nenja22
|
svakako nek ti uzme pumpicu, ja se kunem u medelinu električnu za obe dojke istovremeno, mada je ona skuplja (ovde u cg je oko 100eura, mislim da se cene po tom pitanju ne ralikuju mnogo) ali verujem da bi ti i aventova ručna odradila posao, jer stvarno vidim žene da je hvale puno...oko cena u bgu ne mogu ti pomoći, neko će se i za to valjda javiti... ono što je bitno oko otpušavanja tih kanala, a ne znam da li imaš uslove za to, probaj... dakle, pre muženja, utopli grudi, najbolje bi bilo da se istuširaš toplom vodom, njih posebno, ali ako to ne možeš, nakvasi peškire vrućom vodom, pa drži neko vreme. nahvataj tu neku od sestara laktacijskih (ne znam u kom si porodilištu, čujem grozne priče, ali probaj) da ti isto pre pumpanja izmasira grudi...to jeste bitno da bi se svi kanali razradili, ne može pumpica zbog položaja da dođe do svih...ako nema nijedne baš raspitaj se, vidi, znam da je grozno i glupo što ti moramo raditi, ali nađi nekog da ti to odradi obavezno... isto bitno, što meni nije bilo ni na kraj pameti, a logično je, ako ti u tim prvim danima toliko mleko nadolazi, smanji tečnost...ja sam se nalivala, što znajući da eto treba zbog mleka, što jer mi se stvarno tražilo, dok me jedna babica ne vide spavaćice mokre do struka (sreća,meni je curelo, nije se stvrdnjavalo) pa mi reče da malo o''ladim...dakle, u to prvo vreme, ako već toliko ima mleka, manje tečnosti, brzo će biti potrebe za nalivanjem, al'' polako... probaj da ih namoliš da daju bebici to tvoje mleko, ako je u inkubatoru, tim pre joj treba... ali, najbitnije od svega, uz to sve, znam zvuči kao sf, nemoj se nervirati, koliko god možeš... drži se i sve to će uskro biti ok (gledaj sa ove strane, mleko je tu, bebac i ti ste tu i uskoro super, pa polako do tada) srećno!
< Poruku je uredio nenja22 -- 2.6.2012 7:40:23 >