|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
29.12.2011 21:27:00   
Yula
Dobro je Zille da je sada sve bolje. user posted image

Nego, dobro me podseti, moracu i ja da trazim od doktora uput za vadjenje krvi, moj bebac je doduse oduvek bled ( i muz i ja smo svetle puti ), ali nije zgoreg da to proverimo.

Danas poceli sa karfiolom. Za malo da povrati kada sam mu dala da ga proba, pa sam morala posle da mu dodam vrlo malo u kasicu, inace nista ne bi progutao. Jbg, kada je tako mala kolicina ne mogu da je lepo ispasiram i ostane malo krupnjikavo i mislim da to njemu najvise smeta.

I da, od danas zvanicno puzimo user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 476
29.12.2011 21:31:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Luka je dobio temperaturu noćas. user posted image Taman sam mislila da smo lako proplivali prehladu, samo uz curenje nosa i kašalj, i da Marko neće dobiti od njega jer je od početka Lukine bolesti prošlo više od 7 dana, i ja sam već dobila i prošlo me, ali eno Marku curka nosić. user posted image Valjda neće početi da curi, ebem mu miša, pa kako bre da budemo bolesni za praznike!? Ni lekari tada ne rade normalno, samo dežurstva. user posted image I ako se razboli osuće se, i neću znati dal je griz ili viroza, pa sve ponovo... user posted image

Eto... Malo i ja da kukam.

Tash, kako su ti klinci? Jel' Luki prosla temperatura? Nadam se da su sada vec bolje i da cete lepo i u dobrom raspolozenju docekati Novu Godinu. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 477
30.12.2011 9:25:14   
Anoniman
Zille user posted image user posted image user posted image

Yula, ja sam uvek pravila veću količinu da bih mogla da pasiram, i jbg, višak bacala.
BRAVO ZA PUZANJE! Moja dr tvrdi da je psiho-motorni razvoj najbolji pokazatelj prerastanja atopije. To je ono što me je pitala na poslednjoj kontroli: da li hoda, da li priča, koliko zuba ima. user posted image

Inače, Luka je bolje. Kašlje još, ali nije strašno, temp nema već 2 dana! Marku tipa 2-3x na dan curne nosić, providni slinci, međutim, pun je šlajma. Ne znam šta bih... dal su to slinci negde tamo iza, dal bi kapi za nos rešile problem? Počela sam da ga inhaliram 1ml fiziološkog + 0,3 pantenola, u nadi da se neće spustiti na pluća. Juče smo bili kod dr, uši, grlo i pluća čiste.
Griz sam mu uvela, 3-ći dan uvođenja je jeo 2 supene kašike, promene na telu i licu NEMA, već danima, ODUŠEVLJENA SAM! Samo da sad ne ureknem. Međutim ojela mu se guza. Gledala sam, gledala, i zaključila sam da nije kandida (gljivice), i dr je juče to potvrdio, tako da ispiram hipermanganom i mažem pantenolom, i već je bolje. Ali sam stopirala griz i pirinač dok to ne prođe, iako mislim da nije povezano. Možda je od pelena, menjala sam pelene, mada kada se ojeo, koristili smo te pelene već 3 nedelje... Ma ko će ga znati.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 478
30.12.2011 14:37:52   
Yula
Bravo za hipermangan i pantenol! To nije alergija, znas da smo i mi imali isti problem. verovatno je samo reakcija guze na novi sadrzaj kake, ili krecu novi zubici!
Javljam se kasnije, sada zurim u novogodisnju nabavku user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 479
31.12.2011 0:15:22   
Yula
Nama danas bio drugi dan karfiola. Sutra ce dobiti malo vecu - konkretniju kolicinu istog. Mesam, moram, nece samog da pojede, sa tikvicom i krompiricem. Covece kako tikvice nestanu posle kuvanja, to bas primetim jer kuvam na pari, od njih ostrane samo voda! Za obrok mu spremim krompiric srednje velicine, jednu celu tikvicu, isto srednje velicine i vrlo malo karfiola, i to sve ispadne nekih 250-270gr. Obavezno moram da prospem svu vodu iz aparata, inace bude retko sacuvaj Boze. Ja koristim onaj baby cook koji kuva na pari i posle i samelje. jednom se zeznem i ne prospem vodu ( kada sam kuvala sam krompir obavezno sam morala da ostavim vodu na kojoj se kuvao ) i kasica je bila kaNtastrofa tecna, mogao je na flasicu da je popije.

