|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
5.5.2012 8:21:38   
Anoniman
ne vidim zasto bi to bio napad - ako je bea imala pravo da iznese svoje misljenje, imam ga i ja iako vam se ne svidja. na forumu je tako-ako je izneseno na videlo moze postati i predmet diskusije. hvala nebesima sto se razlikujemo, inace bi bilo dosadno.
treba sad da cutim ili se slazem iako ne mislim tako? zbog mira na forumu? zbog mira nisam rekla sve, i dobro je kad je i ovo malo uzburkalo duhove!

olga, ta corbica od zeleni ... pravis je samo kao voda+zelen+sporet ili ima jos nesto? bas cu da probam danas, mrzi me da idem do pijace po karfiol a zelen imam vec

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 301
5.5.2012 8:41:36   
minavb
Sto kaze BB, cu da kazem , sto da ne kazem.user posted image
Elem, moj posao je hrana i ishrana. Pratim preporuke, i mada se sa njima ne slazem bas uvek, mislim da ih se trebamo pridrzavati i posebno na mestima kao sto su porodicni portali, podsecati roditelje kako treba da se radi. To sto nekom detetu nije bilo nista, a pije kravlje mleko od 3 meseca i jede krompir pire, cista je sreca koju je to dete imalo. Sada je sve vise nutritivnih alergija, i to ne zato sto je hrana drugacije,, vec zato sto se lakse dokazuju i zato sto polako dolazimo do saznanja da i oni grcevi, u stvari nisu grcevi vec neka intolerancija, alergija ili nesto drugo. Mozete se ljutiti, ali kad god napisete nesto sto se kosi sa preporukama, ja cu pisati posle vas, ne da bih vas kritikovala vec da bi neko drugi imao jasnu sliku sta su preporuke a sta odstupanje od njih, i kada su odstupanja medicinski opravdana.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
5.5.2012 10:11:56   
PoisonEve
Juce sam joj dala bareno zelje ali ga vise nemam. Da li mogu danas da joj dam neku drugu namirnicu?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 303
5.5.2012 10:22:54   
Ana RR
Bea, ja pitah onako, učinilo mi se rano, a tek sad vidim da je posle toga nastala diskusija. Sorry.

PE, juče si joj prvi put dala zelje? Pa možda da sačekaš bar još danas pa od sutra nešto novo, ili da kupiš u prodavnici, ja Marku dajem frikomovu smrznutu blitvu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 304
5.5.2012 11:24:27   
PoisonEve
Ne bi joj davala ono zelje sa pijace. Mislis da bolje da joj ne uvodim novu namirnicu odma danas? Onda da joj dam krompir? Njega zna.
A jel da Marku dajes onu blitvu u briketima? Koliko mu odvadis tih briketa?

Ajrton Sena

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 305
5.5.2012 11:30:20   
Ana RR
Da, u briketima. Polovinu mu dam, mm ih je onako smrznute prepolovio, ja ih spakovala u kesice i tako imam spremno za porciju.
Možeš krompir.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 306
5.5.2012 16:46:54   
Yula

IZVORNA PORUKA: minavb

Sto kaze BB, cu da kazem , sto da ne kazem.user posted image
Elem, moj posao je hrana i ishrana. Pratim preporuke, i mada se sa njima ne slazem bas uvek, mislim da ih se trebamo pridrzavati i posebno na mestima kao sto su porodicni portali, podsecati roditelje kako treba da se radi. To sto nekom detetu nije bilo nista, a pije kravlje mleko od 3 meseca i jede krompir pire, cista je sreca koju je to dete imalo. Sada je sve vise nutritivnih alergija, i to ne zato sto je hrana drugacije,, vec zato sto se lakse dokazuju i zato sto polako dolazimo do saznanja da i oni grcevi, u stvari nisu grcevi vec neka intolerancija, alergija ili nesto drugo. Mozete se ljutiti, ali kad god napisete nesto sto se kosi sa preporukama, ja cu pisati posle vas, ne da bih vas kritikovala vec da bi neko drugi imao jasnu sliku sta su preporuke a sta odstupanje od njih, i kada su odstupanja medicinski opravdana.

