RE: Toplomer (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

liliana -> RE: Toplomer (7.8.2012 15:49:02)

Meni je naš pedijatar rekao da nikako ne mogu da se pouzdam u taj toplomer za čelo, jer su totalno neprecizni. Ja imam živin, kojim sam za 2,5 god samo jednom uspela da izmerim Tini temperaturu (moje dete ima buve u gaćama!!![sm=smiley36.gif]), pa sam kupila digitalni i prezadovoljna sam.

anajid -> RE: Toplomer (7.8.2012 15:56:28)

Lili meni opet taj digitalni neki nepouzdan,sad ovako,sad onako.Ipak mi je najsigurniji ovaj zivin,koji je uzgred budi receno povucen iz prodaje sada.Imam samo jedan u rezervi.

MicinaMama -> RE: Toplomer (7.8.2012 16:02:38)

Ja imam laserski ceoni toplomer,neverovatno je precizan.treba se znati pravilno koristiti i to je to.

Figaro88 -> RE: Toplomer (12.8.2012 13:44:59)

Mi imamo digitalni(bauer valjda) a sve zivine smo slomili.U upustvu tog digitalnog pise da se u ustima i rektalno meri dok ne zapisti a ispod pazuha se drzi minimum 5 min kao i onaj zivin.Andrea je naucila da meri u ustima pa bude brzo gotovo.Inace mislim da su zivini najpouzdaniji,bar meni....

lanajelena -> RE: Toplomer (12.8.2012 14:20:17)

Niko nije probao toplomer sa Galijumom [sm=zmeden.gif]

anajid -> RE: Toplomer (12.8.2012 14:32:58)

lanajelena kakav je taj,prvi put cujem?

lanajelena -> RE: Toplomer (12.8.2012 16:02:07)

Izgleda potpuno isto kao zivin,samo nije punjen zivom nego Galijumom koji je plave boje,mi smo to videli u Apoteci u Cg i bio je oko 4evra,htela sam prvo da se raspitam pa da ga uzmem

Anoniman -> RE: Toplomer (14.9.2012 20:49:37)

Danas sam kupila ovaj KLIK. Za sad mi se baš baš dopada. Brzo meri, lako se koristi, mislim da je jako precizan.

cani -> RE: Toplomer (26.9.2012 12:23:11)

Boze Gae,ja sam tvoja stalkerka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Gde ste kupili i koliko kosta? Mi imamo obican i neki digitalni,al taj digitalni ume da zezne ako se ne postavi bas dobro pod miskicu ,a ovaj moj se cesto koprca.

Anoniman -> RE: Toplomer (26.9.2012 13:43:01)

I za ovaj treba da bude mirno dete ali jako kratko jer bas brzo meri pri tom dete ne dodirujes pa je trauma mnogo manja. Žaba vrišti kad ga vidi ali ja prvo izmerim sebi i mm-u par puta kad vidi da nema ništa smiri se i čeka da joj lepo izmerim. Kupila sam ga u apoteci na početku Kumodraške, ne znam kako se zove apoteka, ali ako te zanima mogu da proverim pa da ti javim. Poručila kod njih, zvali me isto popodne ili sutradan ujutru da dođem po njega, jako sam zadovoljna, košta 4500, ima i Medisanin po nekim apotekama isti fazon samo oko 5300 košta, za Medisanu ne znam gde se pravi, ovaj se pravi u Švajcarskoj a ja to još uvek doživljavam kao neku garanciju kvaliteta.

mihi -> RE: Toplomer (26.9.2012 13:51:23)

Gae a kako se meri? Uperiš ga u čelo ili ima ona sonda za uvo?

jance -> RE: Toplomer (26.9.2012 14:10:29)

izgleda da nisam jedina koja se zali na digitalni toplomer. mi sinoc kupili jer imamo od svekrve pozajmljen zivin a meni treba da imam stalno, a i majstor je bio na dodir vruc. izmerili smo kod zaove, imao je 37.1 ona kaze da ona na taj digitalni uvek dodaje +0.4 jer su tako uporedili sa zivinim. dosli kuci, uzeo mm da proveri, ista T na zivinom kao na digitalnom. od jutros merim Ogiju T, na digitalnom najvislja 37.1 sto znaci da nema temperaturu, na zivinom (jedva izmereno dok je spavao ) je bila tada 37.7!

Anoniman -> RE: Toplomer (26.9.2012 14:18:42)

Mihi samo se uperi u sredinu čela sa rastojanja ne većeg od 5cm, ima plavo svetlo pa lako nacentriraš bitno je samo da na čelu ne bude kose, znoja ili neke nečistoće.

Jeca* -> RE: Toplomer (26.9.2012 14:20:36)

ju! jel to nesto zraci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Toplomer (26.9.2012 14:30:55)

Toplomer radi po principu infracrvenih zraka.

