Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 12.1.2012 10:11:35
|
|
|
|
mine
|
Hm...sad sam zbunjena. Vidim da iako je nesto u okviru referentnih vrednosti vi znate da li je ok ili ne. Ja se nisam opterecivala ali sad pogledam moj AMH koji iznosi 1.8?! i sad nemam pojma da li je ok? Doktori nisu nista rekli...kao sve je ok
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 12.1.2012 16:38:46
|
|
|
|
degu
|
Mine evo kopirala sam Ciklamicu iz druge teme čisto da vidiš da ti je AMH normalan IZVORNA PORUKA: moja ciklama AMH izrazen u ng/ml: <0.3 = nisko (insuficijencija ovarijuma) 0.3-0.7 = granicno 0.7-3.5 = normalno 3.5-5.0 = granicno (za PCOS)>5.0 = visoko (PCOS ili tumor granuloza celija)
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 12.1.2012 21:56:41
|
|
|
|
moja ciklama
|
ha ha degu me prizvala, evo mene sa novm statusom hormona: 2dc: FSH 7,04 (3,5-12,5) LH 9,18 (2,4-12,6) Estradiol 24,1 (25 -195) Progeseron 0.485 (0.15 -1.10) ima li neko komentar?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.1.2012 10:30:42
|
|
|
|
mine
|
Hvala Degu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 14.1.2012 0:13:06
|
|
|
|
little_one
|
Ciklamice, po onom sto vidim, ti imas lh visi od fsh sto cesto ukazuje na PCOS a estradiol ti je nizak je malo nizi al nista strasno...25 je minimum ali koliko sam shvatila i to djeluje malo...a i prati pcos cesto...eto neka se jos neko javi ali to je to...progesteron djeluje ok... Nisi radila testosteron? A jesi li ikad radila inzulin i test opterecenja glukozom...to nas pcos-ovke jako cesto prati...
< Poruku je uredio little_one -- 14.1.2012 0:14:20 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 14.1.2012 0:27:30
|
|
|
|
monini
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama ha ha degu me prizvala, evo mene sa novm statusom hormona: 2dc: FSH 7,04 (3,5-12,5) LH 9,18 (2,4-12,6) Estradiol 24,1 (25 -195) Progeseron 0.485 (0.15 -1.10) ima li neko komentar? Ciklamo a jesi li radila jos nesto od hormona? po meni je ovo ok, osim sto bi estradiol trebao biti bar oko 40, koliko ja znam. Ustvari, najvaznije je da se on povecava pri samoj ovulaciji (oko 200) tj u toku same stimalacije u proceduri za Vto, tada treba da prelazi 1000..javice se vec maslacak, ne brigaj.. a sta ti kaze dr Goca za nalaze?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.1.2012 22:21:52
|
|
|
|
little_one
|
E evo i mog pitanja...nadam se da ce odgovoriti i neko ko je imao slicnu situaciju...trudna sam i danas sam uradila betu. ONa je super i iznosi 66.6 i podudara se sa mojom trudnocom. Uporedo sam radila i stitnu jer sam bez terapije nekih 20 dana jer mi se tsh spustio prije mjesec dana na 0.006. Sad iznosi 0.042. Malo je porastao ali je jos uvijek ispod referentnih vrijednosti (0.270 - 4.200). T4 je 18 (12 -22 ref vrijednosti). Kako ovo sad pratiti bez terapije...i da li moze praviti problem ovako nizak tsh?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.1.2012 22:26:31
|
|
|
|
bluka
|
joj, pa šta ja to vidim!!! ne bih da tvrdim sa sigurnošću, ali u trudnoći, povoljnije je kad je tsh nizak, visok tsh je opasan. bitno je i da ti je ft4 uredan, takoreći idealan. nemoj puno brinuti, ali ipak otiđi što prije endokrinologu.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.1.2012 6:15:06
|
|
|
|
little_one
|
Endokrinolog vec danas...nema tu price....samo sam htjela da me neko na brzinu savjetuje...izgleda da je meni onaj prenizak tsh bas bas pogodovao Ono, antitijela ne prave problem kad se zatrudni, vec samo da se zatrudni, jesam li u pravu?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.1.2012 13:51:37
