RE: HRONO ISHRANA (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

dunja RR -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 19:00:05)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Danas ovako....

D - topla limunada pa kacamak sa fetom
R - pastrmka sa blitvom i maaaalo krompira i sarena salata
U - zdravi mafini...ja pravila
V - pileca supa i karfiol ili keleraba presni, a mozda i oba[sm=smiley36.gif]

MK, jel karfiol može presan da se jede? ja ga upravo jedem obarenog sa malo maslaca preko, večerinka. nemam pojma da li je po hrono.
Kelerabu volim i ja da grickam presnu, ali za karfiol nisam znala. Kakvog je ukusa uopšte, jel gorak presan?

Inače, dan mi je počeo toplom limunadom, mm mi napravio, i sipao u flajku od somersby-ja, sa sve slamkom :D

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 19:24:24)

Moze moze...ja ga obozavam....ukusa je kao koren od kupusa...

A za veceru treba da se pojede i neki protein laksi...curetina, piletina...pecureke...

17 joka -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 19:58:23)

Citajuci ovo mi super deluje, zanima me odakle uzimate predloge za obroke ili sami smislite

kupujete li brasno i peciva ili sami pravite i sta sve koristite.

sve mi je to novo zato pitam[sm=smiley1.gif]

World -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 20:13:55)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

A koliko psilijuma stavljate u testo, kada pravite nešto od testa?

A zasto uopste stavljate psilijum u tijesto ako vec idu zitarice? Ja ga stavljam samo da poveze smjesu, npr. ako pravim palacinke od jaja i sira, a ako bih vec stavljala bilo kakvo brasno onda nema potrebe.

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 20:45:18)

Dobro je zato jer kda se pravi bez kvasca resto moze da bude dekavo. Psilujum skuplja visak tecnosti i hleb ne bude tezak i bude meksi...lepse se ispece.

branki* -> RE: HRONO ISHRANA (6.3.2016 23:30:41)

IZVORNA PORUKA: mama krava

IZVORNA PORUKA: World

Spelta zadrzi gluten, ali nesto manje nego psenica.

NE samo sto sadrzi manje glutena, vec je molekul ovog proteina u spelti pritivniji- prirodniji i samim tim laksi za varenje i ne provocira ljudski imuni sistem. Psenica je realno hibrid spelte, nastala ukrstanjem i samim tim ima kompleksniji molekul glutena u sebi.

Hvala,zenske!
OndaK,kupujem speltu i mesim lebac!

adulence -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 8:19:14)

Dobro jutro,upravo sam doruckovala,pa moram sa vama da podelim ovaj divni obrok..
Dakle tri parceta onog hleba koji ja pravim(ima recept na rr),preprzena slaninica,a kao namaz sam napravila sledece,iseckala mladi luk,sremus i malo svezeg krastavca i pomesala sa grckim jogurtom,jao zene ubila sam se,a pojedoh i par maslina...

branki* -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 8:26:37)

jedes hleb ,slaninu i jogurt i mrsavis,pa gde to ima[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]mamite me da proucim ovo detaljnije,a bas me mrzi da kombinujem i pazim,ali kad citam sta sve jedete i kile spadaju,bogme!

eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 8:30:07)

Branki, vjeruj da ima efekta, sutra mi je mjesec dana, a još sa ja brljala, nisam se svega držala stvarno sam jela čak i slatko i 5,2kg manje[sm=bravo.gif]!

dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 9:14:49)

Branki zaista deluje, vredi pokusati.
Ja sam skoro pa 2 meseca na ovom rezimu i naravno brljavila sam ali juce sam bas bas zabrljavila.
Otisli smo sa decom u TC i nesto mi bilo zao da idemo kuci reko ajmo u Antiku ( zna World)[sm=smiley36.gif] super je za decu. Narucili smo picu i palacinke. Nisam kolicinski mnogo pojela i da sam htela nisam mogla jer Uros nije hteo da spava niti da bude u kolicima pa sam ga nosala, uvek se nekom kaki i piski ili nesto ispadne tako da je vise licilo na aerobik nego na rucak.
Meni je i to malo hrane toliko tesko palo da vam ne mogu opisati. U momentu mi se prispavali, osetila sam tezinu u stomaku koju za ova 2 meseca ni jednom nisam osetila, ne mogu da se sagnem da obujem decu , da ih podignem ma nista. Posle toga mi se samo voda trazila, evo i sada mi je jos muka od svega.
Mogu samo reci draga moja hrono ishrana[sm=smiley1.gif]
Pre 2 dana sam se merila i bilo je 63.2 jutros 63.8. Eto kada se covek natrpa svega i svacega. Nije mi zao sto sam pojela picu i prekrsila jedan dan pravilo, problem mi je sto se osecam kao da sam popila litar viskija i sada mamuram.

adulence -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 9:32:12)

Eee Branki zato je hrono ishrana jedino cega ja mogu da se pridrzavam...

