RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:18:11)

Mina, ja sam dosta se promijenila za neka 3-4 mjeseca(ali opet kažem to ima veze sa mojom aksioznošću i psihoterapijom) i time sam dosta uticala i na kvalitetu braka, nisam nesretna uopšte.[sm=smiley1.gif]

I da, malo koji muškarac će prvi otkriti sve karte[sm=smiley1.gif] ponekad mi žene trebamo prepoznati kad da to učinimo, a onda za nama dodju i oni.

Ja ne govorim o mijenjanju u smislu trpljenja....nego da to istinsku u čoveku se 'svari', sve ostalo bude spontano. Nemam pojma, sve sam rekla Indy...još jednom joj želim sreću, i ako se razvede ona će se snaći jaka je žena....ali navijam da se ne razvede da se sve smiri i sredi[sm=smiley1.gif]

minna -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:25:27)

Citam i sve mi je nesto glupo da komentarisem, mada ti ces uraditi sta si ti odlucila sta god da neko napise. Kad cujem ovakvu pricu nekako mi je zao da se razvedete, ali ako ces ti biti nesrecna i neces se osecati lepo bolje je da se razvedete, a cini mi se da si ti vec odlucila i da cak i kad bi on bio spreman na kompromis i da se ne buni vise oko izlazaka, oblacenja... da bi ti opet isto postupila, jer jeste da se ljudi menjaju ali posle nekog vremena opet bi mu to smetalo i sve bi bilo isto. Ne kazem da je to 100% ali u vecini slucajeva to tako bude.
U svakom slucaju jedan veliki[sm=smiley31.gif] A posao bi bilo super da nadjes sto pre, sta god da se desi, srecno na tom sledecem razgovoru!!

minavb -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:36:00)

IZVORNA PORUKA: bebać

Mina, ja sam dosta se promijenila za neka 3-4 mjeseca(ali opet kažem to ima veze sa mojom aksioznošću i psihoterapijom) i time sam dosta uticala i na kvalitetu braka, nisam nesretna uopšte.[sm=smiley1.gif]

A ko priča o anksioznosti? Kažem, ako bi muž od mene zahtevao da se ofarbam u plavo, nosim duge suknje i ne viđam se sa drugaricama, a ja na to pristanem radi mira u kući, bila bih vrlo nesretna.

hanka -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:38:09)

A zasto bi muz zahtevao uopste tako nesto od mene? Ja bih se npr prvo to zapitala
Ovo nema veze sa prethodnom pricom.

minavb -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:40:29)

Tačno, zašto bi? I kako nema veze sa prethodnom pričom? Čitava priča je i počela kada je Indi muć zabranio da nosi suknjice i štikle, i da izlazi sa drugaricama.

hanka -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:46:24)

Pa nisam bas ispratila celu pricu,procitala nekoliko zadnjih postova
Nego vezano za to donekle bih se slozila sa Ognjenkom,neka misli muz da je glavni zna se ko vodi kolo u kuci samo je razlika da li ce to biti toliko vidljivo ili ce to zena odraditi na finjaka [sm=smiley36.gif]

Ognjenka -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:53:24)

Zasto bi? Pa, ja mislim da mozda to njegova nesigurnost...pokusala sam da objasnim u postu na prethodnoj strani. Nema to veze kod njega sa ljubomorom.

Mislim da je i Bebac negde na tragu, i da je poenta uvek poceti od sebe, analizirati sebe, bez svaljivanja krivice ni na jednu stranu. Hladne glave. Cini mi se da Indy nije hladne glave, a ni njen muz.

Mozda se moje misljenje moze smatrati zaostalim, ali ja stvarno, stvarno, stvarno nisam pobornik ostajanja u braku zbog dece. Ali, isto tako mislim da brak ne opstaje bez uzajamnih kompromisa i razumevanja pogotovo kad su deca u pitanju(zapravo znam da ne opstaje jer sam prosla kroz to). Ne govorim o tome da neko bude nesrecan. Nego o kompromisu. A cini se da ovde Indy nije spremna na kompromis.

Valjda Bebac hoce da kaze da ako malo promenis sebe, sasvim malo...mnogo moze da ti se vrati.

Hanka me je razumela...i macka moze da misli da je tigar, ako se tako vidi u ogledalu. [sm=smiley2.gif]

Zell -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:55:43)

po meni, u sustini, bitna je granica. Ako TM nije sadista a pretpostavljam da nije - u pitanju je ljubomora koja je eto iz nekog mozda nevezanog razloga sa oblacenjem itd malo prevladala (zasto bi sad nakon xy godina braka to zahtevao) - na tebi je da spustis loptu da sve dodje u normalu. Ako ispostujes sve sto trazi, trazice jos vise i vise... Ukoliko niko ne popusta i ne dolazi do kompromisa - ne valja. Zelim vam sve najbolje.

