Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 13:10:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Eve, mešaj sa svojim mlekom ili sa pahuljicama. Ni Mare nije hteo pa sam mu dodavala pahuljice i onda postepeno smanjivala.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 13:16:51
|
|
|
|
Lilla
|
Nesto novo. H nece ispasiranu bananu. Kupovne kasice sa bananom hoce, ali ovu domacu nece. Gadi mu se, valjda jer je pomalo ljigava. Malo sam rovila po netu juce, posto ovdje ne dobih odgovor po pitanju plazme, i nasla da je keks ok ako se vec pomalo uveo gluten, i probali smo je juce u vocnoj kasici. Svidja mu se, ali je ubrzo poslije povratio. Ne znam da li je zbog nje ili zato jer je malo pretjerao sa formulom prije toga, pa cu veceras probati opet, uglavnom nisam primjetila nikakvu reakciju osim tog povracanja. Da zakljucim, palenta i domaca kasica od banane uopste nisu favorit, nece ih. Jabuka+ mrkva= jupi! Piletina i grasak, njam! Danas sam mu napravila kasicu od govedine pa cu kombinovati sa graskom, krompirom i kukuruzom. Sve domace, i vidjet cu da li ce mu se dopasti. Cini mi se da sam vec pisala o tome, ali za mame cije bebe odbijaju povrce, probajte im sa povrcem mijesati malo pirincane kasice, dok se ne naviknu, pa posle im dajte samo povrce. Kod nas je upalilo tako
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 13:20:36
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ok, uraducu tako, hvala Nego kako blitvu da spemim?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 13:23:08
|
|
|
|
minna
|
PE samo obari, noj ne treba mnogo dugo, mozes da kombinujes sa krompirom npr
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 13:23:37
|
|
|
|
vonavoj
|
PE,i ja dodajem pahuljice,pa hoce da rucka,i po 20ml mog mleka..i onda hoce,a ovako ne bas..evo danas sargarepa nije prosla slavno...mrzelo me da se izmuzem,i eto mi vraga! blitvu spremas tako sto prvo obaris krompir,isecem ga na kocke i jedno 10min,pa dodas blitvu,neka 3 lista i kuvas jos 15min sve zajedno!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 14:32:24
|
|
|
|
PoisonEve
|
Obarila sam blitvu i dodala moje mleko i pahuljice, mnooogo bolje je bilo Hvala
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 17:12:37
|
|
|
|
tammy.ka
|
e...bas sto se blitve tice, ja sam bila skeptik ali je prosla super u kombinaciji sa paradajzom....ako jos niste uvele paradajz onda malo sargarepe. Ublazice ukus blitve.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 21:04:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Mame meni una pojede od 60-95 grama kasice za jedan obrok da li se to oze smatrati obrokom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.4.2012 23:19:19
|
|
|
|
lanica82
|
Moja beba puni 4 meseca, kupila sam žitarice-pirinač kao prvu namirnicu koju uvodim i u uputstvu piše da je jedan obrok 45 grama. Da li joj ja odmah dajem ceo obrok ili za početak manje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2012 15:20:01
|
|
|
|
oxy7
|
Može i sa šargarepom. Pavle odjednom mrzi sve u čemu ima krompira
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2012 16:07:52
|
|
|
|
cockic
|
lanice ja sam sinu pocela sa kasicicama pa sam posle dva dana dala tu meru koja pise. e a da li ono na kutijama instant zitarica kad pise 4 meseca znaci sa puna 4 ili kad se udje u treci.to nikad nisam znala.ja cu njoj za 15-20 dati ali me svakako zanima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2012 22:31:59
|
|
|
|
lanica82
|
Sa puna 4, pre toga beba treba samo mleko da pije, tako bar doktori savetuju a na kraju svako odluči kako će sa svojim detetom. Ja sam do sada trpela pritiske okoline da pebu hranim čvrstom hranom, ali nisam popustila i slušam uputstva, danas sam joj dala prvi put žitarice, dopalo joj se, ali se iznervirala jer joj je sporo na kašičicu i neće da čeka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2012 23:01:15
|
|
|
|
Anoniman
|
