|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
11.12.2011 22:30:27   
madre
osula se oko usana i taj osip vec par dana stoji?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 326
11.12.2011 22:31:00   
Yula
Ja ne saljem nista autobusom sada, ali sam slala ranije iz Srbije ovamo lol

Meni ne bi bio problem da ti to posaljem, doduse ne znam tacno kada, ali mogla bih da se organizujem. .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 327
11.12.2011 22:31:43   
Snelle
Nije. Jela je prvi put sa godinu dana, i tada je imala blagi osip (odatle mi ideja da je mandarina problem), mada sam tada mislila da je to zbog kiselosti mandarina. Probala sam nakon određenog perioda opet da joj dam, ali joj se nisu svidele. Pa skoro opet, i od tada ih obožava, pojede po dve po užini. U to neko vreme se i pojavio osip. Kortikosteroidi? Uh, što ih se ja plašim user posted image

@Madre, da oko usana, a onda je počelo da se širi i na područje brade, dok se meni nije uplalila lampica da su mandarine možda problem. Već tri dana ih ne jede, ali se osip ne smiruje. Mazala sam pantenol mast, ali se osip iz faze "bubuljica" samo trasnformisao u fazu "crvenila" user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 11.12.2011 22:34:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 328
11.12.2011 22:31:51   
Anoniman
Hajde da ne davim ljude ovde sa tim, pisaću ti na pp. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 329
11.12.2011 22:33:12   
Anoniman
Ne treba da ih se plašiš, ali ih nemoj koristiti na svoju ruku.
Uglavnom, osip ne prolazi već danima? jel se pogoršava? Ne menja? Jesi išla kod dr?

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 330
11.12.2011 22:38:01   
madre
a je l joj se ranije pojavljivalo nesto slicno? pitam, jer bogdan vuce osip sigurno mesec dana... ja mislim da je od pljuvacke, sad su zubici bas navalili. ja mu ni sa cim ne mazem! osim, naravno kad krenemo napolje namazem mu kremicu, a bradu malo viseuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 331
11.12.2011 22:38:35   
Snelle
Danas sam otišla kod pedijatra po savet, L nisam vodila, nisam htela da je vodim medju bolesnu decu. Objasnila sam dr o čemu se radi, dala mi je neki antiseptik, zaboravila sam kako se zove, ali je jako ljubičast i teško se skida sa lica, i naravno pantenol posle toga. U svakom slučaju mislim da je ovo ipak problem za dermatologa. Videću ovih dana da li će se išta menjati. Ako ne, pravac kod stručnjaka.
@Madre, nikada nije imala osip, nigde, ni kada je najviše balavila, tako da mi ta ideja otpada. A i ne izgleda mi kao osip od balavljenja. Ovo su one sitne, sitne bubuljice, koje su, rekla bih, ispunjene tečnošću, i jako zbijene jedna uz drugu.

< Poruku je uredio Snelle -- 11.12.2011 22:41:11 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 332
11.12.2011 22:46:51   
Anoniman
Ne znam draga. Ako se ništa ne bude menjalo, uzmi uput i za dermatologa i za alergologa (da imaš kod sebe). U NS su dermatolog i alergolog ordinacija do ordinacije, pa možda jednim udarcem ubiješ dve muve.
A ja držim fige da se to povuče samo od sebe.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 333
11.12.2011 22:53:12   
Snelle
Hvala ti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 334
11.12.2011 23:32:22   
Yula
Jaoj, ti osipi... Muka mi je od njih. Moje dete redovno po licu ima bar malo nekog osipica, cak i kada smo samo pili Alernovu. Ne znam, kapiram da ima takvu oset_ljivu kozu, a i vala maze se pljuvackom smao tako. Ja sipam malo vode na tufer i ocistim mu lice jednom-dva puta dnevno i posle kada se osusi namazem pantenol.

Eto, ja bas treba da porucim pantenol iz Srbije, moracu da uzmem jedno 10 krema. Ima ovde nesto skoro identicno, ali mi je Pantenol proveren i ne bih ga menjala.

