miracleB -> RE: Azoospermija (21.3.2022 15:00:07)
|
IZVORNA PORUKA: Tina29 Pozdrav drage žene,naime moj muž ima dijagnozu Azospermia.Odrađen ultrazvuk, genetski testovi, hormoni..Sto se tice ultrazvuka doktor je rekao da je odlicnog volumena i dobra prokrvljenost te da misli da ce biti spermatozoida. Genetski testovi uredni a hormoni vise-manje dobri, nije dobio terapiju.Kod mene sve super, e sad… moze li mi neka objasniti proces daljni?Idemo na MICROTESE. Ali vec 27.3. trebam dobiti, 28.moram biti kod njih povaditi nalaze te da cemo stimulirati jajovode. Koliko traje stimuliranje i kakvi su daljni postupci? Nakoon toga vade meni jajne celije, njega operiraju i ako Bog da nesto nadju, spajaju to i rade transfer?Može li mi neka bas detaljno objasniti proces.Hvala unaprijed :) :) Cao Tina,Dobro je da je ultrazvuk uredan i da su nalazi dobri jer u principu tako i jeste veca sansa za uspeh. Stimulacija se pocinje obicno od 2.dana ciklusa, s tim da se krece sa jednom vrstom hormona a onda obicno od 6.dana stimulacije se uvodi jos jedna vrsta inekcija a onda pred kraj stimulacije dobijas stop inekciju i nakon jednog dana sledi aspiracija tj.vadjenje jajnih celija. To koliko ce stimulacija trajati je individualno i to ce ti reci kada ti budu radili ultrazvuk, ali prosecno oko 14-16dana da kazem. Gde radite micro TESE?
|
|
|
|