Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 10:41:21
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga kad bebi otprilike pocinju grcici? ja se sve pitam kako cu znati da je to to i sta prvo da uradim koliko ja znam oko 15. dana (mada moze i pre i kasnije) a i ne mora beba da ima grceve. do prvog meseca slabo sta sme da se da. najbolje je termofor na stomacic, ako beba hoce malo caj Bibilibi ili Plantex (vidi u ovoj temi), imaju i kapi Espumisam,nekima pomogne, nekima ne (nama je jos gore bilo od njih). Lako se prepoznaju po jakom placu, zacenjivanju, beba grci nozice, stiska pesnice. dace Bog da vas grcevi zaobidju. ali i ako se dese najbitnije je ostati smiren, prihvatiti to kao prolaznu stvar da se bebi ne bi prenosila jos veca nervoza.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 12:35:04
|
|
|
|
pepeljuga
|
poceli su vec, mukica place i grci se celo jutro, upravo sam pricala sa drugaricom koja je dr i ima bebu od mesec dana, kaze mi da ne dajem nista od tih kapi i sirupa do 28 dana, za sad samo termofor , kao sto i ti kazes inace, unice, imamo zajednicku drugaricu, slucajno sam videla da je komentarisala sliku tvoje bebice na fb
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 14:20:21
|
|
|
|
Mishica 77
|
Iwanice, ja sam joj davala jako sporo... po mrvicu da bih bila sigurna da će da popije i da neće da povrati. Sva sreća kratko smo davali. Mukica je sigurno jedva dočekala. Nije joj se baš sviđao...a i meni, brate, dojadilo da mi dete smrdi na mirođiju. Meni je taj sirup tako mirisao. Ljaks! Ja mrzim mirođiju najviše na svetu. Osetim je na kilometar!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 14:24:09
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga poceli su vec, mukica place i grci se celo jutro, upravo sam pricala sa drugaricom koja je dr i ima bebu od mesec dana, kaze mi da ne dajem nista od tih kapi i sirupa do 28 dana, za sad samo termofor , kao sto i ti kazes Ja sam mojoj Isidori davala Espumisan kapi od 15 dana. Naravno da može. Slobodno daj. E sad, da li će delovati... to je druga stvar. Ne vidim razlog da se ne daje. Potpuno je bezbedan... ne apsorbuje se. Samo deluje na mehuriće vazduha u crevcima. I ja sam dr. Misliš da bih naudila svom anđelčetu?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 14:34:33
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga poceli su vec, mukica place i grci se celo jutro, upravo sam pricala sa drugaricom koja je dr i ima bebu od mesec dana, kaze mi da ne dajem nista od tih kapi i sirupa do 28 dana, za sad samo termofor , kao sto i ti kazes inace, unice, imamo zajednicku drugaricu, slucajno sam videla da je komentarisala sliku tvoje bebice na fb ja sam isto davala pre nego sto je napunla mesec dana espumisam ali nije pomagao. a sirup smrddddiiii... fuuuuuuj, ali ga junacki pije a ko nam je zajednicka drugarica???
