|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: pumpica za izmlazanje
24.1.2012 21:18:28   
branki*
ja sam imala aventovu rucnu pumpicu,ali to kod mene nije funkcionislo uopste.izmlazavala sam se rucno,na 2,5-3 sata po 1ooml ili malo manje,kako kad.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 551
25.1.2012 12:37:37   
jance
Azra i sony, nisam videla na vreme vasa pitanja, nadam se da sada vec nije kasno. meni se to sto spominjete desilo na relaciji rucna-elektricna-rucna pumpa. zadnje imam bas malo mleka pa reko da se ne patim sa sklapanjem elektricne, duze mi treba da je sklopim, pa da se ja namestim, nego sto mi izvuce tih mojih jadnih 20ml. pocela sam da pumpam, sve ok, vakum ima a nista ne ide. iznervirala se posle 5min , sklopila elektricnu i izvukla tih mojih 20ml. posle sam skontala da rucno kad izmlazas onda masiras dojku od korena pa je razradjena, i masiras u stvari za vreme celog izmlazanja, dok za pumpicu, izmasiras pa pumpas, pa se moze desiti da novonadoslo mleko privremeno zapusi. moj savet vam je da kad vam se cini da staje mleko prilikom pumpanja, probate onu proveru cedjenja pa ako ide jos, izmasirajte iz korena pa nastavite.
da, pisala sam vec o tome, meni je bolje rezlutate davala kombinacija : brzo kratko pumpanje dok ne krene pa onda sporo i temeljno pumpanje kad mleko krene. tako sam radila za rucnu a i u uputstvu za elektricnu isto tako pise.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 552
25.1.2012 23:18:34   
Azra_
Sony, imamo iste muke. Meni vise nista nije jasno u vezi izmuzavanja, pumpica i ostalog. Radim kako mislim da treba, tj.kako mi je najlakse i najmanje boli, pa sta mi bude. Sve ovo sa dojenjem i ovim sisetinama je zaista jako frustrirajuce za mene i nervira me sto ne mogu da se radujem bebi onako kako treba...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 553
26.1.2012 4:35:49   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Azra_

Koliko vremenski izmuzavate jednu dojku? Koliko cesto?

Ja sam ovako :
1 h
5 h
8h
11h
16 h
19 h
23h
20 min leva 20 min desna

ali ja sam radila od 8 do 17 h

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 554
26.1.2012 7:29:50   
cockic
da li je neko probao pumpicu medela za imuzuvanje ima je u robnoj kuci leto.
a i chicco me zanima kakva je ako je neko i nju probao.

cena je slicna kao i avent user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 555
26.1.2012 7:50:02   
branki*
neku medela pumpicu na baterije,zuckasta,imala je moja cimerka iz bolnice,njoj je bila odlicna.

branki

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 556
26.1.2012 13:16:25   
vukosava
IZVORNA PORUKA: vukosava

Ove dve su bolnicke: lactina i symphony:

user posted image

Medela Free Style

user posted image

Medela Pump in style advance

user posted image

Medeline su sve zute. Ja sam koristila sve 4. Koja od ovih je u toj robnoj kuci Leto pa da ti kazem kakva mi je bila? Inace se prave u Svajcarskoj.

< Poruku je uredio vukosava -- 26.1.2012 13:18:06 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 557
26.1.2012 13:18:54   
branki*
aa,nisam znala.

branki

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 558
26.1.2012 14:11:38   
TanjaizBg
Pozdrav svima, nova sam na forumu. Samo da iznesem svoje iskustvo: Kupila sam prvo Lovi pumpicu i ubrzo je bacila u smeće (rasklimala se ručka, škripi i slabo izmlaza). Onda sam kupila Aventovu i nju i sada koristim, super je.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 559
26.1.2012 15:07:06   
ishler
Izmuzala sam se do 6m,a koristila aventovu pumpicu.
Ne bih je menjala,puno mi je pomoglauser posted image

(odgovor članu TanjaizBg)
Direktna veza do poruke: 560
27.1.2012 18:50:47   
cockic
vukosava ja mislim da nije ni jedna od tih koliko vidim te tvoje su
elektricne oni imaju rucne a cena je slicna kao avent oko 4500 din
toliko im je i chicco.

a izgleda da je njihova najmanje proverena barem po forumu slabo
ko je uzimao chicco pumpicu.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 561
5.3.2012 10:59:53   
smeskicTB
nisam znala gde..pa evo ovde da kucnem...porodila sam se 17.02. ...i pumpicu je mm upio narednog dana..upotrebila sam je 2-3 puta i morala prekinuti laktaciju zbog oporavka od porodjaja ...pumpicu bi prodala, prakticno su neotpakovani delovi ostali...imam racun, garanciju...
Rec je o avent, rucnoj pumpici.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 562
5.3.2012 11:24:29   
Anoniman
Smeskic, imaš pp.

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 563
8.3.2012 11:51:16   
lanica82
Ja nikako da uspem da izvučem nešto mleka! Baš sporo ide i curi mi između one gume koja prianja na dojku? ? Izgubim strpljenje i odustanem!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 564
8.3.2012 12:21:10   
Anoniman
Kolika ti je beba i posle koliko izgubiš strpljenje i odustaneš? Na početku treba dugo pumpati dok krene. Meni je prvih dana trebalo oko 45 minuta za 20 ml.

