|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.12.2011 11:12:25   
Yula
Tash,

prvo da ti se zahvalim do neba na ovako iscrpnim izvestajima. Vase iskustvo veoma puno znaci nama koji smo tek krenuli u borbu sa alergijama kod svojih beba.

Elem, nisam ni znala da ima ova tema ovde na 'bebama', pa cu zato kasnije prekopirati moj post od pr eneki dan sa 'Alergija na km'.

Imam sada jendo pitanjce, poceli smo u ponedeljak, dakle pre 3 dana i danas je cetvrti sa sargarepicom, bebac je to vece poceo da kasljuca i evo stanje mu se pogorsava, odnosno malo jace i cesce kaslje. Ne verujem da to ima veze sa sargarepom, mislim da je nazebao, ALI ipak bih vas pitala, da li kasalj moze da bude reakcija na sargarepu i da li da anstavim sa uvodjenjem? Ja sam bebcu kada je imao 4,5 meseca vec davala sargarepicu, ali smo stali na preporuku doktora, koji mi je rekao da kod atopicnih beba treba pricekati do punih 6m sa nemlecnom ishranom. Tada nije imao apsolutno nikakve reakcije. Stolica mu je normalna, malo gusca sada, ali ok je. Ne osipa se, cak mu se ekcemcic dosta povukao ( skoro je dobio neki blazi vid ekcema, i tretirala sam pantenolom i nekom nesteroidnom kremom za atop.dermatitis i on se bas smanjio ), skoro da ga jedva i ima. Da li dakle, da nastavim sa uvodjenjem namirnica, planirala sam da mu sutra dodam novu namirnicu. Moram ponovo da iscitam sve Tashine postove ovde i da vidim koju cu sada da mu uvedem, mislila sma pirinac?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 276
9.12.2011 16:14:00   
Yula
Ovde izgleda nema nikoga.

Elem, kasalj def.nije simptom alergije jer smo se juce svi kuci porazbolevali i def.je virus. Nastavila sam sa kasicom, a od sutra dodajem i kasicicu integralnog pirinca u sargareppu.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 277
9.12.2011 18:41:47   
ishler
Ok.Mozes li mi reci gde se nalazi,ne mogu je nikako naci.Pooz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 278
9.12.2011 20:59:23   
Anoniman
Yula, moje iskustvo je takvo da se osip pojacava pri svakoj prehladi, bolesti. U takvim situacijama nisam znala da procenim dal je osip reakcija na bolest ili na namirnicu, i nisam davala nista novo jer eto nisam imala zakljucak na kraju na sta se osuo.
Moja beba se osipa na pirinac. Tri puta sam pokusala da ga uvedem, prvi put se osuo posle 10 dana, drugi put posle 5, a treci put posle 3. No, svaki put mu je u vreme uvodjenja piirinca poceo i nos curiti, da sam pomislila da je alergijski (zaboravila sam da pitam dr moze li to biti tako), tako da, mozda se ne osipa na pirinac vec se uvek poklopilo sa prehladom... Ne znam, ali ne dajem pirinac.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 279
9.12.2011 21:02:25   
Anoniman
Ishler, u gornjem desnom uglu imas pretrazivac, ukucas "ekcemi" i izbacice ti. Kucam sa mob pa ne mogu da ti dam link.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 280
9.12.2011 23:46:41   
Yula
Tash, nema osip, osim onaj blagi na licu, i ima ga vrlo malo, varira od dana do dana i nema veze sa trenutnom ishranom jer ga je imao i dok je bio samo na Alernovi. Tretiram pantenolom i to drzim pod kontrolom ( mislim da je to osip od balavljenja ) . Vodicu racuna i kontrolisacu ga naravno kada uvedem sutra pirinac.

