|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
23.5.2010 18:10:48   
Verus
Helena place posle-mislim, place pre kad je gladna naravno, ali posle bude ta vriska, jer ih boli stomacic, ipak, popiju po litru, litru i po mleka na dan=koje je tako masno, treba to svariti....proci ce nas valjda te muke uskoro!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 376
23.5.2010 20:50:43   
Anck Su Nmaun

Masirala sam je i davala Espumisan, pila je prokuvanu vodu sa kimom  grejala pelenicu pa na stomak i nista....user posted image jos uvek place...

Koliko dugo traju obicno grcevi ... po satu ???Danu???
Cini mi se da se svaki dan ovako predvece pojave!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.5.2010 20:53:21 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 377
23.5.2010 21:21:12   
jelena038
ma to je to user posted image izdrzi, draga, proci ce....

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 378
23.5.2010 22:39:13   
Anck Su Nmaun
Jooj srce moje malo vec tri  i po sata samo  place user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 379
23.5.2010 22:40:01   
JULIE
Jooj anck jesi dala sta protiv grcica?

Direktna veza do poruke: 380
23.5.2010 22:44:20   
simke
user posted image Bezopasne, ali bolne: dojenačke kolike. Predstavljamo vam nekoliko načina za njihovo ublažavanje.

Dojenačke kolike se pojave iznenada i bez pravog razloga, najčešće u večernjim satima. Dijete konstantno neutješno plače, nemirno je  i noge savijene u koljenima privlači prema trbuhu. Trbuh je napet i tvrd. To su tipični znakovi za ove tromjesečne muke. Od njih pati polovica dojenčeta. Dobro je znati: kolike su bezopasne i prestaju oko 4. mjeseca života. Često kolike prati i zatvor  i pelene ostaju duže vrijeme čiste. To je u redu dok dijete u crijevima ima vjetrove. Što je zapravo uzrok ovim bolnim grčevima se ne može sa sigurnošću reći. Po nekim istraživanjima je razlog nezrelost crijeva. Jaki grčevi imaju  zadaću sazrijevanje crijeva. Roditelji bi trebali posjetiti pedijatra kako bi isključili druge razloge bolova u trbuhu kao što su: nepodnošenje određene hrane, zatvor stolice ili zapletaj crijeva. Nekoliko savjeta za ublažavanje kolika:

Nema pojedinog lijeka protiv kolika, ali ima puno malih stvari koje ih  ublažavaju. Majkama koje doje preporučujemo da izbjegavaju hranu kao kupus, mahunarke ili češnjak. Ako dojenče  hranite sa zamjenskim mlijekom preporučuje se dnevnu količinu razdijeliti na 5-6 manjih porcija  da ne bi preopteretili probavu. Nepovoljno je pohlepno gutanje iz bočice, tako dijete proguta puno zraka, koji izaziva napetost i bolove u crijevima. Jeste li sigurni da ima bebina duda na bočici odgovarajući broj rupica? Ponekad pomaže duda za hranjenje s ventilom.
Neposredno pred hranjenjem roditelji ne bi smjeli bočicu protresati , dojenčetu treba dati bočicu tek nakon što mjehurići nestanu. Kapi na biljnoj osnovi koje djeluju protiv nadutosti mogu ublažiti grčeve. To su kapi na bazi kamilice, mente, kumina ili komorača. Dojenčadi koja se hrani zamjenskim mlijekom, preporučuje se i ispijanje čajeva s komoračem, anisom ili kuminom. Mnogim bebama pomaže lagana masaža trbuha. Provodi se kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Na taj način dijete lakše izbaci zrak iz crijeva. Nošenje djeteta na podlaktici trbuhom nadolje također olakšava izbacivanje zraka iz probavnog sustava. Ne zaboravite: nježnosti mame i tate su uvijek najbolji lijek! IZVOR>KLIKNI

Direktna veza do poruke: 381
23.5.2010 22:52:06   
Anck Su Nmaun
jao Julie ma svasta al nikako da se umiri user posted image

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 382
24.5.2010 11:02:18   
Anck Su Nmaun
Sinoc nam je stvarno bilo veselo od 7 do 12 je plakala.... danas smo uzeli Humanin caj od Komoraca i kima... da li je neko probao i valja li cemu?

