Nanet -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (13.4.2012 22:41:43)
|
Čitala sam malo šta ste pisale, ali ne vidim da je neko dobio sličan savet kao što sam ja dobila od našeg pedijatra. Naime, za četiri dana punimo 4 meseca i rečeno mi je da možemo polako krenuti sa pirinčanim pahuljicama, a posle njih sa voćem i to jabuka kruška. To mi je bilo malo čudno, pošto sam očekivala da posle pirinča idu povrćke, a kada sam pitala (i to čisto da potvrdim, pošto sam bila sigurna da to tako ide) da li dajem kuvano voće, dr se zaprepastila, i rekla - ne, ne, voće se daje sveže[sm=zmeden.gif] Što je najbolje, to je ista dr koja mi je pre pet godina za starije dete rekla da počnem sa kuvanom ili pečenom jabukom[sm=smiley29.gif] A tada nije bilo pomena (barem ona meni nije ni spomenula) o pirinčanim pahuljicama. Tako da sam ja sada u totalnom zbunu. Ne znam ni kako se te pahuljice daju. Da li treba da ih uvodim prvih par dana po par kašikica, pa onda ako dete ne odreaguje, posle tri dana mogu da dam čitav obrok? Izgleda da sam napravila preveliku pauzu između dece. Sve živo sam pozaboravljala...
|
|
|
|