|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
4.5.2012 20:59:38   
minavb
Cvrsti obroci se pre 4 meseca uvode samo u posebnim slucajevima, nikako zbog nocnog budjenja i remecenja dnevnog rasporeda obroka. Postoje mnogi nacini da se nocno mleko izbaci, rano uvodjenje cvrste hrane nije medju njima. Mislim da ce se vecina pedijatara sloziti sa ovim. Ja sam pokusala da uvedem cvrstu hranu sa 3 i po meseca, i realno je bilo prerano. Pri tom, moje dete je imalo zdravstveni problem koji zahteva sto ranije uvodjenje cvrste hrane. Da nije bilo toga, odlagala bih do 4 i po meseca. Da, i do skoro se budio nocu zbog mleka.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 276
4.5.2012 21:10:14   
bea83
Tačno je da će se neki pedijatri složiti, ali neki i neće. Na nama je da izaberemo koga ćemo da poslušamo. I ovde se ne radi o uvodjenju čvrste hrane jer 10g pirinčanih pahuljica na 200ml mleka je daleko od čvrste hrane.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 277
4.5.2012 21:14:15   
minavb
U svakom slucaju, ne vidim potrebu za tim. Naravno da ce svako raditi kako zeli, ali posto je ovo tema na kojoj nekoga trebamo da uputimo u preporuke, moram da podsetim mame koje pocinju sa uvodjenjem cvrste hrane-ne pre navrsena 4 meseca, pocinje se zitarica, pa povrcem i vocem. Cvrsta hrana se uvodi ranije ako za to postoje neke indikacije. Nemojte pocinjati sa uvodjenjem cvrste hrane bez saveta i konsultacija sa pedijatrom ili nutricionistom.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 278
4.5.2012 21:20:22   
Anoniman
pridruzujem se - i ja mislim da gresis.
naziv "cvrsta" je da bi nama bilo lakse i brze za pisati i govoriti, i da se zna da nije SAMO mleko nego jos nesto.
mislim da beba sa "jos malo pa tri meseca" nema razvijen digestivni trakt da bi joj prijalo bilo sta sem mleka, gledano na duze staze nisam ni sigurna da kasnije nece imati problema. ti si sigurna?
izbacujes joj nocni podoj jer joj ne treba a uvece pojacavas mleko user posted image dobro sam razumela?
naravno da ces uraditi kako mislis da treba, kao i sve ostale mame sto su radile. sa moje tacke gledista, ova recenica se suvise cesto koristi da bi se svasta opravdalo.
sad me mozete lincovati user posted image