Sa ovim se posebno slazem! Mislim da treba reci svoje misljenje, ali ne treba ni po svaku cenu ni insistirati da ga drugi prihvate i usvoje. Dosta mi je sto se nerviram i brinem oko svog deteta. Ako neko zeli da mu se pomogne, da se informise, ok, treba reci kakve su preporuke a i licna iskustva, sto da ne.

Neko rece kako nije vazno kada ce se dati neka namirnica, ako je dete alergicno ono ce biti isto alergicno i sa 3 i sa 6 meseci ( parafraziram ), sto jednostavo nije istina. Bebama je i imuni sistem i digestivni trakt nerazvijen i kako su starije sanse za alergije se smanjuju jer se ova dva vremenom razvijaju i sazrevaju. Postoje alergije koje su dozivotne, ali one su mnogo redje, za razliku od alergija i netolerancija na hranu koje su prilicno ceste i sve zavisi kako se manifestuju, kod neke bebe grcevima, kod neke prolivom, losim varenjem, povracanjem, preteranim bljuckanjem, osipima, elcemima, urtikarijama, pa cak i bronhitisima i astmama na kraju. Kod nekih se tek u kasnijim godinama ispostavi da su zapravo imale alergiju i tu onda dolazimo do one recenice: Jeo je i pio je svasta i ne fali mu nista. Pa, ne znam bas da li svima ne fali nista, nekima zaista nece faliti nista, nekima ce faliti odmah, a nekima ce se problem pojaviti tek kasnije, kada se dovoljno iskomplikuje da bi se dijagnostikovao.

Zato, treba biti oprezan, zasto srljati, ima se vremena za sve.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 307
5.5.2012 20:00:02   
Mariya
Samo još ovo da prokomentarišem i gotovo:

IZVORNA PORUKA: bea83
Nemoguće je da su sve bebe sa tačno četiri meseca spremne za odredjenu hranu i ne mislim da je katastrofa što smo poranili jedan mesec.

Naravno da nisu sve spremne sa tačno 4 meseca, zato se čvrsta hrana uvodi izmešu 4. i 6. meseca. A čak i mesec dana u razvoju bebe je veelika stvar. Konkretni primeri: beba od 2 meseca još ne može sama da drži glavu a sa 3 već može; sa 5 meseci još ne zna da sedi a sa 6 već zna; sa 11 još ne zna da hoda a sa 12 već da. Isto tako, njen digestivni trakt sa 3 nije razvijen kao sa 4 meseca. A ja se potpuno slažem sa Yulinim postom.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 308
5.5.2012 20:06:36   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Da, u briketima. Polovinu mu dam, mm ih je onako smrznute prepolovio, ja ih spakovala u kesice i tako imam spremno za porciju.
Možeš krompir.

vidis,nije mi palo na pamet da kupim frikomove i da joj dam..to mi je sigurnije,i mogu uvek da imam...sta jos dajes tako zamrznuto?
i koiko dugo kuvas?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 309
5.5.2012 20:13:51   
Anoniman
mi danas izglodali dve plazme, sutra probamo mlevenu sa ad mlekom...

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 310
5.5.2012 22:51:11   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 311
5.5.2012 23:22:57   
Lilla
Jako je nezahvalno komentarisati bilo sta na tu temu jer sta god covjek da kaze moze da pogrijesi. Savjeti i preporuke se u zadnje vrijeme toliko cesto mijenjaju da je svima nama jako tesko biti u toku, pa i samim tim strucnjacima nije bas najjasnije sta treba, kad i zasto jer stalno se pojavljuju neka nova istrazivanja koja pobijaju ona stara. Gledajuci sta je bilo prije i sta je sada rekla bih da su alergije i intolerancije sada mnogo cesce nego ranije, i sto je vise praskova i adaptiranih cuda sve je vise intolerancija. No, da ne idem dalje u to, moglo bi se o tome raspredati od jutra do sutra i to bez da se donese neki pametan zakljucak. Ostaje nam samo da se trudimo da za nasu djecu cinimo najbolje.