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.6.2010 15:33:00
|
|
|
|
pepeljuga
|
I ja sam dr. Misliš da bih naudila svom anđelčetu? ma verujem ti, nego vidim da neko pise da te kapi ne pomazu, kapiram da je individualno ali ni sama ne znam sta cu tek je pocelo, evo od jutros od sedam nikako da se smiri, zaspi jedva na dvadesetak minuta i odmah se budi i place a ko nam je zajednicka drugarica??? sanja bgd (sad tek vidim da je promenila bgd u neko cvece ), prepoznala sam ti dete po kosici
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.6.2010 18:36:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaooo...ne mogu sad da chitam 20 stranica da bi nashla odgovor na moje pitanje.... Moju Petru pocheli da muche grchitji...nije strashno...ali mi je zao da je gledam tako u muci... Danas mi je doktorica u porodilishtu rekla da joj slobodno mogu davati chaj od komoracha.... pa me zanima kako i koliko i kad ste ga vi davali bebicama? Kupila sam hipp-ov chaj i na njemu samo pishe kako se priprema...al ja neznam dal da ga dajem pre ili posle podoja...i koliko?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.6.2010 19:12:05
|
|
|
|
minavb
|
Smeski, i nas muce grcic. Imali smo par bas teskih dana. Ja caj od komoraca dajem dva puta dnevno po 30 ml i po 30 minuta pre jela. Ne budim ga nego se nekako poklopi da bude budan bas kad sam ja planirala da mu dan caj. Inace, po savetu gagane i Jece, presli smo na Novalac AC i sad nam je superiska.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.6.2010 19:15:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Bezite grcevi bezite grcevi od nasih beba bezite grcevi bezite grcevi evo ja saljem mantru za odlazak grceva...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.6.2010 19:18:33
|
|
|
|
minavb
|
OTI, beli mag!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.6.2010 14:12:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Poshto nisam juche videla odgovor...ja sam napravila 100ml chaja, i pre svakog podoja dala par gutljaja Petri...proveli smo divnu noc...nije zaplakala...a ja sam se naspavala Inache ne koristimo dohranu danima...tako da grchitje ima od mog mleka...a za dohranu imam Nestle HA i dok sam je davala...nisam primetila grcheve
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.6.2010 15:22:20
|
|
|
|
maslinica
|
joj bubice nase male ...moj petar je imao katastrofA grceve do 40tog dana, sad je sve lakse. kad sam smela da pocnem sa nursy sirupom sve je krenulo na bolje. caj od komoraca sam isto davala, pomagao je neko vreme, taman dok ne pocnes nesto drugo..i sve izvrtis u krug sta postoji i prodju sami od sebe
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.6.2010 18:08:08
|
|
|
|
Nensi*
|
Kako se beba ponasa kad ima grceve? Nemam vremena da citam celu temu...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.6.2010 18:31:53
|
|
|
|
pepeljuga
|
neutesno place i grci se, sav se zacrveni, pocinje od trece nedelje (tako mi je rekla dr a tako je i bilo)
< Poruku je uredio pepeljuga -- 30.6.2010 18:32:20 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.6.2010 18:59:27
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga neutesno place i grci se, sav se zacrveni, pocinje od trece nedelje (tako mi je rekla dr a tako je i bilo) Meni se Vuk od juce kao grci,i zacrveni se kao da se napinje da kaki,a ne kaki...Jel to to? Ali ne place nesto puno,vise je kenjkav... I da,budan je skoro ceo dan,zaspi na par minuta pa se opet probudi...
< Poruku je uredio nensi27 -- 30.6.2010 19:01:07 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.6.2010 20:31:23
|
|
|
|
pepeljuga
|
pa to je to verovatno, i moj vuk je bio takav cele protekle nedelje
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.7.2010 19:06:40
|
|
|
|
Pilence81
|
Nas je Nurse sirup spasio od grcica,vise ih nemamo Bogu hvala,bebica mi je sad andjeo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.7.2010 15:19:18
|
|
|
|
maslinica
|
Pilence drage mame..evo kupila sam neke novinice o bebama..i nadjem reklamu za Bio Gaia, kapi za grcice, moze od rodjenja, jako ih nahvalise, pa ako kom zatreba u spektru svega, da ima na umu i ove kapi...ja sad prvi put cujem, inace sve smo sta postoji probali i sirup nas je spasio...a sad smo vec veliki nemamo grcice
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.7.2010 15:27:50
|
|
|
|
upgrade011
|