Snelle -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:59:26)

Ognjenka, svaka ti čast, napokon jedan razuman post [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lanajelena -> RE: Razvod braka (20.4.2012 12:05:00)

Uh svasta ste ispisale ...Indy ja tebe zaista gotivim ali meni ovde nesto ne stima pises da je tm nezreo i seljak zato sto ti brani da oblacis minic do guze po meni je to sasvim normalno ti vise nisi klinka (koliko god zgodna bila)da bi se tako oblacila imas dvoje dece,mozda on samo zeli da ti obuces neku normalnu suknju iznad kolena npr[sm=zmeden.gif]

Ognjenka -> RE: Razvod braka (20.4.2012 12:15:09)

Snelle, draga [sm=smiley31.gif]
Volela bih i da ga Indy procita kao sto ste ti i Hanka, i samo malkice da razmisli. Makar zbog decice...

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 12:25:21)

A zašto bi se i njen muž menjao, nije valjda to poenta, da kad Indy ne želi da se promeni, mora on? To je licemerno.
I kapiram da sve ovo nema mnogo veze sa suknjama i štiklama, da je to samo primer.
Indy, ja tebe mnogo gotivim, i verujem da je doteralo cara do duvara ako ovako ozbiljno pišeš o razvodu. Ljubav često nije dovoljna, ako ste suviše različiti, i ako treba da se odričete nrekog dela sebe, zarad prividne sreće (a ne može biti istinska ako se previše odričete), čemu to?
Podržavam te šta god da odlučiš, nadam se da ćete uspeti da ostanete ljudi do kraja, i da ćete, makar zarad dece, ljudski i mirno sve rešiti, na ovaj ili onaj način[sm=smiley31.gif]

cockic -> RE: Razvod braka (20.4.2012 12:34:58)

ja sam se udala u 24 i tad postala mama sad cu 26 i po drugi put sam mama,
mali milion puta me mm iznervira jer svi koji imaju decu znaju da to tek tad
dolazi.

e sad ja sam rak i jako emotivna,mada mislim da nebi mogla da cuvam dvoje dece
sama bez muskog pola.mada moja mama se razvela od mog tate,ali ja mislim
da te zene moraju da budu mnogo jake psihicki.jer je onda sve na njoj.
gledam moju mamu koja dao bog radi u ok firmi,ali opet je tesko.
mora o svemu da misli.mi smo pripali njoj tako da tata nema neke obaveze.

u danasnje vreme biti samostalna zena i imati odgovornost vezano za
odrastanje dece je jako hrabro.
ja ne kazem da sam nesposobna ali ne vidim sebe da bi mogla sama
da odgajam decu.niti to zelim.

razumem razvode gde se gleda crna hronika,to naravno nije dobro za decu.
ali vezano za oblacenje ne razumem.
mada lagala bi kada bi rekla da mi je to strano jer mi je decko sa kojim
sam bila pre braka bas imao taj problem oblacenja,gledanja drugih muskaraca...
i naravno da je to za netrpeti,mada to se sve vidi pre braka nije on mogao
da postane takav preko noci.
sa mm nemam taj problem,ali ja jednostavno nisam tip zene koja nosi jako
kratko po meni degutantno.mada ja sam vise klasican tip volim farmerke uze,
trenerke..visoka sam pa mi stikle nesto i nisu potrebne.

mada taman posla da osudjujem zene koje vole sto ja ne volim,pa sve smo
mi razlicite.
indi svaka cast jako si hrabra [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (20.4.2012 13:01:28)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Okica sljokica -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:16:19)

Gagi "pametan" ili ne svako je napisao sta misli i oseca...[sm=smiley1.gif] A sad da li bi trebalo bilo ko da sudi...sumnjam.

bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:17:36)

Da, možda je to Ognjenka bolje znala reći od mene. Ja sam znala vilenit jer m pošalje poruku da će doći i onda ga nema 2 sata, i onda kad dodje ja napravim svadju ' koga ti *beš, ti si sebičan, neodgovoran....bla bla, ja to neću trpiti' onda i on meni svašta kaže ' ti si nerazumna, ne vrijedi ti objasniti...imao sam obaveza vakvih, ili sam sreo X'....i tako mic po mic.....ja sam shvatala da sam nesvaćena, usamljena, da čovek me ne voli da se trebamo razići.......to se često dešavalo, pogotovo jer oboje smo jako tvrdoglavi i svako drži svoju stranu.

E sad.....ja sam uvidjela da je on takav čovjek, da će uvijek kasniti, da je tip koji hoće na sve strane, da nije kućni tip u tom smislu, i lijepo sam odlučila da više nikakve ultimatume mu neću postavljat tipa dodji u 5 (jer znam da najvjerovatnije neće oći, ma koliko obećavao).....nego kad dodje kući onda ću mu reći šta imam i izdogovarat šta već hoću

Time sam dobila: ne očekujem nešto što mi neće biti ispunjeno, nema nervoze i frustracije ni sa jedne strane, nema svadje....ima mir u kući, ja vesela on veseo...i uglavnom postignemo dogovor.