Opet imam jedno pitanje. Da li je ok da beba malo bljucne u toku dana? Iako pije AR mleko on je po malo bljuckao, ne uvek, ali bar jednom dnevno po malo. Poslednjih dana se to zaista retko desavalo, ali evo od kada smo uveli kasicu opet je malo bljucnuo sinoc i veceras u dva navrata po malo. Inace super reaguje na kasicu, bas obozava da je jede, veseo je, cak iako je bolestan, zivahan je, sve kao i obicno. Kaka mu je ok, mada nalazim u peleni i nesvarenu kasicu, da li je i to ok? Da li je moguce da bebi treba malo vremena da mu se zeludac navikne na novu hranu, i otuda ovakve pojave? Zaboravih reci da on jede kasicu u podne, i posle toga dobije ostatak mleko, a bljucnuo i juce i danas uvece. Sadrzaj tog "bljuckanja" je bilo mleko, ali ipak vrlo malo obojeno narandzastom bojom.

< Poruku je uredio Yula -- 9.12.2011 23:48:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 281
10.12.2011 21:23:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Opet imam jedno pitanje. Da li je ok da beba malo bljucne u toku dana? Iako pije AR mleko on je po malo bljuckao, ne uvek, ali bar jednom dnevno po malo. Poslednjih dana se to zaista retko desavalo, ali evo od kada smo uveli kasicu opet je malo bljucnuo sinoc i veceras u dva navrata po malo. Inace super reaguje na kasicu, bas obozava da je jede, veseo je, cak iako je bolestan, zivahan je, sve kao i obicno. Kaka mu je ok, mada nalazim u peleni i nesvarenu kasicu, da li je i to ok? Da li je moguce da bebi treba malo vremena da mu se zeludac navikne na novu hranu, i otuda ovakve pojave? Zaboravih reci da on jede kasicu u podne, i posle toga dobije ostatak mleko, a bljucnuo i juce i danas uvece. Sadrzaj tog "bljuckanja" je bilo mleko, ali ipak vrlo malo obojeno narandzastom bojom.

Ne znam da ti odgovorim na ovo pitanje, možda bi to trebala pitati u nekoj uopštenijoj temi.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 282
10.12.2011 21:43:54   
Yula
Tvoj Marko nije bljuckao?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
10.12.2011 22:02:14   
Anoniman
Nešto malo na početku kada je bio još baš malen, dok sam ga dojila. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 284
10.12.2011 22:03:58   
Anoniman
A što se stolice tiče, nisam viđala nesvareno, samo boja stolice i gustina varira od toga šta jede prethodni (ili taj) dan. Npr, od višnje je kakio teget, od blitve zeleno, od šargarepe narandžasto, od kajsije se osetilo na kiselo. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 285
10.12.2011 22:28:22   
Yula
Pa, mislim da je to to. I kod nas je kaka obojena, mada jedna jucerasnja kaka je bila onako, kao cista kasica. Nemam pojma. Ne mogu za svaku kaku da trcim kod doktora, em sto se ovde zakazuje, em sto ce mi dr reci da sam frik. Nadam se da je sve ok, ne primecujem nikakve negativne promene kod njega. A i ovdasnji doktori, nemam u njih poverenja uopste, da mi nema interneta ko zna kakve komplikacije bi mi dete do sada imalo od ove alergije.

Sto se tice bljuckanja, joj, nemam pojma, ove kasice pocetnicke pravim retnjikave, a i kada bljucne ne bljucka kasicu, vec mleko koje je obojeno vrlo malo u narandzasto. Ne znam sta da msilim, stvarno...

U svakom slucju, Tash hvala na odgovoru.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
10.12.2011 22:34:00   
Anoniman
Koliko kašice a koliko mleka daš? Možda mu je puno?

