RE: Double test (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

lady_b -> RE: Double test (21.1.2013 11:45:39)

Leptiricu, rano ti je.. Nazovi ih i kazi im.. Meni se isto ne podudaraju UZ i zadnja M, cak je u pocetku bilo oko 3 nedelje razlike. A kada sam radila dabl test dr me narucila, a isto sam tako negdje bila 11+2 ja mislim, i onda sam je opet nazvala i objasnila joj i rekla je da je prerano, pa me je narucila sa 12+2.

Maslacak15 -> RE: Double test (21.1.2013 11:48:20)

u ovome je poenta:

The minimum fetal crown-rump length (CRL) should be 45 mm, and the maximum should be 84 mm.

Znaci to je raspon duzina ploda kada je se meri nuhalni nabor. Ako je embrion manji ili veci onda merenje nuhalnog nabora vise nije pouzdano.

Pozdravljam te Leptirko[sm=smiley1.gif]

Sonreir -> RE: Double test (21.1.2013 11:48:51)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Leptirko relevantna je samo starost po ultrazvuku. Ako si po ultrazvuku samo 9 nedelja onda je defintiivno prerano za double. Double se radi izmedju 11+0 i 13+6. Velicina ploda mora da odgovara tome da bi mogli da izmere vratni nabor i da bi cela prica imala smisla.

Pa valjda njena dr zna kolika je beba po uz, ne bi joj valjda dala uput ako smatra da je rano [sm=zmeden.gif]

Maslacak15 -> RE: Double test (21.1.2013 11:54:20)

Valjda zna al iskreno, nista me vise nebi iznenadilo[sm=smiley1.gif] Leptirko kolika je bila beba na poslednjem ultrazvuku i kad je on bio, pa cu da ti izracunam na brzaka kolika je ce biti velicina u cetvrtak i da li je ok. To su vrlo predvidive stvari. Embrioni slicno rastu u prvom tromesecju[sm=smiley1.gif]???

Sonreir -> RE: Double test (21.1.2013 11:55:45)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Valjda zna al iskreno, nista me vise nebi iznenadilo[sm=smiley1.gif] Leptirko kolika je bila beba na poslednjem ultrazvuku i kad je on bio, pa cu da ti izracunam na brzaka kolika je ce biti velicina u cetvrtak i da li je ok. To su vrlo predvidive stvari. Embrioni slicno rastu u prvom tromesecju[sm=smiley1.gif]???

[sm=bravo.gif] Da te nema trebalo bi te izmisliti [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

drudi -> RE: Double test (22.1.2013 23:32:36)

Cao, svima na forumu! Prvi put pisem i molim vas za pomoc! danas sam dobila rezultate double testa sa IMD. Imam 38 god, a rez su sledeci: free bHCG:37.1 - 0.957MoM, PAPP-A: 1.520 - 0.813MoM. NT-1,5. Ukupni rizik za Down: 1:2569, Edvards: 1:6202 i Patau: 1:19564
Rezultate mi je dao dr. Puzigaca i rekao da su odlicni za moje godine. Ali ipak amnio... Sta mislite? Prestravljena sam od toga

Sanchy -> RE: Double test (22.1.2013 23:42:43)

Jesu ,rezultati su ti odlicni s obzirom na godine...ja imam 36 porodila sam se sa 35,5,,a rezultati su mi bili koliko se secam na Dauna 1 prema 350 a na triple testu 1 prema 67 recimo ,ne secam se tacno,dakle grozni...radila sam amnio jer su mi rezultati bili losi iskreno ne znam ni zasto sam radila double i triple kada su to samo statisticki testovi fakticki valjda da umirim sebe a u pocetku i da izbegnem amnio jer sam i ja tada imala negativan stav prema toj proceduri a umesto toga samo sam se dodatno deprimirala..u svakom slucaju niko ne moze da ti kaze da li da uradis amnio ili ne,to moras sama,mozes ovde samo da se informises kakva je procedura ,gde je najbolje odraditi,koliko nas je radilo i slicno,imas temu amniocenteza,tu ces naci dosta odgovora na svoje nedoumice[sm=smiley1.gif]..i polako,nije to toliko strasno[sm=smiley1.gif]

drudi -> RE: Double test (23.1.2013 18:07:35)

Hvala ti,Sanchy. Ma kad bih tacno znala sta se sve otkriva sa amnio, da li samo ona 3 sindroma... npr. citomegalo?