|
|
|
|
nina26
|
LO, pa ti si nam Pa cestitam bre od Kako ona to tako, mrtva hladna, pa trudna sam... Bravo zenska
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.1.2012 6:35:55
|
|
|
|
little_one
|
Hehhhe, Nina, pa prijavljivala ja tamo u crticama i na testu i svuda pomalo, vec sam dosadila ljudima...hvala na cestitkama...sad vucem sve cekalice za sobom. Naime, bila sam kod endokrinologa i rekao mi je ono sto sam i mislila da ce...redovno pratiti hormone, i ukinuo mi je siofor. Naredio mi je mirovanje i da se pazim...sad stalno samo sebi govorim sve je u redu i sve ce biti u redu...tsh je za mjesec dana porastao 7 puta sa 0.006 na 0.042 i nadam se da ne bi trebalo da bude problema...ft4 je 18 i on je kaze idealan...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.1.2012 16:25:33
|
|
|
|
nina26
|
Ma ja ne pratim sve teme kao sto znas Sto ti je izbacio tako brzo Siofor?? Bice to sve super, samo budi pozitivna, postigla si najtezi deo a to je da dodje do implatacije Nego da ja postiavim ove moje hormone, ne razumem se bas u ove odredjene ali cini me se da su ok, pa izvolte ko zna, prokomentarisite kortizol 5,9 μg/dL (4,3 - 22,4) DHEA-S 138 μg/dL za starosno doba od 30-39 (45-270) (posto punim uskoro 30, tako da sam stavila ove rez) Δ4 Androstedion 90,6ng/dL (50-270) Sad sam procitala da postoji i DHEA kao hormon ali i DHEA-S, ja sam mislila da je to jedno isto, u cemu je sad razlika???
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 12:56:28
|
|
|
|
thechic
|
zdravo cure nemam vremena sad da citam ostale postove pa cu zamoliti nekoga od vas ko ima iskustva sa VISOKIM TSH da mi pomogne . dobila sam nalaz danas i TSH iznosi 9.1 a T4 5,0 i terapiju Letrox 50 .... za otprilike koliko se on uz terapiju dovodi u normalu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 13:54:36
|
|
|
|
maca821
|
Draga moja relativno brzo ja sam u avgustu imala TSH 10,23; a u novembru 2,75. Sad mi je pao na 0,27 pa mi je doktorka korigovala terapiju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 14:35:25
|
|
|
|
little_one
|
Hej draga chick, pisala sam i na crticama, nisam znala da si pisala i ovdje...uglavnom mislim da ce to brzo da se sanira. Nemoj da brines tsh nekom zna da ode i jako visoko. Brzo ce se to rijesiti. Jesi li uradila antitijela? Terapija ce ti jako brzo pomoci ali moras, stalno moras pratiti taj tsh pa cak i u trudnoci. Ja sam pial letroks 50 od septembra do kraja decembra i sa tsh od 0.006 zatrudnila. Sad ga moram i ja pratiti svakih mjesec dana jer sam trudna. Jos nesto te hocu pitati. Kod koga si isla na pregled? Znam da si iz BL pa te zato pitam...javi mi se sta god te interesuje. Mislim da je tvoj problem oko trudnoce vezan uz ovo i zao mi je kad vidim koliko puta setaju zene dok ih ne posalju endokrinologu.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 20:11:56
|
|
|
|
thechic
|
joj LO vjeruj mi i meni je vise dosta hodanja.... iskreno da ti kazem malo mi dosta svega .... uradila sam tonu nalaza i tek onda i to na moju inicijativu me salju na pregled stitne... isla sam Biukovica u centar za stitnu mada mi nisu radili antitjela samo tsh i t4 dobila sam da pijem isto letrox 1 dnevno .... zbog toga su mi pomjerili ins..... kazu dok se ne spusti nista .... znaci i ti mislis da je to uzrok ....citav dan se pitam kako nisam primjetila nesto ...nekakve simptome .... mada je mozda nervoza u zadnjih mjeseci ucinila svoje...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 20:12:32
|
|
|
|
thechic
|
maco da li si imala simptome nekakve ??
