -> RE: Razvod braka (22.4.2012 23:28:09)

Ma znas kakav je sada sve radi da me osvoji. Zamisli pusti me da se naspavam cuva saru. Danas sam bila cijeli dan s drugaricama cuvao je saru. Kad je dosao po mene grli me ljubi i govori mi pred mojim drugaricama kako je sredio sa svekrom da.cuva saru i denija 7 dana da mi idemo u spaniju u maju. A mije drugarice wooow kakvog ti muza imas blago tebi. Inace im je on drag i uvijek ga brane zato sto on dobro glumi. I onda mene sve napadaju da nisam princeza na zrnu graska. Zamisli danas kad me vozio kuci kaze mi kad ode u Bosnu da ce ici kod hodze jer misli da nam neko pravi neke magije jer on sebe ne prepoznaje i da on ne zeli da mene povrijedi i da me puno voli. Prvo je sto sam mu rekla da ja ne vjerujem u takve stvari i da mene uopste to ne zanima. I da bi on trebao samo da se opusti i da me voli ovakvu kakva jesam a ne da se izvlaci na nekakve magije. Mislim to he meni bas ono vvan pameti jer je meni zaista smjesno o tome pricati.

peca -> RE: Razvod braka (22.4.2012 23:39:58)

[sm=smiley29.gif]

jelena038 -> RE: Razvod braka (23.4.2012 3:50:02)

tasa, skroz si u pravu, ovo za novog partnera. kad tad, smuci se coveku samoca, a navikavati se na novog, sa svim manama i vrlinama, navikama, rodjacima, prijateljima, hobijima.. ima to verovatno i svoje drazi, ali sto jest' - jest', covek za to ipak ima vise zivaca dok je mladji..
to za decu mene ne bi brinulo, nikad ja ne bih dovela do toga da se mesaju babe i zabe, nit bih od dece trazila da ga nesto dozivljavaju kao roditelja, niti bih od njega trazila da mi usvaja decu.
a samoce se prilicno bojim, ne u smislu da nece imati ko da pozove hitnu ako padnem u nesvest, ili da deli sa mnom moje probleme, pravi mi drustvo i sl. nego, prestala bih da radim vise od devedeset posto stvari koje radim i da zelim isto toliko stvari koje zelim dok sam s nekim. pa ja, kad ostanem sama na nedelju dana, ne skuvam za sebe ni najobiniju supu! ne isplati mi se cimanje ako nema ko to da jede.. i tako u vezi mnogo cega. a deca, ma kako mi mislimo da ce uvek biti tu, jako brzo odu od kuce. i kad ne odu fizicki, psihicki su vrlo cesto odsutni.. dakle, nestajali bi razlozi zbog kojih bih se ja ponasala kao ja, a to je opet gubitak sebe na neki nacin.
elem, poenta: samoca je strasna stvar. ali ipak ostajem pri stavu da je od nje strasniji odnos bez medjusobnog postovanja oba identiteta. covek moze da izgubi sve, al dok ima sebe i zna da je ostao svoj, ima razloga da bude srecan. bez toga, zavarava i sebe i ceo svet.

Anoniman -> RE: Razvod braka (26.4.2012 12:30:07)

Sta kad osetite da je kraj? Da nema vise ljubavi? Da sve sto bilo lepo je proslo? Sta kad svadje zamene one nezne trenutke. otici ili sacekati jos neko vreme? Znam na meni je da odlucim ali zanimaju me misljenja vasa.

viking -> RE: Razvod braka (26.4.2012 12:42:27)

Pa ako si sigurna da je kraj i da nema ljubavi, idi. Bar je to čista situacija. Ako si sigurna.

vukosava -> RE: Razvod braka (26.4.2012 13:32:27)

IZVORNA PORUKA: indy_25

Ma znas kakav je sada sve radi da me osvoji. Zamisli pusti me da se naspavam cuva saru. Danas sam bila cijeli dan s drugaricama cuvao je saru. Kad je dosao po mene grli me ljubi i govori mi pred mojim drugaricama kako je sredio sa svekrom da.cuva saru i denija 7 dana da mi idemo u spaniju u maju. A mije drugarice wooow kakvog ti muza imas blago tebi. Inace im je on drag i uvijek ga brane zato sto on dobro glumi. I onda mene sve napadaju da nisam princeza na zrnu graska. Zamisli danas kad me vozio kuci kaze mi kad ode u Bosnu da ce ici kod hodze jer misli da nam neko pravi neke magije jer on sebe ne prepoznaje i da on ne zeli da mene povrijedi i da me puno voli. Prvo je sto sam mu rekla da ja ne vjerujem u takve stvari i da mene uopste to ne zanima. I da bi on trebao samo da se opusti i da me voli ovakvu kakva jesam a ne da se izvlaci na nekakve magije. Mislim to he meni bas ono vvan pameti jer je meni zaista smjesno o tome pricati.

Pa jeste, mozak si mu izgleda zavrtila (jel to bese u opisu posla pod "ljubav")?

vukosava -> RE: Razvod braka (26.4.2012 13:34:07)

Sudove pere mašina.
Pošto znam da nisi mislila bukvalno, za usisavanje, prašinu i ostalo imam kućnu pomoćnicu.

