RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (16.4.2012 20:09:06)

BB,opusti se..tako sam se i ja razmisljala,sta kako..mi ruckamo pirincane pahuljice,i to 150ml[sm=smiley36.gif] (one koje se prave sa vodom,jer mleka za to nemam), krompir,sargarepa,tikvica..idemo dalje[sm=sloncek.gif]
UM,znaci ni vi ne volite krompir-sargarepa,ni mi[sm=smiley36.gif]
tijatija,begaj odavde i radi kako si i sa devojcima..zdrave,prave..nis' im ne fali![sm=bravo.gif]
ma svuda je razlicito,svako radi kako misli da treba i cao zdravo...ja citkam,ali se opet ne pridrzavam striktno svega!

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (17.4.2012 18:38:11)

Von a zamrznuto mleko nemas?
Ja sam joj opet kupila pahuljice bez mleka i mesam ga sa mojim iz zamrzivaca. Potamani sve[sm=smiley1.gif]
Kada mogu da joj uvedem palentu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (17.4.2012 18:54:11)

UM sa 7 meseci i super suuu [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (17.4.2012 19:05:56)

Zenetino je li ovo za hipp sljivu, odgovor?[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (17.4.2012 19:33:56)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Kada mogu da joj uvedem palentu?

sa tvojim ili AD mlekom mozes cim lepo prihvati pirincane pahuljice...

maslackic -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (17.4.2012 22:08:22)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

kupila sam knjigu dr Komnenovic..594din,u knjizari![sm=bravo.gif]

i kako ti se svidja? ja na netu citala po neko poglavlje i cini mi se skroz ok...

dodajes li svoje mleko u te kasice sto pravis sa krompirom i ostalim? mene brine da se izmuzem i da napravim kasicu a ona ne prihvati ali onda nema sta da sisa[sm=zmeden.gif]

mogu li se nove namernice uvoditi sa ovim vec isprobanim ili se uvode same?

kako se prave pirincane pahuljice? koliko mleka tu treba(bas ne volim da se izmuzavam, ne znam, i uvek nesto malo izmuzem)

sa koliko kolicinski se krece sa uvodjejem hrane ?(2-3 kasicice ili koliko pojede,pa da siki?)

ja se ovo unapred raspitujem, tek 26.4 idemo na kontrolu pa cemo videti sta dr kaze, a za sada su mi ovo nedoumice..

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 0:35:06)

Za kašicu ti ne treba puno, izmuzeš samo nekoliko kašika mleka, nekih 10-20 ml, tako da će imati šta da siki posle klope.

Ja sam neke namirnice davala same, a neke sam mešala sa već uvedenim (mešala sam ono što sam mislila da joj se neće svideti sa onim što voli, npr. karfiol, brokoli su jačeg ukusa i smrdeee, to sam mešala sa krompirom ili šargarepom, oni ublaže ukus)

Imaš na kutiji uputstvo, ali u početku, dok ne počne da jede celu dozu ćeš odokativno praviti, nekoliko kašika pahuljica i nekoliko kašika vode/mleka.

Baš tako, daš joj 2-3 kašikice pa siku. sledeći dan kašikicu više i tako dok na kraju ne pojede toliko da joj mleko više ne treba(za taj obrok).

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:16:00)

Mame kako pasirate hranu? Ja sam pokusala jedan krompir da ubacim u blender ali nisam uspela lepo da ga ispasiram. Ostalo je dosta krupnijih i sitnijih parcica [sm=smiley13.gif]

lesica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:18:26)

PE,jel imas stapni mikser? Ili na mikseru onaj dodatak kao stapni mikser? To je najbolja varijanta za male kolicine hrane. Ako nemas onda lepo cediljku u ruku a u drugu ruku kasiku i udri,duze traje ali je ucinak isti.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:18:28)

ne moze 1 krompir,malo je za blender.ili skuvaj vise,pa ti pojedi ili kupi gotovu kasicu.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:19:27)

e,da,a moze i kroz gazu,cini mi se[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:20:47)

UM jeste [sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:20:48)

Štapni mikser je zakon.

lesica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:21:06)

Ma ja sam imala jednu srednju plasticnu cediljku koja mi je bila spas. Narocito kad idemo negde u posetu,pa je ja ponesem. Ili kuci za na brzaka.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:23:15)

PE krompir je grozan kad se izblendira .. ja ti savetujem da ga dobro izgnjecis viljuskom sa malo vode u kojoj se kuvao pa da onda kasikom izgnjavis ili stapni mikser ako imas [sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:26:35)

vidim da ste svasta pisale,ali nisam citala..
ja koristim stapni mikser i sve mi lepo izblendira,nema gromuljica!
PE,nemam mog mleka,jer nije bilo mesta u zamrzivacu oko NG,a ono prethodno sam bacila,stajalo duze od 3 meseca..ali ja njoj dajem pahuljice koje se prave sa vodom,i obozava ih! a u februaru kada sam radila nisam mogla da ostavljam i u zamrzivac i da jede[sm=smiley36.gif]

u krompir stavim 20ml mog mleka,izmuzem se!

maslackic,nisam ni uspela da je iscitam,ne stizem,ok je,nema bas puno recepata,ali ima dobrih stvari..vise recepata ima na netu[sm=smiley36.gif]..u nasoj grupi!
ja nisam bas pocela sa 2-3 kasicice,nego koliko je htela da rucka[sm=smiley1.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:34:13)

Lesice, kakva je to cediljka?

lesica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:36:01)

Ma najobicnija za caj. Kupis u prvoj plastikari i lepo kroz nju kasikom izgnjrcis-propasiras.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:39:05)

Moze i tako, i 'nako [sm=smiley36.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 14:40:49)

ja isto koristim stapni mikser, mada mm ume i samo sa viljuskom datotalno ispasra krompiric i sargarepicu u nedelju iz supe. ja to naravno neznam, meni i posle stapnog miksera ostaju grudvice [sm=smiley1.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (18.4.2012 15:04:20)

Hvala drugari[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (19.4.2012 15:39:55)

probale tikvicu i sargarepu, svidja joj se, u odnosu na krompir i sargarepu...

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (19.4.2012 16:32:26)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
mi danas ruckale krompir i tikvicu,nije odusevljena,ali ruckala je!ne stavljam vise moje mleko,nego samo pola kasike nemlecnih pahuljica[sm=smiley36.gif]
smesa je imala oko 7 supenih kasika,a ostalo je malo vise od 2..to je dosta! ne umem da merim u g,ne bi imala kako,nego kasike..a tako i imam u preporuci patronazne,povrce 4-7 kasika,a voce valjda oko 2-3...[sm=zmeden.gif]..za nas uzrast!

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 17:47:15)

UM,stavim jednu sargarepu,trecinu tikvice,i kad ih blendiram mikserom dodam samo pola supene kasike pirincano-kukuruznih nemlecnih pahuljica,cisto da se malo zgusne smesa...ne stavljam vise moje mleko,nego tu vodu u kojoj se sve kuvalo![sm=smiley36.gif] verujem da je bljaks,ali pojede!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (20.4.2012 19:21:08)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

UM,stavim jednu sargarepu,trecinu tikvice,i kad ih blendiram mikserom dodam samo pola supene kasike pirincano-kukuruznih nemlecnih pahuljica,cisto da se malo zgusne smesa...ne stavljam vise moje mleko,nego tu vodu u kojoj se sve kuvalo![sm=smiley36.gif] verujem da je bljaks,ali pojede!

E hvala, probacu sutra da joj to dam, znaci kasiku pahuljica samo dodas u smesu, ne pravis ih po uputstvu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>