|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
2.1.2012 14:30:59   
Bela medvedica
Zdravo maslacak ja da vidim sta ti mislis kada sam odnela rezultate doktoru rekli su da su dobri.Evo ovako stoje stvari.
Inace nemam pcos i svi nalazi su uredni.
Htela sam da pitam 23 dana ciklusa sam radila hormone doktor je rekao da su ok, ja cu ih napisati pa da vidimo sta vi kazete FSH 1.2IU/L,LH 3.7IU/L,prolaktin 28.4ng/mli progesteron >127.2 nmol/L,testosteron 3.21nmol/L

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 301
2.1.2012 15:04:32   
Bela medvedica
IZVORNA PORUKA: Bela medvedica

Zdravo maslacak ja da vidim sta ti mislis kada sam odnela rezultate doktoru rekli su da su dobri.Evo ovako stoje stvari.
Inace nemam pcos i svi nalazi su uredni.
Htela sam da pitam 23 dana ciklusa sam radila hormone doktor je rekao da su ok, ja cu ih napisati pa da vidimo sta vi kazete FSH 1.2IU/L,LH 3.7IU/L,prolaktin 28.4ng/mli progesteron >127.2 nmol/L,testosteron 3.21nmol/L Inace referentne vrednosti u lutalnoj fazi su za FSH  1.11-13.99 IU/L   , LH 0.90-9.33 IU/L      ,Prolaktin 5.2-26.5 ng/mL     ,   progesteron  3.8-50.5 nmol/L    , testosteron   0.45-3.74 nmol/L    

(odgovor članu Bela medvedica)
Direktna veza do poruke: 302
3.1.2012 13:44:38   
Maslacak15

Zdravo bela medvedice,

Po mom mislljenju hormoni jesu vecim delom ok sa jednim "ali". Prvo dobra vest. Vrednost progesterona je bas bas vrhunska, i ukazuje ne samo da je ovulacije bilo i da je funkcija zutog tela odgovarajuca nego je moguce po meni vrlo i da je bilo vise folikula tj jajnih celija.user posted image user posted image Nisi radila stimulaciju? FSH i LH su takodje potpuno normalni. "Ali" se odnosi na prolaktin. Sa vrednoscu 28 ng/ml ti si blago van granica referentnh vrednosti tvog laba, ali po strogim endokrinoloskim kriterijumima sve iznad 23 ng je previse. Zapravo prolaktin vecine zena je oko 10 ng /ml. Moj prolaktin je uvek bio od 23-25 ng/ml !?! i ispostavilo se da je upravo on bio kljucan problem. Naravno ne mora da znaci da je to slucaj kod tebe, ali bih predlozila da mozda ponovis rezultate i ako se bude ponavljalo, a trudnoca vec duze vreme izostaje (ne znam koliko pokusavate) da popricas sa doktorom o eventualnoj terapiji za snizavanje istog. Vredi pokusati... to je mnogo jednostavnije od inseminacija itd. Sve najbolje ti zelim u Novoj godini i brzih user posted image

Direktna veza do poruke: 303
3.1.2012 14:28:14   
Maza82
Pozdrav svima!!!
Dugo me nije bilo ovde, al evo me opet user posted image
Imam pitanje:
Ovako hormoni su mi 3dc
FSH 3.1 ref.vr 3-20
LH 3.7 2-15
ESTR. 502 92-811
PROL. 295 46-622

Doktor (privatnik) kod kojeg sam radila hormone mi je rekao odlično, prije toga sam odradila sve nalaze i sve je ok i prepisao mi klomifen koji sam pila 3mjeseca i ništa. Predložio mi je inseminaciju (ovo je sve ukratko)... Odem kod druge dr. i ona mi kaže da mi nije dobar odnos fsh i lh. Pregleda me ultrazvučno i kaže da su mi 2 dc folikuli već 1.07 cm, što nije dobro. Prepiše mi tablete za kontracepciju Yasmin (pijem treću kutiju) i kad završim sa terapijom da dođem opet i tada će mi ako sve bude ok prepisati klomifen.
E sad da li neko ima svoje mišljenje da mi da i da li je imao sličnu situaciju??

svako zašto, ima svoje zato......

