vesnam -> RE: Azoospermija (26.1.2015 20:37:55)
|
Evo i mene posle jako dugo vremena. Nisam imala šta pozitivno da napišem, pa je bolje billo da se ne oglašavam. Mi smo pri kraju, mm primao pregnil skoro godinu dana i ništa, posle ga prebacili na merional, sad je već treći mesec pri kraju i čekamo termin za biopsiju. Do sad smo radili dva puta Tesu u NSu, samo mi do dana današnjeg nije jasno da li je to bila biopsija ili punkcija, nije bilo šavova, nije bilo ni nalaza koji bi tu biopsiju potvrdio, samo su nam rekli da nema plivača i to je to. U narednih par dana radimo i biopsiju, pa javljem ako bude pozitivnih vesti. Inače Vezano za mikrodelicije Y hromozoma i kariotip, neka od članica je pisala, pa da pojasnim. To su genetske analize koje pokazuju da li je azoospermija urođena (ukoliko ima delicija na Y hromozomu) i da li postoji klinerferterov sindrom vezan je za poremećaj kariotipa. U tim slučajevima nema lečenja, a samo bi volela da taj dotični lekar objasni kako je uspeo da vidi golim okom da kod nekog ima ili nema delicija na hromozomima, svaka čast, možda uspe i da unovči tu svoju "vidovitost". Analize se rade na institutu za majku i dete u Beogradu, plaćaju se, negde oko 100€ je nas koštalo pre tri godine, ne znam kako je sad. Jako mi je drago kad vidim da je bar neko uspeo u ovoj beskonačnoj borbi, i stvarno se nadam da ćemo odavde svi da izađemo kao pobednici. Javljam ako bude pozitivnih rezultata, a i ako ne bude, možda nekom pomogne naše iskustvo..
|
|
|
|