< Poruku je uredio Yula -- 11.12.2011 23:33:16 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 335
12.12.2011 21:50:41   
Yula
Nama danas bio drugi dan kako jedemo pirinac, dodala sam dve-tri kafene kasicice i samlela sa sargarepom. ispala lepa kasa, ali... Danas mu se malo pojacao osip na licu koji u principu ima stalno, ali sada ga ima vise. Mozda nije do pirinca, ali necu da rizikujem odlozicu ga na stranu i sutra uvodim karfiol ( njega sveki nasla organskog, ako sutra ujutru bude imala vremena potrazice krompir organski, pa cu onda krompir staviti ). Ao se osip ne povuce u roku od par dana, onda cu povuci i sargarepu a uvescu nesto drugo. Uopste se ne opetrecujem, znam da se vecina tih alergija prerastu, ako ne i sve, i ako mu ne prija sada, necu forsirati, ima more namirnica, naci ce se valjda bar njih dvadesetak koje ce mu odgovarati. Ubrzo ce i meso, voce, pa ce tako i godinica doci, a sa njom ce nadam se i mnoge smetnje prilikom ishrane isceznuti.

Karfiol cu davati odvojeno, odnosno, necu ga u startu mesati sa sargarepom jer zelim da se navikava na ukus odredjena namirnice, tek kasnije cu ih spremati zajedno. Imam tu srecu da on bas puno voli da jede i uopste nije probirljiv. Nista ne solim niti secerim, niti imam nameru, bar dok ne poraste.

Imam jedno pitanje. Tash, da li umesto palente mogu da napravim kasicu od obicnog belog kukuruznog brasna, znas ono od koga se pravi kacamak? Palentu nemam, ali to brasno imam malo, pa ako je to isto, rado bih ga detetu kuvala.

**Ako ima slovnih gresaka ne zamerite, jako brzo kucam, a monitor mi je bas daleko i uopste slova ne vidim dobro da bih ispravljala greske user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 336
13.12.2011 9:36:35   
Anoniman
yula, ne ynam za belo kukuruyno brašno.

Nedavno sam imala nedoumicu kako da Marku napravim hleb od kukuruznog brašna a da se ne rasipa. Onda su mi rekli da sem što moram staviti kvasac (a htela sam da ga izbegnem), da bi bilo dobro da mešam dve vrste brašna, pa je svekrva htela da meša obično (žuto) kukuruzno brašno sa belim. Mami su takođe nudili belo kukuruzno brašno u zdravoj hrani, međutim, nas dve smo odlučile da se ne igramo sa tim jer smo dobile info da se u tim malim zdravim hranama svašta nešto meša da bi se dobilo na količini (tipa, u pirinčano mleko dodaju ne-znam-šta da bi se dobilo na količini, pa smo se zapitale dodaju li i u belo kukuruzno brašno običnog pšeničnog).
Tako da, ne mogu ti pomoći.

Ako želiš, mogu ti poslati palente po onom tvom poznaniku. I negde sam pročitala da ti treba Pantenola?
I, razmišljala sam ... Hajde da se dogovorimo da mi pošalješ onu kozmetiku po tom tvom prijatelju. Posle će kuma u februaru za Francusku, a ja ću onda s proleća već smisliti kako ću i šta ću. Za plaćanje preko neta (ono što smo gledale), ne volim da koristim kreditnu karticu, a ni karticu na koju mi leže plata, što znači da bih sada morala da se mlatim sa otvaranjem nekog novog računa, a to me baš smara.
Samo, ako sam dobro razumela muža, ja ne mogu odavde da uplatim pare na strani račun, pa bih ti poslala transferom novca.

Ja sam juče počela pirinač, 4-ti pokušaj.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 337
13.12.2011 14:17:48   
Yula
U toku noci se pojacao osip, imao ga je i po ocnim kapcima i ispod njih. Izbacila sam definitivno pirinac do daljnjeg. I ovo je neki Bio integralni pirinac koji je vec malo kuvan, ne kapiram sto to, ali tako je kupljen, zapakovan i pise da je vec malo kuvan. Ko zna u cemu se to kuva. Karfiol mu se na zalost nije dopao, za malo nije povratio. Sargarepicu sve pojeo, a od sutra cu morati kafriol da umesam sa sargarepicom. Jbg, mora da jede.

