|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
4.4.2013 21:04:57   
nina26
konacno sam nasla neku kasicu kao sa kukuruzom, a u stvari ima jos nekih zitarica unutra, i ladno pise da moze da sadrzi gluten!kako je to moguce??????????/

drugo pitanje, posle 2 nedelja povrca, poceli smo danas sa jabukom, e, sad posto nisam naravno uvela svo povrce, da li mogu sada kada joj dajem voce da joj uvodim i novo povrce, ono opet na svaka 3,4 dana?

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1751
4.4.2013 22:40:59   
little_one

IZVORNA PORUKA: nina26

konacno sam nasla neku kasicu kao sa kukuruzom, a u stvari ima jos nekih zitarica unutra, i ladno pise da moze da sadrzi gluten!kako je to moguce??????????/

drugo pitanje, posle 2 nedelja povrca, poceli smo danas sa jabukom, e, sad posto nisam naravno uvela svo povrce, da li mogu sada kada joj dajem voce da joj uvodim i novo povrce, ono opet na svaka 3,4 dana?

Nina, odgovor na prvo pitanje ti je u samom pitanju...gluten se nalazi zato sto ima jos nekih zitarica unutra a vjerovatno je neka od zitarica ta koja sadrzi gluten....neke zitarice ga sadrze a neke prosto ne..

Mozes da uvodis bilo sta ali samo jednu namirnicu na svaka 3 dana....e sad da li ce to biti voce, povrce, pa kasnije meso i sta ti ja znam....vazno je da razmak izmedju bilo koje nove namirnice bude 3-4 dana...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1752
4.4.2013 23:09:23   
nina26
pa majku im, a bio nacrtan kukuruzuser posted image

ok, znaci mogu da uvodim naizmenicno, samo ne 2 nove namirnice istog dana?

a kad bese ono gluten, posle punih 6 jel?

ima svasta nesto sa glutenom, bas jedva cekam da napuni 6m user posted image

i jos sam nesto htela da pitam, ali zaboravih sadauser posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1753
5.4.2013 9:08:13   
little_one
Ja ne planiram gluten prije 8mog mjeseca....ne zuri mi se sa njim....

Mi smo uveli uspjesno janjetinu...onu iz teglice i dobro je sto sam tu uzela....jer ako ta iz teglice toooooooliko smrdi mogu misliti koliko bi smrdilo da sam je sama kuvala....uh odvratno....ipak prva dva dana je mrljavila....slabije je jela (a 3 dan je izbila temperatura) i taj 3 dan joj skuvam i malo karfiola i pomijesam sa janjetinom iz teglice i odmah je bolje jela....nisam sigurna da li joj ne pase ta tekstura iz teglice ili joj je mozda za nijansu pregusto ili joj je jako samo..uglavnom janjetina uspjesno uvedena bez reakcija...ostalo mi je jos pola teglice pa cu danas isto da pomijesam sa karfiolom i da vidim hoce li ista bolje pojesti..user posted image

I mislim da mi je vrijeme da predjem u narednu temu! user posted image Pozdrav mamice user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1754
5.4.2013 10:42:20   
adulence
hej zenice ja vas pratim i ako sam daleko od uvodjenja,pod uslovom da sve bude ok na kontroli za tri nedelje,ali redovno citam,skupljam trikove i pravim plan,nekako mi sve izgleda komplikovano,ali verovatno samo tako izgleda...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1755
5.4.2013 11:28:59   
Anoniman
u stvari, sasvim je moguce (ako su ostale zitarice u kutiji bezglutenske) da taj proizvod pakuju u fabrici gde se pakuju i prozivodi sa glutenom, te je moguca kontaminacija. samim tim su duzni da napisu da proizvod MOZDA sadrzi gluten.
uzmi nasumicno neki proizvod pa proveri, ali vrlo cesto pise bas MOZDA ili MOZE DA SADRZI GLUTEN.

(odgovor članu adulence)
  Direktna veza do poruke: 1756
5.4.2013 11:40:23   
nina26
BB, moguce bas tako pise MOZE da sadrzi...kako god, otpisala sam i tu kasicu...

Nego, zene da vas pitam, da li vi bebam kupujete organske namirnice?