UM, i mi smo je probali sa ad mlijekom i jako mu se svidja. Ono sto se meni ne svidja je to sto sad najbolje pije formulu kad je plazma u njoj, a kad nema nista nekako jedva i tek toliko da nije gladan. Na cvrstu hranu se vec 2 dana gadi, a prije je ruckao bas super. Da li je moguce da je zbog zubica?

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 312
5.5.2012 23:23:55   
cockic
bea user posted image

ja se slazem ja sam vec rekla da svaka mama zna kad ce sta uvesti svojoj bebi
ovo je forum za savet.

ja se slazem sa tobom moj petar je sa tri meseca i nekih dve nedelje poceo
da jede pirincake kasice,a da nepricam o povrcu nista to nisam gledala
vezano za spanac,blitvu...i dao bog detetu nista nije falilo.
danas sve voli da jedeuser posted image

tako da mozes da pitas deset lekara razlicito ce ti reci tako pa je
na tebi sta ces i koga poslusati moj savet je da slusas sebe.

evo ja krecem da Leni dajem kasice za nekih decetak dana za sad siki,i pije
malo bebelaca uvece i to je touser posted image

samo mi deluje da nasi pedijatri nemaju vremena jos da pricaju mama sta
kad da daju bebi.meni dr.za sina niti je pricala niti se mesala u moje odluke.

receno mi je samo po njoj da pileca dzigerica nije dobra,i od kad zumance da mu dam
to je sve sto sam ja dobila od pedijatra.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 313
5.5.2012 23:42:38   
Anoniman
lila i ja cu njoj sutra da napravim mlevenu sa aptamilom, imam neotvorenu kutiju pa da ne propadne, a ne verujem da vise mogu izvuci puno mleka, jer je sve porucka.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 314
6.5.2012 10:50:37   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: vonavoj

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Možeš krompir.

vidis,nije mi palo na pamet da kupim frikomove i da joj dam..to mi je sigurnije,i mogu uvek da imam...sta jos dajes tako zamrznuto?
i koiko dugo kuvas?

Karfiol, brokoli, blitvu, kupila sam prokelj verovatno ću danas početi da uvodim.. šta još..da, grašak, spanać, kukuruz šećerac.

Ne kuvam duže od 15min, blitvu i spanać i kraće od toga. Samo grašak malo duže.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 315
6.5.2012 11:00:10   
Olga75

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

olga, ta corbica od zeleni ... pravis je samo kao voda+zelen+sporet ili ima jos nesto? bas cu da probam danas, mrzi me da idem do pijace po karfiol a zelen imam vec

da , da , bas tako
oko 2 dcl vode , jedna sargarepa ili persun i to se kuva oko 20 minuta , kad je gotovo to se izblenda i doda se ta vodica u kojoj se kuvalo da bude glatka kasica i gotovo
kad sam kuvala od persuna nisam u pocetku stavljala list samo bas koren
a kad sam uvela sve to za supu onda sam kuvala komadic sargarepe , persuna , pastrnaka , celera , cvetic kargiola , ko supicu od povrca i pri kraju kuvanja sam kapnula maslinovo ulje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 316
6.5.2012 11:25:19   
Ana RR
Olga, tako i ja spremam Maretu user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 317
6.5.2012 13:22:40   
Yula

