|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
31.7.2012 12:56:01   
pandina
Koliko treba da je voda topla za taj termofor? Dobila sam ga na poklon, ali ga jos uvek nisam koristila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1351
31.7.2012 13:11:32   
Sanchy
Tash kupila sam taj mali termofor,ali mislim da mu slabo pomaze,plus temparatura u njemu je 50 stepeni pa mi nesto frka da to nije prevruce jos na ove vrucincine,ne znam vise ni sama...inace bas me utesi ja se kao nadam da ce do treceg meseca prestati,a ti kazes punih sest meseci bas katastrofa..

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1352
31.7.2012 13:16:30   
*Alexx*
Mi smo se svi kolektivno preporodili od Nurse Harvey''s sirupa. Ne znam da li ga još uvek ima u apotekama. Ništa drugo nije pomagalo.

< Poruku je uredio *Alexx* -- 31.7.2012 13:17:08 >

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1353
31.7.2012 13:18:21   
Sanchy
Potrazicu...ovo je vec postalo katastrofa,ne mogu da verujem da neko dete prodje totalno bez grceva a neko se ovoliko pati...

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1354
31.7.2012 13:25:55   
Anoniman
Termofor u pelenu, pa razmotavaš kako se hladi.
Mislim da je M imao tako dugo zbog Kandide i zbog oštećenih creva zbog alergije na mleko.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1355
31.7.2012 13:26:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Mi smo se svi kolektivno preporodili od Nurse Harvey''s sirupa. Ne znam da li ga još uvek ima u apotekama. Ništa drugo nije pomagalo.

Nama ni to nije pomoglo.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1356
31.7.2012 13:30:17   
Sanchy
Ma da svako dete je drugacije,nekome pomofgne ovo ili ono a nekom nista ,meni je bitno da probam sve sto cujem da iole moze da pomogne...Tash kako si znala da ima alergiju na mleko?Mislim jel se te poslali na alergo probe zbog grceva ili kako?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1357
31.7.2012 13:40:30   
red3lilu
Biću dosadna probajte Bibilibi čajuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1358
31.7.2012 13:42:33   
Anoniman
Kratko ću da ne remetim temu: Sa 2,5 meseca je krenuo ekcem po licu, prvo se širio na kosmati deo glave, posle prve vakcine (Infanrix) je dobio bukvalno šlem na glavi (krasta), prođe pa se vrati, curi... onda je počelo da se širi na telo. Sa njegovih oko 4m smo otišli u Dečiju bolnicu (nakon mora privatnih lekara) kod dermatologa, ta dr je pozvala i alergologa da ga pogleda, i ona reče "Tipična šara alergije na kazein", i tada smo uradili alergotest iz krvi, i time dokazali alergiju na kazein. Sa 4,5 m smo hospitalizovani jer se kosmati deo inficirao stafilokokom. Nakon bolnice je lagano bio sve bolje i bolje... Pre par meseci je alergotest ponovljen, ovaj put kožni test, i dalje prisutna samo alergija na mleko, anafilaktička reakcija.
Probaj da izbaciš mlečno iz ishrane (pošto dojiš), kažu da mleko izaziva grčeve. Dal je istina ili ne - ne znam, ali te ništa ne košta da probaš na dve nedelje.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1359
31.7.2012 13:44:59   
Anoniman
Inače, moj stariji sin je imao grčeve svega nekoliko dana, dala sam mu Plantex čaj (slovenački), 5 gutljaja pred jutarnji podoj i 5 gutljaja pred večernji, i grčevi odnešeni kao rukom. Sa 2 meseca je spavao celu noć, od 20h do 8h, bez ikakvih trzavica.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1360
31.7.2012 14:06:04   
Sanchy
Red probacuuser posted image ,mislim da sam videla u aksi da imaju,ja kupila onaj hipov ali ne reaguje doduse ja mu dajem na kasicicu po malo nesto mi 100 ml mnogo za beu od mesec i po a pricaju po malo vode a ovamo 100 ml caja pa sta je caj nego voda sa ukusomuser posted image ..Tash bas mi je zao sto se tako namuciste..ja uglavnom mlecno slabo jedem,licno mi ne odgovara,jedino sto popijem ponekad je cokoladno mleko ali nije mi problem i njega izbaciti...inace od rodjenja nisam htela kravlje mleko,margarine,kajmak,puter,sir slabo,nisam bila alergicna ali mi se to jednostavno nije dopadalo nikako tako da mozda ima tu nesto...pa cu proveriti i to..

