|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
1.6.2012 22:30:29   
Mizzy
Makice, da li beba kaki svaki dan? I ja sam Taru samo dojila, i bilo je uzas za stolicu. I onda sam pocela da joj dajem jednom dnevno 60ml aptamila. Od toga je pocela da kaki svaki dan, i to je bilo olaksanjeuser posted image .

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 1326
2.6.2012 17:16:39   
Makica99
Mizzy, kaki beban i to bas dobro, najmanje 3, 4 puta dnevno, od pocetka je lepo kakio, ali eto, muci ga to i to ti je. Cesto se napinje kad treba da kaki, kao da ima zatvor, a nema. Valjda mu je osetljiv crevni trakt, mozda ima mali prag tolerancije na bol, nemam pojma, al namucismo se i on i ja. Jedva cekam da prodje!!!

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 1327
2.6.2012 23:03:08   
crazymama
ja sam minji davala bio gaiu, nista nije pomoglo, babyfen isto slabo... hipp caj od komoraca onako , nista specijalno... dr nam je rekla da grcevi nisu patoloska pojava, vec fizioloska, i da jednostavno mora da se istrpi. nije za lecenje...
kod nas nije tako strasno, ali desava se da usred jela krene da vristi i pisti i da se davi, da crveni u faci i da se rita nogicama... i kako je popusti, ona odmah zaspe... e da, dr mi je rekla da se bebama nikao ne daje kamilica u kesici ili u cvetu, jer je alergen... moze kamilica za decu, kao sto je ova hipp u granulama...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Makica99)
Direktna veza do poruke: 1328
3.6.2012 13:59:33   
Makica99
Izvinite za off, ali moram! Crazy, tvoji tickeri danas (3.6.) - Minja ima 1 mesec, 1 nedelju i 1 dan, a u braku ste 3 godine, 3 meseca i 3 dana. Cool, zar ne?!

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1329
6.6.2012 23:57:36   
crazymama

IZVORNA PORUKA: Makica99

Izvinite za off, ali moram! Crazy, tvoji tickeri danas (3.6.) - Minja ima 1 mesec, 1 nedelju i 1 dan, a u braku ste 3 godine, 3 meseca i 3 dana. Cool, zar ne?!

eeej, znam, videla sam i ja to, bas se slatko potrefilo :)

inace, prestala sam da joj dajem baby fen, meni se cini da to nista ne pomaze... nista od toga... ni termofor joj ne stavljam, jer su pocele vrucine...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Makica99)
Direktna veza do poruke: 1330
24.6.2012 9:46:35   
Nova mamica
Ja imam bebu od 10 dana i imamo probleme sa grcevima i vetrovima... Kupile smo neke kapi u apoteci ali slabo deluju user posted image
Zanima me sta ste vi davale svojim bebacima dok su bili tako mali ? Moja beba samo pije moje mleko i nista vise,i tako nam savetuju da i ostane. Vidim da vas vecina hvali Plantex caj,ali da li je bolje da ga ja pijem,ili da ga dajem direktno bebi ? Hvala unapred !

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1331
14.7.2012 16:57:41   
Sanchy
Moj bebac je grceve dobio treci dan po izlasku iz bolnice dakle nakon nedelju dana tako da ona prica da pocinju tek od trece nedelje je sr...probali bio gaiu i colief kapi i jedno i drugo za baciti u kantu..sad sam uzela espumisan pa da vidim...nagde sam procitala po forumima da se on daje tek od prvog meseca mada tako nesto u uputstvu ne pise,pa me zanima kada ste pocele sa davanjem espumisana mnada jesam dobila preporuku da se tako maloj bebi daje po 15 kapi a ne po 25 kako stoji u uputstvu..

(odgovor članu Nova mamica)
Direktna veza do poruke: 1332
14.7.2012 19:00:16   
IRJ82
ja sam davala babyfen i moja beba uopste nije imala grceve. one se daju dve kapi po kilogramu bebe. bila sam prezadovoljna, i moja beba je od treceg meseca pocela da spava celu noc

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1333
14.7.2012 20:27:45   
JellK
Moram da vam kazem da jedino pomaze strpljenje!
Mozete da pomognete bebama,da im malo olaksate sa nekim cajevima,toplim oblogama...i da cekate da prodje.
To je za mene bas bio stresan i naporan period i dobro pa je prosao!Trajalo je oko cetiri nedelja po ceo dan!Primetila sam da mu je mnogo lakse ako je u uspravnom polozaju (meni na ramenu),kad mi lezi na stomaku,kad se vozi u kolima,pili smo bio gaiu (za koju treba oko pet dana da pocne da deluje),bibilibi i hip caj od komoraca,peglala pelene i stavljala na stomacic,kao i onaj mali termofor (kad boli i kad ne boli stomacic) i naravno sika :)
Nadam se da ce vam nesto pomoci i budite jake,kad je prosao stomacic i kad se oporavio dobila sam i prvi osmeh :)

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 1334
17.7.2012 20:46:37   
pandina
Moje iskustvo za sada je odlicno. Nema grceve, samo ga dojim. Vodim racuna o ishrani i verujem da je to razlog. Ne jedem pasulj, grasak, kupus, kukuruz, krastavac, juzno voce, ljuto i kiselo. Sve ostalo jedem koliko mi volja. Nadam se da ce tako biti i nadalje.