IZVORNA PORUKA: Lilla

Jako je nezahvalno komentarisati bilo sta na tu temu jer sta god covjek da kaze moze da pogrijesi. Savjeti i preporuke se u zadnje vrijeme toliko cesto mijenjaju da je svima nama jako tesko biti u toku, pa i samim tim strucnjacima nije bas najjasnije sta treba, kad i zasto jer stalno se pojavljuju neka nova istrazivanja koja pobijaju ona stara. Gledajuci sta je bilo prije i sta je sada rekla bih da su alergije i intolerancije sada mnogo cesce nego ranije, i sto je vise praskova i adaptiranih cuda sve je vise intolerancija. No, da ne idem dalje u to, moglo bi se o tome raspredati od jutra do sutra i to bez da se donese neki pametan zakljucak. Ostaje nam samo da se trudimo da za nasu djecu cinimo najbolje.

Ne zelim da nastavljam polemiku, ali moram na ovo da reagujem. Skoro sve zene sa foruma, cija su deca reagovala alergijom ili netolerancijom na neku hranu su dojile svoju decu! Skoro sve koje ja znam, eto ja, Macaki, Tash, Briseljanica, Ishler, Snelle, Verus i jos mnogo njih. Nabrojala sam ti samo one koje su maltene svakodnevno tu i koje verovatno 'sreces' na forumu. Tako da to nema veze sa adaptiranim mlekima, mada kod pojedinih beba dodje do burnije i vidljivije reakcije na kravlje mleko tek po probanju ad mleka, ali kod velikog broja se alergija na neki nacin pokaze jos dok beba sisa jer sve sto dojilja jede prelazi u mleko, i ako je beba sklona alergijama velike su sasne da ce odreagovati na neki nacin. I ranije je bilo i alergija i netolerancija samo sto nije bilo dovoljno saznanja o njima, nije bilo ni interneta i malo se o tome pricalo, pustalo se uglavnom da prodje samo od sebe. Nemojte da zamerate onima koji vas upucuju na oprez, jer to niko ne radi iz zle namere ili da bi pametovao, naprotiv.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 318
6.5.2012 15:07:42   
vonavoj
ANa,nista od frikoma nisam nasla u DISu,samo spanacuser posted image
inace,moja bekana voli tikvicu,jednu celu malu je pojelauser posted image ..stavim joj malo pirincanih pahuljica,da mi zgusne i sve potamani..jel smem da stavljam te nemlecne pahuljice?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 319
6.5.2012 15:24:30   
jance
naravno! meni su te pahuljice zakon zakona, one sa dodatkom voca koristim za zgusnjavanje vocnih obroka a one sa dodatkom povrca za zgusnjavanje sa povrcem...

(one neutralne naravno trpam u sve mada cesce u vocne obroke) user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 320
6.5.2012 15:41:26   
vonavoj
dobro je,ona bas tamani kad ih dodam,to nije puno,ali otkud znam,znam da sme u voce,ali bas u povrce...znaci moze,super!
a kakve su ti te sa dodatkom voca i povrca,cije su?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 321
6.5.2012 15:52:38   
jance
Baby King naravno user posted image (proizvodjac je Flory)
u povrce dodajem one sa dodatkom bundeve a u voce one sa vanilom ili sa bananom...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 322
6.5.2012 16:02:37   
Anoniman
jel maslinovo ulje uvodim samo (?) ili mogu tako sa povrcem?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 323
6.5.2012 16:12:07   
jance
nekoliko kapi u povrce, tako su meni rekli..
u stvari ta kolicina kapi zavisi od kolicine povrca, ja sam odokativno onako kapnula nesto malko user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
6.5.2012 18:49:35   
PoisonEve
Anci i ostale devojke kada mogu da joj uvodim mahunarke?
Von i mini buba voli tikvicu. Sargarepu i ne (mada ni ja je ne volim)
Da joj ponudim sutra za dorucak palentu?
Mlecne proizvode (jogurt, pavlaka) posle mesa i voca ili mogu i ranije?

Ajrton Sena

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here