bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 13:17:36)
|
Da, možda je to Ognjenka bolje znala reći od mene. Ja sam znala vilenit jer m pošalje poruku da će doći i onda ga nema 2 sata, i onda kad dodje ja napravim svadju ' koga ti *beš, ti si sebičan, neodgovoran....bla bla, ja to neću trpiti' onda i on meni svašta kaže ' ti si nerazumna, ne vrijedi ti objasniti...imao sam obaveza vakvih, ili sam sreo X'....i tako mic po mic.....ja sam shvatala da sam nesvaćena, usamljena, da čovek me ne voli da se trebamo razići.......to se često dešavalo, pogotovo jer oboje smo jako tvrdoglavi i svako drži svoju stranu. E sad.....ja sam uvidjela da je on takav čovjek, da će uvijek kasniti, da je tip koji hoće na sve strane, da nije kućni tip u tom smislu, i lijepo sam odlučila da više nikakve ultimatume mu neću postavljat tipa dodji u 5 (jer znam da najvjerovatnije neće oći, ma koliko obećavao).....nego kad dodje kući onda ću mu reći šta imam i izdogovarat šta već hoću Time sam dobila: ne očekujem nešto što mi neće biti ispunjeno, nema nervoze i frustracije ni sa jedne strane, nema svadje....ima mir u kući, ja vesela on veseo...i uglavnom postignemo dogovor. Ja dadoh primjer jedan, mislim da hiljadu slučajeva ima sa ovakvim 'primerom'.[sm=smiley1.gif] Poenta je krenuti od sebe, i postupiti razumno kako bi obe strane bile zadovoljne, ali ne na silu.
|
|
|
|