|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
9.4.2013 0:37:40   
pocahontas
moja je danas pojela 190gr, curetina sa sargarepom i krompirom...i bila je gladna posle 3,5 sata, a npr. doruckovala je hipp kasicu od breskve (190gr) i bila gladna tek posle 4 sata pa mi sad nije jasno kako je voce drzi sitom duze od mesauser posted image

(odgovor članu vikiii)
Direktna veza do poruke: 1776
9.4.2013 13:04:45   
jovicaa
verovatno je u nekom periodu dana gladnija, nema to veze nikakve... mozda se jutros dobro nasisala plus kasica pa je duze bila sita.
maksim nekad cesce sisa, nekad redje, sve zavisi

don't shit where you eat :))

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1777
9.4.2013 14:07:59   
Moiraina
Karfiol je prošao ok. Dala sam mu prvo 3 kašičice čistog karfiola, a onda je uredno smlatio 180g krompir+tikvica user posted image Nije dosisavao posle toga (a meni nešto bilo žao, luda žena)

I evo malopre je posle ravno 2h od kašice sisao normalno i zaspao.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1778
10.4.2013 11:51:48   
jovicaa
danas sam mu napravila sargarepu i jabuku(kuvane na pari), bas me zanima da li ce mu se dopasti..
ako mu se svidi, mozda mu dam celu malu teglicu(120 gr) posto njima merim. do sad mu nisam davala, mislila sam da je puno za pocetak... ali vidim da vi dajete, pa cu i ja.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1779
11.4.2013 11:19:10   
adulence
jovice vi ste krenuli da klopate??kako vam ide...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1780
11.4.2013 17:14:45   
jovicaa
idemo bas postepeno i polako, jos uvek mu ne dajem ni kolicinu male teglice. nismo zamenili ni jedan podoj.
ali lepo rucka, svidja mu se, jeo bi on i vise. jedino mu se nisu dopale jabuka i sargarepa kada sam ja pravila, mislim da je bilo prekiselo, ostalo prihvata manje vise ok.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1781
11.4.2013 21:29:21   
adulence
Mi cekamo kontrolu 25.04.tada ce imati cetiri i po pa cemo da vidimo sta ce da nam kaze...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1782
11.4.2013 21:40:39   
jovicaa
pa da videces... ja mislim da nema potrebe pre punih sest. ali sam krenula, onako vise kao zbog isprobavanja, cisto malo. i dalje prakticno samo sisa, to je smesno sto pojede od kasice... tako da mi je to ok, za sad. a sa punih sest cu uvesti vise.
a i videces kako tvoja bebica prihvata, maksim je vrlooo lepo prihvatio, jako je srecan kada treba da ruckauser posted image , ali i kada treba da sisauser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1783
11.4.2013 23:46:55   
Moiraina
Danas drugi dan karfiola, 180g krompir+karfiol, svidelo mu se.
Sad sam u dilemi, pošto uglavnom povrće mešam sa krompirom jer mu nisu legle pirinčane pahuljice, pa mi malo previše da mu svaki dan dajem krompir (mada se on ne buni), da li da probam da mu skuvam najobičniji pirinač i dam mu malo za probu? Mogla bih sutra maaalko pirinča sa mojim mlekom da mu dam. Šta bi moglo da ima u tim pahuljicama a što nema u običnom pirinču (ok, znam da su one kao obogaćene svim i svačim)? Ili da ne isprobavam još, ne znam...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1784
12.4.2013 0:11:42   
Sanchy
Ako si uvela pirincane pahuljice mozes slobodno da mu das i obican pirinacuser posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1785
12.4.2013 0:28:50   
Moiraina
Pa nisam uvela, mislim davala sam mu, ali je bljuckao dosta od njih. Sad ne znam da li je to od samog pirinča ili od nečeg u pahuljicama... Drugih reakcija nije imao, samo bljuckanje.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1786
12.4.2013 0:40:33   
Sanchy
Onda si ih uvela cim si mu davala.., probaj slobodno obican pirinac ,ne moras pravilo o tri dana posto si vec davala pahuljice ali ako i posle obicnog pirinca bude bljuckao onda mu def.pirinac ne odgovara mada sumnjam da ce to da se desi..