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 279
4.5.2012 21:28:50   
bea83
Jednu stvar ste pogrešno razumele - ja nisam iznela svoje iskustvo da bi mi neko rekao da li sam u pravu ili grešimuser posted image  To je moja odluka a podelila sam to sa vama (tačnije odgovorila Cockić) jer smatram da je ovo tema za iznošenje iskustava a ne osudjivanje ili odobravanje. I vrlo dobro znam šta se sve preporučuje,kao i svaka mama koja poseduje internet, ali ja odlučujem šta ću od toga primeniti. Isto tako kupam bebu svaki dan, pa???
BB niko te neće linčovati, tu sam ja za linčovanjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 280
4.5.2012 21:43:02   
minavb
Znas kako, imali smo slucaj na pedijatriji-bebi od 3 meseca su dali przena jaja i imala je tesku upalu zeludca i zucne kese. I oni su radili kako misle da treba, ali nisu radili ispravno. Ne kazem da ti imas nameru da naudis svojoj bebi, ali postoje formule za bolju sitost bebe i mozda je to bolji izbor od dodavanja pahuljica vecernjem mleku. Mislim da Novalac ima tu formulu , i da se zove NF, nisam sigurna.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 281
4.5.2012 21:58:18   
Anoniman
svaki put kad neko odluci da napise nesto - i to je iskustvo. vec sam ti rekla i kad je dojenje bilo u pitanju, rec neke tamo bee ima neku tezinu i neka nova mamica koja se pojavi ce pomisliti da to tako treba i sta one laprdave doktorke i ostale forumasice tamo se...daju!
ne osudjujem te, ali se ni ne slazem. zato u mojim postovima pise "(ja) mislim", jer ja mislim svasta ali daleko od toga da bi to neko trebao da uzme zdravo za gotovo. tako da cu uvek tebi i ostalima da kazem "mislim da gresis" ako je takva situacija, da bi neka nova mamica porazmislila da li je ta bea bas 100% u pravu.
tako da ipak se ne radi o tebi, nego o mamama.
dala nebesa da ja gresim, da sam isuvise oprezna u uvodjenju hrane a da tvom detetu ne bude nista. ako mogu da pomognem svom detetu da nema te muke sa stomakom kao ja time sto cu paziti kad i koliko jede, bicu jos vise oprezna.
da ne budemo skroz off - ako jedemo karfiol, smemo i brokoli?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 282
4.5.2012 22:03:31   
bea83
Ajooj, znala sam da će od ovoga da ispadne čitava filozofijauser posted image  Zanemarite moj post, nek ga izbrišu moderatori da ne navodim nove mame na grehuser posted image  Ponekad se zapitam kad je to gajenje deteta postala kvantna fizika i kako smo mi uopšte odrasli???user posted image Završavam ovim moje učestvovanje u ovoj temi, samo vi ručkajte sve po protokolu i uživajteuser posted image Jer i ja uživam što mi je dete sito, nasmejano,naspavano i svo u krofnicamauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
4.5.2012 22:04:57   
minavb
Uzivaj naravno, ali daj sansu i specijalnoj formuli pre nego pahuljicama. user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 284
4.5.2012 22:12:27   
Anoniman
izvinjavam se sto moram da se umesam.. ali uvodjenje crvste hrane se ne radi prerano i zbog rizika od pojave alergija. a neke bebe su nazalost alergicne cak i na pirinac, iako ga mnogi smatraju bezbednom namirnicom.
ja da mogu monovo od pocetka ne bih uvela detetu nista uvodila ni sa 5 meseci, nego sa punih 6.
to je moje misljenje koje eto nisam zadrzala za sebe.. nego ga podelila sa vama.
user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 285
4.5.2012 22:24:40   
Lilla
Ne treba praviti dramu bez razloga user posted image I danas dan bebe odrastaju na obicnom kravljem mlijeku i keksu od rodjenja pa im nista ne fali. (provjereno ne fali!) Mislite da su sve mame u mogucnosti da kupuju adaptirano mlijeko i cuda? U danasnje vrijeme je jako tesko odgajati dijete, i nema svako uslove za skupe pakete dohrane vec daje djetetu ono sto misli da je najbolje ili ono na cemu su i sami odrasli. (Nema veze sa Beom, zadnja recenica posta je poenta napisanog). Ovo nikako ne znaci da sad svi treba da daju djeci mlijeko i keks, daleko od toga (ovo napominjem jer ce sigurno sad neko da se zakaci i namjerno pogresno protumaci napisano).

Ni ja H ne bih tako rano dala nista osim formule jer nije bilo potrebe, ali Bea, tvoja je odluka i ja je postujem. Osim toga, ne mislim da radis bilo sta strasno, jer kao sto napisah iznad, djeca odrastaju i na "jacim" stvarima pa su zdrava i prava. Ne bih da polemisem oko alergija, intolerancija i cuda, toga ima bez obzira na to da li bebe prvih mjeseci doje, piju formulu ili nesto trece.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 286
4.5.2012 22:30:07   
minavb
Tako je, rastu deca na svacemu i bez icega, ali da se vratimo preporukama. user posted image

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 287
4.5.2012 22:35:17   
Lilla
IZVORNA PORUKA: minavb

Tako je, rastu deca na svacemu i bez icega, ali da se vratimo preporukama. user posted image

Naravno user posted image Ovo je tema ne samo za preporuke vec i za podjelu iskustava. Makar je do sad bila koliko sam mogla primjetiti, tako da niko nista pogresno nije uradio user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 288
4.5.2012 22:42:35   
Anoniman
tako da niko nista pogresno nije uradio

dozvoli, sa ovim se ne slazem

ja pitala za brokoli, posto pripada cvetacama kao i karfiol, medjutim negde sam citala da je tezak za bebin stomak pa se ne daje pre X meseci ..
da li su vam deca jela zelen i pastrnak?

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 289
4.5.2012 22:46:29   
Lilla
Dozvoljeno ti je user posted image

Nego, znas kako sam ja radila sto se voca i povrca tice. Gledala sam sta ima u onim gotovim kasicama za bebe, pa koje je povrce i voce bilo u kasicama za bebe od 4 mjeseca to sam mu i davala. Uglavnom. Mi karfiol nismo jos probali ali brokule jesmo, i nije imao problema. Pastnjak smo uveli prilicno brzo nakon mrkve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
4.5.2012 23:02:29   
Yula
Mislim da je moja beba jela brokoli sa nekih 7 punih meseci, karfiol malo ranije. Nisam primetila da mu je ista od toga smetalo, a bas sam bila oprezna.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 291
4.5.2012 23:07:30   
Anoniman
to sam i ja kontala, da se srodno povrce moze uvoditi jedno posle drugog relativno brzo. a kako prihvataju pastrnak ? on meni ima bas jak miris, ne smeta im?