Sanchy -> RE: Double test (23.1.2013 18:23:22)

Hm,ne,citomegalo je virus kao i herpes 1 i 2,itd....da li je plodova voda zarazena nekim od ovihpatogena na koje majka moze da se testira putem Torch testa se posebo placa u privatnim lab.......a amniocenteza pokazuje da li postoji trizomija tj.treceg hromozoma na nekom paru hromozoma kao i strukturu i izgled samih hromozoma ....ne moguce je testirati na sve sindrome jer ih ima jako puno,testira se na najcesce....

drudi -> RE: Double test (23.1.2013 19:06:42)

radila sam torch pre trudnoce. imam kao imunitet na sve sem rubele. a jel znas sanchy koji se sve poremecaji vide na amnio? sto vise citam, samo vidim sta sve lose moze da bude i tripujem se najstrasije

seeka -> RE: Double test (24.1.2013 18:21:27)

Pozdrav svima,ja sam nova na ovom forumu...radila sam DABL TEST u 11 nedelja+6 dana...ajd nekako se snalazim sa drugim nalazima ali sa ovim nikako jer stvarno nerazumijem niti ove brojeve nit ista...pa bi molila samo da mi napisete dal je uredan ili ne.. ide ovako.Imam 32 godine a u maju imam 33 godine a termin mi je 30.7.2013
free b-hcg 14,16 (mlu/ml) MOM.corr 0,49(ECILIA,COBAS E- 411)
PAPA-a 3827,0(mlu/ml)MOM.corr 2,30(ECILIA,COBAS E- 411)
Screening na osnovu starosne dobi na dan vadjenja krvi 1:365
Biohemijski screening god.+free b-hcg+PAPA-a na dan vadjenja krvi 1:5535
Kombinovani screening biohemijski+ultrazvucni na dan vaddjenja krvi <1:10000
Nuhalna translucenc.(mm)0,4 Mom:0,29!(ovdje treba umjesto uslklicnika treba biti strelica koja je okrenuta prema dolje ali ja je neznam naci na tastaturi)
CRL(mm)53,9
Screening na Trisomy 18-13 <1:100000.
Puno vam hvala na odgovoru unapred...

cockic -> RE: Double test (17.2.2013 14:40:09)

ma double je meni oba puta bio los kod privatnika kad sam radila samo sto sam radila i u visegradskoj u drugoj trudnoci i taj je bio ok.sa sinom sam samo taj jedan radila i bila sam bas isprepadana bio mi je biohem i godine 1:107 a sa cerom sam vec zaboravila mislim da je bio mozda 1:170 tako nesto sa sinom sam se vise nervirala jer sam mislila da je to 100%tacno a ono cista matematika koja gresi i nema veze sa zivotom barem moje iskustvo testa...

jedino papa i hcg su merodavni i vise govore nego ceo test...

Dina1993 -> RE: Double test (18.2.2013 17:47:40)

Zdravo svima...moja sestra je radila double test...zanima me da li su dobri..
Double test at sampling date 2:2776
Age risk at sampling date 1:844
Risk for trisomy 13:18 the calculator risk for trisomy 13:18 is < 1:10000, > indicates a lost risk.
Molim vas pomozite?

