|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
30.4.2012 11:20:22   
Ana RR
Avokado možeš slobodno, on se uvodi među prvim namirnicama a izuzetno je bogat mastima što je jako zdravo za bebaće. Ja ga mešam sa bananom, ali ti za početak pomešaj sa malo pahuljica ili sa svojim mlekom, čisto dok se navikne na ukus. Za mango i papaju ne znam.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 251
30.4.2012 11:24:55   
Lilla
Mi smo mango (prvo kupovnu kasicu, pa onda i svjez) probali sa 4 mjeseca i super nam se svidja user posted image E bas dobro za avokado, imam ga kuci i probacu da mu dam, nismo ga jos uvijek probali.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 252
30.4.2012 23:11:37   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

PE, Von, Um - sta ste do sada uvele?

eve i mene,nisam bila za kompom 4 dana..uveli krompir,sargarepu,blitvu,tikvice,jabuku,krusku (kasica) i to je to...i sada cemo da vrtimo sve u krug!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 253
1.5.2012 12:49:46   
Azra_
Koji proizvodjac zitarica je najbolji. Trebalo bi da kupim neku pirincanu kasu, pa ne znam za koju da se resim. Milupa, Humana, Babyking...? Sta vi mislite? Moja drugarica je davala Humanu sa vanilom za 4 meseca ali meni to mozda nije najbolji izbor...ne znam...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 254
1.5.2012 12:55:43   
minavb
Ja sam bila vrlo zadovoljna Milupinim kasama.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 255
1.5.2012 13:00:10   
Anoniman
Ja glasam za Milupine žitarice.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 256
1.5.2012 18:33:06   
Azra_
A jel glasate za mlecne ili nemlecne zitarice? Ja bih pre uzela ove sto se prave sa vodom, deluje ekonomicnije, a bebac i tako dobija ad mleko, pa taj jedan obrok ne mora...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
1.5.2012 22:08:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Azra_

A jel glasate za mlecne ili nemlecne zitarice? Ja bih pre uzela ove sto se prave sa vodom, deluje ekonomicnije, a bebac i tako dobija ad mleko, pa taj jedan obrok ne mora...

One što se prave sa vodom imaju mleko u sebi pa dete i kroz žitarice dobije mleko. Ja sam za njih!

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 258
1.5.2012 22:49:46   
lanica82
Mi smo počeli sa žitaricama! I ja sam kupila mlečne, za početak bebi dajem po 6, 7, 8 kašičica, a plaši me da nije mnogo to odjednom? Pored toga popije mleko, ima 4 meseca i baš joj se dopale žitarice, zeva, traži još... a mene strah da joj dam koliko ona hoće, tek je treći dan kako joj dajem. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 259
1.5.2012 23:42:36   
Mariya

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Mini uopste ne prihvata cvrstu hranuuser posted image
Ujutru jos i hoce da pojede pahuljice ali daleko je to od 6-7 kasika. I za veceru hoce, ali kad je vreme za rucak ona je poprilicno razdrazljiva. Zacementira usta i pocne da reziuser posted image
Ja je ne teram naravno nego dam siku. Gospode, koja je to sreca!

Eve, ja bih ti dobronamerno savetovala da se ne brineš, koliko znam vi ste tek nedavno počeli da jedete čvrstu hranu, nemoj da se brineš što ona ne pojede koliko piše u knjigama i ne upoređuj je sa drugim bebama, normalno je da neće jesti isto kao i beba koja već nekoliko meseci jede čvrstu hranu. Probaj da joj postepeno povećavaš količinu kašice, znači svaki 2-3 dan joj daš kašiku više i kad posle kašice neće da siki znači da je to njoj porcija. (Lu je isto takva, doručak i večera joj odgovaraju, sve ponjupa ali ručak... Uh..muka sa njom. tek sad je počela malo bolje da jede, posle 2,5 meseca). Mislim da nema potrebe da je požuruješ, ješće ceo život, pusti je da siki dok može, kad već tako voliuser posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 260
1.5.2012 23:49:46   
PoisonEve
Hvala Maryauser posted image
Mada ja i nisam koristila neku mericu, nego onako sipam. Ali od prilike vidim da li je to jedna mala teglica.
Danas je npr. za rucak pojela jednu srednju tikvicu, 2 lista blitve i malo sargarepe i poahuljice i jos je sisala.
I dr. nam rece da kada je muce zubici poslednje sto zeli je cvrsta hrana, tada samo sika resava stvar.
Ja sam potrosila svo mleko iz zamrzivaca tako da cu sledece da kupim sa AD mlekom.
Tikvice joj se mnogo dopadaju, verovatno zato sto su slatkaste.
A kada ste poceli da uvodite meso mamike?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 261
1.5.2012 23:51:43   
Anoniman

