RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

branki* -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:14:16)

indy,ne znam te,ali sam nekako u soku[sm=smiley13.gif]
ne daj se!

indy_25 -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:17:50)

Ma ne dam se ja branki ne moze me nista na ovom svijetu srusiti osim smrt i nesto da mi djeci bude. Ne mogu reci da ne boli boli i evo placem al znam da.ce biti sve dobro. Vjerujem u sebe i znam da cu biti srecna sama. Pozitivna sam i znam da se birim sa situacijama. Njemu xaista zelim srecu u zivotu i nadam se da ce nauciti kako treba sa zenama.

NadaR -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:19:26)

Indyy [sm=smiley31.gif] ,nemam nista pametno reci sto vec nije receno . Drzi se! [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:20:10)

kako ce se odvijati stvari?ko ostaje u stanu?ti?ko ce ti placati racune?on ce davati za decu?

minavb -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:23:11)

Izvini, ali je on je neviđeno sebičan. Jbt, ima dete, decu, sestra mu je bolesna, i on ženi postavlja ultimatume i uslove, pa je onda ne voli što ih ona ne ispunjava? Sebičan i nezreo. Vrlo dobro se sećam njegovog Las Vegasa, izlazaka, putovanja, a on tebi ima nešto da prigovara? Izvinjavam se, ali baš me iznervirao.
Nadam se da ćeš što pre naći posao, jer će ti biti teško da izađeš sa njim na kraj oko novca. Imaš prava na alimentaciju?

indy_25 -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:23:58)

Ostacu ja u stanu on ce potraziti drugi stan. On ce mi sve pomoci. Oko placanja obdanista i davace za saru alimentaciju. A ja u ponedeljak idem da.vidim za posao. Ma pomocice mi on sve sto se.tice.toga. Placace mi i skolu i vozacki. Ono fer je ne mogu reci da nije.

Mina to me najvise boki toliko razumjevanja za sve i za izlaske i za.sve bas sam u svemu savremena kuhala spremala ma sve radila da je.zadovoljan i da imamo harmoniju u braku. Ali on je jednostavno takav i nema tu sta da se prica. Ja cu sada samo sebe da gledam i djecu i posao koji dobijem. Znam da.cu ga brzo zaboraviti jer sam takva mrzim kad me neko vrijezda a znam koliko vrijedim.

minavb -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:26:25)

Nadam se da će sve biti ok.[sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:28:30)

daj boze da taj razgovor za posao bude uspesan i da pocnes da radis i imas svoja primanja.

Lilla -> RE: Razvod braka (19.4.2012 22:29:00)

Evo, iskreno da napisem sta sam pomislila kada sam sinoc procitala tvoje postove, da nisi normalna. Ne ljuti se, ali razvod radi mini suknji meni je stvarno nezamisliv. Medjutim, sad procitam sta si napisala veceras i mogu reci samo jedno, dobro si postupila. Zivot bez ljubavi je nikakav, bez obzira u kakvom stanu zivjeli, kakva auta vozili i sve ostalo. To kazem iz iskustva, imam i ja jedan brak iza ledja. Drugi brak je ucinio da zaboravim da sam nekad bila udata, samo ovako ponekad (kao veceras) se sjetim kroz sta sam prolazila jer sam bila glupa.

Ne poznajem te ali se iz tvojih postova da zakljuciti da si jaka i sposobna, i uspjet ces. Tesko jeste, to i sama znas, ali nije nesto sto se ne moze zaboraviti i prevazici. Glavu gore i ne daj se [sm=smiley31.gif]

tanjica85 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 9:34:55)

slazem se sa lillom. delujes mi kao izuzetno jaka i stabilna zena. Uvek se rastuzim kad cujem da se neko razvodi,ali iz tvojih postova vidim da zelis sto pre da preseces, da nisi srecna. podrzavam to. [sm=smiley1.gif]

marince1 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 9:41:12)

Indy zao mi je,nemam sta pametno da kazem (ne zato sot sam plavusa,nego zato sto su zene sve vec rekle) ali znamda ces se ti izboriti sa svim i naci najbolje resenje za tvoju decu na prvom mestu,a i za sebe. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:18:11)