Direktna veza do poruke: 383
24.5.2010 11:08:45   
sanji
Mi probali i ne znam šta da ti kažem! Vanji je pomagao a Uni ne! user posted image
Zavisi od deteta! Mi smo se spasili tek sa mesec dana kad smo uzeli EspumisanL kapi! Srećno!!!

DOBILI SMO PRINCEZE

Direktna veza do poruke: 384
24.5.2010 23:34:12   
Anck Su Nmaun
Mi njoj vec sad dajemo sa dve nedelje...  i patronazna sestra nam je rekla ...a zasto ne valja pre mesec dana Espumisan?

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 385
26.5.2010 13:17:30   
Unica
anck,jel si probala sa vezbicama protiv grceva. nece od njih nestati ali ce njoj biti mnogo lakse i bice blazi.
nas je savetovala patronazna da ih radimo jer je una dobila grceve 9.dan i ja sam se u pocetku zgrozila kao " ma daj, muci je stomak i ja jos da je mrcvarim sa vezbama" ali sam  onda probala i deluje.
mi to radimo obavezno tokom svakog presvlacenja i una ima jake gasoe ali retko place zbog toga i sto je jako bitno ima stolizu svaki dan.

uzmes obe nozice i povlacis ih dok su savijene u kolenu ka stomaku i tako 10 puta (pocni sa recimo 5 i za 2-3dana povecavaj jer jos bebica nije u kokdiciji). kad zavrsis to uzmi joj levu rucicu i desnu nogu i gledaj da se dodirnu iznad stomacica. to isto po 5 puta pa povecaj na 10. videces da ce i tokom vezbica vec izbacivati gasove.
preporuka je da se rade i dok traju grcevi, ali ja to nisam radila jer je dovoljno uzmemirena i bez njih. jednom sam probala i zavrsilo se jos vecom vriskom i jako tesko sam je smirila.

probaj, ne moze da skodi.
ne znam jel vam pomazu espumisam kapi ali nam je od nih bilo jos gore.
njoj se svideo ukus i super ga je prihvatila ali bukvalno pola sata kasnije nastaje ludnica. izbacivala je iz sebe gasove kao da je jela pasulj 10 dana za redom, ono bre ni odrsla osobo ne prdi tako. ja joj ih nisam vise ni davala.

sad prducka i nekad se desi da je zeki stomak ali sve to kraje krace. i da mnogo manje dramaticno podnosi gasove i kad kaki od kako joj svaki put kazem bravo kad izbaci iz sebe, poljubim je i obavezno joj se nasmejem. to radim jako dugo i vec duze vreme joj je sve to manje dramaticno.

< Poruku je uredio Unica -- 26.5.2010 13:18:10 >

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

Direktna veza do poruke: 386
26.5.2010 13:36:05   
maslinica
i moj petar ima grceve, vec sam pisala ovde o tome..sada nam pomaze medo, hvala vam na savetu za medu...od nocas je poceo da spava u krevecu, a danju mu dam plantex caj, po tashinoj recepturi ( na prvoj stranici pise kako) i u kolicima je po danu, sto setamo, sto ovako..znacajno nam je bolje stanje....ima jos uvek, ali polako jenjavaju...

hvala na svim savetima, redom sam probavala...Verus, hvala na carapicama, tako sam skontala da reaguje na toplinu...
pa otisla kupila medu:)

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 387
26.5.2010 13:39:02   
lanajelena
medica je i nama pomogao user posted image

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 388
26.5.2010 16:20:14   
maslinica
lanajelena, tebi sam jucer htela slati pp, reci mi kako si ga koristila, mislim koliko cesto? meni petar ima grceve bas tokom celog dana i noci, milsilm nije bas da ne staju, nekad jaci, nekad slabiji, nekad stanu...sad me interesuje koliko cesto to smije nositi?

