|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
10.12.2011 23:52:12   
Anoniman
Yula, ponovi mi molim te, zaboravila sam, odakle si, možda imam pitanje za tebe. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 301
10.12.2011 23:55:30   
Yula
Ne znam ko ti je to rekao, ja sam procitala gotovo sve tvoje postove i nisam primetila taj ton. Nadam se da ti nisi mene pogresno shvatila negde, mozda sam ja zvucala pogresno, a zaista nisam zelela? Od umora i ovog virusa sam sva sama sebi konfuzna, a kamoli moje misli i recenice. Ne zameri pls.

Znam celu vasu istoriju ishrane, i znam za pirinac, ali vidis, to o ukrstanju mi nije palo na pamet. Ne znam sta da radim sada, sta ti mislis? Koliko kapiram, trebala bih da mu nezavisno od podnevnog rucka u ovom slucaju ciste sargarepe ( fuj ) dam malo pirinca. Ali, kasnije cu svakako morati da ih mesam, vidim svi sve mesaju, jbg. Ili, da mu za sada ovo dajem ovako zajendo, jer cini mi se ad nece biti neke negativne reakcije, pa ubuduce da obratim paznju i ako se javi na nesto reakcija da razdvajam namirnice da bih videla na sta reaguje?

Bogte, ovo je sve tako zbunjujuce... Kada negde drugde pricam/pisem na ovu temu, ostale majke me nekako kuliraju, il' misle da izmisljam il' umisljam user posted image Ali, zaista, ljudi koji se sa alergijama nisu sretali, imaju prilicno cudna shvatanja o tome. A pogotovu ako znaju da zivim u inostranstvu, gotovo odmah budu rezervisani prema mojim problemima, to uopste ne razumem. Odoh sada u off.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
10.12.2011 23:56:02   
Yula
Pariz.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 303
11.12.2011 0:02:39   
Anoniman
Mislim da nema potrebe sada da razdvajaš pirinač i šargarepu, krenula si tako, i furaj sada. Ali bih ti savetovala da nadalje novu namirnicu prvih 72h daješ samu, ako nema reakcije - mešaj. Mešaj sve logično i nelogično. Mene svi gledaju kao ludu što palentu trpam sa voćem, ali šta sam mogla? Ne sme pirinač, ne sme griz (pšenično brašno), pa šta da radim? A moja logika je bila "to je kao da na kukuruzni hleb stavim marmeladu od nekog voća". Ja sam polu-mađarica, naša kuhinja je diskretno slatka, i sve sa svime najnormalnije ide, pa je možda zato meni to sve normlano. user posted image

Ja ne bih davala celu porciju čiste šargarepe (baš fuj), dala bih par zalogaja, i dala bih mleko, i tako dok ne uvedem nešto sa čime bih tu šargerpu mešala (pirinač). Tada bih pokušala dati celu dozu i ne bih dala mleko posle (ako pojede celu dozu kašice). Napravila bih pauzu između kašice i mleka bar 2h ako pojede celu dozu kašice. Daj vode, soka (ja Marku umesto soka dajem vodu u kojoj kuvam voće), da spere grlo posle kašice.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 304
11.12.2011 0:03:33   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Znači, ima više vrsta Allernove. user posted image

Marko sada jede ovako:

00-02h traži mleko, i ne odustaje od noćnog jela, do nedavno je pio 210ml, evo sad mu smanjujem, u nadi da će prestati da jede noću, sad mu dajem 180ml

oko 5.30-6h jede mleko 210ml

oko 8.30-9h jede slatku kašicu (voće mešam sa palentom jer čisto voće proleti kroz njega i brzo ogladni)

oko 11.30-12h jede mleko 210ml

oko 14.30-15h jede ručak

oko 17.30-18h jede nešto (nekada ostatke ručka, nekada ostatke doručka, zavisi čega napravim ujutru više, pošto odmah ujutru spremam svu hranu)

oko 20.30h jede 270ml mleka (do nedavno je bilo 240, ali sada ustvari pokušavam ovaj obrok da pojačam, onaj noćni da smanjim pa da ga nekako izbacimo)

Kada sam uvodila hranu uvek sam davala u 11-12h, (sada u to vreme pije mleko). Dosta dugo je taj obrok bio u 11h. Onda kada smo formirali drugi obrok, imao je taj u 11-12 i onaj u 14-15h. No, zaključila sam da on u 11-12h nije raspoložen za kašičicu jer mu se spava, pa sam rotirala, ujutru mu dam ono što sam davala u 11-12h, a u 11-12h dam mleko, da lakše zaspe.
Kako da napraviš gušće obroke? Nemam pojma, kaži ti meni kako ja Marka da naučim da ne jede na 3 nego na 4 sata? user posted image

Kada smo počeli da uvodimo hranu, davala sam mu mericu manje teglice kupovne kašice (125mg ako se ne varam).
Onda sam prešla na neke Avent-ove plastične (koje su inače za pohranjivanje mleka), one su bile od 180ml, a sada ove koje koristimo su čini mi se 220 ili 240ml.