Sledecu namirnicu uvodimo BLITVU! Ipak sam resila da prvo dodam jos neku povrcku, pa tek onda palentu. Trebalo bi jos sutra i preksutra karfiol, a onda blitvicu. Mislim da ce tada kasica izgledati otprilike ovako:
- tikvica 40%
- karfiol 40%
- krompir 20%.

Kada potpuno uvedem blitvu onda cu setati namirnice, pa ce nekada biti krompir, blitva, tikvica, a nekada tikvica, karfiol, blitva i u krug tako... Samo cu, naravno, po uvodjenu svake nove namirnice, nju dodavati u taj krug.
Krompirice dodajem samo da bi koliko toliko detetu drzalo sitost. Planiram da ubrzo posto uvedem palentu, da razdvojim obroke, bice jedan u podne, koji je inace drugi obrok, i sledeci koji je oko 16h. Ujutru i uvece ce piti mlekce.

Da uvedem jos par povrcki, pa cu da uvedem i jabukicu, ona je puna vitamina, mada, posle toliko kuvanja na pari ne znam bas koliko tih vitamina tu i ostane user posted image Al' kud svi, tu i mali Radojica, ako je deci to malo vitamina i minerala dovoljno, bice i mom zmaju user posted image
Ubrzo posle planiram i meso.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 480
31.12.2011 13:47:55   
bojkica
Kod nas ce izgleda sve jovo nanovo-i dalje ima sluzi u stolici,koja je sasvim normalna-nije prolivasta,nema krvi,ali sluzi ima nekada vise nekada manje.Ne verujem da i dalje izbacuje slajm-od poslednjeg virusa.Uh,bas sam razocaranauser posted image .Moracu ponovo sve da joj izbacim i vidim ima li promena.Inace,mleko joj ne dajem da pije vec 4-5 dana ali ga dodam malo u griz ili palentu.Posle praznika cu izgleda opet kod gastro!
Ako procitaju mame cija su deca prevazisla alergiju neka mi jave kakva je bila onda stolica.Pozz.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 481
31.12.2011 21:23:52   
Anoniman
Dosla sam da vam pozelim srecnu Novu i da se sto pre geldamo u nekoj drugoj temi.

Ja sam bila na dnevnoj proslavi NG, sve je bilo ok dok mom muzu nije neki klipam je*o mamu sto drzi muziku (a mi znamo muziku), mm bi to sredio recima, ali je uleteo njegov mladji brat, od 20g, koji bi se nastavljao... Malo su se prevrnuli stolovi, razbile case, ja se rasplakala, meni je to primitivizam, i ne moze jedan otac tako da se ponasa, urlala sam na obojicu... Ja razumem i jednog i drugog, i znam zasto je mali skocio, a znam i zasto je mm kulirao...
I onda odvedem Luku u vrtic na docek, i on se ni ne okrene za mnom otprilike... Dusu sam isplakala do kuce, porastao je... Za koju god cu da brinem jel se potukao za docek...
Marko je pun slajma, ubacila sam Berodual inhalacije na svoju ruku, samo sto se udavi nije malo cas kasljuci...
ja

JAKO SAM TUZNA, SEDIM I PLACEM! SKUPILO SE VALJDA!

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 482
31.12.2011 21:28:51   
vonavoj
user posted image user posted image Tash!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 483
31.12.2011 21:33:21   
Anoniman
Pisem sa tel, sad cu da upalim komp, vidim da sam pojela pola slova. Jesam pripita ali nisam pijana. :)

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 484
31.12.2011 23:35:01   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Pisem sa tel, sad cu da upalim komp, vidim da sam pojela pola slova. Jesam pripita ali nisam pijana. :)

Ih bre Tash, ma nemoj da places, sr*nja se desavaju.

Klinci rastu, odvajaju se od roditelja, osamostaljuju i sve je to dobro i normalno. Budi ponosna na svog sina sto je takav.

I ja svima zelim srecnu Novu Godinu i puno, puno zdravlja, srece i ljubavi u narednoj, vasoj deci, vama i vasim porodicama.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 485
1.1.2012 21:59:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Klinci rastu, odvajaju se od roditelja, osamostaljuju i sve je to dobro i normalno. Budi ponosna na svog sina sto je takav.

