BojanaV
|
Evo jedne nove clanice, veliki pozdrav svima!!! Pre dva meseca mi je na proveri hormona utvrdjen dosta povisen kortizol, iznosio je 1500 ref.vredn. u 8h (150-638), ali i povisen ACTH, dva puta, medjutim, upisali su mi samo drugu vrednost- 69. Nakon toga sam hospitalizovana radi ispitivanja, ali tada je kortizol bio u redu, kao i ACTH. Medjutim, radjen mi je i Ogtt test sa insulinemijama i c- peptidom, glukoza je u startu bila 6, pa 11,1 i na kraju 7,2 (glukoza mi je uvek bila negde oko 4,50)...Insulin u startu 25, pa nakon 1h - 146, nakon 2h - 78, normalne vrednosti su do 25, C-Peptid, 0,73, pa 3,3, pa 2,3 (0,35-1,17)...Polni hormoni, Estradiol 23 (25-100), FSH - 2,5, LH - 7,6, sve to u folikularnoj fazi, 3. dana ciklusa, ostali polni hormoni su u redu...Doktorka, inace endokrinolog je pregledala rezultate i rekla da je sve u redu, da je insulin visok, ali imam genetsku predispoziciju, da je odnos LH i FSH u redu, iako je 3:1 u korist LH i da nema nikakve potrebe za terapijom...Jedva sam cekala da napustim ordinaciju, jer se zena svim silama trudila da me ubedi kako je sve u najboljem redu, ...Razgovarala sam sa drugim lekarima, svi mi savetuju da promenim doktorku, da nesto tu nije u redu, pogotovu zbog tog sporadicnog visokog kortizola, koji je mozda i uzrok svega ovoga...29. idem na razgovor sa ginekologom, da vidimo sta ce on reci...Imam i visak kilograma, koji nikako ne mogu da skinem, pojacanu maljavost, ciklusi mi obavezno kasne, mada su redivni, uzasno bolne "ovulacije", ako ih uopte i ima, sve upucuje na PCOS, sta vi mislite?
< Poruku je uredio BojanaV -- 22.12.2011 13:46:13 >
|