Ja dadoh primjer jedan, mislim da hiljadu slučajeva ima sa ovakvim 'primerom'.[sm=smiley1.gif] Poenta je krenuti od sebe, i postupiti razumno kako bi obe strane bile zadovoljne, ali ne na silu.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (20.4.2012 13:18:42)

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (20.4.2012 13:20:02)

Okica sljokica -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:22:32)

Aa" po tebi",izvini nisam videla... Jer u suprotnom svaki post na temu bi mogao da se prokomentarise...A nije to poenta.

Okica sljokica -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:26:35)

Vidite,ja sam shvatila da je ona sve pokusala i da joj je sad dosta svega... Znaci da je imala i kompromis i sve ali da jednostavno nailazi na prepreku. Mozda gresim,ali ucinilo mi se da je ona prosla deo o kome Ognjenka prica i da je sad na kraju strpljenja. Ali ipak ,sad mislim da bi Indi mogla da se umesa i kaze ,ako zeli,da li je ona i u jednom trenutku "hladne " glave razmislila o svemu.[sm=smiley1.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (20.4.2012 13:26:42)

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:46:21)

Volim vas sve i napisala sam na rr eto onako da se ispricamo ja sam takva da svoj privatni zivot pa i sve ostalo svima govorim bilo da je nesto najgore ili nesto srecno. Mene su po mom misljenju najbolhe shvatile Nedja i Mina nije sve to u tim suknuicama. Ja se vec od ljeta ne oblacim tako jer sam mu pristala ispuniti tu zelju niti sam dugo izlazila. Ne trazim ja od mm da se mjenja niti sam ljubomorna i moze da ide gdje.hoce zato i jesam zlatna ribica. Nedavno je htio na koncert od brege u sarajevu i pitao me da li bi mogao da ide. Rekla sam mu da me ne pita jer ja ne zelim nikoga vezati ako je to njegova zelja nek ide. Jer ja mislim na njega i stavim se u njegovu kozu kako bi meni bilo drago da i ja idem s drugaricama negdje na koncert ili dodjem kod vas na primjer na kaficu u Bg. Ja bih bila presrecna i zato ja ne zelim njega da unesrecujem ja zelim da on bude srecan. I ako mene usrecuje da obucem neku haljinicu kad izlazim sa njim jer se u tome osjwcam dobro zasto me trpa u farmerke i patike. Znaci ja od prosle.godine glumim nekog drugog.

Kupili smo zavjese. Dosli kuci i on mi kaze hajde daj mi jos jednu sansu volim te puno i bla bla standardna prica da se.pomirimo. Kao rekao mi je da me ne voli da bi me povrijedio. Rekao je da me nece sputavati i da mogu poceti da radim. Eto kao pristaje na sve samo da ga ne ostavim i da ne odlucujem brzo. Ne znam sta da radim. Bojim se ako popustim da ce se.sve ovo ponoviti za nekoliko mjeseci. Rekao mi je da uzmem Saru i da idem kod tate na 10 dana da razmislim a on ce ostati s Denijem jer on ide u skolu.

minavb -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:52:51)

Moram da naglasim da nisu svi upoznati sa Indinim ranijim problemima sa mužem. Ovo nije prvi problem na koji su naišli pa je malo glupo o njoj pričate kao o osobi koja nije spremna na kompromis. Pisala je više puta o raznim ispadima i neslaganjima, a ovo je verovatno kap koja je prelila čašu. Verovatno tu ima još toga o čemu nije pisala. Ponavljam ono što sam zilion puta pisala baš na ovom forumu- prvo hodaj milju u nečijim cipelama, pa mu onda sudi.

bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:53:30)

Sad ću ispasti nadžak, ali briga me

on je tebi dobar ko kru'', nego ti što planiraš da se razvedeš bolje ''nauči'' da ''rukuješ'' njime takav kakav je. Čovek da je ljubomoran ne bi ti dao ni da ideš kod svojih, sto posto...napravio bi ti scenu tamo dok ste kupovali zavjesu, rekao bi ti da mjerkaš prodavača[sm=smiley1.gif]

Ima tu nešto drugo, nemoj da me krivo shvatiš ali možda svojim stavom alfa žene ne ostavljaš mu prostora za povjerenje, i ne osjeća se pored tebe macho, pa jadan konta ''da te suzbije'' pa pravi kontra efekat.

Indy ljubim te, de malo se ohladi i pusti ga ''nek misli da je on glavni'', ženo nauči samo da rukuješ njime, prodri ''u njegov mozak'' i imaćeš brak iz snova. Pazi šta ti kažem[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:54:16)

Jel ti njega voliš Indy?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>