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 389
26.5.2010 16:29:12   
lanajelena
ja sam grejala po nekoliko puta,onda odspava jednu partiju pa opet kad vidim da se grci,samo sto su nama jako brzo prosli grcevi a davala sam mu i caj od komoraca,ali nisu bili tako jaki kao Petrovi...
ma ja sam primetila da sam ja zbog tih grceva bila jako nervozna i to je bas uticalo i na njega nedelju dana je bas plakao po ceo dan,sledece nedelje mi dosla svekrva,ona je dosta smirena i rekla je sad ti odmaraj a ja cu da ga nosam i on je cele te nedelje bio dobar nije imao uopste napade plakanja,znas da mi je bilo jako tesko kad mi je svekrva isla kuciuser posted image ...kako je ona otisla a ja opet nervozna(malo i od cerkice kojoj je jako dosadno) Dusan opet pocinje da place i onda sam shvatila da treba da se smirim pa pokusam da se opustim maksimalno kad god mogu i sad je mnogo bolje,nema jake grceve ali zato ima zatvor pa ga to muci ali ne place u toj meri

Direktna veza do poruke: 390
26.5.2010 16:56:16   
maslinica
ja sam ti uglavnom smirena, nekad ali stvarno retko prohisterisem nocu...ali samoj sebi kazem smiri se, mali je, on ne zna sta je to, boli ga...kako bi meni bilo da mene toliko boli...i pokusavam ga sto vise maziti mljubiti, pricati sa njim kad krenu...i stavrno je mnogo mlakse od kad sam opustenija...

od moje mame i od moje svekrve nike pomociuser posted image user posted image user posted image , ma pomogle bi one, nego je on najsmireniji kod mene, pa onda ni ne volim da one drndaju, jer imaju obicno neki predlog ''baba zna''user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 391
26.5.2010 19:50:35   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Mi njoj vec sad dajemo sa dve nedelje...  i patronazna sestra nam je rekla ...a zasto ne valja pre mesec dana Espumisan?

Meni je patronazna rekla da vec sada slobodno detetu mogu da dajem Espumisan kapi.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 392
26.5.2010 20:22:51   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: lanajelena

ma ja sam primetila da sam ja zbog tih grceva bila jako nervozna

Jao i ja se strassnooooo unervozim od toga...ali sta cu user posted image
A evo par dana nema grcice ..onako ponekad se malo stegne dam joj cajica + Espumisan  i stavim Medu i nista ...da li su blazi ili ih nema neznam ...samo da tako i ostane!

Direktna veza do poruke: 393
26.5.2010 21:11:01   
New Mom
I mi smo u ovom klubu. Ne mogu da verujem da je to već počelo. Stalno, stalno, stalno plače, stenje, jeca. Ceo dan. A jače počne popodne oko četiri, pet, i celo veče i noć. Davala sam Plantrex čaj, nisam primetla da je bolje, sem što nije imala tri dana tada stolicu. Patronažna nam je rekla da od 7.dana mogu Espumisan kapi, počeli smo sinoć da ih dajemo, čini mi se da je danas dan bio lakši. Plus masiranje stomačića, plus Meda. Ceo dan pušta gasove (ne mogu da verujem da to toliko može biti glasno) i imala je nekoliko stolica, valjda od toga. Videćemo šta nam noć donosi...