Anoniman -> RE: Toplomer (27.9.2012 9:38:40)

Moram kupiti neki dobar toplomer ovaj me cesto nervira , dakle za uho je najbolji koji i kako se koristi ?

Anoniman -> RE: Toplomer (27.9.2012 9:56:20)

Meni naša dr reče da je za čelo bolji jer za uho zna da pokazuje pogrešnu vrednost ako ima puno cerumena u uhu. Zato sam kupila ovaj gore.

Mariya -> RE: Toplomer (27.9.2012 23:27:11)

Ja imam ovaj http://www.microlife.com/WebTools/ProductDB/images/products/pro_ir100_f.jpg.
Pisala sam na prethodnoj strani da sam oduševljena i da ga preporučujem.

mihi -> RE: Toplomer (28.9.2012 13:18:50)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Meni naša dr reče da je za čelo bolji jer za uho zna da pokazuje pogrešnu vrednost ako ima puno cerumena u uhu. Zato sam kupila ovaj gore.

Joj Gae imala sam ja taj IC i to sam ga platila nesto preko 5000 eto pre tri godine umeo je da šara i greši. Npr uperim u čelo pokaže 36,5 a na slepoočnici 38,3 koliko je imao. Tako da sam ga vratila idodala još 5000 i kupila kišobran Chicco kolica Milošu bila na akciji nekoj.[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Toplomer (4.11.2012 19:25:56)

uzela omron za uho , odmah je dobila T , nisam se snasla jer nisam procitala uputstvo a onda sam se odusevila [sm=smiley36.gif] meri T za sekund

Azra_ -> RE: Toplomer (16.1.2013 13:41:20)

Digitalni toplomer, ću nakon ovog prvog iskustva baciti u đubre! Pet puta za redom meri, pet puta različita vrednost, a u odnosu na živin pogrešio samo 37,7 na 38,5! verujem živinom, ali malo je komplikovano zadržati dete 5minuta. Kupila bih ovaj za uho, nije mi žao para ako nešto vredi, ali drage mame, isčitah sve strane o toplomerima i nisam pametna.

Da li je merenje komplikovano? Spominjete neki ugao merenja, povlačenje uvca i sl?
Da li dete ima neku nelagodu dok se meri temperatura tim toplomerom?
I za koju marku se odlučiti? Šta mislite o ovom, to je jedino online što mogu da nađem, nemam vremena da lunjam gradom. http://apotekaonline.rs/gentletemp?manufacturer_id=24

Ko odgovori, dobije Nobelovu nagradu.[sm=smiley13.gif]

Sonreir -> RE: Toplomer (16.1.2013 13:51:14)

Mi imamo Medisanin toplomer, moze da se meri i na celu i u uhu, i super smo zadovoljni. Mi smo jedino sa tim toplomerom uspeli redovno da merimo temp. Merenje traje par sekundi, mozes meriti i detetu dok spava pa paziti cele noci da temp ne raste a pritom ne buditi dete, i sto je najvaznije, precizan je (uporedjivali smo ga sa zivinim). Ovakvi toplomeri su skuplji ali ako imate malu i nemirnu decu, jako se isplati [sm=bravo.gif]

cockic -> RE: Toplomer (16.1.2013 13:54:47)

a mi imamo najklasicni digitalni i ja sam mislila da gresi jyce je lena imala 39.3 i mi kod dr i posto sam sestrama rekla one kao evo izmerite joj tyry i tamo 39.3 jer nista nije moglo da joj spysti do cepica eferalgana on najbolje samo nekako dygo my treba nekih sat  i po pa tek onda spysti.

tako da sam ja sa ovim se iznenadila i sad my veryjem dok nekypim neki bolji i ja bi te yzimala jer treba imati dobar toplomer.

Mishica 77 -> RE: Toplomer (16.1.2013 13:57:29)

Azra, mi imamo ovakav i prezadovoljna sam. Bukvalno 2 sekunde. Nema nelagode.
U kući imamo sve vrste toplomera(bukvalno) i više puta ga proveravam mereći joj živinim rektalno i uvek je apsolutno ista vrednost.
Dakle, pravi izbor. Što se mene tiče. Vredi svaku paru. [sm=bravo.gif]

Azra_ -> RE: Toplomer (16.1.2013 14:06:59)

Hvala mame. Cokić, kad već pomenu čepiće, to staviš u guzu i nema vađenja? Da ne idem u off, ali usput, kad si već tu. Bebac ga ne izbaci? Obično imaju nagon da kake kad im je to u guzi. Ako nam deluje sirup, da li da dajem čepiće, možda će oni dugotrajnije eliminisati temperaturu. Možeš mi odgovoriti i na pp ako ti nije problem, da ne remetimo temu. Hvala puno svima...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>