Ja sam do sada uzimala, i juce gledala brokuli, koji kosta jbt 5eu/kguser posted image pa nisu normalni...i ne znam sta da radim,da li da nastavim da kupujem organske namirnice ili ne, jer ja svakako za sebe ne uzimam, a dojim je, pa sa nekom logikom idem da uzima kroz mleko opet sve te nesto sto ne bi trebalo, a ovamo joj kupujem organske...user posted image

da ne pricam, da sam 4 jabuke platila 2eu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1757
5.4.2013 11:44:15   
Olga75
evo iskreno , ja nisam kupovala oraganske namirnice , davala sam ono za sta sam sigurna da je prosla karenca posle prskanja bilo cime i mama i brat imaju gazdinstvo i eto od njih mi dolazi meso , povrce koje gaje u plasteniku , komsinica njihova ima krave,
jedini za koje znam da prodaju organsko povrce su Vozarevi ( imaju tezgu na ribljoj )
i tako
ne znam sta da ti kazem , vise ni ja nosam nacisto sta je ok a sta nije user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1758
5.4.2013 11:44:45   
Zemunka85
Nina, istom logikom sam se vodla i ja, tako da ne kupujem organsko.

Najvecu frku imam oko mesa - gde ga kupiti.
Ostalo u Maxiju.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 5.4.2013 11:46:46 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1759
5.4.2013 12:23:03   
Anoniman
kad sam mogla da mu priustim, kupovala sam organsko. nekom mojom logikom-jedna manje "losa" namirnica nece da skodi, a mozda pomogne. doduse, tako malo jede da nije to neki trosak bio.
brokoli je skup kako god da okrenes, ali druge namirnice i nisu

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 1760
5.4.2013 12:28:12   
nina26
hm...znaci, manje vise ko moze da kupi domace neprskano (jedino ako zna od koga uzima) to i daje, ko nije u mogucnosti, ne user posted image y29.gif]'druge strane dojim, ne vidim onda koja je svrha uzimati joj organsko kad ja vec ne konzumiram....oh,zabole me glava

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1761
5.4.2013 12:33:57   
Moiraina
Meso kupujem u jednoj mesari u kraju, oni imaju ogroman promet i sigurna sam da im je sve baš baš sveže.

Zemunka, meni je u početku piletinu i ćuretinu kupovala mama na Zemunskoj pijaci kod neke žene koju zna, kao provereno i tako to, stvarno je bilo divno meso, e sad, da li stvarno gaji živinu onako kako priča nisam baš preterano mozgala, negde ga moram kupiti, a nemam familiju na selu da uzimam od njih pa da znam da je 100% provereno...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1762
5.4.2013 13:18:54   
pocahontas
blackbety vidim da si iz ns, gde si kupovala meso za bebu? konkretno curece, a i ostalo ..nemam pojma gde je sigurno da kupim..

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1763
5.4.2013 13:26:09   
Anoniman
curece imas na dva mesta - u univeru (alba, za ostale ne znam), samo nema uvek pa kad ima onda napravim zalihe, i ima zivinska mesara na limanskoj pijaci - moj cale tvrdi da je tu najbolje ali on obraca paznju na neke druge stvari nego ti i ja.
na istom mestu imas i izvarendne guscije cvarke, samo tako su dobri da je cista sreca ako ih nadjes.
ja kupujem u albi - meso je lepo, nema "onaj" miris i boju i cena je sasvim ok

(odgovor članu pocahontas)
  Direktna veza do poruke: 1764
5.4.2013 19:47:46   
pocahontas
Hvalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1765
8.4.2013 15:41:35   
jovicaa
da li ljustite jabuku pre kuvanja bebi?
mi smo polako krenuli sa uvodjenjem.
donela sam iz vrsca zamrznute jabuke, aposolutno neprskane iz dedine baste od letos. svezu blitvu, koju sam danas krenula da uvodim, tako sto sam je skuvala na pari i izblendirala sa kuvanim integralnim pirincem, dopalo mu se bas, ali naravno nisam mu dala puno, mada vidim da bi jeo i vise bez problema.

i ja se razmisljam o tome da prestanem da kupujem na pijaci i nastavim u velikim marketima, zato sto oni ipak imaju neku kontrolu(povrce i voce)?
inace kod nas u zru nema organske hrane u prodaji.