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1787
12.4.2013 11:45:49   
jovicaa
probaj. sto da ne. stavi recimo 30 gr pirinca sa nekim povrcem pa ces videti.
ja sam danas maksimu pravila sargarepu, onako bas sam retku smesu napravila i dodala malo pirincanih pahuljica, i lepo je jeo. 100 gr, ali bilo je dosta retko. i fino pije vodu posle sto mi je super. i jos evek ne trazi da sisa

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1788
12.4.2013 12:00:08   
jovicaa
sisao je upravouser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1789
12.4.2013 12:18:56   
Moiraina
user posted image
Evo, malopre sam mu dala par kašičica kuvanog pirinča sa mojim mlekom, pa posle toga posebno povrće. Sada spava pa ću videti do kraja dana, nadam se da će biti ok.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1790
12.4.2013 14:25:12   
adulence
jedva cekam da vam se pridruzim toliko mi je to slatko kad krenete da pricate sta se pravite....jos malkice...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1791
12.4.2013 15:00:28   
little_one
Moraina, nece biti nista user posted image samo ce ti preci u naviku da cesce kuvas i dajes pirinac...ja sam prije par dana skuvala rizu bez ikakvih zacina, nama napravila jos i sos da ne bude bezukusna a njoj dala u tanjiric onako samo obarene rize...i ona muljala i igrala se i usput uspjevala ponesto i da ubaci u usta...slatka je bila...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1792
12.4.2013 17:08:38   
2002m
ja sam vec kupila milupine zitarice i cim napuni 4 meseca sto je za 3 danauser posted image polako krecemo sa isprobavanjem.
I sinu sam kasice uvela sa 4 meseca(tada su pedijatri savetovali uvodjenje hrane od 4 meseca) a sad do 6 ni voda,ma ajde bre...nisam joj davala vode i dan danas muku mucim,nece caj,vodu, cak sam juce probala da joj dam malo razblazenog soka od jabuke i nema sanse da proguta,sve je jakoooo gadnoooouser posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1793
12.4.2013 18:57:35   
nina26
nasla sam konacno kukuruzne pahuljice i lepo ih je poruckalauser posted image

e,sad mi smo bili zaglavili u bolnici nedelju dana, pa smo malo ispali iz nekog programa sto se tice uvodjenja novih namirnica,malo kasnimo, valjda nije problemuser posted image

izludela sam dok sam nasla nesto sto nema gluten,a kao moze vec od 4muser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1794
12.4.2013 19:47:45   
Moiraina
Što bolnica? user posted image

Ko o čemu, ja o pahuljicama, ali evo da zaključim: danas jeo pirinač, najobičniji, ja skuvala, i sve prošlo super (hejt na pahuljice, ne odgovaraju mu i to je to).
Sad ću malo da počnem sa voćkicama, nakupovala sam u DM-u one Alnatura organske (ne piše da su za bebe, ali 100% voće, bez dodataka), uzela sam jabuku, jabuku/krušku, jabuku/kajsiju, 360g manje od 200 dinara, pa ću mu sutra dati malo jabuke.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1795
12.4.2013 21:46:21   
nina26
ma neki virus, proliv, osip...itd..

nego ne znam sta smem da joj dam sada od novih namirnica, tacnije sta joj nece biti tesko za stomacic??

je l' bundeva teska? to smo samo jednom probali pre bolnice i svidelo joj se, pa bih joj dala opet to...

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1796
12.4.2013 21:54:50   
Moiraina
Mislim da je bundeva baš lagana, onda tikvice, jabuka možda...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1797
13.4.2013 9:41:04   
adulence

IZVORNA PORUKA: 2002m

ja sam vec kupila milupine zitarice i cim napuni 4 meseca sto je za 3 danauser posted image polako krecemo sa isprobavanjem.
I sinu sam kasice uvela sa 4 meseca(tada su pedijatri savetovali uvodjenje hrane od 4 meseca) a sad do 6 ni voda,ma ajde bre...nisam joj davala vode i dan danas muku mucim,nece caj,vodu, cak sam juce probala da joj dam malo razblazenog soka od jabuke i nema sanse da proguta,sve je jakoooo gadnoooouser posted image

ja isto imam problem sa vodom,cajem...nece nista zi o flasicu mrzi gadi se i tera sebe da povraca a na kasicicu pljuje sve...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1798
13.4.2013 11:09:11   
Moiraina
Pa ja nešto mislim, da je žedna pila bi. Ako sisa, verovatno uzima dovoljno tečnosti pa nema potrebu za dodatnom vodom. Moj tek sada kada smo počeli sa kašicama uzme gutljaj-dva, ostalo i dalje sisa, pa kontam da je to ok. Pošto neće flašicu, uzela sam mu onu Nuk čašu sa piskom, igra se njom, malo popije, ali većina završi na odeći... nema veze, naučiće. Stariji, iako je bio većinom na ad mleku isto nije pio vodu dok nismo imali 2 obroka čvrste hrane (iako sam mu nudila redovno od kada smo počeli sa kašicama), posle je lepo prihvatio, čak i sada pre traži vodu nego sok.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1799
13.4.2013 15:02:36   
Zemunka85
Moje dete je isto dojeno, a ne zna granicu kada krene da pije vodu. Moze flasicu u cugu.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here