Gde ste hRRonerke[sm=smiley1.gif] Kupila sam griz od prosa. Da li sme u restrikciji i kako ga spremate?
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (19.3.2016 15:32:35)
Dijo, ja nisam restrikciji nikad bila, ali mislim da može. Skuvaš kačamak od toga...pa sa sirom npr ili preprženom slaninicom i semenkama. Moja deca a i muž obožavaju kad ga skuvam ne posoljenog pa dodam chia semenke i bananu i rogač.
D- tri jaja na oko, krastavac, kobasica, hrono hleb sa maslinama. R- supa pileća, krmenadle, prokelj sa slaninicom i salata od paprika i belog luka V- poooojma nemam
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (19.3.2016 16:45:36)
Mili...samo skuvam prokelj u slanoj vodi...10ak minuta i posle u vartostalnoj zapečem na masti sa parčićima slaninice. Ništa spec. Možeši belog luka da dodaš, ali ovi moji ne vole.
Žene, gde kupujete i koliko plaćate speltino brašno? Kod menej je 250/kg. Nemam pojma da li je to skupo, prvu put ga kupih. Heldino i ječmeno je jeftnije. Ko šta radi kukam da mi skup ovaj hrono [sm=smiley36.gif]
Ja narucujem preko fb, kad se uzme dzak od 10kg sa dostavom izadje 183din/kg. Milkice, fala, cu da probam i tako prokelj :) mi ga jedemo u besamelu sa belim mesom
dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (20.3.2016 7:52:29)
Dunjci ja sam pre 2 dana u BL pola kg speltinog platila oko 4KM. To ti je oko 250 din. Meni onda kod vas dodje dzabe[sm=smiley36.gif]
Dunja, javi kako je ispalo. Izgleda super na slici. Mi imamo prijatelje u Borci, cesto idemo tako da se ja tamo snadbem.
Eco, ja se ne pridrzavam striktno tako da ne bih znala da ti kazem.
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (27.3.2016 15:35:40)
Hej, hrronerrke...ja sam prosle nedelje imala haos na poslu i nisam stizala da pisem.... od sutra sam redovnija [sm=smiley1.gif]
Eco, ja sam htela da pisem o ciklusu u vezi sa hrono ishranom... Meni ne kasni, ali se definitivno promenio. Evo vec treci mesec meni je ciklus mnoooogo, ali mnoooogo blazi! Moji ciklusi su jako obilno, ali od kafa sam na hrono nista specijalno. Lagani i po meni normalni. Nije mi nikada probilo, sto mi je inace redovna situacija.
eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (27.3.2016 16:28:21)
Nemam pojma sta je, citala sam tamo na fb u hrono grupi, jedna je postavila da li nekom kasni otkad je na hrono? Kad dole u komentarima dosta ih pise da im je kasnio ciklus, a neke da im se unormalio. Ja se ne pridrzavam skroz, ali ko zna mozda je organizam odreagovao.
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (28.3.2016 14:53:50)
Jutros topla limunada...
D - proja od prosa i spelte sa koprivama, kuvana jaja od prepelice, ajvar, rotkvice R - roštilj i salata častio kolega za rodjendan V- omlet od belanaca sa mladom koprivom i zelena salata[sm=smiley1.gif]
superm -> RE: HRONO ISHRANA (28.3.2016 15:30:30)
D: hrono hleb, pečenica, pavlaka R: musaka sa tikvicama, blitvom, sirom... U: pita sa jabukama od heljdinih kora V: verovatno ništa ili malo kiselog mleka, smem zbog dojenja
Inače, stagniram sa težinom zbog mnogo brlj brlj u poslednje vreme[sm=smiley1.gif]
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (29.3.2016 10:07:29)
Jutros samo topla voda....kad sam se probudila skapirala sam da nemam limuna[sm=smiley13.gif]
D- hrono hleb, suvi vrat, rotkvice i parče sira...sad završila i kafu R - dve krmenadle, prokelj i šarena salata (cvekla, celer i šargarepa i rukola) V - biće ono što sam sinoć planirala, jer sam sinoć bez večere završila...
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (8.4.2016 16:00:50)
Ženske...šta je bilo???
Ja sam ispala iz fazona u bolnici, jbg...ali vraćam se!
Jutros topla limunada... D- dve pogačice sa čvarcima i kis mleko R- punjenje paprike i salata V - skuša, keleraba i salata
degu -> RE: HRONO ISHRANA (10.4.2016 12:48:59)
Pomalo čitam o hrono ishrani, pokušavam da pohvatam konce. Ono što sam videla da pšenično i kukuruzno brašno ne idu, pa mi nije jasno kako pravite te pogačice sa čvarcima, ima neki hrono recept? Jel sme za večeru recimo jaje i salata? I dajte mi neke proverene recepte za hrono hleb [sm=smiley1.gif]
mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (11.4.2016 11:07:14)
Degu, možeš integralno pšenično, a najbolje speltino umesto pšeničnog. Imaš HLEB KOJI UVEK USPEVA i mnooogo je dobar. Evo opet recepAt
•2 čaše speltinog brašna •1/2 čaše ječmenog brašna •1/2 čaše heljdinog brašna •2 čaše kisele vode •po kašiku semenki: susam, bundeva (golica), suncokret, smrvljeni lan •kašičica soli •2 kašike maslinovog ulja •1 kašičica vršna sode i limunovog soka na kraju nakon fermentacije od 3 sata
Sve sam umešala, presula smesu u pleh sa pek papirom i mokrom rukom zagladila površinu. Posula sam semenkama, pokrila folijom i stavila u zagrejanu rernu. Pekao se oko sat vremena na 230 stepeni. Pred kraj pečenja možete da ga otkrijete da se uhvati lepa korica.