Pa za muske poslove angazuj majstora i mirna Backa...To se zove dobra delegacija [sm=smiley1.gif]

Mislila sam bukvalno i za sudove i za prasinu i za usisavanje i bacanje djubreta i kuvanje - sve kucne poslove i poslove oko dece. Ja licno mislim da su sve to zajednicki, kucni poslovi i da treba da se dele. Smesna mi je klasifikacija zavrtanja sijalice u muski posao... To je stvarno smesna aktivnost. U mojoj kuci je radi muz iz razumljivih razloga jer me je visi skoro 40 cm pa lakse dohvati. A treba poredjati sudove u tu masinu ako ona pere svaki sud. Nije to bas mahnes stapicem i sami se operu... Bar moja nije takva bila...

indy_25 -> RE: Razvod braka (26.4.2012 14:34:08)

Vuko kako mislis da sam mu mozaj zavrtila nista ja njemu ne radim. Slazem se s ovim u jeleninom postu ovo zadnje od elem ne mogu da boldiram preko moba.

Nego elem veceras izlazimo na vecericu pa negdje na ples nas dvoje sami. I naravno obucicu i haljinicu i stiklice xnam da mi ne smije vise nista reci. Ma sad je.divan najbolji sve radi za mene ali ja znam isto da se on nece promjeniti opet ce da izbije iz njega taj njegov primitivizam. Isla sam za posao u ponedeljak zvace me kad bude mjesta za mene uglavnom sam se prijavila.

Verus -> RE: Razvod braka (26.4.2012 14:38:22)

Indy, pisala sam ti gore: nosi haljine ali nosi stvari sa ukusom, da me ne razumes pogresno, ali ja isto mislim da nije ukusno ne samo za neku majku, nego za bilo koju "finu" zenu da nosi neke dopi**ke. Mozes biti i sexy i elegantna u isto vreme[sm=smiley1.gif] Sigurna sam da ce uvek biti veoma ponosan da te "proseta pod ruku". Ne bacaj sve u vodu tek tako, slazem se sa tash za sve sto je napisala. Trava nije uvek zelenija na drugoj strani. Samo nam tako izgleda. I tudj zivot nam cesto izgleda bolji od naseg, a ne znamo cesto, sta se desava "iza zavesa". A ti najbolje znas kako gadno moze biti u nekoj vezi, ipak to sto tm radi su sve smesne stvari naspram nekih drugih. Vidis da je voljan da se menja, a znas da je brak veliki kompromis.

I ovo sve dolazeci od totalnog ne -takticara[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (26.4.2012 14:40:48)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Sudove pere mašina.

Pa za muske poslove angazuj majstora i mirna Backa...To se zove dobra delegacija [sm=smiley1.gif]

Mislila sam bukvalno i za sudove i za prasinu i za usisavanje i bacanje djubreta i kuvanje - sve kucne poslove i poslove oko dece. Ja licno mislim da su sve to zajednicki, kucni poslovi i da treba da se dele. Smesna mi je klasifikacija zavrtanja sijalice u muski posao... To je stvarno smesna aktivnost. U mojoj kuci je radi muz iz razumljivih razloga jer me je visi skoro 40 cm pa lakse dohvati. A treba poredjati sudove u tu masinu ako ona pere svaki sud. Nije to bas mahnes stapicem i sami se operu... Bar moja nije takva bila...

Vuko, sve to zavisi od stila života koji živi određena porodica.
Moj muž radi svaki dan dvokratno. Dakle kod kuće je od 14.30 do 16.30 (max) i posle 21h.
Njegova dužnost je da odvede Luku u vrtić i ode kod mame po ručak, jer ja ne kuvam (trenutno nebitni razlozi).
Ne mogu reći "ja radim sve ostalo" jer imam kućnu pomoćnicu, ali ne sprema se kuća 1x nedeljno. Dakle, da, ne palim usisivač ali pometem i prebrišem, obrišem podove i malo prašinu, čuvam decu (vodim gde već treba), sklanjam sudove, palim mašine i prostrem veš... htedoh reći, nije da baš padnem na nos, ali po kući poradim više od njega. Ne žalim se, navika je čudo, ali nisam voljna ja da zovem majstora, nisam voljna da promenim sijalicu, i nisam voljna da koristim alat u bilo koju svrhu. Jer, ako i to budem radila, baš i ne vidim poentu njegovog bitisanja sa nama (sada isključujemo ljubav, bavimo se tehničkim stvarima).
Ne znam dal me razumeš šta hoću da kažem.

vukosava -> RE: Razvod braka (26.4.2012 14:44:01)

IZVORNA PORUKA: indy_25

Vuko kako mislis da sam mu mozaj zavrtila nista ja njemu ne radim. Slazem se s ovim u jeleninom postu ovo zadnje od elem ne mogu da boldiram preko moba.

Ma mislim da kazem nece njemu nikakav hodza pomoci. Normalno je kad nekog volis i kad ti d*** pomera da mislis da su te neke madjije obuzele...

Tash: Pa sto jes' jes' Ako ce sve da bude na tebi, ja bi vala kvarila te sijalice i terala ga da menja cisto da oseti da ne zivi u hotelu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>