Naime, ja sam primetila da ne treba da dam Marku sok odmah nakon kašice jer imam utisak da svaki put kad podrigne krene da mu se diže obrok (ne povrati), nego prosto pretrpa stomak.
Uvek ga spustim da prošeta 15-20min posle kašice, pa onda dam sok.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 287
10.12.2011 22:37:46   
Anoniman
Evo da malo update-ujem:

IZVORNA PORUKA: Tash

Za sada jede:
- karfiol
- blitvu
- prokelj
- brokoli
- tikvice
- paradajz
- krompir
- šargarepu
- jagnjetinu
- palentu
- čaj od belog sleza
- višnje
- kajsije
- jabuke
- breskve
- kruške
- šljive
- suncokretovo ulje
- luk
- svinjetina
- plavi patlidžan.

- hleb (ne kao obrok, nego onako usput, da ne vrišti "njami njami" dok mi ručamo user posted image
- bundeva

I nigde nisam pisala: so i šećer (od početka uvođenja hrane).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 288
10.12.2011 22:45:03   
Anoniman
Allernova je AR formula? AR je oznaka za ušće formule? Nešto sam se sada zbunila, jer ja nisam primetila da je gušća. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 289
10.12.2011 22:49:55   
Yula

Koliko kašice a koliko mleka daš? Možda mu je puno?

Naime, ja sam primetila da ne treba da dam Marku sok odmah nakon kašice jer imam utisak da svaki put kad podrigne krene da mu se diže obrok (ne povrati), nego prosto pretrpa stomak.
Uvek ga spustim da prošeta 15-20min posle kašice, pa onda dam sok.

Odmah posle kasice mu dajem resto mleka, jer jos nismo dostigli punu kolicinu kasice. Naime, prvi dan sam mu dala, vrlo malo, mozda 1 kafenu kasicicu kasice, drugi dan 2-3, treci dan malo vise i evo danas je dobio punu jednu solju i majku mu, apsolutno nemam predtsavu koliko je to kolicinski i koliko bi trebalo da mu dajem. Znas li ti Tash, molim te, koja kolicina se daje detetu od 6 meseci? Mislim da je pojeo nekih 140-150ml kasice i napravili smo mu 120ml mleka odmah posle. Plakao je za jos, ali cim podrigne sve bude ok, valjda mu tada sve lepo slegne. I da, uglavnom kada podrigne posle klope mu se desi da malo bljucne, ali ne uvek.

On meni tako halapljivo jede kasicu, da je to prosto smesno. Moram da mu brzinom svetlosti dajem kasicice inace place. Mnogo mi je jeshan lol Mada, danas sam malo zakasnila sa kasicom, pa je poceo da se nervira sto mu kasni klopa, jbg.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
10.12.2011 22:56:55   
Yula
Pa, nemam pojma. Ja sam, cini mi se bas ovde citala da je Alernova AR protiv bljuckanja i tu smo i uzeli, jer je moj bebac poceo da bljucka u poslednje vreme sisajuci moje mleko. Ranije je veoma retko bljuckao. Medjutim, sa formulom se stanje nije znacajno popravilo. Vremenom je smanjio sa bljuckanjem, ali i ja gledam da ga posle flasice drzim nekih pola sata ili u uspravnom ili sedecem polozaju. Ako je na stomaku obavezno bljucne. Kada prodje tih neki pola sata, onda ga stavljam na stomak da se igra i sve bude ok, obicno vsie ne bljucka.

Poslednjih dana mu se to bljuckanje bilo bas proredilo, kad od kada kretosmo sa kasicom opet se malo vratilo. Ali, par dana pre toga je bebac poceo obilno da balavi, pa mozda ima neke veze i sa tim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 291
10.12.2011 23:00:48   
Anoniman
Nemaš ticker, koliki je bebac?

Mrzi me sad da ustanem da uzmem limenku Allernove, ali ne sećam se da sam pročitala da je AR. Baš ću pročitati limenku. To bi moralo pisati u onom delu kome je namenjeno, a mislim da samo piše da je za decu sa netolerancijom na mleko.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 292
10.12.2011 23:02:12   
Anoniman
Koliko šargarepe si davala? Možda mu samo ne prija čista šargarepa. Ja je nikada nisam dala čisto. Mešam je ili sa jabukom, ili sa krompirom, ili sa jabukom i palentom. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 293
10.12.2011 23:12:53   
Yula

Nemaš ticker, koliki je bebac?