Znaaaaaaaaaaaam, i znam da je dobro što je ovako, ali, brate, teško ti padne. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 486
1.1.2012 22:00:27   
Anoniman
Inače, Marko je sve puniji šlajma, na rubu je da povrati. Iskašlje, sažvaće user posted image i proguta. Sve se nadam da će sutra da povrati pa da bude bolje. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 1.1.2012 22:05:17 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 487
1.1.2012 22:04:15   
Ana RR
Tasha user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 488
1.1.2012 22:22:10   
Yula
Nama danas trebao da bude 4. dan karfiola, ali ja resila da malo odspavam a svekrva da pazi na bebona. I ona nije htela da me budi, napravi ona kasicu i stavi malo tikvica i dva krompira! Ja popizdela kada sam ustala; celu semu mi je sada za*ebala, ali dobro, nije iz zle namere. Kako god, videla sam da dete lepo reaguje na karfiol i smatram ga uvedenim. Sutra cu poceti sa blitvom.
Zene, kako ste spremale blitvu, jel i ono lisce zeleno i onaj beli deo lista?

Dakle, mi sada jedemo:
- krompir
- tikvice
- karfiol

sve je to nekako bledo zuto, i bas se radujem da cu malo prosarati sa zelenom bojom. Posle palente bih uvela neku povrcku druge boje, mozda narandzasto? Neko spomenu da bundeva zna da bude alergena... Da li je rano da kroz par dana uvedem i drugi nemlecni obrok, to bi bio treci obrok u toku dana, onaj koji jede negde oko 16h i to bi bila uglavnom palenta pomesana sa nekom od vec uvedenih namirnica, a kada uvedem voce onda bih vockice mesala sa palnetom.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 489
1.1.2012 22:28:21   
Anoniman
Žurim, pa kratko: 72h je dovoljno za uvođenje namirnice.
Blitva, sekla sam onaj deo lista što izviruje, duži je od zelenog, ostalo sve sam kuvala. Ubacujem u šerpu 5-10min pre završetka kuvanja, jer mesu i krompiru definitivno treba više vremena da se skuva nego blitvi.
Ako blitvu odlažeš u zamrzivač: ubaci u ključalu vodu na minut, direkt je stavi pod hladnu vodu, pakuj i odmah zamrzavaj. Tako su mi rekle ženice na RR, navodno tako gubi najmanje onog hranljivog iz sebe.
Meni dr nije dala uvođenje bundeve do nedavno, tvrdeći da je jak alergen, ili nezgodan alergen... ebem li ga. Ali probaj, ona je super za imunitet!
user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 490
1.1.2012 22:51:42   
Yula
Hvala ti Tash puno! Bundevu cu nda odloziti za kasnije, verujem tvojoj doktorki!
Super za ovaj info za blitvu, bas sam razmisljala sta da radim sa onoliko blitve sto sam kupila. Sutra cu ja to da sve da pripremim i da lepo sameljem i zamrznem, osatvicu samo koliko je potrebno za ovih probnih 3-4 dana. Nego, ja mislila da kuvam u onom aparaticu na pari... za pocetak cu da skuvam ovako kako si mi ti predlozila, a za kasnije cu videti. Inace, ti si nesto pisala da ranije da je karfiol samo voda, a ja koliko sam ciua on je pun vitamina C. Nemam sad kad, ali ovih dana cu morati malo da istrazim vitamisnki sastav ovog povrca koje planiram da uvodim.

Pozz

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 491
2.1.2012 11:34:26   
bojkica
Uh,neznam vise ni sta da mislim,ni sta da pisem...user posted image ,zasto je sve ovako komplikovano sa alergijama.I dalje je sluz prisutna u stolici!Neznam sta dalje....user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 492
2.1.2012 13:19:31   
Anoniman
Yula, kad nadjes vitaminski sastav, copy ovde, zanima me!
Bojkice, glavu gore, znas da se pisalo da se organizam od mlecnih proteina cisti 3 nedelje pri ukidanju... Strpljenja...
Ljubim vas!
Ps. Marko je napokon povratio deo slajma jutros! :)

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 493
2.1.2012 14:12:29   
Yula
Karfiol kao lek

U novije vreme se karfiol, kao i ostalo povrće iz "porodice kupusa", sve više preporučuje i koristi kao zdrava hrana. Zbog svoje energetske, hranljive i lekovite vrednosti, veoma povoljno deluje protiv bolesti koje nastaju usled savremenog načina života i ishrane.

