Anoniman -> RE: Toplomer (22.2.2010 9:21:41)
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Nego sam ja sad zbunjena oko merenja temperature (ne znam da li imamo temu, mislim da ne). Imamo Aventov komplet u kojem dolaze toplomer duda i onaj obični. Imamo neki Samsungov digitalni, i običan, živin. Sva tri su pokazivala različito (s tim da smo test sproveli na nama, ispod pazuha). Razlika je bila do pola stepena (što mislim da nije malo). T merena oralno bi trebalo da bude veća za 0.3 stepena u odnosu na telesnu T, a merena rektalno 0.5. Mihi (ili ko već zna), ispravi me ako grešim. Kad smo doktoru rekli da smo merili oralno, on nije bio zadovoljan, kaže bolje je ispod pazuha ili rektalno. Da budem iskrena, meni uopšte nije palo na pamet da bebi merim ispod pazuha U subotu uveče (nakon odlaska pedijatru) smo mu izmerili sve moguće varijante i ni jedna nije bila preko 37, pa sam to shvatila da nema T. Sad sam ja malo zbunjena oko svih ovih varijanti merenja, i različitih toplomera, i različitih rezultata merenja. Prosto ne znam koji da uzmem kao reper (prozvođača i metodu merenja). IZVORNA PORUKA: prase Mi imamo dva digitalna termometra i jedan klasičan, živin. Ova dva digitalna su skroz luda, odstupanja su katastrofalna. Ja sam odlučila da verujem samo živinom termometru (uz merenje ispod pazuha) jer jedino on i kada sam ja bolesna pokazuje ono što manje-više očekujem da vidim prema tome kako se osećam. Jeste zeznuto izmeriti maloj bebi temperaturu ispod pazuha, pa i detetu sve dok ne poraste dovoljno da može da mu se objasni, ali šta ću kad je tako meni najbolje. Usput, temperatura može bebi/detetu da skoči i od vrištanja u odbrani od merenja temperature - provereno.
|
|
|
|