Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.5.2010 15:50:21
|
|
|
|
lanajelena
|
mom,maslinice ...bas mi je zao sto se decica toliko pate ...i ja sam juce rekla da mi nemamo vise problem kad sinoc opet ali nije tako jako kao kod vas,krece oko 18,sisanje ga uvek smiruje ali se nervira kad vise nema sta da povuce,radio je medica sinoc opet,mi se onda odvojimo od tate i seke pa se mazimo i drzimo medicu,pustamo muzikicu i tako se uspavamo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.5.2010 20:58:58
|
|
|
|
Snelle
|
A od kada su vašim bebama krenuli grčići? Od kog dana?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.5.2010 21:49:25
|
|
|
|
Sakiedi
|
Nama od 7 dana i nadamo se da nece trajati dugo...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.5.2010 23:54:10
|
|
|
|
engimengi
|
Nama od 12.dana i dostigli vrhunac sa 40 dana,posle sve manje i manje i sad imaju ponekad!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 0:20:50
|
|
|
|
Ellenica
|
Već sam pisala u ovoj temi ali se izgleda igubilo u postu Čaj od majorana 1dl vode grancica majorana ili ako je susen manje od pola kafene kasike secer po zelji. Kad voda prokljuca dodate majran ostavite da odstoji 10 min i dajte bebi
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 13:42:53
|
|
|
|
Pilence81
|
Jos jedna na spisku mama sa istim problemom kod bebice Ja sam mojoj maloj pocela da dajem Espumisan kapi ali od njih nema napretka,zatim sam uzela Bibilibi i dajem joj pre dohranjivanja i od njega je malo bolje ali dok se ne iskaki muku mucimo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 13:56:17
|
|
|
|
micketta
|
pilence, cime dohranjujes? ima ona novalac formula protiv grceva
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 15:05:19
|
|
|
|
Pilence81
|
Dohranjujem je Bebelac-om 1 time su mi je dohranjivali u porodilistu.Razmisljam da promenim i uzmem nesto drugo ali ne znam sta Dajte neki savet drage aman.Malecka mi ima 20 dana,sta bi mi preporucile od dohrane? Mleko mi je nestalo skroz
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 15:17:13
|
|
|
|
Mishica 77
|
I mi se hranimo Bebelac-om ali imamo sreće pa nemamo grčeve(kuc, kuc...) Što se tiče promene dohrane, mislim da je najbolje da se konsultuješ sa pedijatrom. Ja ne bih ništa na svoju ruku. Ne znam...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 16:30:53
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Malo off al nama patronazna rekla nikako Beblac..iako smo ga mi bili uzeli za svaki slucaj!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.5.2010 19:21:11
|
|
|
|
Verus
|
znam da mame prvo daju sisu kada beba place od grceva, ali NEMOJTE to raditi! ako nije vreme da beba jede, jos mleka ce samo biti jos teze za stomak koji je vec bolan da vari....nasa mala se zadnje dve noci bas napatila...mleko mi je tako jako i masno, kao pavlaka da pliva kad je u frizideru i bas bas se muci....pedijatar je rekla da je to normalan proces sazrevanja creva, i da uglavnom, nista ne pomaze, trajno....sta je tu je.... IZVORNA PORUKA: lanajelena mom,maslinice ...bas mi je zao sto se decica toliko pate ...i ja sam juce rekla da mi nemamo vise problem kad sinoc opet ali nije tako jako kao kod vas,krece oko 18,sisanje ga uvek smiruje ali se nervira kad vise nema sta da povuce,radio je medica sinoc opet,mi se onda odvojimo od tate i seke pa se mazimo i drzimo medicu,pustamo muzikicu i tako se uspavamo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.5.2010 11:31:03
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Snelle A od kada su vašim bebama krenuli grčići? Od kog dana? pomislih 11 dan da su grcici, onda se smirilo..a 16. dana je bilo sigurno da je to to:)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.5.2010 13:15:52
|
|
|
|
Pilence81
|
Ja planiram da joj promenim Bebelac da vidim da mozda njoj ne prija ta dohrana.Bila sam u apoteci i kupila sirup NURSE HARVEYS i ako nema jos 30 dana upravo sam joj dala da vidim hoce li imati efekta.Espumisan kapi nam nisu pomogle niti sta drugo :(
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.5.2010 16:08:17
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Uf moja beba vec dva dana se muci po ceo dan s grcevima... dajem joj i Humanin caj od komoraca i kima, prokuvanu vodu s kimom, medu na stomacic, Espumisan kapi ... ma sve je to veeeeleikoooooo dok sami ne prodju ....