Sto neko rece, dok isprobas sve poznate lekove grcici prodju Mi smo od 3 nedelje kada su grcevi poceli isprobali redom : - vodu sa kimom- Bibilibi caj- Hipp caj protiv grceva- Espumisan kapi- Nurse Harvey sirup- Tople obloge- Masazu I sve to u raznim kombinacijama, kako koja ne pomogne mi je promenimo. Sada je na kombinaciji: kasicica (ona mala silikonska) Nurse H. sirupa pre svakog jela (4 puta i samo tokom dana) i kasicica Espumisana posle jela, i masaza po potrebi :) I obavezno nosanje i podrigivanje posle jela. Kako smo poceli sa tom kombinacijom grcevi su poceli da popustaju, ali sad vec ima skoro 8 nedelja tako da je moguce da i prolaze sami od sebe. Najvise su mu pomogle Espumisan kapi. Obicno su problemi sa stomakom pocinjali oko sat posle jela i kako mu damo kapi prestane da place za manje od minuta i uspava se. Zato mislimo da je problem bio u zeludcu i da ga je to bolelo inace ne bi tako brzo delovalo.Onda prodje jos sat vremena i pocne da prdi i place. E tu nista nije pomagalo osim masaze dok nismo poceli sa sirupom.Sada jos uvek place kad prducaka ali ne uvek tako da kako je bilo sada je mnoooogo bolje. Uz sve to jeo je kao dohranu prvo Bebelac, pa Humanu i sad jede NAN 1, neko mleko sa dodatkom nekih bakterija koje pomazu probavu.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.7.2010 16:02:32
|
|
|
|
pepeljuga
|
ma ja sam prestala da dajem bilo sta, to mora da prodje pa mora, ovako ga samo kljukam bezveze a isto, cak mi se cini da je najbolje kad mu nista ne dajem, place, grci se i cim kaki gotovo, za cas zaspi. a kad sam mu davala nurse harvey's plakao je ceo dan i mucio se sa gasovima ipak mi se cini da je bolje prirodno. jedino sto sada pije je hipp caj od komoraca, sirupe i kapi vise necu da mu dajem. a inace on siki a kao dohranu od pocetka pije NAN1 HA (sa dodatkom bifidusa) upgrade, mozda ne bi trebalo da toliko cesto menjas ad mleko, ne znam
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.7.2010 19:21:54
|
|
|
|
iki82
|
Mija Lena je imala blage grceve do pre par dana ,i sada ima bas jake!Probala sam sa espumisan kapima,ali su pomagale samo par dana.Pedijatar mi je rekao da one pomazu samo ako beba puno prducka,inace nemaju efekta.Rekao mi je da koristim hipov ili humanin caj od kamilice i komoraca.Sada joj to dajem sa par zrna kima ali nema ni to efekta na duze staze.citala sam da nekim bebama pomogne secer i voda.skuva se 2 dl vode ,i stavi se 1 kasicica secera.Sipati bebi po 2 ml sa spricem u ugao usana 2 puta dnevno,ali ne duze od 3 dana.Ovo zaista nisam probala ,ali cu veceras!Neznam vise sta da radim,svaki dan joj je sve gore i gore! Da li je mozda neko probao ovo sa secerom i vodom???
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.7.2010 20:03:02
|
|
|
|
upgrade011
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga pgrade, mozda ne bi trebalo da toliko cesto menjas ad mleko, ne znam Sa Bebelakom smo poceli (i to je pio jedno nedelju-dve) jer je time hranjen u porodilistu pa sam onda procitala da mnogi imaju lose iskustvo sa tom hranom i da stvara dosta gasova. Onda smo uzeli Humanu ali to je jeo samo dva-tri puta. Od nje smo odustali jer se komplikovano pravi a i ima stvarno odvratan ukus. Od tada jede NAN sa tim biofidusom i nadam se da mu je i to pomoglo da ga manje boli stomak. Iskreno, i meni se cini da u stvari nista od tih lekova i cajeva nesto bitno ne pomaze vec grcevi sami prodju kad beba poraste. Jedino je Espumisan njemu bio spas jer je ocigledno delovao - ma za minut je prestajao da place. Ali nisu sva deca ista. Citala sam da su nekima te kapi izazvale zatvor a to se nama nikad nije desilo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.7.2010 15:48:48
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Unica mi jedno vreme nismo imali grceve pa su se vratili i poceli smo da pijemo Nursey koji nam je mnoooogooo pomogao. Ja od danas pocinjem da ga dajem, nesto mi se cini da ga opet muci trba.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.7.2010 15:51:00
|
|
|
|
pepeljuga
|
ja sam davala vuku dva dana nurse harvey's i toliko je vristao i bio nervozan oba ta dana da vise ne smem
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.7.2010 15:52:48
|
|
|
|
minavb
|
Od sirupa? Hm, zasto mislis da je to od sirupa? Meni su ga svi hvalili, i doktorka nam rekla da mozemo da ga koristimo. Pocel sam malopre, dajme ga kao Espumisan, mali kasicicu pre obroka, 5x na dan.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.