Mrzi me sad da ustanem da uzmem limenku Allernove, ali ne sećam se da sam pročitala da je AR. Baš ću pročitati limenku. To bi moralo pisati u onom delu kome je namenjeno, a mislim da samo piše da je za decu sa netolerancijom na mleko.

Pise mi na limenci Alerbova AR, i to bas velikim slovima AR, veoma uocljiv.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 294
10.12.2011 23:18:07   
Yula

Koliko šargarepe si davala? Možda mu samo ne prija čista šargarepa. Ja je nikada nisam dala čisto. Mešam je ili sa jabukom, ili sa krompirom, ili sa jabukom i palentom. 

Bebac ima 6 meseci i 4 dana. nisam stigla da napravim tiker, u velikoj sam guzvi, plus smo svi kuci bolesni, ne znam kud cu pre od obaveza. Cim imam malo slobodnog vremena, ovako uvece, sednem za komp da pogledam malo po netu i uputim se u uvodjenje kasica. I sama znas kako je kompleksna nasa situacija i da nema mnogo majki sa kojima mozemo da podelimo svoja iskustva i da dobijemo valjane savete.

Inace, kako da mesam kasicu kada smo je tek uveli, morala sam da je dajem cistu, ali eto, danas je dobio sa jednom kafenom kasichicom pirinca, sutra cu staviti dve, a preksutra 4, to ce vec biti nesto. Iako bebe obicno imaju konstipaciju od sargarepe i pirinca, moj bebac nema tih problema, on kaki 1 do 3 puta dnevno, ali od kada kretosmo sa pirincem ( danas ) kakio je 2 puta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
10.12.2011 23:22:22   
Anoniman
Nije me mrzelo da ustanem, na mojoj to ne piše. Jel to znači da postoji više vrsta Allernove?

user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 296
10.12.2011 23:26:11   
Yula
Bas cu sutra da pazim na kaku, i ako bude bilo nesvarene sargarepice, smanjivacu kolicinu sargarepe u korist pirinca.

Nego, ne rece mi koju kolicinu treba da dajem bebi kasice? Moj L. jede kao zmaj, cini mi se i tvoj Markic, i zaista nije debela beba, izgleda bas super.

Imam jednu nedoumicu i molila bih te za pomoc. Naime, moj L. jede 4x dnevno na 4h, to je sam sebi tako odredio. Danas nesto razmisljam, poslednjih dana je poceo malo ranije da trazi mleko, mozda cak i na 3.5-3.45h, ali dobije ga na 4h. Pije dakle 4x240ml mleka. Kada mu kompletno uvedem ovaj nemlecni obrok koji pada u podne, kako da izvedem da mi dete ima vise manjih obroka, jer mislim da je malo samo 4 obroka dnevno, ipak je on mali. Vidim, zene daju bebama po 6 obroka dnevno i posto sam cula da su kasice manje kaloricne od mleka, bebac ce svakako traziti ranije da jeki, pa, molim te za savet kako da rasporedim obroke. Ili, ako ti nije problem da mi napises kakav je bio vas raspored kada ste uveli prvi, a posle i drugi i ostale nemelcne obroke;

Unapred ti se zahvaljujem.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 297
10.12.2011 23:28:19   
Yula
Da ne trazim sada fotoaparat, evo ti linkica, vidi tu, ima i slika.

http://www.novalac.fr/fr/gamme/formules/novalac-lait-allernova-ar.html

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 298
10.12.2011 23:34:54   
Anoniman
Molim te nemoj da me shvatiš krivo kada neke stvari pišem, imam malo čudniji stil pisanja (kažu žene), često zvuči da sam gruba i nadrndana, a nije tako (jeste po nekada user posted image ), nego se često desi da čitam sa mobilnog i pišem sa njega a usput mi deca jašu po glavi, pa to može zvučati svakako. user posted image