Direktna veza do poruke: 304
3.1.2012 14:59:49   
Maslacak15
Draga Maza 82,

Odnos FSH i LH je u redu ali ono sto je problematicno je vrlo visok estradiol na pocetku ciklusa. To se poklapa i sa rezultatom ultrazvuka da su folikuli vec jako veliki 3. dana. Estradiol koji je povisen cesto prividno spusta FSH koji bi inace bio znatno veci...Takozvana negativna povratna sprega. U prevodu to znaci da je ovarijalna rezerva vec slabija ali da visok estradiol prikriva visok FSH. Sve ovo naravno treba proveriti dodatmim testovima. Ne vidim poentu zasto te doktorka poslala na kontracpeciju. Spominjes da si probala klomifen. Da li su ti pratili cikluse sa klmifenom, ultrazvucno. Isto tako trebalo bi uraditi test klomifenom, kako on utice na FSH " clomifene challenge test" i tako konkretnije proveriti ovarijalnu rezervu. Ultrazvucno odredjivanje broja antralniih folikula isto spada u neophodne testove. Preporucljivo je isto odrediti AMH i inhibin B. Sve u svemu , ja bih toplo preporucila odlazak endokrinologu koji bi se pod hitno pozabavio detaljnijim analizama. Ako postoji problem sa ovarijalnom rezervom nema razloga odlagati, naprotiv. Sve najbolje.

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 305
3.1.2012 15:13:39   
Maza82
Uh meni je puna glava više, ako mi vjeruješ!!! Puno ti hvala na odgovoru..
Promijenila sam 5 dr do sada... Dok sam pila klomifen nisu mi ništa pratili, nego rekli da ako ne dođe do trudnoće u roku 3 mjeseca da radim inseminaciju, a prije toga sam radila HSG i oba jajovoda su mi prohodna.
Molim te jel možeš malo bliže da mi objasniš, jer vidim da se razumiješ, jer evo niko mi nije rekao za estradiol ništa, ni jedan doktor kod kog sam bila. Ova zadnja dr. mi je preporučila Yasmin, jer po njoj ti moji folikuli vjerovatno budu prazni, ne znam dala je stručni naziv za to i to se kao ovim tabletama dovodi u normalu.
Ne znam više ništa!!!!
Tebi draga hvala puno!!!

Direktna veza do poruke: 306
3.1.2012 19:08:55   
Cecana
Maslacak svaka cast.Kamo srece da se doktori razumeju makar upola koliko ti u endokrinologiju.

Redovno pratim ovu temu,zato sto i sama imam problema sa hormonima.
Hvala na iscrpnim odgovorima i na vremenu odvojenom da se pomogne drugima.

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 307
3.1.2012 19:28:11   
Maslacak15
Draga Mazo,

Hm lepo sto doktorka izvodi zakljucak da su verovatno prazni ali to nicim ne proverava. U svakom slucaju proizvode estrogen sto se po tvom rezultatu vidi. Normalno su na pocetku ciklusa folikuli sitni a samim tim i estradiol nizak - jer oni ga dok rastu proizvode. Hipofiza putem FSH stimulise folikule da rastu i podstice razvoj jajnce celije tokom desetak dana koji prethode ovulaciji. Tvoj nivo estradiola je u okviru "normale" ali to su referentne vrednosti za celu folikularnu fazu. U stvari ti imas vec na pocetku ciklusa estradiol na nivou predovulatornog folikula. E sad postoji vise scenarija, boljih i losijih koji mogu biti uzrocnik ovog stanja. Mozda su u pitanju preostale ciste iz prethodnog ciklusa, sto je verovatno tipovala tvoja doktorka primedbom da su prazni. Ali moze da bude i znak smanjene ovarijalne rezerve i posustajanja u mehanizmu ciklicnog sazrevanja folikula. Mislim da je od presudne vaznoasti da nadjes novog lekara, najbolje endokrinologa a ne ginekologa i da on sistematicno proveri sta se desava. To znaci da obustavis kontracepciju i on isprati ciklus merenjem svih relevantnih hormona vise puta tokom ciklusa. Isto tako treba uraditi folikulometriju ultrazvukom, znaci ispratiti tokom duzeg perioda ( npr nedelju dana svaki drugi dan) rast folikula. Nemoguce je donositi zakljucke samo na sonovu jednog vadjenja krvi na pocetku ciklusa. To je po meni cist diletantizam .I klomifen se daje samo i iskljucivo uz pracenje inace je neodgovorno. A da li inace imas redovne cikluse? Da li je ikad potvrdjeno da ovuliras, ultrazvukom, merenjem temperature, merenjem progesterona u drugoj polovini ciklusa? To je jedna od najbitnijih informacija koje nedostaju. Puno pozdrava

