RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 21:23:18)

mame kada ste bebama prvi put dale bananu

mamicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 21:24:40)

I evo opet mene:D:) Danas je cetvrti dan kako sam joj uvela meso. Znaci 4 dana je dobijala Jedno te isto meso s vec isprobanim povrcem. Sta sad? Posto jos nismo uveli zumance, da li da par dana sacekam i dajem joj samo povrce pa onda nastavim opet s novom vrstom mesa? Mislim da cu joj sledece nedelje vec uvesti zumance (1/8) Negde sam vec citala da se meso daje svaki drugi dan a zumance izmedju.......jel tako bese?

cockic -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 21:26:12)

mislim da sam mu je dala na pocetku,znaci posle jabuke i kruske.

mamicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 21:27:08)

@Unina mama, ja sam mojoj dala prvi put s 6 ipo meseci. prvo sam joj dala jabuku, krusku pa bananu (mada redosled ja mislim nema veze, bar su meni tako rekli) . Sada to troje vrtim u krug pa da vidim sta mi je sledece da isprobam.

sad vidim da sam upala pogresno ........trebala sam pisati u 3 do 6 meseci:D Oprostite:D

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 22:08:24)

Um,ma ne pravim ih po uputstvu,to samo malo da zgusnem smesu,ako sipam vise vode i da ona oseti ukus,jer voli pahuljice![sm=smiley36.gif]...mada cu i da prestanem da ih stavljam,mozda ce hteti i bez njih sad!

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.4.2012 0:42:05)

UM, banana je jedna od prvih voćkica, možeš slobodno da je daješ, samo obrati pažnju jer kod nekih beba može da izazove zatvor...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.4.2012 11:03:44)

IZVORNA PORUKA: Mariya

UM, banana je jedna od prvih voćkica, možeš slobodno da je daješ, samo obrati pažnju jer kod nekih beba može da izazove zatvor...

Mariya hvala na odgovoru , danas cu da joj dam, ali u maloj kolicini, da vidim kako ce da reaguje.
Mamicak hvla i tebi na odgovoru.
Von probacu jedan da dan da joj dam sa pahuljicama.

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.4.2012 20:03:11)

Uh, ja imam hiljadu nedoumica po pitanju uvodjenja nemlecne hrane. Krenula bih prvo sa pahuljicama kad dodje vreme. Jel to ovo http://shop.aksa.rs/katalog/milupa-cerealije-pirinac-250g.html ? Kad kazu da je mlecna kasica, znaci da se pravi sa vodom i obrnuto? Jesam li razumela dobro?

Posle koliko dana degustacije pahuljica one mogu da nam zamene jedan obrok i kad je najbolje da se taj obrok uvede? Uvece, popodne...?

Kada prihvati pahulje i to mu postane jedan obrok, kada pocinjem da mu dajem povrce? I da li kad pocne lepo da rucka povrce i to bude jedan obrok poseban, ili kako?

Uh, imam jos hiljadu pitanja, a slabo stizem da pratim situaciju na forumu.

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (22.4.2012 0:15:47)

Azra, to je to.Mlečna kašica u sebi sadrži adaptirano mleko i pravi se sa vodom, a imaš i nemlečne kašice koje se prave sa mlekom - majčinim ili adaptiranim, voćnim sokom, a mogu i sa vodom,..

Kad kreneš da daješ čvrstu hranu, postepeno povećavaš količinu do punog obroka. Npr. kreneš sa 2 kašike pahuljica i svaki ili svaki drugi dan povećavaš količinu pahuljica za recimo kašičicu. Nisam sigurna da li tako treba, ali ja sam prvo uvela večeru.(prepodne smo uvodili nove namirnice, a ono što je uvedeno smo jeli za ručak, a za večeru pahuljice i to sam krenula sa 2-3 kašike hrane i postepeno povećavala do punog obroka...)
Neki kažu da se pahuljice daju 2-3 nedelje pa posle povrće, ja sam 3 dana davala pahuljice pa krenula sa povrćem.

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (22.4.2012 16:10:09)

A npr, beba ima izmedju 4,5 i 5 meseci. Ima sest obroka u toku 24 sata, pocela da jede pahuljice pirincane i povrce, lepo prihvatila. Kako treba da izgleda dnevni meni? Koliko mlecnih obroka, dakle samo ad mleko, koliko obroka povrce, koliko pahuljica?

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (22.4.2012 19:21:45)

Azra, na ovom sajtu imaš predlog dnevnog menija za bebu određenog uzrasta, većinom je sve po knjizi dr. komnenović, a ovako savetuje i većina pedijatara u Srbiji.
http://www.kibid.rs/deciji-nutricionista/abeceda-ishrane
E sad, ja prva ne radim tako, mi imamo 7 meseci i 3 čvrsta obroka, tačnije ručak još nije nemlečan. Bitno je da radiš onako kako tvojoj bebi odgovara, a ne po knjigama.Moja Lu baš neće da jede onako kako knjige nalažu, na koga li je tako inatna[sm=smiley36.gif] pitam se....E, nadam se da sam ti pomogla[sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (22.4.2012 19:53:45)

Mariya, puno ti hvala na odgovorima. Nisam znala za ovaj sajt. Verovatno ste vec pisale o tome, ali ne stizem bas detaljno da citam. Puno ti hvala. Eto me uskoro sa novim pitanjima.[sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 12:25:31)

A kad smeju da se bebi daju one pirincane kasice sa vocem, vanilom i sl. Evo mislim na nesto ovako
- http://shop.aksa.rs/katalog/humana-mlecna-kasica-sa-grizom-i-vanilom-250g-posle-4-meseca.html
- http://shop.aksa.rs/katalog/humana-mlecna-kasica-sa-bananom-250g-od-4-meseca.html
- http://shop.aksa.rs/katalog/baby-king-cerealije-banana-jabuka-sargarepa-sa-mlekom-200g.html

Da li pratiti preporuku sa kutija za uzrast u kome se pahuljice mogu koristiti, ili ne?