Odemo danas mm i ja da kupimo Aventove cinijice za zamrzavanje kasica i nadjemo u jednoj radnji bas povolje cinijice, 14€ 10 kom, a na drugim mestima je minimum 20€. Ja ih ishvalim kako su jeftini. Dodjemo kuci, otvorimo kutiju, kad mi kupili bas te cinijice za pohranjivanje majcinog mleka! hehhehe Vratila sma ih u kutiju i nosim se mislju da ih vratim i zamenim za odgovarajuce, ili pak da ih zadrzim, ne znam koliko su prakticne jer u njih staje samo 180ml.

< Poruku je uredio Yula -- 11.12.2011 0:04:19 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 305
11.12.2011 0:06:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Pariz.

Da li možda znaš koji je najjednostavniji i najjeftiniji način slanja nečega iz Pariza sa Srbiju?

Naime, ja za Marka koristim Mustela Stelatopia kolekciju. U Srbiji ulje za kupanje košta od 2200-2800din (22-28eur), a krema oko 2200din. Krema traje oko mesec dana, a ulje nekih 10ak dana (znači, treba mi oko 3 mesečno.
U Parizu to ulje za kupanje košta 13eur, krema isto toliko.

Kuma kada ide za Pariz donese mi, ali baš bi mi odgovaralo da nekako nađem neku vezu bez nje, pošto ona ne ide redovno.

Imam drugaricu u Lionu koja bi mi kupovala i slala, međutim, ako šaljem poštom, poštarina me izađe kao da sam ovde kupila sve, a DHL je preskup.

Imaš neku ideju?

< Poruku je uredio Tash -- 11.12.2011 0:10:20 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 306
11.12.2011 0:09:30   
Anoniman

Odemo danas mm i ja da kupimo Aventove cinijice za zamrzavanje kasica i nadjemo u jednoj radnji bas povolje cinijice, 14€ 10 kom, a na drugim mestima je minimum 20€. Ja ih ishvalim kako su jeftini. Dodjemo kuci, otvorimo kutiju, kad mi kupili bas te cinijice za pohranjivanje majcinog mleka! hehhehe Vratila sma ih u kutiju i nosim se mislju da ih vratim i zamenim za odgovarajuce, ili pak da ih zadrzim, ne znam koliko su prakticne jer u njih staje samo 180ml.

Poklopci su isti i za veće takve činijice, a kada kupuješ činijice bez poklopaca mnogo su jeftinije nego kada kupuješ tako sve u kompletu, pa ti razmisli, možda ti se isplati da ih zadržiš. Ako hoćeš da ubacuješ još obroka (da ima više manjih obroka), te činijice su dovoljne još pola godine. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 307
11.12.2011 0:10:10   
Yula

Mislim da nema potrebe sada da razdvajaš pirinač i šargarepu, krenula si tako, i furaj sada. Ali bih ti savetovala da nadalje novu namirnicu prvih 72h daješ samu, ako nema reakcije - mešaj. Mešaj sve logično i nelogično. Mene svi gledaju kao ludu što palentu trpam sa voćem, ali šta sam mogla? Ne sme pirinač, ne sme griz (pšenično brašno), pa šta da radim? A moja logika je bila "to je kao da na kukuruzni hleb stavim marmeladu od nekog voća". Ja sam polu-mađarica, naša kuhinja je diskretno slatka, i sve sa svime najnormalnije ide, pa je možda zato meni to sve normlano. user posted image

Ja ne bih davala celu porciju čiste šargarepe (baš fuj), dala bih par zalogaja, i dala bih mleko, i tako dok ne uvedem nešto sa čime bih tu šargerpu mešala (pirinač). Tada bih pokušala dati celu dozu i ne bih dala mleko posle (ako pojede celu dozu kašice). Napravila bih pauzu između kašice i mleka bar 2h ako pojede celu dozu kašice. Daj vode, soka (ja Marku umesto soka dajem vodu u kojoj kuvam voće), da spere grlo posle kašice.