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 20:57:49
|
|
|
|
little_one
|
Draga chick, Znala sam da si isla kod Biukovica. Iskreno da ti kazem, otidji sa tim nalazima kod porodicne i reci da ti da uputnicu da napravis sve hormone i antitijela stitne ali na Paprikovcu. Imam osnovu da vjerujem da Biukovic, a pogotovo ako te je mladji pregledao, da njihova laboratorija namjerno povisi nalaze hormona. Meni su povisili nalaz prolaktina koji mi nije povisen. Nemam povjerenja u njih. I meni su rekli da moram da vadim stitnu jer imam cvorice. Kad sam otisla kod drugog endokrinloga, na ultrazvuk ispostavilo se da imam hasimoto i da nema potrebe za vadjenjem stitne... Ako ti treba ikakav savjet sto se tice doktora, javi mi se slobodno porukom.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 21:39:53
|
|
|
|
thechic
|
stvarno ?? sad tek ne znam sta da radim ni da mislim.... da onaj mladji me pregledavao .... ja nema iskustva s tim pa mi bilo svejedno a nekako logiucno da idem kao tamo ... svasta znaci ti mislis da je najbolje gore da idem za paprikovac
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 24.1.2012 22:02:22
|
|
|
|
little_one
|
Draga poslala sam ti poruku. Taj mladji je na specijalizaciji ali vidim da on se baca dijagnozama ko nista...mislim ima on osnovnu predstavu sta se desava ali mi se cini da je meni govorio ono sto je mislio da zelim da cujem. Pila sam terapiju koju mi je on prepisao, sedam dana sam cekala na nalaz i misljenje i nalaz prolaktina...katastrofa...srecom da me je put odveo kod drugog endokrinologa.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.1.2012 14:43:56
|
|
|
|
monini
|
Maslacak draga, uradila sam OH17 Progesteron i rezultat je 1,2 ng/ml, a ref vrednost u folikularnoj fazi je 0,1-0,8 ng/ml..znaci, povisen!!!ufff bas sam se smorila sta mi je sada ciniti?! takodje sam samoinicijativno uradila i CMV virus i to Igg i on je pozitivan, a sutra cekam rezultate Igm.. sta sada? citala sam da ne postoji neka odredjena terapija, ali da se svakako trudnoca u tom sluicaju ne preporucuje!! ustvari, cekam sutrasnji Igm jer je on vazniji za sadasnje stanje organizma (tj infekcije)..maslacak, javi se kad ugrabis prostora od guzonje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.1.2012 16:37:15
|
|
|
|
nina26
|
Monini, da ti odgovorim u vezi CMV, posto i moj IGG je bio pozitivan, radila sam najnormalnije VTO, niko nije pravio problem, jer je to stara infekcija, i bolje je da si je imala, jer si stvorila antitela! Ne znam ko te je tako uplasio zbog pozitivnog Igg, ali stvarno nema razloga da brines
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.1.2012 16:46:54
|
|
|
|
Maslacak15
|
Draga Monini, Znaci nasli smo uzrok tvog relativno visokog nivoa androgena. On znaci dolazi iz nadbubrezne zlezde a ne iz jajnika, sto je najcesce kod zena koje imaju PCOS. Nista posavetuj se sa dobrim endokrinologom. Postoji opcija sa jako niskodoziranim glukokortikoidima kojima se specificno suprimira nadbubreg. Ta terapija je vrlo efikasna i snizice ti i 17OH progesteron ali i testosteron. I mozda ti resi sve probleme.. Vidim planiras VTO ali ja bih na tvom mestu porazgovarala sa nekim doktorom pre toga. Mozda najbolje nekim koji ne radi vantelesnu direktno jer oni imaju i interes da radis terapiju. Verovatno nemas zivaca vise bilo sta da odlazes ali ja cak mislim da bi bilo vredno isprobati par ciklusa, snizavanje androgena supresijom nadbubrega i neku blagu stimulaciju. Ti ovuliras, sama to je super ali ce ovlacija biti bolja kad je testosteron nizi. Sve ovo naravno u dogovoru sa doktorom. Nemoj nista da se brines, ako te zanima jos detalja pitaj samo. Puno pozdrava
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.1.2012 16:48:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
Za CMV... valjda su skoro svi pozitivni . IgG kaze samo da si nekad imala infekciju .Ako nije akutna, a videces po igM sve je ok !! Glavu gore
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 26.1.2012 18:08:31
|
|
|
|
monini
|
nina26 hvala na savetu draga..nego ja sam vec dovoljno isparanoisana i istresirana od analiza,citanja raznih stvari, preispitivanja, odlaska lekarima..a posto se spremamo za drugu Vto, volela bih da sve bude kako treba.. meni je takodje i Rubella igg pozitivna, a igm negativna, i svi mi rekose da je to normalno (zbog prelezanih boginja i antitela u organizmu)..ostaje mi da sacekam sutrasnji nalaz CMV Igm i nadam se da ce sve biti ok!!
< Poruku je uredio monini -- 26.1.2012 18:20:21 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Bas slicno ali razlicito :)pisuljicaLepse je:Andrej (
65%)
Andrija (
35%)
Ukupan broj glasova: 97Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!