Olga75 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 12:26:44)

KAKO SE NAPRAVI LEP LINK [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 12:53:58)

Olga, jeste lepse. Trudicu se kad god imam vise vremena.

U vezi onih pahuljica... Recimo na Milupinim pirincanim pahuljama sa jabukom, pise da se daju sa 12 meseci, a iste te pahulje, dakle, pirinac sa jabukum Impamil pise da se daju sa 4+ m. Isti sastojci, a tolika razlika. Kome verovati?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 13:56:02)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

nama je pedijatar rekao da uvedemo prvo kasicu od banane, jabuke, kruske i kivija (ova dva poslednja tek po malo) pa tek posle par dana pahuljice. za vocnu kasu je rekao da bude drugi obrok u danu, a pahuljice cetvrti, a ostala tri obroka mlecna. i tacno tad kad nam je rekao da uvedemo je ona i pocela da mrljavi sa mlekom. evo danas prvi put je jela kasicu (cekali smo da dodjemo kuci). rekao nam je da joj dajemo koliko ona hoce da pojede i da dopunimo mlekom, a da je pun obrok kad stigne do 20 - 25 kasicica.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:30:11)

IZVORNA PORUKA: ksena

IZVORNA PORUKA: Unina mama

nama je pedijatar rekao da uvedemo prvo kasicu od banane, jabuke, kruske i kivija (ova dva poslednja tek po malo) pa tek posle par dana pahuljice. za vocnu kasu je rekao da bude drugi obrok u danu, a pahuljice cetvrti, a ostala tri obroka mlecna. i tacno tad kad nam je rekao da uvedemo je ona i pocela da mrljavi sa mlekom. evo danas prvi put je jela kasicu (cekali smo da dodjemo kuci). rekao nam je da joj dajemo koliko ona hoce da pojede i da dopunimo mlekom, a da je pun obrok kad stigne do 20 - 25 kasicica.

ksi ja njoj sta god novo dam, ona sve pojede, ne ogranicavam, je, bananu sam joj davala dva dana, sve je pojela, a danas smo probali krusk, i mnogo joj se svidhja, sve radin am, mmmm...[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:37:41)

odlicno, um! moj odgovor je bio zapravo na pitanje "kad", a ne "sta". htedoh reci za bananu da nam je rekao da moze odmah tj. da bude prvo voce koje ce probati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i moja je sve mljackala, ali nije mogla mnogo (valjda je bila mnogo gladna i htela mleko)

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:42:44)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] UM,za krusku! i ja sam joj kupila kasicu,pa cemo ovih dana da probamo!
ni ja moju ne ogranicavam koliko pojede prvi put...jede dok ne zatvori usta,tj,kad pocne kao da se gadi[sm=smiley36.gif]..to je znak za dosta! a imam smernice koliko bi trebala otrpilike da pojede za obrok..vec sam pisala..voca 2-3 supene kasike,a povrca 4-7[sm=smiley1.gif] (mada i toga se ne drzim bas,koliko mi ispadne) npr,danas je pojela sargarepu...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:43:11)

mozak jos u drugom stanju.[sm=smiley36.gif]
sta si dala ti marini danas?
Von i ja sam njoj dala kupljenu hipp kasicu od kruske.
I nama je to znak za dosta.[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:46:33)

bananu, jabuku i malo kivija [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
von, a meni rece da je pun obrok 20-25 kasicica, pa se pitam kakve su to kasicice - pune kasicice ili njeni zalogaji. bilo mi je sve jasno dok nisam probala da je nahranim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
a kad izmiksate voce, sta radite sa onim sto ne pojede beba?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:51:42)

To je bas lepa kombinacija.[sm=smiley1.gif]
kseno von je misila na kasike, ja mislim.
Pa kada ostane pojedem ja.[sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:51:48)

ja imam neku tabelu za obroke po mesecima...a te 20-25 kasicice,nikad ne znas..jer ti bekani ne punis uvek isto usta[sm=smiley36.gif]...ma ne uzbudjuj se,koliko hoce da rucka daj joj!
sto se tice ostajanja,kod nas ili nista ne ostane,ili malo...[sm=smiley36.gif]..uvek tako nekako napravim da joj bude dosta...
a mislim da moze da stoji u frizideru,ali pazi,ne smes da ostavljas ciniju iz koje si davala bebi da jede...tako i za kasice pise,moze da stoji,ali da se izvadi u posudu i da bebi,a ostalo u friz...javice se neko iskusniji![sm=smiley36.gif]

UM,znaci i kod vas je isto tako![sm=smiley2.gif]

moja mera su supene kasike! kad napravim i presipam,onda brojim kasike![sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:54:01)

ali kako uspete da napravite tako male kolicine, je l' to do ovom mog blendera koji ne moze da izmiksa male kolicine ili sta?

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (23.4.2012 16:55:22)

aaaaa...ja imam stapni mikser[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>