|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
20.12.2011 23:36:56   
degu
Maslacak cestitamuser posted image konacno je bebac sa svojom divnom mamicom.
LO drago mi je da si se smirila,iskreno mene si utesila,sad vidim da lh moze da se snizi. Docice sve to na svoje mesto.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 251
21.12.2011 1:35:05   
virvirko
Maslacak cestitaaam!!!! user posted image Samo se vi priviknite na novi ambijent, a mi cemo sacekati, nikakav problem!! user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 252
21.12.2011 14:01:14   
maca821
Evo i mojih nalaza:

TSH-0.27 (0.35-4.94)
T4-116    (60-160)

E sad TSH mi je pao, pre mesec dana ja bio 2.75, verovatno će mi smanjiti Eutirox na 25mg, jer pretpostavljam da od 50mg mi je jaka terapija. Meni je drago sto se tako brzo snizio, ovo sad više nije prepreka začećuuser posted image . Idem u subotu kod dr Đilas pa ćemo videti šta će ona reći na to.
Maslačak pridružujem se čestitkamauser posted image

< Poruku je uredio maca821 -- 21.12.2011 14:05:36 >

(odgovor članu virvirko)
Direktna veza do poruke: 253
21.12.2011 14:17:28   
pandica
user posted image user posted image user posted image macooooo draga bas mi je  drago , vidis  da nije sve crno,
bice bebca  veruj mi sve ce biti ok.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 254
21.12.2011 14:37:04   
degu
U Maco odlicnouser posted image
izgleda sam ja jedini izuzetak kome terapija ne deluje,mada sam citala negde da progesteron povecava tsh,a ja sam ga radila u lutealnoj fazi.
Nadam se da mi je sad bolji. Inace mi se koza preporodila,nije vise tako suva i nije mi stalno hladno,pa kontam da je boljeuser posted image

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 255
21.12.2011 14:54:50   
little_one
Hej ni meni vise nije hladno, a jedino sto vidim je da mi kosa vise ne opada...prije su svuda moje dlake bile, a sad divota...ne pamtim kad sam vidjela dlaku da mi otpala...

Maco super ti je sad nalaz, sad da ti promijeni terapiju, kao i meni i idemo po nasu bebicu :) Btw, taj tsh kod tebe, kod nas je ta donja granicna ref vrijednost...

Maco, a da li je nizak tsh prepreka zacecu...meni nije nikad bio visok, da li nizak moze da smeta? A antitijela? Nadam se da ne...

< Poruku je uredio little_one -- 21.12.2011 15:00:25 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 256
21.12.2011 15:03:10   
degu
Meni jos uvek kosa opada,mada cini mi se manje nego pre. Ali koza mi je super,ranije se perutala pored najmasnije kreme,pete nisam mogla da oporavim,posebno zimi. Sad mi je divna koza bez ikakve kreme i da ovo je prva zima da ne spavam u carapamauser posted image
ponovicu tsh ovih dana,ne mogu da cekam 2 meseca.

Direktna veza do poruke: 257
21.12.2011 15:08:48   
little_one
Ponovi draga, ponovi...da vidimo sta se desava...ja sam se preporodila otkad uzimam letroks, izgubila 10 kila (nazalost tu sam stala, sad cemo da vidimo da li ce metformin ista da uradi), koza mi nije bila problematicna ali je definitivno dobila plus u zadnjih par mjeseci, sad uopste nema bubuljica i ako ih ima nestanu za dan (prije kad izadju, muce me bar sedam dana), kosa ne opada, ne nerviram se tako lako, osjecam se poletnijom, imam vise volje i energije za sve....ma ja sam druga osoba....mislila sam da sam ostarila, a sad sam kao nekad, kao u srednjoj skoli user posted image

Jedino me sad brine sto je ovako pao tsh i nadam se da se nece stvari vratiti na staro ili da mi nece sta biti dok ne odem do doktora da mi smanji terapiju user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 258
21.12.2011 15:08:59   
meyo
vidim ja da cete vas tri brzo dobit po jedne kakane peleneuser posted image

meni je terapija isto promijenjena jedan dan 25 drugi 50 jer mi je isto tsh skocio u mjesec i po dana sa 0.89 na 4 i nesto bila sam luda i van sebe al eto vec se vracam u normalu.. pi prokleto zensko kakve nas sve glupave muke snalaze .. al sve ce proci barem se tjesim

