Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.5.2012 21:34:25
|
|
|
|
Ana RR
|
PE, ne zna šta si joj sve uvela do sada, ali evo kako ide preporuka iz knjige dr komnenović: krompir, šargarepa, bundeva, grašak, tikvice, karfiol, keleraba, kelj, blitva, spanać, brokoli. Nakon toga voće: jabuka, breskva, kruška, banana (ja sam uvela i šljivu i dajem mu hipp kupovnu). Krajem šestog meseca se uvodi meso: piletina, teletina, ćuretina, junetina.. Mlečni proizvodi mogu od 7 meseci, žumance posle mesa (ja sam počela da uvodim kad je napunio 8 meseci). Ja još uvek nisam uvela boraniju, pasulj, sve mi to nekako teško deluje ali mislim da uskoro mogu početi.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 10:32:45
|
|
|
|
PoisonEve
|
Hvala Ana. Onda su nam od povrca ostali keleraba, brokoli i karfiol.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 10:47:01
|
|
|
|
Lilla
|
Pe, ako jos uvijek niste, mozete probati i pastrnjak. Ne razlikuje se bas mnogo od mrkve, osim po boji Mi smo sa mesom poceli sa 5 punih. H nece slane kupovne kasice, samo zablindira usta i mogu da se pobodem na glavu on nece da ih otvori. Snimila sam ga pa cu da postavim samo dok prebacim video. Od slatkih domacih mu je trenutno favorit kasica od suhih kajsija. Mame, kako ste vi davale kelerabu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:09:39
|
|
|
|
Anoniman
|
kad mogu sa kuvanog da predjem na peceno? znaci, mekota da bude ista, ali samo drugi nacn spremanja je u pitanju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:11:40
|
|
|
|
minavb
|
Šta da pečeš?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:13:26
|
|
|
|
Lilla
|
Ako su u pitanju recimo bundeva i jabuka, cak je i bolje peci ih nego kuhati
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:16:40
|
|
|
|
Ana RR
|
Mislim da pečena jabuka (za bundevu nisam sigurna) nije dobra za stolicu, ja sam samo par puta pekla, mada bih rekla da je ukusnija.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:18:19
|
|
|
|
Anoniman
|
krompir, tikvica, sargarepa ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:19:13
|
|
|
|
Lilla
|
E za to stvarno ne znam, ali sam dobila preporuku u savjetovalistu da tako radim jer sacuvaju vise hranjivih sastojaka nego prilikom kuhanja.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:21:30
|
|
|
|
Anoniman
|
pecenje pre kuvanja? ja sam cula obrnuto, bolje je kuvati i to na pari, pa kuvanje u vodi, pa pecenje i przenje na poslednjem mestu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:26:14
|
|
|
|
minavb
|
Jeste, i za bebu je najbolje kuvati hranu. Ako je već tako, što žuriš sa pečenjem? Moje ima dve godine pa i dalje jede samo kuvano i dinstano, pošto se davi sa svim što nije sočno i čorbasto.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:29:08
|
|
|
|
Lilla
|
Przenje je jasno zbog cega Ne znam, rekli su mi samo za bundevu i jabuku. Za njih kazu da je bolje peci nego kuhati u vodi zbog onog iznad.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:39:58
|
|
|
|
Anoniman
|
promena ukusa/teksture. krompir pecen u ljusci, pa izgnjeckan i sa dodatim mlekom nije mnogo drugaciji od pirea koji inace pravim, ne? ali je ukus drugaciji ... bar meni
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:47:04
|
|
|
|
minavb
|
Ja volim kuvano i grilovano. Korisno je skuvati namirnicu, pa je razrediti u kašu tom vodom u kojoj se kuvala. AKo bi je pekla, pa joj sok iscureo i osušio se, a kašu razređivala mlekom, imaš manje korisnih sastojaka. Ako već dete lepo pije mleko, ne mora ga baš i u kašama od povrća jesti. Probaj, što da ne, samo možda bolje da pečeš u onoj kesi ili u foliji, da ne ispari sok iz namirnice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:50:32
|
|
|
|
Anoniman
|
on je dojena beba, a inace mu kuvam na pari (u onom parokuvacu) pa cesto moram da razredim jer sok koji ostane u povrcu nije dovoljan da razredi kasicu. u foliji i kesama inace pecem jer sam lenja da perem rernu svako malo, ali da, bolje je nego krompir u gacama koji sam planirala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:53:04
|
|
|
|
minavb
|
Mmmm, krompir u gaćama. Probaj pa javi kako je prošlo. Inače mislim da ih treba navići na bljutavo ako su radi da jedu bilo šta, kasnije će biti manje izbirljivi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 11:59:49
|
|
|
|
Anoniman
|
krompir u gacama?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 12:00:28
|
|
|
|
minavb
|
Krompir pečen u ljusci.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 12:09:11
|
|
|
|
Anoniman
|
aaaaaaaaaaa vi mislite na krompir u kaputu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 12:14:40
|
|
|
|
Anoniman
|
meni je sve bljutavo sto on jede, ali ja dodajem zacine i to omaskom volela bih da jede sve, ali se ponasa kao da mu guram zmije otrovnice u usta. vodim se time da je tako reagovao i na sargarepu i krompir pa ih sada voli, treba samo vremena, ali sam ceo proces htela da ubrzam sa drugacijim ukusom. kazem, dojen je, sem mog mleka nista ne voli. ma i to nije voleo jedno vreme, sudeci po kuknjavi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 12:17:45
|
|
|
|
minavb
|
Moje dete ne voli ništa osim kokica. Videćeš, brokoli i tikvice će biti hit nad hitovima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 12:26:20
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: minavb Moje dete ne voli ništa osim kokica. Videćeš, brokoli i tikvice će biti hit nad hitovima. moj covek,kokice obozavam!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 15:41:25
|
|
|
|
Anoniman
|
moje dete odbija meso, nesto nece, a danas nam je prvi put..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 15:56:15
|
|
|
|
vonavoj
|
polako Um,tek je prvi put moja je pocela debelo da me zeza (mada to radi od rodjenja ),sad ima foru da jede i prica,trtlja i sve leti iz usta
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.5.2012 16:01:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj ,sad ima foru da jede i prica,trtlja i sve leti iz usta e isti slucaj, skorpije su to....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?