RE: HRONO ISHRANA (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 20:45:11)

Adulence koliko si smrsala?

milicicak -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 20:48:38)

Devojke, sta jedu vasi ukucani dok ste vi na HI? Ja razmisljam da pocnem al ne znam kako da se iskombinujem sa mojima

superm -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 21:03:43)

3 jaja
130 g ražanog brašna
60 g ječmenog brašna
90 g šunke- ja stavila mix pršute, slaninice i sve izblendirala
6 kašika ajvara
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice praška za pecivo
1 ravna kašičica soli
I dodala 1 mladi luk

Na 220 oko 20 min

Mera za 12 mafina

mamin mish -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 21:15:55)

Dobro vece zenice. Izvonite na upadu ali imam jedno pitanjce. Posro imam IR i pijem siofor, naravno uz to morama da regulisem ishranu. Zanima me kako se ponasaju IR i hrono. Posto sam trenutno na lchf ali se nikako ne uskladjujem sa njom.

Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 21:31:44)

Mish... nije ti lako. U tvojoj ishrani ne smeju da preovladjuju ugljeni hidrati a ne sme biti ni pretezno proteinska, jer obe krajnosti stimulisu pankreas da luci insulin. Probacu ukratko da ti dam par saveta - da jedes sto vise ribe (zbog omega 3) naravno ne svakodnevno, da jedes puno povrca sa celuloznim vlaknima - umereno vegetarijanski, ovsene pahuljice i zita sa dosta povrca, da imas u ishrani puno salate koju ces dobro nauljiti maslinovim ili lanenim uljem. Zaboravis bela brasna...Sva hrana treba da je sa niskim glikemijskim indeksom, zatim da ne grickas izmedju obroka i da je razmak najmanje tri sata, to se uklapa u hrono. Bez preradjevina, gaziranih pica. Uvece se cak ne preporucuje unos hrane da bi celije oset_ile nedostatak insulina u krvi, samo voda se pije. Bez fizicke aktivnosti nista, neophodna je. Ja verujem da lekar koji te vodi ti daje preporuke. Mozes prilagoditi. Kad krene post, i ja cu prilagoditi. U principu, izvuces najbolje za sebe, koliko ti prija. Mislim da moze da ti koristi.

Kod mene danas:
D - sendvici
R - piletina iz kese sa komoracem i crnim lukom na pari, sveza salata od cvekle
V - belo meso i narendan celer

Ana RR -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 21:54:44)

Ja nešto listam recepte te Ane tj gledam kakve hlebiće sve ima, i skoro na svakom receptu je hleb sa nekom salamom [sm=zmeden.gif] mislim, džabe zdrav hleb ako ga jedeš uz salamu tj šunku. Čudno.

Rosita -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 22:11:52)

Ljudi, a je l se obavezno mrsavi sa tom HI? I okvirno, posto ne znam nista o tome, je li skupo tako se hraniti?

Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 22:21:23)

Anci,mi imamo sve domace,slaninica,pecenica,kobasice.. Pa mi taj momenat nije bitan. A da li je skupo,hmm,tesko je reci koja je cena zdravlja,meni licno se dopada sto se u rucku i veceri forsira povrce,e sad,da li ce biti belance ili belo meso,razlika u ceni je evidentna.Ali opet prilagodljiva.

Rosita -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 22:26:59)

Dobro, to su uobicajene namirnice. Trebalo je da se uputim pa da pitam :). Zato rekoh ne znam nista za sad o ovoj ishrani sem da se vezuje za vreme :). U stvari, vise sam mislila na to da li se koriste i neke manje uobicajene namirinice, to jest podrazumevaju... Najbolje da procitAm o samoj HI[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 23:11:08)

Anci ja takodje imam domace slaninice pecenice,kobasice,mada volim da kupim cureca prsa i ne mislim da mi nesto stete,ona velika grand podere su mi divna...
Eco sutra se merim pa cu da ti napisem...
Mili zaboravih da napisem mm i ja smo zajedno na hrono ishrani,a Iva pa jede vecinu sto i mi,s tim sto njoj uvek spremim neki prilog i uvek obavezna neka corbica za nju pa mi i nije tesko da ukombinujem...