Karfiol je povrće iz reda divljeg kupusa, poreklom iz Male Azije i Mediterana i koristi se u ishrani u raznim oblicima već nekoliko hiljada godina. U sadašnjem obliku je počeo da se koristi u 15. veku, dok se u Americi koristi od 16. veka.

Karfiol se na našem tržištu može naći uglavnom od sredine jeseni do kraja zime, ali je zahvaljujući plastenicima i staklenicima dostupan gotovo cele godine. Ako se uzme u obzir i ukiseljen (konzerviran kiseljenjem), karfiol se onda na našoj trpezi može naći tokom cele godine.

Budući da se karfiol dobija od ukrštenih sorti, a poreklom je od kupusa - zbog korisnih sastojaka zove se i "školovani kupus". Razlikujemo beli i ljubičasti karfiol, a sličnih su osobina.

Sastav

Karfiol je sličan brokoliju, a u sebi sadrži sledeće hranljive sastojke:
•beta-karoten
•biljna vlakna
•biljne masti
•biotin
•vitamin A
•vitamin C
•gvožđe
•glukozu
•enzime
•izotocijanate
•indole
•kalijum
•kalcijum
•lutein
•proteine
•sulforafan
•sumpor
•ugljene hidrate
•fitonutrijata
•folnu kiselinu
•fosfor
•celulozu

Korišćenje

Karfiol se u ishrani koristi sirov (kao salata...), kuvan (supa ili čorba bez mesa ili sa mesom), pohovan, kao dodatak jelima (supi), ali i ukiseljen, kao zimska salata (turšija)... Pored cvasti, koriste se i stabljike. Pošto sadrži malo kalorija, a mnogo korisnih sastojaka, karfiol se preporučuje u dijetalnoj ishrani, ali je povoljan i u ishrani trudnica.

U ishrani se koristi cvast i lišće zato što imaju najviše korisnih sastojaka. Za dijetalnu ishranu je povoljan pošto se teže vari, pa drži sitost. Karfiol nije pogodan za osobe koje boluju od crevnoželudačnih bolesti.

Pošto je osetljiv, karfiol se može ubran čuvati nekoliko dana van frižidera, a i u frižideru samo nekoliko dana.

Dejstvo

Uzimajući u obzir da karfiol sadrži dosta lekovitih materija i antioksidanskog je dejstva, dokazano je da veoma povoljno deluje na organizam u borbi protiv sledećih bolesti:

alergija
•anemija
•artritis
•astma
•bolesti disajnih organa
•bolesti zuba
•bolesti srca
•bolesti usne duplje i ždrela
•depresija
•ekcem
•impotencija
•istegnuća mišića i legimenata
•lečenje raka
•menopauza
•multipleks skleroza
•nedostatak apetita
•neplodnost
•nesanica
•nestabilan krvni pritisak
•osteoporoza
•prehlade i grip
•problemi sa kosom
•problemi sa metabolizmom
•problemi sa nivoom holesterola u krvi
•problemi sa povredama kože i kožnim bolestima
•problemi sa prostatom
•problemi u trudnoći
•povećana telesna težina
•sinuzitis
•stres
•uganuća
•hemoroidi
•šećerna bolest
•šlog

Način delovanja

Ispitivanjima se došlo do zaključka da pored antioksidantskog delovanja karfiol ima veliku ulogu i kao čistač organizma od štetnih materija (detokcikacija) nastalih usled loše i nezdrave ishrane i dejstva zagađene sredine i zračenja.

Karfiol nije prolazna moda, već veoma korisna namirnica i dobar prirodni lek za prevenciju i lečenje mnogih bolesti pa ga zato treba često koristiti u ishrani.