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 12:30:24
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Uf moja beba vec dva dana se muci po ceo dan s grcevima... dajem joj i Humanin caj od komoraca i kima, prokuvanu vodu s kimom, medu na stomacic, Espumisan kapi ... ma sve je to veeeeleikoooooo dok sami ne prodju .... potpisujem...cekma taj 40 dan...jos 2:)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 12:47:14
|
|
|
|
Mishica 77
|
A šta se dešava posle 40-og dana?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 16:44:53
|
|
|
|
maslinica
|
pa kazu da grcevi jenjaju i da je sve drugacije..eno engimengi kaze da je kod nje bila znatna promena:) i misice, nemoj sad da napises da tvoje dete jos uvek ima i da to nema veze, jer ja zivim u nadi....
< Poruku je uredio maslinica -- 30.5.2010 16:46:31 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 17:01:42
|
|
|
|
LillyT
|
A zar grcevi ne traju do tamo treceg meseca? Nesto mi u glavi stoji tako Lara je imala mozda dva ili tri puta i espumisan je odradio posao, tako da nije bilo cike i nespavanja.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 17:07:41
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: LillyT A zar grcevi ne traju do tamo treceg meseca? Nesto mi u glavi stoji tako dobro ti stoji, ali ja se drzim 40 dana do 40-tog dana
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.5.2010 17:12:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mojoj Tari ovih dana pocnu ujutru i traju do oko 15 h ... ali mislim da su sad malo blazi nego prvi put kad ih imala ( i to nocu) ..ali isto dok ne prodju ma dzaba sve! Nadam se da je tacno to za 40 dana ..ali moje sestre sinu su trajali kaze do kraja 3 meseca
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 30.5.2010 17:13:57 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.5.2010 9:32:39
|
|
|
|
maslinica
|
Imam pitanje da li se vasim bebama dok jedu, pa tada krenu grcevi, dogadja da bas, bas bljucnu to sta su jele? meni Petar kad ga grci, a vec je kenuo da jede, i ne da da ga odvojim od dojke, tako halapljivo siki i pusta u istom momentu i grci se jako, jako..cesto tada bljucne, kao da nije ni stiglo do zelucica ono stislo i pljuc van. jel ima kod vas toga?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.5.2010 19:46:42
|
|
|
|
New Mom
|
Ima, maslinice, ima... Meni pedijatar rekla da male bebe ne znaju da razlikuju refleks za sisanjem i naprezanje kod grčeva, pa automatski prave gestove da su opet gladne i kad nisu.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 12:26:54
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Ima, maslinice, ima... Meni pedijatar rekla da male bebe ne znaju da razlikuju refleks za sisanjem i naprezanje kod grčeva, pa automatski prave gestove da su opet gladne i kad nisu. i sta onda da radim?!?! on urla ako ne dam, a ako dam, sve van...uh imali kraja muci oko grceva:)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 12:36:24
|
|
|
|
Mishica 77
|
Ma mi, Maslinice, nismo pošteno ni imali grčeve. Možda nedelju, dve... i to nešto bezveze. Mada ja jesam ipak davala sirupić, a Espumisan i dalje dajem. Sada kada je sve prošlo, mislim da to nisu ni bili pravi grčevi nego mi je još nismo bili dobro upoznali i nismo znali baš da joj ugodimo. Čim smo mi to naučili, dreka je prestala.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.6.2010 12:57:15
|
|
|
|
maslinica
|
ja sad dajem espumisan..al nikakve koristi, jos nam je ostalo da dam sirup..eno ga u pripremi u ormaricu. esp. sam pocela prekjucer, tako da cu malo istrajati, a onda prelazim na sirup i nema vise sta...mama mi zivi u hr, danas ce mi postom poslati neke njemacke kapi, sta bebama daju Hr....ne spavam vec skoro mesec dana nikako, on spava SAMO i iskljucivo SAMO na meni, moram nesto poduzeti, kao se borim sa grcevima od kad su se pojavili. cak sumnjam da su tako jaki zato sto kad se rodio, patronazna rekla hrani na 2h...vrlo brzo posle toga je dobio grceve...i jako sqam ljuta sto sam pristala, mislim da mu je stomacic imao previse posla sa varanjem i izazvao ovako jake grcice:)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.