Odlicna ideja, samo imam jedan problem sto on i posle vece kolicine kasice place, trazi meme! Pokusacu bas sutra da mu posle kasice dam vodu ili caj od belog sleza ( to sma pocela od juce da mu dajem jer sam videla da ste vi to pili i super je prihvatio ). Inace, vec napisah da se njemu sargarepica veoma dopala, samo grabi kasicicu, i ako napravim pauzu duzu od sekunde pocinje da place! Od kada kretoh sa kasicom, kada ja jedem gleda me kao hipnotisan. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 308
11.12.2011 0:13:55   
Anoniman
On će kao moj Maki među prvim rečima imati "njami njami" user posted image

Odoh da spavam, još se ni skinula nisam a ovaj žderavac će uskoro da se budi... user posted image

Viriću u temu, piši, ja ću odgovarati kada god stignem. Samo polako i strpljivo!

Ne znam dal sam ovde pisala pre koji dan da sam Marku dala da proba čvarke... pa info za sve čija deca su alergična na mleko: u čvarke se stavlja mleko da budu mekši (ja to nisam znala!)! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 309
11.12.2011 0:16:08   
Anoniman
Inače, Marko stalno viče "njami njami". Pojede svoju kašicu, mi sednemo za sto pola sata posle toga i ne možeš ga se rešiti, vuče stonjak, vrišti, tako smo i počeli da mu dajemo hleba, nismo znali šta da radimo. On stalno viče njami njami, i mogao bi stalno jesti. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 310
11.12.2011 0:17:33   
Yula

Pariz.

Da li možda znaš koji je najjednostavniji i najjeftiniji način slanja nečega iz Pariza sa Srbiju?

Naime, ja za Marka koristim Mustela Stelatopia kolekciju. U Srbiji ulje za kupanje košta od 2200-2800din (22-28eur), a krema oko 2200din. Krema traje oko mesec dana, a ulje nekih 10ak dana (znači, treba mi oko 3 mesečno.
U Parizu to ulje za kupanje košta 13eur, krema isto toliko.

Kuma kada ide za Pariz donese mi, ali baš bi mi odgovaralo da nekako nađem neku vezu bez nje, pošto ona ne ide redovno.

Imam drugaricu u Lionu koja bi mi kupovala i slala, međutim, ako šaljem poštom, poštarina me izađe kao da sam ovde kupila sve, a DHL je preskup.

Imaš neku ideju?

Ne znam gde ti zivis, Novi Sad? Mozda nije lose da ti salje autobusom, samo ako ima polazak iz Liona, a msilim da bi trebalo da ima. Za tako malo stvari, ne verujem da bi ista naplatili, pogotovu ako skrene paznju da je to ipak prakticno lek. Eventualno da ih casti sa npr.5€.

Mi smo bas danas gledali tu kolekciju Stelatopia i uzeli smo gel za tusiranje, bas cu potraziti link od parapharmacije u kojoj kupujemo, i mozes videti sta imaju, a mozda imaju ispisane i cene. Parapharmacie su nesto kao apoteke, samo sto prodaju lekove bez recepta, kozmetiku i sve te neke potrepstine za bebe, tipa flasice, mlekca, cucule, ma svasta nesto. Dok sve to isto u obicnim pharmaciama je i do 20% skuplje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 311
11.12.2011 0:20:42   
Anoniman
Važi, ostavi mi ovde link, pa ću pogledati. Hvala ti.

Odoh sada. Laku noć

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 312
11.12.2011 0:20:49   
Yula

Inače, Marko stalno viče "njami njami". Pojede svoju kašicu, mi sednemo za sto pola sata posle toga i ne možeš ga se rešiti, vuče stonjak, vrišti, tako smo i počeli da mu dajemo hleba, nismo znali šta da radimo. On stalno viče njami njami, i mogao bi stalno jesti. user posted image

user posted image Srce malo, bas me podseca na mog Lakija, on kada vidi njegovu flajku, kao da ga sunce ogreje! hehheheh

Vazi, pisaci sutra. Nemas pojma koliko mi znaci sto mogu sa nekim da porazgovara o ovoj temi, nekim ko je prosao to isto i ko me razume.