PE, Von, Um - sta ste do sada uvele?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 28.4.2012 23:35:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Inace, PE - grasak nece da jede pire i sargarepu ako nije toplo ili skoro pa vruce (sad i tikvica, to smo samo uveli). cim se ohladi pocne da pljuje. pire i sargarepu inace kuvam na pari, pa uopste ne dodajem tecnost. pire me podseca na lepak, ali ako je toplo jede i ne pravi problema. mozda da probas da bude toplo ako si joj do sada davala hladno ili da bude gusce ako si davala retko (i obrnuto).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 0:31:16
|
|
|
|
Lilla
|
H nece formulu ako nije vruca, ne mlaka nego bas topla. Cim se ohladi, sto se desava kad nije mnogo gladan pa razvlaci, odmah gura cuclu jezikom i moram da mu dogrijevam da bi popio sve. Nisam znala da je u tome problem do skoro. Juce probali kivi, svidja mu se. Nema reakcija, sto me raduje. Probali govedje meso sa graskom, i to je ok, nije bas kao piletina i tikvice, ali njupa. Plazma je takodjer prosla dobro. Jeste li vi djeci davale one velike kukuruzne neslane smokice da grickaju i kada? Vidim ovdje to daju prilicno rano, mene nesto strah da se ne zadavi, iako znam da se ono topi u ustima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 10:41:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty PE, Von, Um - sta ste do sada uvele? bb mi smo do sada uveli krompir, sargarepa, tikvica, jabuka, kruska, banana, breskva, kajsija, pa kombinovanje tih namirnica i naravno pahuljice..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 10:53:21
|
|
|
|
Anoniman
|
kupovna kajsija ili imas negde stek?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 11:02:28
|
|
|
|
Anoniman
|
breskva i kajsija kupovne , one hipove, ostalo joj sve sama pravim... sta vi ruckate
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 11:11:20
|
|
|
|
Anoniman
|
uveli smo samo sargarepu, krompir, jabuku i tikvice, a smotana sam izgubila onaj papir od dr pa sad pokusavam da pohvatam sta ide .. vidim da cu morati da kupim onu knjigu, posto moja dr nju prati..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 12:48:27
|
|
|
|
Anoniman
|
kad mogu avokado da mu dam? a papaju? videla sam super lepe juce u univeru ...
< Poruku je uredio BlackBetty -- 29.4.2012 12:49:50 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 12:51:04
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mini uopste ne prihvata cvrstu hranu Ujutru jos i hoce da pojede pahuljice ali daleko je to od 6-7 kasika. I za veceru hoce, ali kad je vreme za rucak ona je poprilicno razdrazljiva. Zacementira usta i pocne da rezi Ja je ne teram naravno nego dam siku. Gospode, koja je to sreca! Beti, "uveli smo" sargarepu, krompir, blitvu i pahuljice. Danas cu da joj dam tikvice. Ali bas sam zabrinuta. Ne znam da li je to zbog zubica?
< Poruku je uredio PoisonEve -- 29.4.2012 12:52:52 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 13:08:40
|
|
|
|
Anoniman
|
mislim da nisu zubi nego nece nepoznato. jesi probala da hrana bude topla? skroz bez grudvica? jel ti bas bas gladna kad je rucak?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 13:19:57
|
|
|
|
Anoniman
|
ova moja nece voce, probacemo malo da ga ugrejemo, mozda je do toga. juce se odusevila kremom od vanilije (pirincane pahuljice sa ukusom vanile), ali mi se to ne dopada jer ima secera. probacemo da nadjemo neke bez secera i danas cemo joj dati hipp pirincane pahuljice sto smo doneli iz srbije da vidimo kako ih prihvata.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.4.2012 13:40:51
|
|
|
|
Anoniman
|
kupi stapice vanile pa joj ubaci unutra, tj kuvaj malko s tom vodom sa kojom kuvas ad, pa procedi i dodaj. mislim da je to bolje od kupovne vanile. koliko sam citala, vanila je jedan od "zacina" koji mogu da se daju od 4-og meseca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.4.2012 0:44:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty kad mogu avokado da mu dam? a papaju? videla sam super lepe juce u univeru ... mango?
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?