E ovako sinoc sam otisla kod prijateljice kad mi je rekao da me ne voli. Posalao mi je poruku u 11 sati i napisao da dodjem kuci do 12 jer on mora ustati rano pa da ja cuvam Saru. Ja mu odgovorim da Sara spava cijelu noc i da i on mirno spava. Kada je vidio da ne dolazim kuci usljedili su pozivi oko 1 sat. Naravno nisam mu odgovarala. Posalao mi je poruku da se javim. Rekla sam mu sta hoces vise od mene rekao si mi da me ne volis i pusti me na miru da uzivam ne kvari mi noc. Zvao me mozda 100 tinjak puta ni najedan pozivin nisam odgovorila. Kasnije je napisao vrata ce biti zakljucana kljuc ce biti u bravi i da necu moci uci. Ja sam ga pitala jel misli on ozbiljno da ce mi ostaviti kljuc u bravi da znam ako hoce da se snadjem za spavanje. I onda se on pravi budala i pise pa imas kljuc mozes uci. Oko pola 4 sam dosla kuci i onako jos snaznija rekla sam mu sve sta mislim o njemu da nije za mene da je seljak itd. I legla sam da spavam. Onda je on dosao kod mene i kaze ustani moramo se jos dogovoriti oko sare. Kaze ne moze mi dati Saru i da moram ici odmah iz stana jer on ne moze da podnese mene jos 5 sedmica u stanu. Ja sam rekla ok i otisla na spavanje. Onda je opet dosao i rekao ja jesam volio staru Indiru a ovu hladnokrvnu vjesticu i kucku ne volim. Reklaa sam mu da me on takvu napravio kakva sam i da me on promijenio i rekla sam mu da me ne uznemirava da hocu da spavam. Jutros se probudio i smije se i kaze hej necemo se prepirati i tu ga ja prekinem i kazem ja zovem svog tatu da dodje po mene danas i po Denija. Kaze on nazovi. Ja nazovem tatu pred njim i kazem mu da dodje po mene. Tata moj kaze da ce nazvati svoju zenu i da ce odmah doci po mene posto on radi. Kad je vidio koliko sam ozbiljna snuzdio je facu i rekao kako mozes svoje djete da ostavis. Rekla sam mu da me nece ucijenjivati preko djeteta i da je on dobar tata i da joj nista nece faliti s njim a on ce mene razzumjeti kad poraste i sazna ko su muskarci. Naravno to je moja taktika jer znam da je nikad ne bi odvojio od mene samo hoce da ga molim da mi je da i da ne idem od njega. Kasnije je izasao iz kuce. U medjuvremenu tata me zove i rekao mi je da ga je on zvao i molio da ne dolazi po mene, punac nemoj molim te dolaziti po nju sve cemo mi rijesiti sve cu joj pomoci i bla bla bla. tata me pitao sta ja zelim dali zelim da dodjem ili ne. Ja sam rekla da ne samo sam mu htjela pokazati da me nece ucijenjivati sa Sarom i stimd a mi nece nista pomoci. E onda se vratio kuci i rekao mi izvini sinoc si me iznervirala zato stosi dosla kasno i nisi se javljala ti si jos moja zena dok si na papiru sa mnom. Zato sam rekao to za Saru. Ja mu kazem sta tebe boli vise briga za mene. Kaze on sta hoces da zivis ovdje a da imas momka i da izlazis. Ja mu kazem momak mi ne treba niti cu se vise nikad udati i rekla sam mu a sex mi treba jer znas koliko to volim i uvijek cu imati semu neku.Opet je morao do posla da ide i rekao mi je da operem ves i da sredim kucu. Zamolio me da ne izlazim vise dok ne potpisemo za razvod. Rekla sam mu ok necu izlaziti ako ce ti dusa biti mirnija tako. Ma idiot ne zna s kim se upoznao i koga je ozenio, zazalice taj dan.

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:25:28)

Evo opet me zvao kaze hajde molim te spremi se za par sati da odes sa mnom da mi izaberes zavjese i paravane za sobu spavacu ( to smo planirali da mjenjamo). Ne volim slabice bas je jadan [sm=smiley13.gif]

minavb -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:29:26)

Uh jbt.[sm=smiley13.gif]

bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:30:40)

Indy mislim da te čovek voli, samo više ne zna kako da izadje sa tobom na kraj 'jer ti pera ne može da odbije', pa ti svašta kaže ne bil te namjerno povrijedio, a posle mu bude žao i ustvari ne misli tako.

Moram da ti kažem, ti si jedna snažna žena i jako otvorena i direktna, i znaš kakvi su oni muškarci, nije im se lako nositi sa tim....

A to što izlaziš, on je ustvari ljubomorna i ne može to da podnese, a ne zna kako da ti zabrani(jer ti na to ne bi pristala).

