ms_do -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac (30.4.2012 16:52:16)
|
Pozdrav! Moja VTO prica u Leskovcu (ili kako ga ja od milja zovem Le-lend) nije imala srecan zavrsetak kao kod Alexis79, beta <2 14. dnt, ali i sljedeci postupak planiramo u Spebu, tako da to govori da smo zadovoljni tretmanom tamo. ALexis je u detalje opisala cijeli postupak, tako da ja necu detaljisati. Razlika je u tome sto sam ja bila na tzv. "kratkom protokolu" koji je poceo 3.dc i trajao 11 dana tokom kojih sam primala po 250iu puregona, a od 10 d.c. je doktor dodao po menopur 75iu plus orgalutran 0,2. Stop sam primila 13.dc a apsiracija je bila 15. dc (5 celija aspirirano). Do ET-a (72 casa nakon punkcije) prezivio jedan borbeni osmocelijiski embrion. Nakon cetrnaest dana svih i svakakvih ziganja i bolova, ishod negativan. Mm i ja smo oboje 72. godiste tako da i godine i i dijagnoza asth.tetrazoospermia igraju svoju ulogu u cijeloj prici kao i faktor srece.Ja cvrsto vjerujem da su oni u Spebu uradili sve sto je do njih, a da jednostavno ne bude uvijek kako mi zelimo! Cjelukpni tim Speba-a je vrlo profesionalan, a posebno isticem sestre sa kojim sam najvise i dolazila u kontakt. Nas je bilo 12 zena i sve je izgledalo kao na dobro organizovanoj pokretnoj traci.Meni je zao sto nisam pitala tokom postupka sve sto mi se motalo po glavi (znacu za sljedeci put), ali to je moja "greska". Moram da se zahvalim, po ko zna koji put, Alexis79 i mahnem njenim bebicama jer je ona bila moj "prozor u proces u Leskovcu" tako da sam tamo dosla vec pripremljena i kao domaca. Takodje hvala moj dragoj Monini kojaje uz mm i porodicu bila moj oslonac kroz postupak i ovaj period cekanja. Navijam za njene embrioncice u labu u Norvezanskoj 16. Ukoliko mogu pomoci nekom informacijom, tu sam! Srecno svima!
|
|
|
|