Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 13:11:10
|
|
|
|
cicko
|
Nama su rekli da ni po koju cenu ne hranimo bebu dok ne prodje minimum 2- 2,5 sata (jer je toliko potrebno da se mleko svari) koliko god trazio da jede. Sto se tice grceva, mislim da bi imao grceve i da mu nisi davala da rucka na 2h, jednostavno mora da ih odradi pa mora! Mi smo sve i svasta probali... Humanin caj od komoraca i kima, ja sam kuvala vodu sa kimom, Espumisan, masaza, grejanje stomacica... Nista nam konkretno nije pomoglo, i jos uvek nas muce a u cetvrtom smo mesecu . U poslednje vreme ga stavljam na stomacic i kao da je malo bolje, ali ni to nije pravilo. Jedino sto nas tesi je sto nemamo grceve nocu, nego tokom dana. Cak sam ponekad imala utisak da mu se grcevi pojacaju nakon Espumisana (davala sam i Bebi bion- NISTA! osim sto se nakon 3-4h ukaki do glave ) i tih cajeva, jer sam par dana odlucila da mu ne dajem nista i bilo je ok. Nemam pojma, nisam pametna, verovatno nam ostaje samo da cekamo da prodju sami od sebe i da se naoruzamo zivcima!!!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 14:54:45
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa i moja beba kad je gladna trazi na 2 sata..kad spava danju ja je budim na 3 - 3 i po sata..a nocu zna i veci razmak da bude ... a neznam da to ima veze sa grcevima???? Jedino sam zahvalna sto su grcevi samo jednom bili nocu...uglavnom se izborimo sa njima preko dana pa noc mirno prespavamo!!
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 2.6.2010 14:56:15 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 15:04:51
|
|
|
|
dunja RR
|
Anck Su Nmaun baci pogled na temu majski paket
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.6.2010 18:53:43
|
|
|
|
maslinica
|
CICKO sve sta nabrajsa smo isprobali, vec sam pisala...ne znam, vec sam luda..ne mogu docekati da napuni 3 meseca i da je vise kraj!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 12:56:06
|
|
|
|
Pilence81
|
Nama su espumisan kapi pomogle a od Nursey-a nista bolje,njega sam dzaba kupila.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 14:59:50
|
|
|
|
maslinica
|
ne kontam, sta si djaba kupila..kapi ili sirup? cudno si postirala, ispada da je i jedno i drugo pomoglo?!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 15:03:50
|
|
|
|
Pilence81
|
Nursey nam nije nista pomogao,a kad sam pocela Espumisan da joj dajem prestala sam sa Nursey i odmah nam je bolje od kapi
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 15:57:33
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Pilence81 Nursey nam nije nista pomogao,a kad sam pocela Espumisan da joj dajem prestala sam sa Nursey i odmah nam je bolje od kapi Kod nas je bilo pravo obrnuto
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 16:28:49
|
|
|
|
maslinica
|
ja jos dajem espum. a imam u ormaricu nursy, cini mi se da esp. radi...bolje je nego sta je bilo, definitivno. pa ako bas skontam da je i to nista, onda ide sirup
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 17:00:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Joj ja sve u isto vreme pa neznam sta pomaze a sta ne..ali mislim da kapi bar malo ublaze grcice... jer od kad ih koristimo nisu tako jaki i mislim da je krace drze!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 19:56:28
|
|
|
|
New Mom
|
Nama je nešto bolje (da se samo ne ureknem!). Rekla mi kuma da pijem čaj za dojilje, ali ja mrziiim taj ukus. Pa mi dala ideju da pijem Fitolat tablete, sadrže komorač isto. Pa ajd' da probam... kao da lakše izbacuje gasove (stalno) i evo nije vriskala ova 3 dana... Samo da potraje...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.6.2010 20:29:54
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: maslinica ja jos dajem espum. a imam u ormaricu nursy, cini mi se da esp. radi...bolje je nego sta je bilo, definitivno. pa ako bas skontam da je i to nista, onda ide sirup Meni je Danilo od tog sirupa dobio uzasan ojed na guzi,davali smo na 6h,i dok sam ukapirala da je od njega namuci se jadnicak!Espumisan nam je najvise pomogao,al su bezobzira grcevi trajali do skoro Najaci su bili sa 6 ned i posle sve manje!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 12:30:40
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: engimengi IZVORNA PORUKA: maslinica ja jos dajem espum. a imam u ormaricu nursy, cini mi se da esp. radi...bolje je nego sta je bilo, definitivno. pa ako bas skontam da je i to nista, onda ide sirup Meni je Danilo od tog sirupa dobio uzasan ojed na guzi,davali smo na 6h,i dok sam ukapirala da je od njega namuci se jadnicak!Espumisan nam je najvise pomogao,al su bezobzira grcevi trajali do skoro Najaci su bili sa 6 ned i posle sve manje! ja preesla na sirup. espumisan mu napravio zatvor mi smo napunili jucer 6 nedelja, imam osecaj da grcici nisu bili nikad gori, sad mi je lakse kad vidim sta si napisala. ja mu sirup dajem jedanput dnevno, odnosno pola ksikice ujutro, pola uvece...sto si davala na 6h? pise na uputstvu jednom na dan jednu kasikicu. ili 1/4 kasikice 4 puta dnevno...ja dajem po pola 2 puta, od jucer...znam samo da ga muce nemilosrdno, a kad treba da prdecne, jadan hoce da se raspadne od urlika..nikad gori do danas i jucer...
