Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 20:06:31
|
|
|
|
Mali Makac
|
Razdragana, ja vec od petka ne pijem nista ali imam onaj grozni osecaj i tup bol kao da cu sad da dobijem. Citala sam na netu da se cesto cesava da kasni prva posle VTO, cak i nedelju dana i vise. To nije nista zabrinjavajuce, ako je nekoliko dana, treba da se hormoni malo smire. Ali ja ipak necu imati mira dok ne dobijem.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 20:22:35
|
|
|
|
lalojedac
|
e da,zaboravih,treba mi savet,blizi se vaskrsnji post koji je strog i jede se na vodi i bez ribe,da li smem da postim tako zbog priprema za vto? jer mi je radimo odmah posle Vaskrsa,pa bi prakticno do pred sam transfer postila na vodi,ne znam kako se podnose te terapije?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 20:24:52
|
|
|
|
razdragana
|
lalo pa ako je videla da ti je uvecan sekret sto nije uzela da uradi koja je grupa pa posle da ti odredi terapiju,sacekaj sutra briseve pa posle vidi sta dalje,ja neznam kada god mi je doktorka videla da je uvecan sekret nikad mi nije davala tablete dok predhodno nije videla o kojoj grupi se radi a desavalo se da je bio ok.mozda ti sutra pokaze nesto i brisevi
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 20:29:22
|
|
|
|
razdragana
|
Makac pa na klinici valjda znaju za to ako se to desava tako, valjda treba da sacekaju da dobijes a ako nedobijes onda da vide sta da ti rade,nemo da brines docice vestica mozda je malo i zbog stresa oce da kasni i zbog toga hormoni su cudo.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 22:01:59
|
|
|
|
Ljubav81
|
Cujem da mnogi pominju histeroskopiju, ja to nikad nisam radila, a ni Stojkovic mi to nije trazio, inace moj problem je PCOS.Razmisljam non stop da li je to mozda propust ili ne vezano za histero.Inace ovo mi je prva VTO (u aprilu radimo), a sto se tice nalaza, mi smo sve privatno odradili i bilo je papreno...oko 600 eura...ima li jos nekoga u aprilu osim Mase81?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 22:52:37
|
|
|
|
Mali Makac
|
Puno sam citala dok sam se pripremala za VTO, svugde kazu raznovrsna hrana, mnogo voca i povrca, tecnosti i kretanja. Post na vodi mi se cini jako radikalan, jer proteini hrane celije i stvaraju nove. Vegeterijanci kazu da meso, mleko i jaja nisu neophodni, ali se ja ne bih slozila sa njima. Cesto se desava da njihove bebe ne napreduju, a i oni su jako mrsavi. Tebi treba jak organizam. Ipak pitaj nekog strucnijeg, ili post prilagodi svom zdravstvenom stanju, jer nije gresno ako se zbog zdravlja omrsis. Inace, ja sam prosla dva razlicita protokola terapija i nisam imala problema, bila sam raspolozena, ali sam imala veci apetit, dal zbog lekova ili leskovacke hrane.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.2.2013 22:59:37
|
|
|
|
Mali Makac
|
Sto se tice histeroskopije, ni meni nisu trazili odmah. Valjda zavisi sve od slucaja. Ja ti preporucujem da ih pitas sve sto nisi sigurna. Zovi telefonom, reci sestri sta te interesuje, neka one pitaju doktora pa nek te zovu nazad. Bolje i da si im dosadna, nego da sumnjas da nesto nije ok. A sto se tice placanja analiza, ne razumem ako ste iz Srbije zasto sve radite kod privatnika. Ja sam dosla iz inostranstva (tamo su me odrali), zato ovde sama sebi placam zdravstveno, prva tri meseca imala sam samo ako je nesto hitno, a onda sve regularno. Betu sam u bolnici platila 40 dinara, a kod privatnika je od 1.600 - 2.000 dinara.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 10:13:24
|
|
|
|
alex88
|
ljubav81 i ja sam na programu za april,druzicemo se IZVORNA PORUKA: Ljubav81 Cujem da mnogi pominju histeroskopiju, ja to nikad nisam radila, a ni Stojkovic mi to nije trazio, inace moj problem je PCOS.Razmisljam non stop da li je to mozda propust ili ne vezano za histero.Inace ovo mi je prva VTO (u aprilu radimo), a sto se tice nalaza, mi smo sve privatno odradili i bilo je papreno...oko 600 eura...ima li jos nekoga u aprilu osim Mase81?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 10:28:32
|
|
|
|
alex88
|
konacno sam danas dobila,zvala sam za semu kontracepcije i rekli su mi da nazovem posle 16h,maso kako ti podnosis kontracepciju?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 11:00:03
|
|
|
|
lalojedac
|
zene srecno!!! dace Bog pa da nam javite lepe vesti! ja pocela one vaginaletad a danas stizu brisevi. da li treba da im javljam sta kako stize ili kad sve uradim sa spiska da onda posaljem sve odjednom?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 11:14:49
|
|
|
|
masa81
|
Alex, radujem se!!! Znaci, za koji dan kreces sa kontracepcijom. Ja sam ok, jedino sto su grudi pocele uzasno da me bole.... . Lalo, ja sam im slala rezultate iz dva tri puta i svaki put sam ih obavestavala da sam im poslala. Za svaki slucaj....