Modessty -> RE: Double test (22.2.2013 11:36:03)

Da li ja uopšte moram da radim double? Znam da dr ima obavezau da me pošalje na double, ali me zanima da li mogu ja to da odbijem? Po meni to je čista statistika i u ovom trenutku mi nije malo da dam 5000 i nešto za to! Centralna lab navodno imaq preveliku gužvu i nema reagense. [sm=zmeden.gif]

Sanchy -> RE: Double test (22.2.2013 23:13:33)

A sto 5000 ,zar jee to toliko poskupelo ,ja sam platila double 2500[sm=zmeden.gif]U Beogradu...naravno da ne moras,tvoj izbor..Dina dobaar je rezultat

Modessty -> RE: Double test (23.2.2013 8:18:01)

Uz je 2600 a double u privatnoj laboratoriji 2700 i to mu dodje 5100

Sanchy -> RE: Double test (23.2.2013 9:08:00)

Setila sam se posle da verovatno racunas i uz:),,ok....

Sjajna -> RE: Double test (23.2.2013 13:39:30)

zdravo devojke [sm=smiley1.gif] pozeleh da vam napisem da troskove duble testa mozete da refundirate..pozdrav svim (budućim) mamama

Olga75 -> RE: Double test (23.2.2013 13:48:04)

Modesty , ne moras da radis nikakve analize , mislim to nije zakonski obavezujuce
ali one postoje da bi statisticki iskljucile neke ekstreme
a ti da li zelis ili ne to je tvoja stvar , znaci ne moras ni na dabl ni na tripl ni na amniocentezu , to je samo tvoja odlika
niko tebe ne moze na silu odvuci na vadjenje krvi i UZ a ni u salu gde rade amnio

adrijanaa -> RE: Double test (9.3.2013 20:08:32)

oooooooooooooo pomagajte da li neko zna sta se desava ako je vratini nabir vise nego uobicajno..??radila sam dabl test pre dva dana cekam rezultate.. da li to znaci da ce rezultai biti losi? doktor mi je radio ultra zvuk pola sata..[sm=smiley13.gif] rekao mi je da je vise nego obicajno..ali da neznaci da rezultati nece biti ok..u uglu slke od ultra zvuka mi pise +D 0.23cm..pomoc..

Maslacak15 -> RE: Double test (9.3.2013 20:14:58)

Ne mora nista da znaci adrijanaa,
Kolika je bila velicina bebe tokom pregleda (CRL)? Od toga zavisi koliko je zapravo nabor uvecan- tj interpetacija rezultata. Treba da sacekas i rezultate krvi. Obicno sve bude ok.

Maryjana -> RE: Double test (11.3.2013 9:02:14)

Adrijana ne nerviraj se unapred.Meni je dr iz Narodnog fronta rekla da su imali trudnicu sa vratnim naborom od 8mm pa je rodila zdravo dete.Drzim ti palceve da sve bude ok.

Sanja90 -> RE: Double test (11.3.2013 9:07:51)

Ja iskreno ne verujem u te duble i tripl testove,jer iskreno vidim dosta iskustva gde su se trudnice bespotrebno nervirale a u stvari sve je bilo ok, ja nisam radila duble,jer sam kao zakasnila,dobila sam uput da radim tripl i to je pitanje da li cu da radim,jer mi je to sve bezveze i nepotrebno nerviranje. I ako ga budem radila necu se mnogo nervirati tj.necu uopste jer ipak to nije dijagnoza. Uzivacu u svojoj trudnoci maximalno,to preporucujem svima.

Leptiric123 -> RE: Double test (11.3.2013 9:09:45)

Ne nerviraj se...sacekaj rezultate krvi. Bice sve ok.
Nije mi jasno kako moze da ti kaze rezultate bez tih rezultata krvi ja kada sam pitala dr da li je sve ok posle uz rekao je da mora sacekati rezultate krvi ne sme nista da kaze bez njih.

vikiveki -> RE: Double test (12.3.2013 8:01:30)

Ja nisam radila taj dabl test ni u jednoj trudnoći, dr je na osnovu ultrazvuka rekla da je sve ok i da nema potrebe za testom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>