(odgovor članu JellK)
Direktna veza do poruke: 1335
22.7.2012 12:07:11   
Sandricak
Mi za grceve uzimamo Espumisan kapi i to od 15 dana jer je tada Marko dobio grceve. Tada sam mu davala 3 puta po 25 kapi, a sada dajem samo pred spavanje... Pomaze i to puno...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1336
22.7.2012 12:11:32   
PoisonEve
I ja sam vodila racuna o ishrani pa je opet imala grceve. Verujem da ishrana dojilje pomaze ali nije nuzno da ce spreciti grceve. Hvala Bogu, mi se nismo dugo mucili, svega mesec dana.
Bio gaia nam je resila stvaruser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 1337
28.7.2012 14:27:59   
soni
Luna se jos ne zacenjuje, ali svako jutro kao da mi place kroz san i stenje...Zatvorene oci ali kmeci ...Jel su to grcevi??? kako da ih prepoznam???? I kada se kod beba obicno javljaju???

I ovde kazu da za grcice ne pomaze nista....

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1338
29.7.2012 14:18:29   
soni
I vec 2 dana mi manje jede..Ima li to veze sa grcicima????

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1339
29.7.2012 14:47:09   
MicinaMama
isti sam problem imala sa micom,uzmi izmuzi prvo malo mleka da prvo prskanje se zaustavi...doji je u polu lezecem stavu.Svejedno je to prvo mleko naj manje hranjivo,masno mleko krece tek posle....to ti je moj savet.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1340
29.7.2012 14:48:35   
MicinaMama
A kada su grcici u pitanju beba obicno bas place i grci se...

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1341
29.7.2012 15:01:30   
coka11
Nama je isto Espumisan pomagao, nekad smo mu davali i više od 3 puta dnevno, dr nam je rekla da ne može da škodi.

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1342
29.7.2012 15:03:05   
coka11
I obavezno da podrigne, da se oslobodi vazduha, bice bebi lakše.

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 1343
29.7.2012 15:10:31   
purplish
I moja bebica se tako znala grciti pa nam je patronazna savjetovala da jedno dnevno spavanje (kada je mozemo nadgledati) provede na stomaku...nama je to malo pomoglo. Takodje smo koristili i taktiku koju je Micina spomenula posto je bas halapljivo jela...i po potrebi koristili Espumisan kapi.

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 1344
29.7.2012 15:38:10   
marince1
I mi smo imali problema sa grcevima i pomagale su nam one obloge koje se ugreju i stave na stomacic.E sad koliko je to prikladno na ovih 300 stepeni user posted image
Espumisan kapi su isto dobre.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1345
29.7.2012 17:39:24   
yoma
I moja beba je imala grcice..Davali smo joj neki engleski sirup za grceve ne mogu da se setim kako se zove, koristili smo i taj termofor za grceve i naravno vezbice mislim da joj je to najvise pomagalo...Inace grcevi se javljaju od 10/og dana do 3 meseca e sad koliko ce koju bebu da drzi to je individualno....

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1346
29.7.2012 17:52:09   
red3lilu
Mi smo od prvog dana nudili vodu na kašičicu posle sisanja, a posle 14 dana smo preventivno davali Bibilibi čaj. Grčeve sa izraženim simptomima nije imao.

(odgovor članu yoma)
Direktna veza do poruke: 1347
31.7.2012 0:34:40   
Sanchy
Posto nam kapi nijedne nisu pomogle ,kupila sam sada caj hipov od komoraca protiv grceva medjutim on se gadi na njega pa jedva proguta koju kap...inace stanje je sve gore cini mi se,sada u sred podoja dobije napad grceva i ne moze da zavrsi obrokuser posted image ..ne ynam koliko je to normalno u svakom slucaju vodim ga kod dr jer ako ne moze da jede nece ni napredovati a sto je najgore na ovim vrucinama moze i da dehidrira..zabrinuta sam..

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 1348
31.7.2012 5:59:08   
Miss Piggy
Patronazna me je posavetovala da kupim caj za dojilje Josif Pancic,koji pomaze povecanje kolicine mleka i ublazava grcice.Nama je BioGaia pomogla, ali je pocela tek nakon 6-7 dana (redovnog davanja ) da "radi",u kombinaciji sa cajem za dojilje koji sam ja pila.Hipp caj od komoraca i prokuvana voda sa par zrna kima svi hvale,kod moje beke nisu pomogli.Naprotiv,najgore epiz
ode plakanja su bile bas nakon konzumiranja istih.

" I can't think about that right now. If I do, I'll go crazy. I'll think about that tomorrow. "

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 1349
31.7.2012 8:52:28   
Anoniman
Sancy, jesi probala one male termofore za stomačić? Mom detetu ništa od kapi i čajeva nije pomagalo, pa kada naiđe taj haos, uglavnom uveče, spustim ga na leđa, i stavim termos na stomak. On plače, mlati nogicama, i prducka. Tako je najbrže prolazilo. Sat vremena vrištanja i dalje mir. Imala sam dva termofora, jedan za prvi deo noći, i drugi za do zore. To je smirivalo stvari. Imao je grčeve punih 6 meseci svako veče, a u 7mom mesecu svako 2-3 veče, i onda je prošlo. 

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Da li vam se dopada ovo ime?
Tinana

Sta mislite o imenu Iskra ?????

Svidja mi se! (42%)

Ne svidja mi se! (58%)

Ukupan broj glasova: 364

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here