< Poruku je uredio maslinica -- 6.6.2010 12:31:34 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 12:33:33
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Nama je nešto bolje (da se samo ne ureknem!). Rekla mi kuma da pijem čaj za dojilje, ali ja mrziiim taj ukus. Pa mi dala ideju da pijem Fitolat tablete, sadrže komorač isto. Pa ajd' da probam... kao da lakše izbacuje gasove (stalno) i evo nije vriskala ova 3 dana... Samo da potraje... kod nas je takva situacija kratkorocna...2 dana kao bolje i onda 7 haos...vec sam luda od svih proizvoda sto za mene sto za njega
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 12:36:36
|
|
|
|
New Mom
|
maslinice, nemoj da me demorališeš!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 13:42:48
|
|
|
|
Unica
|
una je juce imala napad sa grcevima. joj, mukica mene je bolelo koliko je vristala. sreca nije dugo trajalo. odradili smo vezbice, masazu i medu na tibu pa je tako zaspala na mami. nama lezanje na meni i fen najvise pomazu
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 13:58:11
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: Unica una je juce imala napad sa grcevima. joj, mukica mene je bolelo koliko je vristala. sreca nije dugo trajalo. odradili smo vezbice, masazu i medu na tibu pa je tako zaspala na mami. nama lezanje na meni i fen najvise pomazu fen??? Šta joj radiš sa fenom? BTW, dala sam joj espumisan jutros i samo prducka. Mislim da će biti ok...evo mirna je.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:01:54
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: Dora IZVORNA PORUKA: Unica una je juce imala napad sa grcevima. joj, mukica mene je bolelo koliko je vristala. sreca nije dugo trajalo. odradili smo vezbice, masazu i medu na tibu pa je tako zaspala na mami. nama lezanje na meni i fen najvise pomazu fen??? Šta joj radiš sa fenom? BTW, dala sam joj espumisan jutros i samo prducka. Mislim da će biti ok...evo mirna je. upalim fen i to je odmah umiri. kazu da podseca na zvuk iz stomaka. tako se i najbrze uspava pa tako i prebrodimo grceve,
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:05:47
|
|
|
|
Dora
|
a. ja reko greješ joj stomak fenom, pa mislim: jel to može?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:06:50
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Unica una je juce imala napad sa grcevima. joj, mukica mene je bolelo koliko je vristala. sreca nije dugo trajalo. odradili smo vezbice, masazu i medu na tibu pa je tako zaspala na mami. nama lezanje na meni i fen najvise pomazu kod nas se to zove SPAVANJE
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:09:48
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: Dora a. ja reko greješ joj stomak fenom, pa mislim: jel to može? ja se samo plasim da se ona navukla na fen jedan nam je vec crkao, ima dana kad kako iskljucim fen ona se probudi. ali nije za ovu temu. probajte, nama pomaze. mada, ja da se pohvalim, mi kad se uspavamoo idemo u krevet (krevetac skuplja prasinu ) i ona drema tamo. sve manje spava na meni. (maslinice citaj)
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:13:42
|
|
|
|
maslinica
|
mogu ja citat do mile volje...nas krevetac skladiste..ajde zadnja dva tri dana i odspava ponesto na svom mestu. a da vas pitam, jel vasu decu bude gasovi? moj i kad treba da prdecne, tako vristi isto kao i grcic..i prdecne i mir, ali ga to probudi i on punim okama geda..nece pava
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 6.6.2010 14:26:44
|
|
|
|
Unica
|
draga, tako je i una.i onda sam pocela da je hvalim kad se isprdi i da se smejem. vicem "bravo, bravo"uz osmeh kao da je dobila Nobelovu nagradu a ne prdnula ili se iskakila i vremenom je i ona VALJDA zbog toga skapirala da to nije tako strasno i sad je sve to manje dramaticno. probaj par dana. za spavanje cu ti sad napisati u temi za to, samo da je nadjem.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.6.2010 13:03:11
|
|
|
|
maslinica
|
evo da pohvalim sirup Nursey, nas stomacic konacno bolje..otkad dajemo sirup! nisam htela pre vremena da hvalim, ali nakon mesec dana borbe, moj Petra konacno opet spava u kreveticu:)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.6.2010 16:11:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas par dana evo nema grceva ... nadam se da ce se tako i nastaviti!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.