Hvala Maryauser posted image
Mada ja i nisam koristila neku mericu, nego onako sipam. Ali od prilike vidim da li je to jedna mala teglica.
Danas je npr. za rucak pojela jednu srednju tikvicu, 2 lista blitve i malo sargarepe i poahuljice i jos je sisala.
I dr. nam rece da kada je muce zubici poslednje sto zeli je cvrsta hrana, tada samo sika resava stvar.
Ja sam potrosila svo mleko iz zamrzivaca tako da cu sledece da kupim sa AD mlekom.
Tikvice joj se mnogo dopadaju, verovatno zato sto su slatkaste.
A kada ste poceli da uvodite meso mamike?

Pa ona lepo jede s obzirom da ste tek krenule...

Direktna veza do poruke: 262
1.5.2012 23:58:55   
Mariya
Ako je ona sve to pojela, nemaš šta da se žališuser posted image Mi smo meso uveli posle mesec ipo, sa njenih 6,5 meseci a valjda može od 6.meseca.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
2.5.2012 0:04:21   
Anoniman
Mi smo meso uveli sa punih 5, mesec dana pošto smo krenuli sa čvrstom klopom.

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 264
2.5.2012 0:33:01   
PoisonEve
Gae, to je bilo danas, ali do sada zacementira usta i rezi. I ja mislim da je zbog zubica. Cim je veselija bolje jede.

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 265
2.5.2012 0:34:51   
PoisonEve
Davacu joj jos malo zelje, spanac (mogu onaj u briketima?) pa cemo onda da krenemo na meso. Ja sam mislila da pocnem sa telecim?
A zumance?

Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 266
2.5.2012 0:39:17   
Anoniman
Mi smo žumance posle mesa, sa 6 i po.

Direktna veza do poruke: 267
4.5.2012 12:35:09   
cockic
bea jer to one zitarice sa mlekom ili ti uzimas bez pa dodas formulu.

ja sad planiram za nekih 10-tak dana da joj ubacim milupu sa mlekom,zadovoljna sam
sa njima.

peco i mi smo na bebelacu samo po jedna flasica dnevno ostalo siki,mislim da je bolji
nego aptamil deluje mi da aptamil bas pumpa bebane budu bas debeljuce imam bas dosta
primera iz okruzenja.ne znam sta ima u njemu sto nema bebelac jer ocigledno da je
aptamil mnogo jako mleko.
znam da milupa ima aptamil ali u kasicama ga nema puno.mada i hipp su super kasice.

e sad savet mamama koje samo doje da ako planiraju samo do 6 meseca a beba nije
probala formulu nece je liznuti.logicno jer bas je ukus formule uzas.a majcino je
normalnijeg i mirisa i ukusa.

moj mali sa 7 je dodio zubice i uzasno me je ujedao,a formulu nije hteo jer je
nikad nije probao.tako da cisto iz navike tog novog ukusa treba je dati malo
ranije da je beba proba i navikne.tako da sam ja njega morala nastaviti dojiti
jer u suprotnom nebi pio mleko uopste,on sad kravlje i nepije uopste.
jako malo samo sa plazmom ponekad. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 268
4.5.2012 12:36:37   
cockic
avokado je super moj mali ga je jeo dok sam mu pasirala voce i to uglavnom sa
bananom.ali sad mu nisam davala da ga proba sumnjam da bi hteo.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 269
4.5.2012 12:37:31   
minavb

Ja sam mislila da pocnem sa telecim?