kako stojite vi sa nervozom..ja ljudi ujedam ne da sam nervozna nego to nije vise zdravouser posted image to mi je prvi znak da mi tsh nije ok.  meni kosa i opada i ne.. sve ostalo ok.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 259
21.12.2011 15:16:20   
degu
LO meni je bila problematicna suva koza,bubuljice ni u pubertetu nisam imala. A kod mene kilice stoje,nisam ni malo smrsala.
Meyo tacno znam taj osecaj,ona nervoza,kao trema,bas uznemirenost. Ni to vise nemam,a jeste mi bio znak prosli put da tsh opet ne valja.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 260
21.12.2011 15:18:23   
maca821
LO nizak TSH ne smeta, problem je kad je visok.
Meni kosa uvek opada, ali meni je to od plave boje, sad kad sam pešla u tamnije, slabije opada, meni je oduvek hladno(kako znam za sebe) tako da to nije vezano za TSH, moj jedini simptom kada mi je TSH bio 10,23 je bila vrtoglavica i to bas jaka, nisam smela da promenim položaj naglo, sad toga više nemauser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 261
21.12.2011 15:19:52   
maca821
Meni se i sad javi ta uznemirenost, znači nema to baš puno veze sa TSH.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 262
21.12.2011 16:02:15   
little_one
Ja sam u zadnje vrijeme osjetila da meni tsh nije dobar, ali nisam ocekivala da je ovako pao....meni su bile isto vrtoglavice i neka pretjerana budnost, kao da sam litru kafe popila (inace kafu pijem, moze a ne mora..bas rijetko pijem) i bila sam nervozna negdje tamo pocetkom novembra...poslije nista...meni su dali terapiju 50 mozda ce staviti sad 25 ili pola tabletice mozda...ne znam...

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 263
21.12.2011 19:55:51   
Suncepravde
Danas sam vadila hormone,2 dan ciklusa.Evo mojih rezultata:

TSH-3.82 (ref vr. 0.38-4.32 mikroIU/ml)
Estradiol 46.91 (folikul faza 12.5-166 pg/ml)
FSH-6.70 (3.5-12.5 mIU/ml)
LH 7.97 (2.4-12.6mIU/ml)
Prolaktin 686.3 (102-496mikroIU/ml)
testosteron 0.177 (0.050-0.522ng/ml)

Ako neko zna da mi protumaci i sta i kako dalje ...da li je ovo inverzija?

Direktna veza do poruke: 264
21.12.2011 19:59:55   
malenac76
sunce nemas inveriziju
ali ti je TSH malo visi nego sto bi trebao biti .dr kazu da je najbolje da bude do 3 max, a najbolje da bude do 2
prolaktin ti je isto visok
jesi li prvi put radila hormone?
javice ti se cure koje vise znaju
user posted image

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 265
21.12.2011 20:06:15   
Suncepravde
IZVORNA PORUKA: malenac76

sunce nemas inveriziju
ali ti je TSH malo visi nego sto bi trebao biti .dr kazu da je najbolje da bude do 3 max, a najbolje da bude do 2
prolaktin ti je isto visok
jesi li prvi put radila hormone?
javice ti se cure koje vise znaju
user posted image

Malenac ovo mi je drugi put ove godine, prosli put u martu mi je TSH bio 2.28...prolaktin  u granicama...
Zar odnos izmedju FSH i LH ne treba da bude veci, tj LH treba da je manji u ovoj fazi a kod mene je veci

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 266
21.12.2011 20:17:16   
malenac76
draga ne razumijem se u omjere..maslackica ce ti reci cim ugrabi vremena da virne malo ovamo.
mozda ti je sad trenutno situacija sa TSH i prolaktinom ovakva
drzim fige da je sve u redu user posted image

Direktna veza do poruke: 267
21.12.2011 21:52:15   
little_one

IZVORNA PORUKA: Suncepravde

Danas sam vadila hormone,2 dan ciklusa.Evo mojih rezultata:

TSH-3.82 (ref vr. 0.38-4.32 mikroIU/ml)
Estradiol 46.91 (folikul faza 12.5-166 pg/ml)
FSH-6.70 (3.5-12.5 mIU/ml)
LH 7.97 (2.4-12.6mIU/ml)
Prolaktin 686.3 (102-496mikroIU/ml)
testosteron 0.177 (0.050-0.522ng/ml)

Ako neko zna da mi protumaci i sta i kako dalje ...da li je ovo inverzija?