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 308
3.1.2012 20:13:38   
Bela medvedica
Radila sam stimulaciju klomifenom, ovaj mesec ga nisam pila i ja sam videla da je prolaktin povisen ali doktori nisu nista rekli.Ja sam bila trudna u martu aprilu 2010 god. ali sam imala missed u 11 nedelji, od tada smo pokusavali i u oktobru 2011 sam otisla na HSG, jer sam sve pretrage uradila i kod imunologa posle misseda su mi trazili, i kada je sve bilo ok, predlozili su hsg i tada videli da je kao posledica kiretaze ostala oba jajovoda slepljen,onda sam pre hsg uradila hormone i to su te vrednosti koje sam ti poslala.Sada mi je drugi ciklus posle Hsg pa muckali smo  i nadamo se da smo nesto smuckali.Inace zaboravila sam ti reci da sam 2008 radila histeroskopiju i sve je bilo prohodno zato mi je receno da su se slepili kao posledica kiretaze.Zahvaljujem ti se na komentaru za hormone pitacu doktora sta on misli za prolaktin pa ti javnem.cmokicccI tebi puno zdravlja i sve najlepse u 2012.Inace kako prolaktin lose utice na trudnocu jos to mi objasni plizzzzInace radila sam i hormone stitne i uredu su.Inace svaki mesec imam naizmenicno formiranje folikula na oba jajnika, doktorka mi radi folikulometriju svaki mesec.

< Poruku je uredio Bela medvedica -- 3.1.2012 20:27:47 >

Direktna veza do poruke: 309
3.1.2012 21:53:25   
Maslacak15
Zdravo bela medvediceuser posted image

Prolaktin je jedan od najefikasnijih prirodnih kontraceptivauser posted image On normalno raste u trudnoci jer priprema dojke za proizvodnju mleka i ostaje visok tokom perioda dojenja. Zato velka vecina zena koje redovno doje nemaju ciklus, a i uobicajeni razmak izmedju decom kod zena koje nemaju nikakvih problema sa fertilitetom ( i ne stite se) je dve godine ili cak tri. Naravno ima i onih koje zatrudne odmah posle porodjaja ali to se ipak ne desava tako cesto. Razlog je prolaktin. On mora da padne da bi se vratio sistem u ravnotezu. Prolaktin je inace i hormon stresa luci ga hipofiza. Blokira ovulaciju tako sto inhibira druge gonadotropine FSH i GnRH. Osim toga cak i ako je uvecanje blago i nedovoljno da blokira ovulaciju, postoje dokazi da ometa fertilizaciju i nepovoljno utice na lutealnu fazu i implantaciju. Takozvana relativna hiperprolaktinemija se smatra faktorom i u pobacajima u ranoj fazi trudnoce. Posle toga, kada se embrion uspeo usadio, normalno je da prolaktin raste i cak pozeljno. Sve u svemu od presudne je vaznosti da se prolaktin spusti da bi do trudnoce doslo! Zato sto je u pitanju hormon stresa, moguca su nekad trenutna uvecanja, od straha, uzbudjenja itd koje doktori ne uzimaju za ozbiljno i vidim da jako cesto oklevaju da tretiraju blago poviseni prolaktin. Zato sam i rekla obrati paznju i ako se bude ponavljalo nemoj ignorisati. Narocito zato sto je terapija prosta da ne moze prostija biti i jako efikasna. Na sopstvenoj kozi sam osetila koliko prolaktin moze da bude podmukao i zato koristim svaku priliku da skrenem paznju na isti. Jasno mi je naravno da nije uvek on odgovor na sve probleme. Moj je ponavljam uvek bio 23-25 ng/ml imala sam redovne cikluse i ovulacije i zatrudnela mesec dana posle otpocinjanja terapije za snizenje prolaktina (sve ostalo smo bi iskljucili i vec se spremali za IUI), a posle dve ipo godine neuspesnih ciljanih odnosa! Tvoji rezultati jako lice, naravno pod uslovom da nije samo bio trenutan i izuzetak (sto je moguce) i zato ga drzi na oku user posted image Puno te pozdravljam zelim da brzo ponovo ugledasuser posted image