Što se malo oboje ne ohladiter, malo popustite i spustite lopte, i ti malo budeš nježnija ne moraš mu non stop isticat 'koliko si jaka' a mislim da bi de on automatski promijenuo prema tebi i sve bi došlo na svoje.

Vi meni niste za razvoda uopšte, Dali ga još voliš????

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:38:24)

Ma draga bebac necu da me mjenja. Ni ne izlazim ja to toliko cesto i uvijek zna i gdje sam i s kim sam. I ne pokazujem mu da sam jaka nego placem danima i tuzna sam. Sad sam mu pokazala kakva sam u stvari jer samo hocu da budem s njim sretna i da me voli kakva jesam bas kako je i rekao ona stara Indira puna sale osmjeha i zezalicai da mi ne postavlja nikakve usalove jer mu nisam ni losa zena a ni majka ni domacica i pored svega toga ispunjavam mu sve zelje sto bi rijetko koja u danasnje vrijeme. Svijestan je on toga da sam ja njegova zlatna ribica i zna da nece nikad naci zenu kao ja. Mozda hoce ljepsu ili zgodniju ali nijedna nece imati razumjevanja koliko ja imam za njega. Ne znam dali ga volim, mislim da ga volim. Ali to cu tek saznati kad ne budemo vise zivjeli zajedno.

bebać -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:45:28)

Ne znam šta da kažem više....žao mi je jako pogotovo ako se volite. Ja sam sto puta govorila kako ću da se razvedem, ali nekako vidim da to nije to, i da se većina toga da popraviti....naravno, ako nema krupnih problema. I ja sam bez dlake na jeziku, uh šta ja svom nisam govorila, i radila[sm=smiley13.gif]

Sad će zvučati pametovanje, ali nije....jesili ikako pokušala da 'to uslovljavanje' sa njegove strane, posmatraš 'kao nešto što bi njega povrijedilo i što on ne voli' ako ti to uradiš, a nije bitno i važno vaše svadje, neslaganjam pa evo dovede i do razvoda...

Mislim konkretno na to što si navela 'suknje, kratka odjeća, izlasci' i šta već ima još. Jel to tebe više čini sretnom i ne bih se toga mogla odreći od vašeg mira i ljubavi, vašeg braka????

Ja to ne bih nazvala ni mijenjanje a ni trpljenje, ja bih to nazvala kompromis. Naravno ako to možeš. A još kažeš da ga voliš, a ubijedjena sam da i on tebe.

U svakom slučaju želim ti sreću.[sm=smiley1.gif]

tanjica85 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:48:00)

sad mi ova prica deluje jako tuzno. Indy, pa i on tebe voli ali ne zna kako da se izbori sa tobom pa pokusava na sve moguce nacine. Vidis da te pecka. ne svidja mi se ovo kad spominje saru. Da li on razmislja o tome da si ti,pre svega, njena majka? auuu

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:52:07)

Draga Bebac cini me srecnom ono sto sam ja a ne da glumim nekog drugog. Ja ne znam kako to da vam objasnim nisu u pitanju suknjice minice i stiklice i izlasci. U pitanju je to sto on hoce da radi sve sto on hoce da bude gazda u kuci a da ja budem samo s djecom u kuci i ispunjavam njegove zelje i uslove. A ja nisam to i necu to da trpim.

tanjica85 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:57:42)

Indy, zasto mu sve ovo sto si nama napisala ne kazes? Pokusajte da porazgovarate kao civilizovani ljudi. Imala sam ranije situaciju kad mm i ja razmenimo takve glupe reci,a da nijedan ni drugi to ne misli, inatili smo se. Ali sad ne, pricamo, ja stalno potenciram da se prica o svakom problemu. Uvek sam to radila, ali kad sam videla kako on tera vodu na svoju vodenicu, rekla sam e neces ga vala.

minavb -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:58:22)

Pokušavam da zamislim sebe u situaciji da privatam uslove radi mira u kući, da promenim sebe potpuno i mislim da bih bila jako nesretna.

Ognjenka -> RE: Razvod braka (20.4.2012 10:59:23)

Indy, nikad nisam sa tobom pricala, ali pratim tvoje postove i, imam utisak da te bar malo poznajem. I citala sam kroz sta si prosla. Moram reci da ti se divim na hrabrosti i istrajnosti.
Isto tako, moram reci jos nesto, bas zato sto ti se divim: Indy, draga...pametna si zena i moras do sad znati da su muskarci sa druge planete. Mora da si naucila to do sad. I da si naucila sa se sa njima mnogo vise postize lepim nego bacanjem drvlja i kamenja.
Pogotovo sa muskarcima kao sto je tvoj muz. A on je, mi se cini jako dobro ljudsko bice. Bice koje je zbunjeno, koje voli Denijala, a o tebi i maloj Sari da ne govorim. Bice koje je, oprosti mi sto kazem, pored tebe ne oseca kao muskarac. Oseca se kao muz, kao domacin, kao otac, ali ne kao muskarac. I zato ti zabranjuje suknjice i stiklice. Jer vise ne zna sta bi.