(odgovor članu lanica82)
  Direktna veza do poruke: 565
8.3.2012 15:29:34   
vukosava
IZVORNA PORUKA: lanica82

Ja nikako da uspem da izvučem nešto mleka! Baš sporo ide i curi mi između one gume koja prianja na dojku? ? Izgubim strpljenje i odustanem!

Treba pogoditi velicinu levaka, pravu brzinu i pravi podpritisak. Mozes li to da menjas? Ako ti levci nisu taman (a velicina bradavica kad se zvuku moze i ne mora da ima veze sa velicinom dojki) slabo ce ti sta ici.

Probaj da sednes i da se nagnes napred da ti sve curi pravo u levak i flasicu.

I budi strpljiva, nekad treba 5 min da to uopste krene.

< Poruku je uredio vukosava -- 8.3.2012 15:32:03 >

(odgovor članu lanica82)
Direktna veza do poruke: 566
19.3.2012 17:17:03   
ishler
Probaj malo rucno,pa kada krene onda pumpicom.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 19.3.2012 17:27:16 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 567
19.3.2012 19:13:10   
Sanchy
Cula sam da je najbolja aventova rucna?A sto ne elektronska i u stvari da li postoji uopste?user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 568
19.3.2012 20:12:36   
Sanjica26 RR
Aventovu elektricnu imam ja. Maksimalno sam je iskoristila.user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 569
19.3.2012 20:20:35   
Sanchy
znaci postoji,koja je cena odprilike

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 570
19.3.2012 21:09:44   
Anoniman
Cena Aventove električne je oko 10 ili 12 000, ali ona je samo za mame koje doje pa izvlače vošak. Mame koje se izmuzavaju i daju bebi mleko na flašicu kao što sam ja radila treba da preskoče Avent jer ne može da izdrži tešku upotrebu, ja sam mojoj spalila morot za mesec dana pa posle kupila Medelinu i ona je super, sa njom sam izgurala do kraja i sad čeka drugu bebu.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 571
19.3.2012 21:11:03   
nenja22
moja kuma ima aventovu elektricnu, ne znam da li ih ima više varijanti, ali ova, kako mi je objasnila i pored elektrike podrazumeva da se dodatno ručno treba pumpati, tj, onako kao na ručnoj radiš rukom, a samo motor pojačava vakum valjda...e ako je tako stvarno (ona je tek par dana iz bolnice, još nije sigurna, a tad kad smo pričale nije joj još babica bila, pa sve ovo možda nije skroz tako) onda ja pre glasam za ovakvu kakvu ja imam a to je medelina električn, dvostrana, mini electric plus...ne znam kako bih i da li izgurala taj neki prvi mesec i koliko bih uspešno dojenje uspostavila bez nje...super mi je bila za sve, i da mi pomogne da se izvuku bradavice pa da bebac lakše uhvati u tim prvim danim, i da ispumpam posle podoja, ili kad je proredio klopu da ispraznim, pa kad sam krenula na posao za 15 minuta spremim mu obrok, ma ne bih je menjala ni pod razno...inače, ovde u cg, ona je oko 100 eura, nešto manje, i svaka para se isplati i te kako...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 572
19.3.2012 21:29:13   
Sanjica26 RR
Ja sam se samo izmuzavala i pila je moje mleko do 5 meseca. Moja pumpica jos uvek radi. Da nije nje bilo ne znam kako bih izdrzala. Mislim da sam negde pisala.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 573
19.3.2012 21:51:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: nenja22

moja kuma ima aventovu elektricnu, ne znam da li ih ima više varijanti, ali ova, kako mi je objasnila i pored elektrike podrazumeva da se dodatno ručno treba pumpati, tj, onako kao na ručnoj radiš rukom, a samo motor pojačava vakum valjda...e ako je tako stvarno (ona je tek par dana iz bolnice, još nije sigurna, a tad kad smo pričale nije joj još babica bila, pa sve ovo možda nije skroz tako) onda ja pre glasam za ovakvu kakvu ja imam a to je medelina električn, dvostrana, mini electric plus...ne znam kako bih i da li izgurala taj neki prvi mesec i koliko bih uspešno dojenje uspostavila bez nje...super mi je bila za sve, i da mi pomogne da se izvuku bradavice pa da bebac lakše uhvati u tim prvim danim, i da ispumpam posle podoja, ili kad je proredio klopu da ispraznim, pa kad sam krenula na posao za 15 minuta spremim mu obrok, ma ne bih je menjala ni pod razno...inače, ovde u cg, ona je oko 100 eura, nešto manje, i svaka para se isplati i te kako...

Aventova ima ručicu: pritisneš dugme pumpaš ručno par puta da joj zadaš tempo i onda ponovo pritisneš dugme i nastavi sama. A medelinu pojačavaš i smanjuješ na dugme. Obe sam probala, Medela je zakon!!! user posted image Swing je oko 170 eura ali vredi svake pare.

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 574
19.3.2012 21:56:54   
nenja22
e valjda je skontala za taj princip, moraću sutra da je pitam...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here