Direktna veza do poruke: 310
3.1.2012 21:56:35   
Maslacak15
Hvala Cecanauser posted image

Zelja mi je samo da pomognem koliko mogu i jako mi je drago ako u tome uspem bar u nekom slucaju kao moralna podrska. Sve najbolje zelim i puno uspeha i tebi u Novoj 2012!!!user posted image

Direktna veza do poruke: 311
4.1.2012 21:38:32   
Maza82
Maslacak 15, puno ti hvala na tvom opširnom odgovoru, zaista jako lijepo od tebe, puno ti hvala na tome!!!

E ovako, meni je drugi doktor (kod kog sam išla prije sadašnje doktorice, privatnik i važi za ime u gradu, svi koji imaju problem sa sterilitetom idu kod njega) rekao na ove nalaze da su odlični, on takođe nije primjetio ništa da ne valja, pa ni za estradiol. Ultrazvučni nalaz je kaže odličan, endometrij uredne debljine, potvrdio mi ovulaciju, koja bi trebalo da je oko 11 dc, vodeći folikul na lijevom jajniku, poslije ovulacije mi je provjerio žuto tijelo i rekao da je sve u savršenom redu još je preostalo da uradim HSG. I naravno odradila sam HSG i nalaz uredan, oba jajovoda prohodna. Uključuje mi klomifen na 3 mjeseca i za ta tri mjeseca se ništa ne dešava i predlaže inseminaciju. Tad sam otišla kod sadašnje doktorice koja mi je prepisala kontracepciju (koju jedva čekam da prestanem da pijem, jer imam strašne mučnine). U međuvremenu sam odradila i ostale nalaze, briseve miko, ureo, hlamidija i suprug i ja, liječili se (ja bila pozitivna na miko, on na hlamidiju), ponovili nalaze i sve je uredno. Njemu je spermogram takođe uredan.
A vidiš niko od njih mi nije rekao da radim progesteron, samo ova 4 hormona. Inače 3 godine radimo na bebi.

Direktna veza do poruke: 312
4.1.2012 22:32:53   
jbojana1980
Devojke, može li komentar za hormone, 4. dana user posted image

FSH 5,1
LH 15,7
Estradiol 21
Progesteron 1,8
Testosteron 0,25
Prolaktin u 8h=453, 10h=267, 12h=212

TT-4 138 (ref.vred. 55-165)
TT-3 1,9 (ref.vred. 1,2-3,0)
FT-4 15 (ref.vred. 10-25)
TSH 1,8 (ref.vred. 0,17-4,05)
TRO-Ab 28 (do 130)

OGTT
glukoza 0' 5,9
I' 7,2
II' 5,9

Insulin
0' 24,0 (ref.vred. 25,0)
II' 117,0

HSG, prohodni jajovodi, ali na levom znaci hron.upale
P.S. Pre godinu dana sam dva meseca bila na folikulometriji i nije bilo ovulacije (od 10 do 20 dana sitni folikuli). Posle toga terapija klomifenom i bez ovulacije, sledecih meseci klomifen x1 i glukofaz 1x500, ali u nekom ciklusu bude po jedan lep folikul, a nekad nesto sitno. Tako da od user posted image nista.