Jer, on zna da tebi nije potreban. Kako bi se osecala da ti znas da mu ti nisi potrebna? Muskarcima je potrebno da budu potrebni, i nama zenama je...ali kod njih je to drugacije. Mi imamo nasu decu kojoj smo potrebne, za vjek i vjekov, a oni za svoju "potrebnost" moraju da se bore vise. Vise ces postici ako 5 min. dnevno njemu pokazes da ti treba, tebi kao zeni, makar to bilo i otvaranje tegle, makar kratak zagrljaj jer te boli glava...Mislis da ce mu biti bitne suknjice kad zna da je potreban, jedini i voljeni? Ne, tvrdim is iskustva...

Indy, ljubim te, ohladi glavu i razmisli: da li zelis da Denijal opet prolazi kroz razvod? Da li zelis da se Sarah vidja sa ocem povremeno? Da li zelis da im uzmes sansu za normalnu porodicu? Da...ti...njihova majka... Divan si primer srcanosti i hrabrosti, ali nisi dobar primer kompromisa i razumevanja. A to isto toliko vredi.

Nemoj, molim te pogresno da me shvatis. Zelim i tebi tvojoj deci sve najbolje. Zato ti to i pricam. I prosla sam i ja kroz razvod, pa znam...

indy_25 -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:01:56)

IZVORNA PORUKA: minavb

Pokušavam da zamislim sebe u situaciji da privatam uslove radi mira u kući, da promenim sebe potpuno i mislim da bih bila jako nesretna.

Jao Mina hvala ti sto me razumijes e to je to mozda ja ne znam lijepo da objasnim ali ja necu da budem nesretna i tuzna ni zbog cega na ovom svijetu.

Tanjice jel mislis da nisam prvo lijepo pricala sa njim o svemu nego prvo ispisala na rr? Sve sam ja to pokusala prije ali bezuspjesno. Hvala vam puno na podrsci i na rijecima nekako mi lakse kad izbacim iz sebe sve i kad pricam s nekim zato vas sve volim i volim rr. Odoh da se spremam da mu kupim te zavjese.

Okica sljokica -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:08:21)

Ma ja vidim Indi da se tebi on smucio i tu u ovom trenutku nema kompromisa. Jedino da nekim cudom lepo ko covek otvoreno prizna svoje strahove i ti osetis da on stvarno zeli da se menja tj da te voli bez straha da ce te izgubiti i da te pusti da ti budes Ti. Meni se cini da on nije od te sorte.... Mozda ,sto ti kazes,ako se razdvojite na neko vreme ali ti bi tu vec tacno znala kad ga sretnes ponovo da li je on onaj stari ili je bolji,otvoreniji...
Jos sam procitala da si jarac [sm=smiley1.gif] po tome,onako laicki ,zakljucujem da si ti ustvari doosta trpela i da sad samo cudo moze da spasi brak. Ja verujem u cuda..ali ne desavaju se ona u svakoj prici. Kako god ,ja bih te podrzala ,i ako te ne znam i upala sam ovde kao padobranac. Vazno je da se na kraju osecas spokojno i srecno a on ce morati da se snadje il pptrazi pomoc.. U svakom slucaju dosta je viose takvih odnosa,neiskrenih i manipulatorskih,na ceni su otvorenost i iskrenost i toga nikad dosta. A ko ne veruje u to taj ne moze ni da ostvari pravi odnos.
Jos jednom se izvnjavam sto sam mozda komentarisala previse [sm=smiley1.gif]

Okica sljokica -> RE: Razvod braka (20.4.2012 11:14:36)

Jos samo da kazem prosla sam kroz slicnu pricu ali bez dece. Dobar je i on covek ,uvek sam to znala i govorila ali i ja sam dobra i i trebalo da budem dobra prema sebi. Tako sam ja zakljucila i prekinula vezu od 9 godina.
Sada sam u braku,srecnom,nadam se da cemo se i dalje truditi da tako ostane.

Uvek sam bila za to da se brak treba cuvati ali na zalost nekada dodje kraj .. i to je ljudski.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>