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1766
8.4.2013 16:09:55   
Torbica
Jovice, ja od pocetka deci dajem sveze voce, nisam ga kuvala, samo blendiram. Doduse, ja sam kretala sa punih sest meseci sva tri puta i kretala sam prvo voce kod svih. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1767
8.4.2013 16:18:09   
pocahontas
ja isto dajem svezu jabuku, oljustim, ispasiram i serviram :)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1768
8.4.2013 20:09:25   
Moiraina
Mi smo počeli (ponovo) sa uvođenjem pre nedelju dana, znači sa 5,5 meseci. Uvela sam mu krompir (to sam mu dala da proba pre mesec dana i pošto nije bilo reakcije, nisam mu ponovo postepeno uvodila), šargarepu, tikvicu i brokoli. Sutra planiram da mu dam karfiol. Za razliku od prvog pokušaja, kada sam krenula sa pahuljicama, ovog puta sve ide bez problema, bez bljuckanja. Prekjuče sam mu u tikvicu ubacila pola kafene kašičice pir. pahuljica (čisto za probu) i to je bljucnuo, tako da su definitivno završile u kanti za đubre i neću ih mu uopšte ponovo nuditi, očigledno mu ne odgovaraju. Juče je pojeo 180g krompir+šargarepa i nije dosisavao tako da smo valjda zamenili taj jedan podoj (mada on i dalje sisa na zahtev, sad ću polako da mu uvodim neki red). Baš voli da jede na kašičicu, samo otvara usta i buni se što mu ne dajem brže user posted image

Direktna veza do poruke: 1769
8.4.2013 22:16:32   
jovicaa
kako uvodis? mislim vidim da si dosta stvari uvela za sedam dana.
ni mi ne pratimo bas one protokole. nekako sve ide po inerciji. mislim recimo uvela sam mu u jednom danu i krompir i bundevu, zato sto sam uzela tu hippovu kasicu.
nego ja njemu dajem bas malu kolicinu, prvo sam bukvalno 2-3 kasicice, a sada sam povecala na 40 grama otprilike, danas.
vidim da ti vec dajes 180 gr
kada da pocnem da mu dajem vise?

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.4.2013 22:17:37 >

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1770
8.4.2013 22:23:04   
Figaro88
Jovice i ja sam tako uvodila.A povecavala sam kolicinu kada mi je ona trazila jos.Kad zatvori usta ili pocne da pljuje,nisam vise forsirala.
Najvise je volela brokoli,a krompir nije htela uopste,sada je obrnutouser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1771
8.4.2013 22:57:34   
Moiraina
Krompir sam uvela pre mesec dana, ali sam tada prestala skroz sa čvrstom hranom jer je bljuckao, a nisam bila sigurna od čega (sada znam da je to definitivno bilo od pahuljica). Ove prve povrćke sam uvodila na 2 dana, kad budemo stigli do onih "rizičnijih" namirnica davaću mu na 3. Što se tiče količine, skuvam jedan veći mladi krompir i dodam povrćku koju uvodim, npr. za brokoli sam prvi dan dodala onaj najmanji cvet, pa sledeći dan malo veći... šargarepu sam prvo stavila pola one manje, pa posle celu... znači samo jedna povrćka sa krompirom i to kad se izmiksa ispadne mi puna ona Avent posudica (oko 200g). Dam mu koliko on hoće da jede, prvih dana bi pojeo pola toga (znači oko 100g) i posle je sisao kao da nije ništa jeo user posted image . Juče je pojeo 180g i nije sisao posle toga, ali je uredno tražio posle 2h. Danas je izmrljavio, ali ga muče zubići.

Sutra ću videti kakvo će biti stanje sa zubićima, ako ga ne budu toliko mučili daću mu maaalko karfiola sa tikvicom.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1772
8.4.2013 22:58:57   
jovicaa
pa on bi sigurno je jos, prihvatio je kasice, kao da ih jede oduvek. ali meni nekako frka da mu dam vise.. nemam pojma.
pa da i on sisa posle kao da nista nije jeouser posted image
povecavacu cu postpeno kolicinu...

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.4.2013 23:00:37 >

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1773
8.4.2013 23:08:47   
Moiraina
Ma ovaj moj je jedna gladnica, a ja sad razmišljam da nije 180g stvarno mnogo? Ali nije ga mučio stomak, nije bljuckao i sisao je posle (samo) 2h user posted image Ne mogu sad uopšte da se setim koliko je stariji jeo u tom periodu, ali čini mi se da nije manje od toga...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1774
8.4.2013 23:33:53   
vikiii
Nije mnogo,moj beban pojede i po 200g i to sa mesom!user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here