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 313
4.1.2012 22:37:53   
jbojana1980
Zaboravila sam i AMH 7,43, (ref.vred. 0,5-5,3) a na otpusnoj listi za HSG pise PCOS user posted image

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 314
5.1.2012 1:13:22   
monini
jbojana1980 koliko sam ja upucena, visok Amh ukazuje upravo na PCOS, a i odnos tvog FSH i LH (inverzija 1:3,lh tri puta veci), sto je takodje potvrda PCOS..neznam da li si se nekome strucnom obracala do sada, i da li si vec u nekoj proceduri, ali cinjenica je da bi trebalo...javice se vec draga maslackic kada joj njen guzonja da prostora, pa ce ti sve strucno obrazloziti..user posted image

Direktna veza do poruke: 315
5.1.2012 1:21:04   
monini
IZVORNA PORUKA: monini

FT4 - 17,8 (ref vr. 12-22 pmol/L)
hTSH Ultra - 3,171 (ref vr. 0,55-4,94 mIU/L)
Prolaktin - 167 (ref vr. 59-619 mU/L)
Testosteron - 0,44 (ref vr. 0,04-0,48 ng/ml)
Estradiol - 53,74 (ref vr. folikularna faza 12,5-165 pg/ml)
LH - 10,19 (ref vr. folikularna faza 2,4-12,6 IU/L)
FSH - 10,55 (ref vr. folikularna faza 3,5-12,5 IU/L)
Progesteron 2,24 (ref vr. folikularna faza 0,2-1,5 ng/ml)
Takodje sam 20.dana ciklusa radila progesteron i bio je - 30,1 (ref vr luteinska faza14,0-89,1 nmol/L)
U toku je izrada AMH i Inhibin B ,prosli put mi je AMH bio ok 2,6 (ref vr 0,5-5,3),a sada cemo videti..
inace spremamo se za drugu Vto..pred prvu mi je Fsh bio 12,8 i jednom 15,2 user posted image tako da znam da 10,55 nije idealno, ali ipak je bolji nego sto je bio..
sve vas user posted image

maslacak stigao i Amh i Inhibin B
AMH - 1,44 (O,5-5,30)
Inhibin B - 55,8 (10,00-220,00)
Prosle god mi je AMH bio bolji (2,6)..zasto je sad toliko pao neznamuser posted image
ne rece mi za onaj OH17 progesteron da li je jednako validan i iz krvi i iz urina, jel vidim da po labovima moze i jedna i druga varijanta??!!
javi se kad mozesuser posted image kad ti guzonja da slobodnouser posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 316
5.1.2012 9:55:14   
Maslacak15
Zdravo devojke,

Jbojana tvoji rezultati ukazuju na policisticne jajnike i insulinsku rezistenciju. Znaci prava dijagnoza je vec postavljena samo treba nastaviti sa terapijom. Kazes da si vec na glukofagu. Mislim da je pozitivno da si sa klomifenom imala folikule iako je trudnoca izostala. Znaci odgovaras na stimulaciju. E sad, s obzirom da si klomifen probala duze vreme bez uspeha, mislim da bi mogla da isprobas malo agresivnije metode da bi doslo do zeljene ovulacije. Kod tebe je i estradiol malo nizi tako da je moguce da tvojim jajnicima treba jaca podrska. Razgovaraj sa doktorima o mogucnosti stimulacije gonadotropinima ( menopur npr) uz pracenje ciklusa i eventualno inseminaciju ( u zavisnosti od spermiograma da bi se uvecale sanse). PCOS je savladiva prepreka, a AMH preko sedam govori da imas ogromnu zalihu jajnih celija, samo te treba na odgovarajuci nacin stimulisati. Ne znam da li si uz terapiju za insulinsku rezistenciju korigovala ishranu, ali to je skoro podjednako vazno kao i medikamentozna terapija. Mminimalno unosenje kompleksnih ugljeniih hidrata i raznovrsna ishrana su osnova za uspesnu kontrolu PCOSa.
Monini znam da 17-OH moze i iz urina ali mislim da je rezultat mnogo pouzdaniji iz krviuser posted image Ne zavisi od toga koliko si tecnosti uzela itd, sto je sa urinom slucaj.

Puno pozdrava svimauser posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 317
5.1.2012 9:57:46   
Maslacak15
Monini,

Bez brige za AMH ,jeste nizi ali je jos uvek solidan a to se i slaze sa ne bas idealnim FSH.... Ali ovarijalna rezerva bi jos uvek trebalo da je u zadovoljavajucim okvirima. user posted image

Direktna veza do poruke: 318
5.1.2012 14:27:54   
jbojana1980
Monini i Maslacak, hvala na odgovoru user posted image , i na savetu oko ishrane o kojoj baš i ne vodim računa. Dakle, belo brašno i slatkiši nikako.user posted image
Samo još da dodam da već treći mesec pijem virak i da mi se pojavila providna sluz koju sam pre toga vrlo, vrlo retko viđala. Mada nešto dugo traje, po nekoliko dana.
Sa svim ovim analizama bi trebalo da se javim u GAK Niš, ali nikako da uspem da zakažem termin i da konačno dobijem terapiju.

