Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 16:07:15
|
|
|
|
vonavoj
|
urnisace nas,opasna je samo tako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 16:24:24
|
|
|
|
Anoniman
|
aha
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 16:31:06
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama moje dete odbija meso, nesto nece, a danas nam je prvi put.. a ti si ta sto se zali i u kutku polako polako, deca ne vole novine, treba joj vremena da upozna taj ukus i miris pa ce poceti i da klopa
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 23:45:58
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama moje dete odbija meso, nesto nece, a danas nam je prvi put.. Kašica sa mesom ima drugačiju teksturu, verovatno je i ona to primetila pa joj se ne sviđa, pogotovo ako ne voli komadiće. Da te "utešim" , moja Lu je danas, mesec i po nakon uvođenja mesa po prvi put pojela 20g ćuretine. Ni ona ga ne voli..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2012 14:04:43
|
|
|
|
Azra_
|
Imam pitanjce. Kad se nakon zitarica predje na povrce, uvodim svo moguce povrce, pa kad sve ispucamo tek onda prelazimo na vocke?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2012 14:07:23
|
|
|
|
branki*
|
ja nisam tako.naizmenicno sam uvodila.npr. jabuka par dana,pa krompir,pa sargarepa,pa breskva...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2012 14:09:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: branki ja nisam tako.naizmenicno sam uvodila.npr. jabuka par dana,pa krompir,pa sargarepa,pa breskva... isto, mada sam prvo uvela krompir, pa sargarepa, pa jabuka, pa tikvica, pa banana, itd..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 9.5.2012 20:30:00
|
|
|
|
Mariya
|
Azra, pročitaj prvi post na prethodnoj stranici, Ana RR je napisala kojim se redosledom i koje povrće/voće uvodi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:08:52
|
|
|
|
miva
|
Treba mi savet, moja bebana ima tri i po meseca, jos nismo krenule sa cvrstom hranom, ali danas smo bile u savetovalistu i da primimo vakcinu, ona lepo nareduje sve je ok, ima 6400 g (rodjena sa 2500 g) i doktorka nam je preporucila da sa 4 meseca krenemo da uvodimo cvrstu hranu, prvo pirincane pahuljice pa povrce itd. A moja mama kada sam joj to rekla je skocila na mene kao da hocu da joj izvadim zdrav zub, i napala me kako to ne treba da radim, kako ona lepo napreduje, da se cvrsta hrana uvodi kada beba ne napreduje itd. I ja sam sada bas zbunjena! Pa me interesuje sta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:11:21
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo isto lepo napredovali (isto je rodjena sa 2,5 kg, a sad ima preko 7) pa smo sa 4,5 meseca uveli prvo voce (ne bas uspesno, ali to je do deteta), pa pirincane pahuljice. imam i ja pitanje - kako dajete krompir? ja sam joj umutila sa malo njenog mleka, ali nije joj se dopalo, a barena tikvica i sargarepa jesu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:12:56
|
|
|
|
Anoniman
|
a npr. da joj skuvam jabuku i krusku, sta mislite da li bi joj se vise svidelo? i da li se mozda kuvanjem gube vitamini? ah, dobicu fobiju od vocnih kasica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:17:46
|
|
|
|
vonavoj
|
ni moja ne voli krompir,a tikvicu i sargarepu da,,mozes da pomesas krusku i jabuku mi smo danas jeli malo mesa,kuvalo joj kao supicu,krompir,sargarepa i malo belog mesa,sve to izblendirala i svidelo joj se..prvo se mrstila,ali posle lepo ruckalla ja sve kuvam miva,i moja je lepo napredovala,imala 6700 sa 3 meseca,pa sam joj od 4og uvela pahuljice i redom...
< Poruku je uredio vonavoj -- 10.5.2012 15:19:25 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:18:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Miva, Nevena je rođena sa 2750, i lepo je napredovala, mesecno dobijala po 1200 prva dva meseca pa posle po 1000. Pirincane pahuljice smo poceli da dajemo onog dana kada je napunila 4 meseca, pa pirincano-kukuruzne, zatim povrce, pa meso...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:19:47
|
|
|
|
Anoniman
|
von, i mesam, probala sam sve kombinacije jabuke, kruske, banane, kivija i ponekad pomorandze. nece, pa nece. probali smo i one gotove kasice. prvi put se prevarila pa uz plac pojela, a jutro sam probala po drugi put i jok. na jedvite jade 2-3 kasicice i to za pola sata, uz pljuvanje i plac.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:23:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Ksi, a da se vi trešaltate sa voćarstva na povrtarstvo kad vam već bolje ide da se ne mučite za dž?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:34:14
|
|
|
|
miva
|
Hvala Mamike, puno! Kada pocnemo da ruckamo za dve nedelje, konsultovacemo vas opet.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 15:36:44
|
|
|
|
vonavoj
|
kseno,baziraj se na povrce,bitno da to hoce...ja ne potenciram puno voce ... ni moja nije odusevljena jabukom,cak mislim da prdi od nje (i ja isto slabo jedem zbog toga).. nego htela sam da pitam kako pecete jabuku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 16:59:41
|
|
|
|
Mariya
|
Ja oljuštim jabuku, izvadim semenke, stavim u vatrostalnu posudu i na 180-200 stepeni pečem dok ne omekša, mislim da joj ne treba ni 15 minuta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 17:04:06
|
|
|
|
Mariya
|
Miva, s jedne strane tvoja mama jeste u pravu, ako je dojiš a ona lepo napreduje nema potrebe žuriti sa čvrstom hranom. Ja sam Lu počela uvoditi čvrstu hranu sa 5 meseci, ali samo zato što je počela da sisa na sat - sat i po, mleko je ništa nije držalo i počela sam da ludim od toga, ko šta radi, ja nju dojim svakih sat vremena.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 17:08:09
|
|
|
|
Anoniman
|
gae, ne da muz, kaze mora da jede voce, tako je dr rekao. al mislim da cemo da zovnemo dr i pre kontrole da vidimo sta da radimo, jer je ovo mucenje. mozda ako par dana ne bude jela voce, posle bude bolje. vi pecete jabuku, ne dajete izmiksanu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 17:12:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja jabuku nikad nisam ni pekla ni kuvala, prvo sam je svežu miksala a posle rednala na sitno rende. Pečena se daje kad ima proliv jer baš baš steđe stolicu. A pečena kruška obrnuto, zna da izazove proliv, nju daješ kad ima zatvor.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 17:14:33
|
|
|
|
Anoniman
|
a pomesam ih kad je sve ok
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 19:08:56
|
|
|
|
Anoniman
|
evo, dr rekao da probamo sa frutapura od nutricie. videcemo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 22:38:57
|
|
|
|
Azra_
|
Dans smo primili vakcimu Pentaksin. Drugarica mi je rekla da su njoj savetovali da saceka 7 dana nakon vakcinacije, pa da onda krene sa kasicama i novim namirnicama zbog reakcije. Meni pedijatar nista nije rekao. Znate li sta o ovome? Prv put smo probali zitarice, Milipine, pirinac. Pokusali smo na kasicicu. Pojeo jednu-dve kasice i poceo da mrljavi i da se mrsti. Da li to znaci da mu se ne svidja, ili treba vreme da se navikne na drugaciju teksturu hrane?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 22:59:01
|
|
|
|
vonavoj
|
prvi put cujem da vakcina i hrana imaju veze polako,Azra,prvi put jede nesto na kasicicu,ne zna ni sta treba da radi sa tim u ustima ...sutra opet,i posle ce biti njami
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?