< Poruku je uredio Sanchy -- 31.7.2012 14:10:08 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1361
31.7.2012 14:09:12   
Shishica
E jeste taj Plantex najbolji, a pored njega onaj mali termofor obavezno. To grejanje stomaka je bilo spas za Emu.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1362
31.7.2012 14:11:03   
Anoniman
Ne znam šta bih ti rekla, o takvim stvarima moraš sama da odlučiš jer su saveti različiti.
Kada sam starijem davala Plantex, pisalo je valjda da se kesica razmuti u 100ml vode. Prvi dan sam mu dala sve da popije. kako kmekne, ja flašicu sa čajem u usta. Onda ga je moja baka gledala, plakao je i prdeo kao blesav, i rekla "Sine, kako bi se ti osećala da ti dam litar čaja za prdenje da popiješ? Jel bi ti prijalo?"... tada sam smanjila količinu.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1363
31.7.2012 14:16:47   
Sanchy
Ha ha nasmeja me,pa jeste tako,meni je logicno da mu dajem na kasicicu a ne da popije 100ml ,mozda gresim ali tako nekako razmisljam..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1364
31.7.2012 14:20:08   
red3lilu
IZVORNA PORUKA: Tash
Onda ga je moja baka gledala, plakao je i prdeo kao blesav, i rekla "Sine, kako bi se ti osećala da ti dam litar čaja za prdenje da popiješ? Jel bi ti prijalo?"... tada sam smanjila količinu.

Eto da se malo nasmejem danasuser posted image

100ml neka minimalna količina za pripremu tako su im baždarene kesiceuser posted image ... ali naravno da ne mora sve da se popije... par gutljaja posle podoja...samo treba biti uporan, ne može se za jedan dan očekivati rezultat bez obzira na preparat... taj Plantexov čaj su isto jako preporučivali kad je Nidža bio beba!!

pošto nikad nismo potrošili celu napravljenu dozu čajića ja sam na kraju dana imala običaj da popijem ono što je ostalo...možete i to probati...

< Poruku je uredio red3lilu -- 31.7.2012 14:21:49 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1365
31.7.2012 14:38:57   
Anoniman
A ja prosto nisam pravila celu kesicu. Naspem malo vode, odokativno sunem Plantexa, da voda malo promeni boju, i gotovo. Kesica trajala nedeljama. user posted image Ali to nije naš PlantAx nego slovenčki PlantEx.

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1366
1.8.2012 23:41:09   
minavb
Koristili smo Espumisan i termofor i po vrucini. Grcevi se smanjili kad smo presli na Novalac AC mleko, ali ih je i dalje bilo. Kasnije sam skontala da to nisu grcevi, vec refluks. Ako vam deca bljuckaju, pravite pauze u sisanju da podrignu, dojite ih sto uspravnije i posle podoja ih sto duze drzite uspravno.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Miss Piggy)
Direktna veza do poruke: 1367
2.8.2012 12:25:22   
Mizzy
Sanchy, drzi se! I nama je tako bilo, da te ne uplasim, do 4. meseca nista nije pomagalo. Iako ti deluje da nikad nece proci - još malo pa gotovo. I probaj Bibilibi, i nama je ponekad olaksavao. I probiotik.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1368
4.8.2012 0:23:38   
Sanchy
kupila sam bibilibi juce...cini mi se da mu je bolje,kupila sam ipak posebnu flasicu za taj caj,danas je popio 50ml za ceo dan,valjda je to okuser posted image ..i dajem mu i dalje bio gaiu i to je to...a videcemo..

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 1369
5.8.2012 17:03:05   
zivka
Bibilibi ima samo komorač boji je Hippov ili Humanin . E da i Plantax je bolji jer ima i kima.

< Poruku je uredio zivka -- 5.8.2012 17:04:15 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1370
5.8.2012 17:32:40   
red3lilu
SASTAV ČAJA BIBILIBI

Po čemu su sad ostali "bolji"?user posted image

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1371
5.8.2012 17:57:25   
zivka
Onda sam pobrkala lončiće user posted image a evo i za plantax koji Valjevci proizvode i dosta jeftiniji od bibilibia. Ostali tj Humanin i Hippov se mnogo više isplate...
E da! Velika pomoć je i kad se podigne deo dušeka na kojem je gornji deo bebe pa gasovi lakse izlaze. I treba je drzati dosta uspravnije dok jede...da lase klizi user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1372
5.8.2012 18:00:09   
zivka
Vidis za Bibilibi nisu napisali za secer a u uputstvu pise
Upozorenje
BIBILIBI čaj ne smeju koristiti odojčad i mala deca alergična na kim ili komorač, ili bilo
koji sastojak prozvoda.
Odojčad i mala deca koja bojuju od šećerne bolesti BIBILIBI čaj mogu koristiti samo
posle konsultacije sa svojim lekarom.

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1373
5.8.2012 19:17:00   
red3lilu
U sastavu stoji da sadrži i glukozu, otuda i upozorenje.. kao i svi ostali preparati, uvek se treba konsultovati sa doktorom prvo...

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1374
5.8.2012 22:48:01   
Sanchy
Nama je Bibilibi pomogao,mnogo manje grcica ima i vise ne dobija napade u sred obroka ,,zadovoljna sam...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Trudnoca nakon spontanog pobacaja
JAmy

Kada ste ostvarile normalnu trudnocu poslije prvog spontanog pobacaja? (vrijeme se odnosi na vrijeme pokusavanja)

Poslije manje od godinu dana (39%)

Poslije jos 1 i vise izgubljene trudnoce (5%)

Poslije vise od godinu dana (12%)

Nisam vise uspjela da ostanem trudna (4%)

Svaka naredna trudnoca se zavrsavala pobacajem (3%)

Nikada nisam imala spontani pobacaj/bez ponovnog pokusaja jos uvijek (37%)

Ukupan broj glasova: 147

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here