Uglavnom: moja dr iz Dečije bolnice reče sledeće:
Kada daješ nešto novo, daješ samo na vrh kašičice - da lizne, i čekaš 72h da vidiš ima li reakcije. Ja nisam baš tako radila. Prvi dan jesam davala na vrh kašičice, drugi dan 3 vrha, treći dan 5 vrhova. user posted image Ako se ništa ne desi, smatrala sam namirnicu uvedenom, i nastavila sam da je dajem najnormalnije.
Sledeće što mi je rekla: kada uvodiš namirnicu, daješ je samu, ne mešaš sa drugim namirnicama, jer po nekada daju ukrštene reakije. Lupiću: možda će se osipati na kombinaciju šargarepa-jabuka, a neće na šargarepa-krompir. Tako bi bilo zgodno da znaš dal se osipa baš na samu namirnicu ili na kombinaciju.
To kada sam uvodila namirnicu (to lizanje kašičice 72h), to nisam povezivala sa obrocima, davala sam između obroka, u sred igre.

Kod mene na spisku stoje namirnice redosledom kojim sam ih uvodila.

Naime, počeli smo sa pirinčem, ali se osipao, ja nisam shvatala da je od pirinča. Dodala jabuku on dobro oči nije iskopao od češanja, pa sam ukinula, dala šargarepu, osuo se, ukinula je. Onda sam davala pirinač dok jednom bukvalno tokom obroka nije počeo da se osipa, i do kraja obroka mu je celo lice bilo crveno. Tada sam odlepila i ukinula sve, i vratila se Allernovi. Otišla sam kod dr, i ona je rekla da cvetanje breze (tada je cvetala breza) daje ukršene reakcije sa jabukom, šargarepom, krompirom, višnjom, celerom i zeleni (čini mi se, proveri negde pre sam pisala), i tako je došlo do toga sam uvođenje hrane počela od karfiola, koji mi je podloga za mešanje sa svim ostalim povrćem (umesto krompira i pirinča).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 299
10.12.2011 23:44:51   
Anoniman
Znači, ima više vrsta Allernove. user posted image

Marko sada jede ovako:

00-02h traži mleko, i ne odustaje od noćnog jela, do nedavno je pio 210ml, evo sad mu smanjujem, u nadi da će prestati da jede noću, sad mu dajem 180ml

oko 5.30-6h jede mleko 210ml

oko 8.30-9h jede slatku kašicu (voće mešam sa palentom jer čisto voće proleti kroz njega i brzo ogladni)

oko 11.30-12h jede mleko 210ml

oko 14.30-15h jede ručak

oko 17.30-18h jede nešto (nekada ostatke ručka, nekada ostatke doručka, zavisi čega napravim ujutru više, pošto odmah ujutru spremam svu hranu)

oko 20.30h jede 270ml mleka (do nedavno je bilo 240, ali sada ustvari pokušavam ovaj obrok da pojačam, onaj noćni da smanjim pa da ga nekako izbacimo)

Kada sam uvodila hranu uvek sam davala u 11-12h, (sada u to vreme pije mleko). Dosta dugo je taj obrok bio u 11h. Onda kada smo formirali drugi obrok, imao je taj u 11-12 i onaj u 14-15h. No, zaključila sam da on u 11-12h nije raspoložen za kašičicu jer mu se spava, pa sam rotirala, ujutru mu dam ono što sam davala u 11-12h, a u 11-12h dam mleko, da lakše zaspe.
Kako da napraviš gušće obroke? Nemam pojma, kaži ti meni kako ja Marka da naučim da ne jede na 3 nego na 4 sata? user posted image

Kada smo počeli da uvodimo hranu, davala sam mu mericu manje teglice kupovne kašice (125mg ako se ne varam).
Onda sam prešla na neke Avent-ove plastične (koje su inače za pohranjivanje mleka), one su bile od 180ml, a sada ove koje koristimo su čini mi se 220 ili 240ml.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here