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 11:41:23
|
|
|
|
Ljubav81
|
Alex, super....recice ti semu kontracepcije posle 16h, verovatno ces krenuti od 5.dana ciklusa.Lalo, ja sam im slala na mail kako mi je sta stizalo od rezultata i ako nesto nije u redu oni ti jave sta i kako.Ja od 06.02. pijem mikroginon i ok podnosim...za sada nista ne osecam..ni bol u grudima niti bilo sta drugo sem pojacanog apetita.Alex, Maso i Lalo...koji je problem kod vas?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 12:00:36
|
|
|
|
masa81
|
A ja uopste nemam pojacan apetit, cak sta vise da ne volim da jedem , ne bih ni jela. Hahahahahah.....Sto se tice problema, na kraju mi nemamo neki konkretan problem. Mislili su da je meni AMH hormon skroz na donjoj granici, ali se ispostavilo da nije( nje sjajan,,ali nije ni strasno), a muzu likvefakcija nije bila zavrsena. Doktor kaze da je to mogao da bude problem, ali i nije. Ali posto se tri godine nista ne desava, rekao nam je da idemo na vto. Kod tebe, Ljubav??
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 12:15:17
|
|
|
|
lalojedac
|
brisevi su mi super! jeeee!!! zvala sam mogu dr i ona kaze da i dalje koristim vaginalete? ne znam sto i da li da ih koristim?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 12:18:32
|
|
|
|
Ljubav81
|
Maso, jel vama ovo prvi put da radite vto...da li placate ili preko fonda...mi placamo...problem je kod mene PCOS i neredovne ovulacije, inace amh mi je bas visok 7.4, tako da postoji rizik od hiperstimulacije mada se nadam da nece doci do toga....ovako, nalazi ostali su ok:)))
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 13:21:18
|
|
|
|
mirjanam
|
cao devojke!ja odradila histeroskopiju i sve je ok.18 idemo u le.i marta smo na programu.ljubav moj amh je 9.4 i ja se bas plasim hiperstimulacije ali mislim da oni ne idu na veliki broj jc a i uz stalnu kontrolu hormona i uz mislim da to moze da se spreci.Maka kad idete vi u le.?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 14:23:56
|
|
|
|
alex88
|
kod nas je problem muski sterilitet-oligoastenospermija IZVORNA PORUKA: Ljubav81 Alex, super....recice ti semu kontracepcije posle 16h, verovatno ces krenuti od 5.dana ciklusa.Lalo, ja sam im slala na mail kako mi je sta stizalo od rezultata i ako nesto nije u redu oni ti jave sta i kako.Ja od 06.02. pijem mikroginon i ok podnosim...za sada nista ne osecam..ni bol u grudima niti bilo sta drugo sem pojacanog apetita.Alex, Maso i Lalo...koji je problem kod vas?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 15:36:25
|
|
|
|
maka...
|
mirjanam mi idemo za nedelju dana da pocnem sa bockanjem,tj dan posle tebe.Sva nervoza je prosla i sad samo optimisticki i veselo,jedva cekam ,bicemo u isto vreme tamo,druzicemo se .Kako sad ide,idemo po bocke pa se vracamo kuci pa posle nekoliko dana se vracamo u le i ostajemo tamo,jel tako?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 16:52:34
|
|
|
|
alex88
|
dobila sam semu,krecem sa mikrogininom od 14.do 6.marta,pravim pauzu 7 dana,i nastavljam od 14.do 3 aprila.28.marta idem na kontrolu sa ponovljenim brisevima,papa testom i spermokulturom i ako je sve u redu oplodnja c biti oko 25.aprila.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 18:27:40
|
|
|
|
Dana 72
|
Devojke puno srece i nastavite sa dobrim vestima. Za SVE vas. Dana
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 18:30:31
|
|
|
|
mirjanam
|
maka ja pijem mikroginon do 2 marta,pa ja mislim da idemo sada pa onda 3 dana ciklusa pa 7 dc ostajemo u le.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 18:51:44
|
|
|
|
maka...
|
Ja ga pijem do 25.feb.Dace Bog da sve bude kako treba.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 20:25:06
|
|
|
|
jela 76
|
Devojke I ja čekam ciklus za koji dan, pa da im se javim za šemu. Inače sam na programu u aprilu!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 21:00:09
|
|
|
|
koalica72
|
E, devojke evo i mene da se malo podružimo! Lalo, nije pametno da postiš. Kako kažu, našim hormonima treba malo masti. Treba da jedeš raznovrsno, a i mlečne masti se baš preporučuju. Post i iscrpljuje, a to ti ne treba. Biće vremena za to! Ljubav, histero je invazivna metoda i ne preporučuju e tek tako. Kod mene ništa nije ukazivalo da treba a se radi i savetovali su mi tek sada posle druge neuspešne vto.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 12.2.2013 22:43:24
|
|
|
|
masa81
|
Ljubav, nama je prva vto i ne idemo preko fonda. Alex, ti si dobila onu sto bi oni rekli " kracu semu" koju je trebalo i ja da pijem, ali zbog kasnjenja se sve malo pomerilo kod mene. Ma kako god, samo da nam uspe. Svima. Fale na ovim stranicama lepe vesti .....bas.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?