Sto se tice pantenola, nema potrebe da tebe cimam, moji ce mi to sve kupiti i poslati po tom coveku, po kome cu ja da vidim da posaljem tebi kreme. Ajd, pisacemo o ovemo na fb, da ne davimo narod.

I da, i ja sam resila da ne stavljam ovo obicno kukuruzno brasno, jer to se sada prska svim i svacim ( mislim kukuruz ), pa ce sveki da potrazi ovde bio ( organsko ) u nekoj makrobioticarskoj radnji.

Ajd, bas javi sta je bilo sa ovim pokusaj uvodjenja pirinca. Nadam se da ce ga saad dobro podneti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 338
13.12.2011 14:21:31   
Snelle
Yula, jesi li pogledala sastav na kesi pirinča? Možda nije problem pirinač, već nešto drugo, pošto kažeš da je već delimično kuvan. Da mu nije dodato nešto? Prosto mi je neverovatno da neko na pirinač reaguje user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 339
13.12.2011 14:31:17   
Anoniman
Zašto ti je neverovatno, Marko se već 3x osuo od njega. Poslednji put sam pokušala krajem septembra i evo juče sam počela opet. Nadam se najboljem.

Yula, napravi pauzu koji dan. Osuo se, kako ćeš znati ako se sutra ne daj Bože pogorša dal i dalje reaguje na pirinač od juče ili na karfiol od danas?

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 340
13.12.2011 14:33:42   
Snelle
Marko je i na pirinač reagovao? user posted image
Nisam u toku, šta sada sve smete da jedete?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 341
13.12.2011 14:42:03   
Anoniman
http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=959256

Da ne kopiram, dugačak je post. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 342
13.12.2011 14:50:14   
Snelle
Paradajz mu ne smeta, a pirinač smeta user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 343
13.12.2011 14:52:31   
Anoniman
Šta da ti kažem user posted image

Kako vaš osip?

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 344
13.12.2011 15:03:38   
Snelle
Pa nije nešto bolje. Logično mi je da bi se osip izgubio da je u pitanju alergija na mandarine, s obzirom da ih već danima ne jede. Ne znam da li razmišljam ispravno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 345
13.12.2011 15:06:55   
Anoniman
Ne znam. user posted image Svojevremeno ste Verus i ti pisale da treba oko 3 nedelje da se iz organizma izščisti alergen (dok ste dojile i bile na dijeti a ustanovljena deci alergija na kazein). 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 346
13.12.2011 15:09:14   
Anoniman
Pošto je oko usta... jel ona trpa stvari u usta? Nećeš verovati, Luka non stop ima nešto u ustima (ruke, igračke), sramota za tako velikog dečaka ali tako je, i izašlo mu je nešto crveno s jedne strane usta. Juče sam razmišljala čime da namažem i namazala sam antibakterijskom kremom (ne vredi da ti kažem koja je, ni ne znam napamet, kupljena je u Grčkoj letos), jer kontam da je to od ruku. Do jutros je bilo malo bolje. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 347
13.12.2011 15:10:36   
Verus
jedva sve iscitah i ne znam sta da mislim! JEdino ko i do sada: izbaciti na sta se sumnja cekati neko vreme (nedelje ili mesec) pa probati opet sa MALOM kol i pratiti...

Bem mu vise...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
13.12.2011 15:30:12   
Snelle
Pa to je za kazein, ne znam da li je ista situacija i kad su drugi alergeni u pitanju user posted image  Whatever, videću kako će biti ovih dana.
Ne trpa sve u usta. Trpala je ruku u usta jedno vreme dok su joj izbijale trojke, ali sada ne.

< Poruku je uredio Snelle -- 13.12.2011 15:33:15 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 349
13.12.2011 22:18:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ne trpa sve u usta. Trpala je ruku u usta jedno vreme dok su joj izbijale trojke, ali sada ne.

Blago tebi.

Ne znam šta da ti kažem, jer Marko se ne osipa direkt oko usta, on se ospe bez nekog reda, po čelu npr, po obrazima, pojača mu se osip koji ima na leđima uvek (nekada u blažem, nekada u jačem obliku). Jedino kada se osuo oko usta je na čokoladu i sladoled, i to se osuo direkt oko usta, ali odmah bih ga umila i  povuklo bi se posle 5-10min.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here