Ana RR -> RE: HRONO ISHRANA (7.2.2016 23:14:26)

I mi imamo domaće, ove godine smo spremali. Kupimo i mi suhomesnato, mada posle onog kanadskog ovo ovde mi je toliko grozno da mi se uopšte ne jede. Nego meni čudno što je na blogu svuda neka šunka, još je negde i napisala kako isprobava sve carnexovo ili tako nešto.

dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 0:19:17)

Adulence izvini nikako da ti odgovorim, od te smese dobijem 4 velike palacinke.
Joco imas u zdravoj hrani. Najbolja mi je Jana u TC Vidovic.
A preko puta zgrade imam neku malu radnjicu zdrave hrane pa sam tu za pocetak kupila brasno i semenke ali moram jedan dan otici i do TC Vidovic.

superm -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 0:47:04)

Ubacila sam recept u RR kuhinju sa slikom. Prva tura je nestala brzinom svetlosti pa sam ostala bez sutrašnjeg doručka. Sutra pravim ponovo ako stignem od klinaca [sm=smiley36.gif]

jocajaca -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 8:42:37)

Hvala Dijana! Dobili su I u DM kupila u subotu, 1kg 4,90 KM. Ne znam kako je u drugim radnjam ne stigoh od djece pogledati.
Ima li ko savjet kada da ubacim voće da li da se držim onog da pojedem voćku za popodnevnu užinu?
Hvala!

dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 8:47:57)

Posto si trudna jedi voce. Nista ja tu ne bi izbacivala. Ipak je sada najbitnija beba.
Ni ja nisam upratila cene, samo uletim i uzmem sta mi treba. Pa 3 nedelje nikako da odem do Vidovica. Oni bas bas sve imaju a i znaju lepo da objasne.
I ja se danas merim.

dijana1* -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 9:09:16)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR
Posle porodjaja cini mi se 5 -ti dan da sam se merila i imala sam 79. Jutros stala na vagu 69.1. A prosle nedelje sam imala oko 73 kg.

Svakog ponedeljka se merim
Jutros 68.2[sm=bravo.gif]

66,3[sm=sloncek.gif]

jocajaca -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 9:22:59)

Hvala na savjetu I BRAVO za kilažu!!!!!

eca89 -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 9:48:20)

Posle porodjaja cini mi se 5 -ti dan da sam se merila i imala sam 79. Jutros stala na vagu 69.1. A prosle nedelje sam imala oko 73 kg.

Svakog ponedeljka se merim
Jutros 68.2[sm=bravo.gif]

66,3[sm=sloncek.gif]

Bravo Diso, ti bas puno izgubis sedmicno,super!

adulence -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 10:14:00)

Evo i mene posle ttacno mesec dana...
Start 66.5
Danas 62kg
I samo cu vam reci presrecna sam jer sam jako puno brljavila imala sam 5 slava,2 rodjendana,dva rodjenja bebica...
Moj muz jos vise oslabio preko 5 kg,on odusevljen,kaze ne mogu da verujem koliko jedem a topi se...

Zemunka85 -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 10:28:13)

Svaka vam cast zene [sm=bravo.gif]

superm -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 11:48:06)

Bravo za sve hRRono drugarice! Ja ne mogu da se izmerim, došla sam kod roditelja na 7 dana. Nemaju vagu. I moj muž je smršao dosta. On se kreće više od mene a kretanje je jako bitan faktor u mršavljenju.
Odmah da prijavim da ću danas popodne pojesti parče torte[sm=jezicek.gif] Moja baka slavi 81 rođendan i 65 godina braka sa dekom.[sm=smiley20.gif][sm=zz_dance.gif]

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 14:11:44)

Ja sam sam već 3 nedelje na 90% hrono. Brljnem ponekad, ali uglavnom se pridržavam. Vaga kaže da sam smršala oko 1,5 kg, ali odeća mi potpuno drugačije pokazuje, a najbitnije što se ja ne osećam više kao naduvan balon!

Torbica -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 14:39:32)

[sm=bravo.gif]
Zaboravih juce da prijavim slatko u vreme uzine [sm=smiley4.gif]
Danas -
D - Hrono Cake Pops kao spanska pita, okacila sam u RR kuhinjici
R - pileci batak i sveza cvekla salata
V - potaz od brokolija
U - neko voce

Ja sam na moje 53 kg, brljnem i ja povremeno, ali ne dam se, trudim se. Danas je izasao nov broj casopisa Hrono kuhinja, odlican je!
Superm, ljubim te za onaj link, odlican je!

mama krava -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 16:30:58)

i ja da se upišem....za jelovnik...

D- obogaćeni mafini od prosa (slaninica, spanać i beli luk) i salata od šargarepe, celera, cvekle, peršuna i avokada
R- juneće pečenje i grilovano povrće i kupus salata
U - grejp i bademi
V- brokoli i barena junetina

superm -> RE: HRONO ISHRANA (8.2.2016 18:12:20)

Torbi, samo uživajte! Link je stvarno zanimljiv.[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>