RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

*Maki* -> RE: Double test (12.3.2013 10:38:40)

Čitala sam da vrednosti double testa kod blizanacke trudnoce obicno budu povecane, koje su tu normalne vrednosti?
Ja sam sada deveta nedelja a negde oko dvanaeste nedelje idemo na double test+uz.Malo me ti testovi plase [sm=smiley13.gif]

sandrina 85 -> RE: Double test (12.3.2013 16:09:43)

Nemoj to da te plasi... moj dr kaze da je to svugde u svetu prevazidjeno i da samo jos kod nas mlate pare na taj nacin. Meni je jedan hormon od ta dva bio povecan, nuhalni nabor OK, rizici su bili OK, jedino na godine je bio povisen (27 god) i evo, sve ok sa bebicom. Ne sekiraj se.

*Maki* -> RE: Double test (12.3.2013 17:03:36)

Hvala ti Sandrina,tek se sada malo vise informisem o svemu tome [sm=smiley1.gif]

jelenazvezda -> RE: Double test (21.3.2013 15:12:14)

pozz. imam jedno pitanje pa bi zamolila sve koji imaju odg da mi odgovore. imam zakazan dabl 10.4. u pola 10 u NF,pa me zanima kakva je procedura,da li se samo vadi krv il se radi i uz i dal smem da jedem pre toga svega,jer mi je uzasno muka ako ne pojedem nista kad ustanem... ako ima neko ko je skoro radio u frontu molila bi za odgovor

anci kv -> RE: Double test (21.3.2013 15:30:23)

slobodno jedi

pahulja76 -> RE: Double test (22.3.2013 13:41:39)

posto ssm radila kasnije double beba je veca

CRL 78mm
BPD 23.2mm
NT 1,8mm
po uz starost 13+6 (a danas je 13+2 po M)
posteljica zadnji zid
srcana akcija registrovana
svi organi b.o.

za rezultate da zovem u utorak.

lesica -> RE: Double test (22.3.2013 13:46:53)

Pahuljo,meni to deluje ok-takvi su meni manje više bili rezultati sa L.

pahulja76 -> RE: Double test (22.3.2013 13:51:34)

draga, ja ionako ne obracam mnogo paznje na double jer prosli put su bili odlicni rez. i radila triple takodje sve super a Andrijana mi imala cistu a niko nije znao ni zasto se pojavila ni kako, ovo mi je samo bitno da mogu na AC nego sve svuda zauzeto a moraju negde da me prime zbog godina.

lesica -> RE: Double test (22.3.2013 13:54:03)

Verujem, a znaš i sama da double ne pokazuje baš sve.

janabons -> RE: Double test (26.3.2013 23:11:37)

IZVORNA PORUKA: jelenazvezda

pozz. imam jedno pitanje pa bi zamolila sve koji imaju odg da mi odgovore. imam zakazan dabl 10.4. u pola 10 u NF,pa me zanima kakva je procedura,da li se samo vadi krv il se radi i uz i dal smem da jedem pre toga svega,jer mi je uzasno muka ako ne pojedem nista kad ustanem... ako ima neko ko je skoro radio u frontu molila bi za odgovor

JA nisam jela, meni je moj dr iz fronta rekao da ne jedem.Dosla sam tamo, uzeo je mere potrebne za dabl na uz i poslao me u laboratoriju da izvadim krv.ZA dva dana gotovi rezultati,ili cak dan,sad ne mogu da se setim

ica82 -> RE: Double test (26.3.2013 23:20:38)

IZVORNA PORUKA: jelenazvezda

Meni je dr radio uz, sestra tu popunila neki papir sa podacima, gde je ubacila i podatke sa uz i s tim papirom sam odmah isla gore na sprat da dam krv. Rezultati su sutradan, a sme da se jede, ne radi se krvna slika, vec neki hormoni, na to hrana ne moze da utice.

pahulja76 -> RE: Double test (27.3.2013 16:21:46)

IZVORNA PORUKA: pahulja76

posto ssm radila kasnije double beba je veca

CRL 78mm
BPD 23.2mm
NT 1,8mm
po uz starost 13+6 (a danas je 13+2 po M)
posteljica zadnji zid
srcana akcija registrovana
svi organi b.o.

za rezultate da zovem u utorak.

podigla rezultat dabl testa:

Kobinovani rizik za:
trizomiju 21 (Daunov sindrom) 1:3988
trizomiju 18 (Edvardsov sindrom) 1:8288
trizomiju 13 (Patau sindrom) 1:18078
spontani porodjaj pre 34 ned. 1:161

Free beta hCG 19.9 IU/l što je jednako 0.571 MoM
PAPP-A 3.890 IU/l što je jednako 0.613 MoM

termin porodjaja 25.9.2013.

savetuje se upucivanje u genetsko savetovaliste Instituta.

Mache -> RE: Double test (30.3.2013 6:41:28)

*Maki* ne znam za to da li su vrednosti uvecane ali znam da sam i ja citala da dabl i tripl testovi nisu bas najmerodavniji kod visestrukih trudnoca. Na nekoj od prethodnih strana imas napisane moje rezultate od prosle godine ako ti ista znaci.. Ipak, ti testovi su ionako samo statistika tako da probaj sto manje da se opterecujes (lakse reci nego uraditi, znam [sm=smiley2.gif]).

Maryjana -> RE: Double test (6.4.2013 13:26:35)

Pahulja 76 a gde si ti radila taj dabl test?Prvi put vidim taj proracun za rizik od prevremenog porodjaja!

pahulja76 -> RE: Double test (7.4.2013 22:17:22)

Maryjana, double sam radila u imd-u al iskreno niko taj odnos nije ni gledao, svima su vazne samo trizomije.