Počinje se sa pilećim.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 270
4.5.2012 12:50:33   
peca

IZVORNA PORUKA: cockic

peco i mi smo na bebelacu samo po jedna flasica dnevno ostalo siki,mislim da je bolji
nego aptamil deluje mi da aptamil bas pumpa bebane budu bas debeljuce imam bas dosta
primera iz okruzenja.ne znam sta ima u njemu sto nema bebelac jer ocigledno da je

Pa sad... kazu da je i bebelac jako mleko user posted image Kazu i da je dobro, mada ga mnogi ne vole, ne znam zasto. Ja ne planiram da joj menjam user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 271
4.5.2012 16:03:58   
bea83
IZVORNA PORUKA: cockic

bea jer to one zitarice sa mlekom ili ti uzimas bez pa dodas formulu.

ja sad planiram za nekih 10-tak dana da joj ubacim milupu sa mlekom,zadovoljna sam
sa njima.

znam da milupa ima aptamil ali u kasicama ga nema puno.mada i hipp su super kasice.

Cockić ja sam mu dodala u večernje mleko(formulu) obične pahuljice bez mleka (Nestle). Pošto se noću budio da jede a onda prepodne samo mrljavi i traži na dva sata da klopa, po savetu moje drage drugarice i njenog pedijatra (jer sam moju zaboravila da pitam kad smo bili) pojačala sam mu to večernje mleko sa pahuljicama. Naravno prvo smo probali ujutru zbog eventualne reakcije. Sad već treće veče pije 150ml mleka sa tri merice riže i još 30-50ml čistog mleka i to ga drži celu noć. Ako se vrti ponudim mu čaj, gucne par puta i nastavi da spava do jutra. I sad normalno jede preko dana na tri, tri i po sata.
Inače što se Aptamila tiče, ja imam baš suprotno iskustvo. Viktor je za dve nedelje na čistom Aptamilu dobio samo 350g (dok je na mom mleku to dobijao za nedelju dana, nekad i više po 500g).Sad smo prešli na Nan, sutra nam je dve nedelje pa ću ga izmeriti da vidim kako napredujemouser posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 4.5.2012 16:04:32 >

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 272
4.5.2012 17:05:18   
Ana RR
Bea, zar nije rano za te pahuljice, mali je on. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 273
4.5.2012 17:27:26   
Mariya
Ne bih da pametujem ali potpuno je normalno da beba od 2,5 meseca kao što je tvoja budi noću zato što je gladna. Razumem potpuno tvoju želju da prespavate noć, ali mislim da je prerano da je hraniš bilo čime osim mlekom ali svako radi sa svojim detetom kako misli da treba...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 274
4.5.2012 20:42:04   
bea83
Tačno sam znala da će biti polemike oko ovog pitanjauser posted image pa sam razmišljala da li uopšte da pišem svoje iskustvo, ali mislim da ovo citirano treba da bude najvažnije...
IZVORNA PORUKA: Mariya

svako radi sa svojim detetom kako misli da treba...

Viktor puni tri meseca za dva dana i moj stav je da mu nije rano. On pije mnooogo više adaptiranog mleka nego što je predvidjeno za njegov uzrast (180-210ml) i ima popriličnu kilažu (oko 7000g). Nemoguće je da su sve bebe sa tačno četiri meseca spremne za odredjenu hranu i ne mislim da je katastrofa što smo poranili jedan mesec. Osnovni razlog uvodjenja pahuljica mi nije bio spavanje tokom noći (od toga sam se oprostila kad sam odlučila da imam dete) jer ja svakako ne spavam i ustajem sto puta da ga proverim, dam vodu, okrenem ga na drugu stranu odnosno stomak itd. već to što kada noću jede danju potpuni izgubi ritam hranjenja i jede pomalo ali je svaki čas gladan, na sat i po,dva sata popije po 70-100ml i onda kuka gladan i ne pomaže ni voda, ni čaj, ni nosanje...Pedijatar nam je rekao da je očigledno da mu je noćni obrok višak i da probamo da ga izbacimo, samo što je ona predlagala sokiće,čajeve, vodu umesto mleka a ja sam po savetu nekoga ko je bio u istoj situaciji primenila ovu tehniku i to uspešno. On sad jede sasvim normalno i ne preterano preko dana i to mi je bio ciljuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here