Sunce, da li ti vec imas terapiju za stitnu? To moras da rijesis, jer bez obzira sto ti je tsh u referentnim vrijednostima, trebalo bi da bude nesto ispod dva ili dva da bi moglo da dodje do trudnoce...stitna se regulise, znas i sama...
Estradiol mi se cini dobar, sudeci po onom sto znam. Sto se tice LH i FSH, Lh nije znacajno povisen, mada mozda ti je nekad doktor rekao da imas mikrocisticne jajnike. Meni je isto bila ta tzv blaga inverzija prije, ali se vremenom LH smanjio, tako da, nemoj me uzeti zdravo za gotovo, moze biti da ce se lh regulisati kad i stitna (barem je kod mene taj slucaj bio).

Prolaktin ti je jako visok, mada, moram te pitati da li si radila ikad profil prolaktina? I da li je proslo minimum dva sata od budjenja vadjenje krvi. Najtacniji nalaz prolaktina je kad se radi prolaktinski profil tj nekoliko puta u toku dana, da bi se utvrdilo da je prolaktin povecan. KOliko su meni laicki objasnili to je hormon stresa, pa na njegov nivo moze da utice mnogo toga, koliko je proslo od budjenja pa i sam nacin uzimanja krvi, da li je stresan...nemoj da se plasis prolaktina, i on se dovodi u red...a mozda je samo nalaz prouzrokovan drugim stvarima...

Testosteron djeluje ok, pa ona opcija o pcos-u moze cini mi se da padne u vodu....

Maslacak ce ti najbolje objasniti...ovo moje je cisto laicki, jer dosta slici mojim nalazima od prije (sem tsh koji meni nije bio nikad povisen),

Direktna veza do poruke: 268
21.12.2011 22:53:57   
Maslacak15
Suncepravde,

Devojke su vec naznacile dva moguca problema. To je prilicno visook prolaktin i ako se konstantno javlja sam moze biti dovoljan da blokira zacece. TSH je isto prilicno visok i trebalo bi da se spusti najmanje ispod tri a pozeljno ispod dva. Ja licno ne mislim da je blaga inverzija FSH i LH problem, a moguce je da bi se i odnos promenio ako bi se ostali hormoni doveli u ravnotezu. Nizak testosteron je argument prtov dijagnoze PCOsa.TSH moze biti uzrocnik visokog prolaktina tako da je mozda najbolje prvo resavati stitnu.

Direktna veza do poruke: 269
22.12.2011 12:21:08   
Suncepravde
Hvala vam devojke na objasnjenju. Nisam do sada imala problema sa hormonima  i takodje ne i sa stitnom i nisam pila nikakve lekove. Ovo je novo za mene, svi me pitaju: a sto si ti radila hormone? pa eto htela sam .....
Zakazacu kod endokrinologa i sledece nedelje kod ginekologa pa nadam se da ce se to resiti.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 270
22.12.2011 13:44:57   
BojanaV
Evo jedne nove clanice, veliki pozdrav svima!!!
Pre dva meseca mi je na proveri hormona utvrdjen dosta povisen kortizol, iznosio je 1500 ref.vredn. u 8h (150-638), ali i povisen ACTH, dva puta, medjutim, upisali su mi samo drugu vrednost- 69. Nakon toga sam hospitalizovana radi ispitivanja, ali tada je kortizol bio u redu, kao i ACTH. Medjutim, radjen mi je i Ogtt test sa insulinemijama i c- peptidom, glukoza je u startu bila 6, pa 11,1 i na kraju 7,2 (glukoza mi je uvek bila negde oko 4,50)...Insulin u startu 25, pa nakon 1h - 146, nakon 2h - 78, normalne vrednosti su do 25, C-Peptid, 0,73, pa 3,3, pa 2,3 (0,35-1,17)...Polni hormoni, Estradiol 23 (25-100), FSH - 2,5, LH - 7,6, sve to u folikularnoj fazi, 3. dana ciklusa, ostali polni hormoni su u redu...Doktorka, inace endokrinolog je pregledala rezultate i rekla da je sve u redu, da je insulin visok, ali imam genetsku predispoziciju, da je odnos LH i FSH u redu, iako je 3:1 u korist LH i da nema nikakve potrebe za terapijom...Jedva sam cekala da napustim ordinaciju, jer se zena svim silama trudila da me ubedi kako je sve u najboljem redu,user posted image ...Razgovarala sam sa drugim lekarima, svi mi savetuju da promenim doktorku, da nesto tu nije u redu, pogotovu zbog tog sporadicnog visokog kortizola, koji je mozda i uzrok svega ovoga...29. idem na razgovor sa ginekologom, da vidimo sta ce on reci...Imam i visak kilograma, koji nikako ne mogu da skinem, pojacanu maljavost, ciklusi mi obavezno kasne, mada su redivni, uzasno bolne "ovulacije", ako ih uopte i ima, sve upucuje na PCOS, sta vi mislite?