Andrea30 -> RE: Double test (9.4.2013 11:10:52)

Ciao svima! Jedno pitanje za one koje su vec radile double test:
Da li se tada prilikom uz pregled obavlja vaginalno ili ne?
Hvala! Pozzz

Moiraina -> RE: Double test (9.4.2013 11:13:45)

Meni je oba puta UZ rađen preko stomaka.

pahulja76 -> RE: Double test (9.4.2013 13:46:01)

najklasicniji uz preko stomaka.

mis i maca -> RE: Double test (10.4.2013 13:30:04)

Pozdrav svima! Ja sam novi clan, ali kako me je prilicno brinulo sve oko dabla, a sad je to iza mene, evo da podijelim sa vama neka saznanja. (Morala sam sve da ispitam, istraazim, provjerim..) :) Vrlo je bitno da nuhalni nabor bude ispod 3 mm. Ako je iznad 3 mm postoji rizik od Daunovog. (Zato se, izmedju ostalog, i radi taj UZ prije dabla i meni su rekli da period izmedju UZ i vadjenja krvi ne smije preci 48h) Sto se tice hormona koji se vade nivo PAPP-A (pise nesto MoM pored) trebalo bi da bude veci od nivoa slobodnih hCG, u tom slucaju je sve ok. E, sad koliko veci smije da bude ne znam...Za starije trudnice rizik koji se izracunava po godinama je naravno veci, ali to ne treba da vas brine, ono sto je takodje znacajno je da (ispod crte na nalazu to uvijek pise) rizik za Daunov, Edvardsov i Patau sindrom ne bude 1:250 i manje! Cim je jedan na prema par hiljada ili desetina hiljada ili sto hiljada nema razloga za brigu! Inace, moja doktorica mi je rekla da je dabl cista statistika i da ne mora da znaci, ako ukazuje na rizik, da ce nesto od toga da bude. Kako mi je rezlutat bio dobar, necu morati raditi tripl. Svima koji tek treba da rade dabl srecno i zapamtite bitno je da ostanete pozitivne i smirene!

lesica -> RE: Double test (12.4.2013 14:54:26)

IZVORNA PORUKA: tatjana1

E, pa, devojke, ovako stoje stvarti... Na UZ mi je dr rekao da je sve OK, da je nuhalni nabor 1,4, da se nosna kost lepo vidi... Rezultati double testa pokazuju da je rizik od Dauna 1:125, a rizik zbog godina (isto za Dauna) 1:77.(ko se ne seca, 39, u novembru 40)

Nivo beta HCG 140,3 mlU/ml at 11.4.2013 :4,31MoM
Nivo PAPP-A 12885 mlU/l, 5,83 MoM
Nivo NT 1,5 mm (CRL of 59,9 mm), 0,96 MoM

Ne znam da li ima ikakve veze, ali napisao je da imam 66 kg, a ja imam 60 kg.

Znam da ovo ne mora nista da znaci, znam da ce amniocinteza na kraju da da zavrsnu rec, ali mi nikako nije svejedno.... Komentari?

MamaJaca -> RE: Double test (12.4.2013 15:08:33)

Tatjana1, to sa kg ima veze ali sam ja zaboravila vise koje, nsto se mnozi/deli od rezultata krvi sa tim vrednostima. Pogledaj po internetu, sigurno ces naci nesto..
Ja sam u drugoj trudnoci double test radila sa 37.5 godina i znam da mi je zbirna verovatnoca od rezultata krvi i UZ bila 1:250. Zbog godina je bila nesto losija, ali sam ja zbog ove prve odlucila da ne radim amniocintezu, i sve je hvala Bogu bilo ok. Sad kad bi bila ponovo trudna (>40) sigurno bi radila amniocintezu. Svi ti rezultati su samo verovatnoca. Kad si jedan od onih 124 onda je super, ali mozes da budes i onaj 1 preostali..
Mislim da je kod tebe sve to ok, nemoj da brines. Sigurna sam i da ces verovatno zbog godina uraditi amniocintezu, koja ce ti samo olaksati ostatak trudnoce! Uzivaj u [sm=nosecka.gif]

tatjana1 -> RE: Double test (12.4.2013 15:44:32)

Upravo sam shvatila da na reyultatu pise da je test radjen na 12 nedelja i 4 dana, a ja sam dvanaesta nedelja, tj. 11 nedelja i 4 dana....

Trcosava -> RE: Double test (12.4.2013 15:56:27)

Tatjana, ovde da su ti takvi rezultati (Nuhalna, nosna kost, gledju se i bubrezi, bešika bla bla) ne bi slali dalje.
SA Anom je meni Nuhalna bila 1,8.

Pogledaj koliko košta test onih horionskih čupica, njih sada možeš da radiš, a daju iste rezultate kao i AC. To su meni prvo davali kao opciju. (p.s. ja za to do juče nisam ni čula)

tatjana1 -> RE: Double test (12.4.2013 16:19:25)

Ma sacekacu cetvrtak sledece nedelje, tada idem u genetsko savetovaliste, da vidim sta ce oni da mi kazu... Ako su mi omasili starost trudnoce za celu nedelju, a kilazu povecali za 10%, mozda postoji mogucnost da ponovim test, jer rezultati sigurno ne mogu da budu tacni...

Sanchy -> RE: Double test (12.4.2013 19:33:52)

Tatjana posto vec radis amnio ,nisi ni trebala da radis double test jer je on samo statisticki pokazatelj a nikako dijagnosticki kao sto je to amniocenteza ...meni je na tripl testu rezultat bio 1 prema 67 na Dauna i onda sam isla na amnio ,,,sa bebcem sve u redu a vidis koliko mi je los bio tripl...dakle ja bih i double i triple test zakonom zabranila jer su cista glupost..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>