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 9:45:54)

Tolpa limunada za dobro jutro....

D- integralene slane galete, ajvar, suvi vrat, 5 kom kuvanih jaja od prepelice, rukola, krastavac
R - faširane šnicle, kuvani brokoli i karfiol, paprika sa belim lukom
V - belanca sa spanaćem..omlet i karfiol presan i keleraba

superm -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 22:39:55)

Da se pohvalim...danas sam ušla u farmerice koje sam nosila pre trudnoće i do 3. meseca. Čak su mi i spadale, mogla sam komotno i kaiš da stavim.[sm=smiley2.gif]

IvanaSK RR -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 22:45:39)

Opaa, divno [sm=bravo.gif]

dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 23:01:13)

Bravo[sm=bravo.gif]

superm -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2016 23:39:51)

Hvala! Dosta brljam pa zato ide možda sporije ali meni odgovara i pvaj lagani tempo

eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (8.3.2016 7:04:52)

Bravo, superm!

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (8.3.2016 14:47:45)

Topla limunada....pa umivanje[sm=smiley36.gif]

D- 3 pogačice sa čvarcima i kis mleko
R - krompir salata i tunjevina
U - čokolada - častile kolege za 8.mart
V - pileća supa

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 11:48:03)

Gde ste hRRonerke...???

Ja sam od jutros brljavo počela...morala sam ranije na posao pa još na NBG i nisam stigla da jedem kod kuće hrono doručak, pa sam jela neke krojice od heljde iz pekare[sm=smiley13.gif] i kafu sam kasno popila. Sada moram da povadim fleke sa ručkom i večerom...

A, pošto sam žurila nisam ni ručak ponela, pa ću sada da jurim neko mesište po restoranima za poneti...[sm=hudicek1.gif]

eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 18:27:59)

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Citajuci ovo mi super deluje, zanima me odakle uzimate predloge za obroke ili sami smislite

kupujete li brasno i peciva ili sami pravite i sta sve koristite.

sve mi je to novo zato pitam[sm=smiley1.gif]

Joko, ja sama mjesim hljeb, imas u C kuhinji Dijanin recept, odličan. Ja koristim speltino, ražano i heljdino brašno. E, ovako imas super recepte na sajtu Ane Čubele, a i ovde djevojke pišu recepte, ja ukucam ako hocu musaku, na Google, pa mi izbaci kakva je hrono musaka itd.
Ja ti samo mogu reći da je super, možeš i maffine praviti, ja tako sebi, čak sam i burek pravila.
Nadam se da sam ti pomogla.

17 joka -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 21:13:51)

Eco,hvala puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

aleksandrici -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 21:29:38)

Ja sam danas bila na hroni ishrani.Pravila sam paradajz čorbu sa mesnim lipricama.Meso posoliti,pobiberiti dodati belance koje umutite viljuškom i praviti loprice.Pržiti na maslivovom ulju,dodati pasirani paradajz,naliti vodom i skuvati.Dekorisati peršunom i uživati.Divna je.Preporučujem.

aleksandrici -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 21:49:02)

Za hrono ishranu bitno je i treba znati da je najvažniji doručak,dobar ručak uz malo salate i lagana večera sa puno salate.Tajna je u jednostavnosti,nema gricanja između i jede se na tačno određeno vreme ,na 5 sati.

aleksandrici -> RE: HRONO ISHRANA (9.3.2016 22:06:35)

I ja sam pravila mafine sa raženim,integralnim, crnim brašnom i sokom od limuna.Oduševila sam se kako su dobri.

Sanjalicaaa -> RE: HRONO ISHRANA (10.3.2016 13:04:06)

Danas kod mene potaz od tikvica. I zamesila sam pogacice sa cvarcima i pogacice sa sirom. Jos uvek su u frizideru, jos malo pa ih stavljam da se peku.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>