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 394
26.5.2010 22:47:43   
mejra81
Joj,cure ja vam zelim da to vreme sa grcevima sto pre prodje....Znam kako vam je....
Ja sam bila na ivici ludila....Nama nista nije pomagalo,samo neki put termofor(ako je to meda?)...
Naoruzajte se strpljenjem i sto manje nervoze...Sta god da radite bebicama(ljuljate,spavaju na vama...)necete ih razmaziti...
Cinite sve da im olaksate,moje misljenje je da se  bebe do 4 meseca ne mogu razmaziti....

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 395
26.5.2010 23:08:56   
Anck Su Nmaun
Joj ma stvarno je to grozno   beba vristi a ti joj nemozes pomoci user posted image

New mom Kim je odlican za izbacivanje gasova tj. prdenje!
Ja sam mojoj prokuvala vodicu sa malo kima i citavu noc je svirala guza user posted image

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 396
27.5.2010 12:13:30   
maslinica
nakon hvale mede, opet isto..nista nama ne pomaze...eto espumisan nisam nikad dala jer jednostavno vidim da nikom nije pomogao, sve trenutno..a sa druge strane on sakuplja gasove, pa dete navodno prdecne odjednom sve...ne znam...komoac, plantex, meda, masiranje, vezbe nogicama, podrigivanje izmedju svake dojke....nista ne pomaze..NISTA...malo ublazi, tek toliko da odspava NA MENI...i to je to...
ostao mi je kim, i nursy caj...i to je to...mislim da traje dok traje, a ne da ce ista pomoci od navedenog..i to je to...srecom ma sam smirena, jer kad on spava na meni i ja spavam sa njim, tako da imam snage za preko dana mu pruziti mnogo ljubavi i strpljenja...jedino me brine da cu ga nauciti na spavnje na meni, a sta bi rekla Mejra81 ne moze valjda tako mali da se navikne:)user posted image

Direktna veza do poruke: 397
27.5.2010 12:16:45   
mejra81
I moja je spavala na meni,i visila na siki po dva sata....I nista,nije se navikla...
Nemoj time nikako da se opterecujes,neces ga razmaziti,cim prestanu grcevi videces da nista ne trazi....
Radi sve da sto manje bude nervozan...
A da nije gladan? Jel sisa? Na koliko mu dajes....?

< Poruku je uredio mejra81 -- 27.5.2010 12:17:17 >

Direktna veza do poruke: 398
27.5.2010 12:42:35   
engimengi
Nama je espumisan najvise pomagao..i sad im ga dam ponekad!!Al grcevi traju i traju i traju..pomaze samo pomisao da to tako mora i da nazalost ne mozemo mnogo da im pomognemo!A zalosno je strasno..Meni su na grudima spavala obojicauser posted image user posted image

Mnogo ih volim!!!

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 399
27.5.2010 15:20:02   
New Mom
IZVORNA PORUKA: maslinica

nakon hvale mede, opet isto..nista nama ne pomaze...eto espumisan nisam nikad dala jer jednostavno vidim da nikom nije pomogao, sve trenutno..a sa druge strane on sakuplja gasove, pa dete navodno prdecne odjednom sve...ne znam...komoac, plantex, meda, masiranje, vezbe nogicama, podrigivanje izmedju svake dojke....nista ne pomaze..NISTA...malo ublazi, tek toliko da odspava NA MENI...i to je to...
ostao mi je kim, i nursy caj...i to je to...mislim da traje dok traje, a ne da ce ista pomoci od navedenog..i to je to...srecom ma sam smirena, jer kad on spava na meni i ja spavam sa njim, tako da imam snage za preko dana mu pruziti mnogo ljubavi i strpljenja...jedino me brine da cu ga nauciti na spavnje na meni, a sta bi rekla Mejra81 ne moze valjda tako mali da se navikne:)user posted image

Znači, moram na kraju da potpišem ovo. Noć je bila... nemam reči to da opišem. vrištala je i zacenjivala se praktično sinoć od pola jedanaest do šest jutros. Malo je umiri kad je tata nosa i ljulja, tada malo i odspava. A kad je vidim tako bespomoćnu i te suzice... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here