Laku noc ti zelim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
11.12.2011 0:26:17   
Anoniman
Našla sam http://www.e-parapharmacie.fr/results.cfm?man_id=0&k=mustela+stelatopia

jbt, 9 eur je kupka (ako ja dobro "razumem" francuski), pa mamicu mu njegovu!!! Kakva je to bre krađa u Srbiji!!! user posted image user posted image user posted image )

Ne vidim na sajtu da ima da se prebaci na engleski?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 314
11.12.2011 0:39:42   
Yula
Mi smo kupili ovu

http://www.e-parapharmacie.fr/mustela-stelatopia-creme-lavante--p7964.htm

Ovde na ovom linku je nesto preko 10€, ali mi smo u 'nasoj' parapharmacie platili nesto malo preko 9€, cek sada cu da nadjem link od moje radnje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
11.12.2011 0:49:44   
Yula
Izgleda da ovi nemaju svoj sajt, ne rade preko neta, ali uglavnom su to te cene.

http://www.rosny2.com/W/do/centre/menu/pharmacies-et-parapharmacies/fiche-boutique-PHARMACIE-DE-ROSNY-2---

U Srbiji je sve bezobrazno skupo, dok su npr. pelene duplo jeftinije nego ovde, sto mi govori da nisu original.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 316
11.12.2011 10:55:53   
bojkica
Yula-procitah negde da je tvoja beba imala nesvarene delove kasice u stolici,imala je i moja pri uvodjenju npr.sargarepe,i posle nekog vremena je prestalo,moje misljenje dok se creva nisu navikla na novu hranu.Pitala sam i dr.gastro.kada smo tada bili na kontroli rekao je da to svi mi imamo u stolici i da to nije problem!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 317
11.12.2011 16:18:29   
ishler
Hvala Tashuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 318
11.12.2011 21:17:15   
Anoniman
Hej, čekaj, ja mogu ovo da kupim online i da mi pošalju? U krugu EU ne naplaćuju carinu, jel? Help francuzi, jel mogu da mu pošalju za Mađarsku? Dajte mi prebacite ovaj sajt na engleski. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 319
11.12.2011 22:02:00   
Yula
@Tash,
Verovatno da moze, cek sada cu da pogledam, pa ti javljam.

@bojkica,

hvala ti na informaciji, bas sam se brinula zbog toga.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 320
11.12.2011 22:10:56   
Yula
Sada sam gledala, nisam nasla konkretno za Madjarsku, ali ima istocna Evropa, a mislim da Madjarska spada tu i isporuka kosta 18€, ali porudzbina treba da je veca od 190€. Mozda mogu da ti posalju i u Srbiju, ali ne znam koliko bi ti to bilo pametno. Mislim da ti je najbolja i najisplativija mogucnost slanje po autobusu.

Evo ti link sa polascima autobusa, i ide Lasta nekoliko puta izgleda nedeljno iz Liona za N.S. i BGD. Jeste najbolje da sam kupujes i ne cimas nikoga, ali nekada je bolje ovako. Zavisi doduse da li ta prijateljica moze da ti izadje u susret.

http://www.autoturist-ns.com/autobuske-karte/autobuske-linije-francuska/

< Poruku je uredio Yula -- 11.12.2011 22:19:28 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 321
11.12.2011 22:18:00   
Anoniman
Sad ću da budem bezobrazna i da te pitam: jel imaš možda neku razrađenu varijantu slanja pošiljki autobusom za Srbiju?
Slobodno me odbij, neću se ljutiti user posted image , znam da imaš bebu i da je to sve, posebno zimi, prilično komplikovano sa bebom, posebno za osobu koju ni ne poznaješ.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 322
11.12.2011 22:20:19   
Anoniman
Nisam napisala, a hoću da napomenem: na poslednjoj kontroli pre koji dan, dr mi je rekla da što više ukinem plastične flašice, tj flašice skroz, da se navikavamo na STAKLENU čašu, jer je kod dece u porastu alergija na plastiku i gumu! 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 323
11.12.2011 22:23:11   
Snelle
Ne znam da li je za ovu temu, ali...L mi se pre par dana jako osula oko usana. Pretpostavljam da je to reakcija na mandarinu, jer ne znam šta bi drugo moglo da bude uzrok. Recite mi, da li ste nečime mazale deci osip? Neka krema, mast....?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 324
11.12.2011 22:26:15   
Anoniman
Ja jake osipe mažem kortikosteroidima.
A sada je prvi put jela mandarinu?

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here