Direktna veza do poruke: 319
5.1.2012 16:14:52   
degu
jbojana, odlično što piješ virak. On je meni mnogo pomogao oko redovnijih ciklusa. Meni su hormoni slični tvojima, samo što imam problem i sa tsh. Prati bazalnu temperaturu, virak mnogo pomaže oko ovulacije. Ako ti se pojavljuje sluz, moguće da je imaš, a temperatura će to pokazati.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 320
5.1.2012 21:54:25   
monini
Fala dragi maslacak..user posted image i ja se iskreno nadam da ce ovakvo stanje hormona kod mene ipak biti dovoljno za bar jednu user posted image
Poslala sam nalaze u Leskovac, trebalo bi da se cujem ovih dana sa prof Stojkovicem pa da cujem i njegovo misljenje..

Direktna veza do poruke: 321
6.1.2012 8:23:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: monini

Prosle god mi je AMH bio bolji (2,6)..zasto je sad toliko pao neznamuser posted image

Ja sam mislila da je AMH konstanta i da se slabo menja, medjutim, jedan od najboljih strucnjaka koje sam upoznala me je uverio da to nije istina. Na AMH jako uticu cisticne tvorevine (i hormoni koje te ciste luce) i visina testosterona. U toku jednog ciklusa, zbog ciste ili povisenog testosterona, AMH moze da padne za citavu jedinicu, sto je ogromna vrednost. To su shvatili strucnjaci u inostranstvu, zato AMH nije pouzdan pokazatelj ovarijalne rezerve ako se posmatra zasebno. Samo u slucaju da ni antralni folikuli,FSH, inhibin, estradiol i estrogen daju sliku smanjene OR, onda se AMH moze uklapati u dijagnozu. U suprotnom ne. Dakle, zene za AMH koji je blizu nule mogu da imaju jos 15 godina reproduktivne dobi, sto je i dokazano. Ne znam iz kog razloga se ovde toliko insistira na tom hormonu. Poprilicno je skupa njegova analiza, a sto je jos grdje, laboratorije ne postave u 90% slucajeva dobre promere. U Konzilijumu nijedna zena koju znam nije imala AMH preko 1. Ispade da smo sve predklimaktericne.

I jos da pozdravim Maslackica i da joj cestitam na bebi. Bravo zenceuser posted image

(odgovor članu monini)
  Direktna veza do poruke: 322
10.1.2012 19:21:13   
monini
fala andromeda i ostale zenice..slazem se za AMH vec sam citala o tome, ali na zalost kod nas jos uvek medicina kaska tako da..user posted image bilo kako bilo samo da moje jc budu zrele, oplode, se i nastane bebacuser posted image ..
inace, zvali me iz Le..sestrica mi rece da je prof Stojkovic pogledao nalaze hormona i rekao da je sve ok..u mail-u sam navela da me brine moj povisen progesteron u folikularnoj fazi, ali setra mi rece da za to ne brinem, nego da se javim 2-3 dc u februaru da krenem sa kontracepcijom, a aprilu radimo Vto..
ipak bih ja proverila OH17 progestreon..maslacak draga, kazes da je najbolje pocetkom ciklusa, jel da?!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 323
10.1.2012 19:42:32   
Maslacak15
Draga monini,

Da najbolje proveri uobicajeno drugog ili treceg dana ciklusa. 17-OH progesteron moze da ti odgovori na pitanje ne samo odakle visak progesterona nego i da li i relativno visok testosteron dolazi iz nadbubrega. Sve najbolje. Drzim figeuser posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 324
12.1.2012 0:12:00   
monini
Fala maslackicuser posted image javljam se svakako..

Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Najlepse vam je:
pisuljica

Sofija (26%)

Adriana (12%)

Aurora (6%)

Masa (22%)

Srna (11%)

Tara (23%)

Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here