Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 21:31:44)
|
Mish... nije ti lako. U tvojoj ishrani ne smeju da preovladjuju ugljeni hidrati a ne sme biti ni pretezno proteinska, jer obe krajnosti stimulisu pankreas da luci insulin. Probacu ukratko da ti dam par saveta - da jedes sto vise ribe (zbog omega 3) naravno ne svakodnevno, da jedes puno povrca sa celuloznim vlaknima - umereno vegetarijanski, ovsene pahuljice i zita sa dosta povrca, da imas u ishrani puno salate koju ces dobro nauljiti maslinovim ili lanenim uljem. Zaboravis bela brasna...Sva hrana treba da je sa niskim glikemijskim indeksom, zatim da ne grickas izmedju obroka i da je razmak najmanje tri sata, to se uklapa u hrono. Bez preradjevina, gaziranih pica. Uvece se cak ne preporucuje unos hrane da bi celije oset_ile nedostatak insulina u krvi, samo voda se pije. Bez fizicke aktivnosti nista, neophodna je. Ja verujem da lekar koji te vodi ti daje preporuke. Mozes prilagoditi. Kad krene post, i ja cu prilagoditi. U principu, izvuces najbolje za sebe, koliko ti prija. Mislim da moze da ti koristi. Kod mene danas: D - sendvici R - piletina iz kese sa komoracem i crnim lukom na pari, sveza salata od cvekle V - belo meso i narendan celer
|
|
|
|