Izvor: http://zdravlje.krstarica.com/l/hrana/karfiol-kao-lek/

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 494
2.1.2012 17:58:46   
Anoniman
Sta od svega toga ostane u njemu nakon kuvanja? :s

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 495
2.1.2012 22:08:34   
Yula
Jbg, valjda nesto ostane. Ja ga kuvam na pari, pa se nadam da se vise zadrzi. Od sutra ce mi jedno vreme karfiol biti baza u kasicama, a ostale povrcke cu dodavati po potrebi. Danas nigde nisam uspela da nadjem BIO karfiol, pa sam morala da uzmem obican. Tikvice su mi bio.
Nego, ja prokuvala blitvu 2-3 minuta, ali mislim da mi nije dovoljno kuvana jer je to neka velika blitva, listovi su joj skoro pola metra dugi! Kako god, ja sam je iseckala, stavila u kesice i ubacila u zamrzivac. kada kuvam ostalo povrce za kasu, blitvu cu da dodam tako zamrznutu i taman ce i ona malo da se dokuva.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 496
2.1.2012 22:10:15   
Yula

IZVORNA PORUKA: bojkica

Uh,neznam vise ni sta da mislim,ni sta da pisem...user posted image ,zasto je sve ovako komplikovano sa alergijama.I dalje je sluz prisutna u stolici!Neznam sta dalje....user posted image

bojkice, sta mala sada jede? Jesi li joj izbacila sve mlecno, ili samo mleko?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 497
2.1.2012 22:24:50   
bojkica
U oktobru sam uvela namernice koje sadrze mleko npr.plazmu,kraj oktobra je pila cisto kravlje mleko-i nije imala bas nikakve promene u stolici.Pocetak decembra je bila bolesna pa sam joj na nedelju dana izbacila samo mleko-davala joj njenu specijalnu formulu-eto da ne odreaguje na antibiotik a da ja posumnjam u mleko.Tako da se kraj decembra pojavila sluz-prvo sam sumnjala da je slajm jer ga je bila puna,ali sada vise ne mislim tako.Izbacila sam joj mleko koje pije na flasicu,a dodam joj jedino malo u grizu,i pije po malo jogurta.Moracu sve da izbacim pa ispocetka!
Jedino mi nije jasno kako se nije odmah pojavila sluz kada je pocela da ga pije,nego tek sad,i sto joj stolica uopste nije retka,cak sta vise tvrda!Gastrolog mi je reakao da ce reakcija biti proliv,povracanje!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 498
2.1.2012 22:47:27   
Yula
Stvarno ne znam. Po ovome sto si napisala, reklo bi se da ta sluz nema veze sa mlekom. Mislim, ne znam, dete pije vise od mesec dana mleko i nista se ne desava i sada odjednom ta sluz.
kako god, mozda bi bilo najbolje da potpuno izbacis sve mlecno, cak i u tragovima, kao i ranije sto si radila i da vidis. Da ti ne pricam ja sada sta i kako, ti si ti sve prosla mnogo pre mene. Stavi je na dijetu mesec dana i ako se sluz ne povuce, onda trazi krivca na drugoj strani.
Zaista, ove alergije smo veoma komplikovane stvari, ponajvise zato sto nisu u potpunosti razjasnjenje i 100 doktora ce ti reci 100 razlicitih misljenja. Mislim da samo roditelji mogu prateci svoje dete da mu pomognu. Ova Tashina doktorka mi jedina deluje informisano i cini mi se da je temeljita, za razliku od nekih doktora koji su prilicno nonsalantni po pitanju alergija i dece, kao da mi decu beremo na drvecu, pa nema veze... Ne znam da li mozes sa njom da stupis u kontakt, ne znam gde zivis, mozda bi mogla da ti pomogne. Nemam pojma i bas mi je zao sto prolazite kroz to.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 499
3.1.2012 12:45:31   
Anoniman
Yula, jutros sam shvatila da ti nisam rekla da kad izvadis iz zamrzivaca treba jos dokuvati, pa sam ti brrze bolje to nakucala na FB, u nadi da ces videti. Ali evo citam, shvatila si i sama, dobro je!
Bojkice, nisam pametna...
Marko je nocas imao uzaaaaasne grceve od bundeve, plakao, kukao, tacno vidim da trazi pomoc od mene, a ja ne mogu da mu pomognem, lezala sam sa njim, zagrlila sam ga... Tek posle ponoci se smirio. Jedino dobro sto je rezultiralo jee da je iskasljao slajm, i progutao ga i danas iskakio. Uvela sam mu i Flixotide pumpicu, to je kortiko, skoro sam sigurna da ima bronhitis, ali ne vidim poentu odlaska medju bolesnu decu da bi dr to potvrdio i dao mi terapiju koju mu svakako dajem.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here