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 292
5.5.2012 0:10:41   
Yula
Ja taj pastrnak jos nisam stigla da uvedem, nekako mi nije stigao na red, a planiram narednih dana, pa cu mozda onda znati da tim dam odgovor na to pitanje. user posted image On zaista ima intenzivniji miris i pretpostavljam da se ne stavlja veca kolicina, vec malo, cisto zbog arome i vitamina. Mada, mozda gresim, ispravice me ko bolje zna.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 293
5.5.2012 0:16:03   
Olga75
ne smeta im pastrnak ( bar mojoj nije smetalo ) kuvala sam cesto supicu : sargarepa , pastrnak , celer , batacic i cvet karfiola i bilo je jaaako fino
sad nece karfiol ali to je vec druga prica user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 294
5.5.2012 0:19:14   
Yula
A od kog uzrasta si pocela da joj dajes supicu/corbicu?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 295
5.5.2012 0:22:44   
Olga75
davno je bilo a i dojila sma iskljucivo do sest meseci ali sam onda na traci uvodila namirnice , tako da ako me secanje sluzi corbicu od sargarepe je prvo ruckala , od bele zeleni za neke dve nedelje ( sam persun ) , a ovu corbicu sa sve mesom negde oko osmog meseca
to je u stvari bila kasa blendana sa vodicom u kojoj se povrce kuvalo iz mog srednjoskolskog udzbenika user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 5.5.2012 0:23:30 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 296
5.5.2012 0:32:37   
peca
Citam sta pisete....
Ja imam dve sestre, i sve tri smo polako krenule sa drugom hranom osim mleka od treceg meseca. Moja najstarija sestra je od pocetka sve jela, i mleko na pirincanoj vodi... user posted image
Ne znam kako to drugi rade, ne znam ni kada cu ja poceti, znam samo da kad bi neko poredjali 10 pedijatara (iz istog grada, a gde su ostali gradovi, ma sa iste opstine...) i pitao ih, da bi culi 10 razlicitih prica i misljenja, a kamoli iskustva tolikog broja majki user posted image i to je ono sto me malo....da kazem nervira user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 297
5.5.2012 0:38:07   
Olga75
Peco , nemoj da se nerviras user posted image
svi smo razliciti , vazno je pratiti neke osnove smernice i to je to
moj izbor je bio da tako dugo iskljucivo dojim
posle sam uvodila namirnice po dve nedeljno
a vodila sam se nekim mjim misljenjem : ima ceo zivot da jede sve sto hoce i moze
a ja cu da sacekam dok knjige ne kazu da su joj digestivni organi zreli za uvodjenje " cvrste " hrane
ali to je bilo pre tri godine , od tada se trista svasta promenilo user posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 298
5.5.2012 0:44:42   
peca
Znam Olga, ne nerviram se... I ja sam mastala da cu da dojim moje dete bar do godinu ipo dana, ali nije sve onako kako zamislimo u zivotu. Cenim svacije misljenje, ali mi je bas bzvz kako "spopadose" Beu kao da je ne znam ni ja sta dala detetu user posted image

A kad procitas sastav na onoj formuli, tamo vec ima 300 svasta....

< Poruku je uredio peca -- 5.5.2012 0:45:54 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 299
5.5.2012 0:54:59   
Olga75
ja nisam videla ko je koga spopao user posted image
nego svako zna svoje
i to je to
licno se ne opterecujem time sta ko daje svom detetu da jede i kad
nek su nam oni zivi i zdravi
a jesce sve i svasta kad porastu
na to ne mozemo da uticemo
ja vec sad ne mogu 100 % da uticim na ishranu svog deteta
ali kad je bila odojce i beba jako sam pazila sta jede
i drago mi je sto sam je dojila 14 meseci , jeste da su mi sad sisi na kolenima
ali Boze moj i plasticni hirurzi moraju od neceg da zive user posted image

edit : sad sam procitala
i necu nista reci jer sam nekada davno slisala pedijatriju user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 5.5.2012 1:01:19 >

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here