< Poruku je uredio BojanaV -- 22.12.2011 13:46:13 >

Direktna veza do poruke: 271
22.12.2011 15:48:52   
Maslacak15
Bojana V,

I ja bih ti savetovala da promenis doktorku. Tvoj FSH je relativno nizak, a uz ACTH koji osciluje upucuje po meni mozda na problem sa hipofizom a ne sa jajnicima ili nadbubreznom. Oba hormona se proizvode u anteriornom lobu hipofize. A ako je ACTH bio povisen onda nije ni cudo sto je kortizol isto bio veliki posto AXTH stimulise nadbubreznu zlezdu, kao sto FSH i LH deluju na jajnike. Ali to treba detaljnije ispitati sa kompetentnim endokrinologom. I estradiol je malo nizi nego sto bi trebalo ali to moze da bude zbog niskog FSH.... Insulinska rezistencija je tu prisutna ali je separatni problem od hipofizno-gonadalne ose i hipofizno nadbubrezne ose. Sve najbolje.

(odgovor članu BojanaV)
Direktna veza do poruke: 272
22.12.2011 15:53:55   
Maslacak15
BojanaV,,

I jos nesto da dodam, maljavost kilogrami itd mogu biti posledica problema sa nadbubreznom a ne klasicnog PCOSa. Najiskrenije ja bih se posavetovala sa endokrinologom a ne sa gineklogom posto to njima nije struka i vrlro cesto, cast izuzecima, su im hormoni "spanska sela". Nemoj ni da se plasis, ne mora uopste da znaci da je tvoj problem komplikovan, samo je najbitnije da dobijes pravu dijagnozu. Zelim ti puno uspeha.

Direktna veza do poruke: 273
22.12.2011 19:52:09   
BojanaV
Maslacak15, zahvaljujem ti se mnogo na odgovoru, user posted image ...Iskreno i ja sumnjam na hipofizu, smatram da je tu problem, jer su oni prvo sumnjali na Cushingov sindrom, koji izmedju ostalog pravi pometnju medju polnim hormonima i simulira PCOS, dovodi do debljanja, do dijabetesa, problema sa pritiskom, povecane maljavosti kod zena...Mene najvise nervira to sto je ona kategoricno odbacila mogucnost da se o tome radi, kako joj nije jasno da je ACTH i Kortizol uzrok svih mojih problema, najverovatnije i da to treba da se prati i ponove analize, najlakse je reci da je sve u redu...Svih ovih meseci sam mnogo citala o hormonima, meni koja sam laik je mnogo toga jasnije, nego njoj...Zbog glavobolja, mucnina i vrtoglavica, poslali su me i kod neurologa, koji je zahtevao da se uradi CT mozga i EEG, pa ako i postoji nesto na hipofizi, to ce valjda skener pokazati, posto je trebalo da mi odrade NMR hipofize, medjutim, nemaju kontrast i dr je rekla nakon ovih analiza da je to nepotrebno...Hvala na podrsci i da, smatram da je nabitnije da dodjem do strucnjaka, jer se i pored teskih simptoma, a i ne bas urednih rezultata osecam kao hipohondar, koji ce prepoznati problem, a ostalo je lakse, samo je bitno da se na pravilan nacin leci...Veliki pozdrav, user posted image

< Poruku je uredio BojanaV -- 22.12.2011 19:58:03 >

Direktna veza do poruke: 274
22.12.2011 21:37:27   
little_one

IZVORNA PORUKA: BojanaV
smatram da je nabitnije da dodjem do strucnjaka, jer se i pored teskih simptoma, a i ne bas urednih rezultata osecam kao hipohondar, koji ce prepoznati problem, a ostalo je lakse, samo je bitno da se na pravilan nacin leci...Veliki pozdrav, user posted image

Svi mi koji se pokusavamo brinuti o svom zdravlju se osjecamo kao hipohondri, milion puta sam se tako osjetila, pogotovo kad dobijem komentar tipa a sto si ti uopste tako nesto provjeravala...a doktori ko doktori, kao da ponekad zaborave da smo ljudska bica i da se trebaju pobrinuti za nase zdravlje kad nam je to potrebno. E onda se mi pocnemo igrati doktora pa opet ne valja user posted image

Usput, i ja mislim da je meni stitna napravila nesto sto nalikuje pcos-u jer otkad koristim terapiju za stitnu nestaju znaci pcos-a. Zasto mislis da je cushing? Meni su to napisali na nalazu kao bez znakova cushinga...koji su to znaci?

(odgovor članu BojanaV)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here