Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.11.2011 22:36:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Mada, sigurna sam da se odmah prvi dan pokaze reakcija. Marku se na pirinač prvi put pojavila reakcija posle 10 dana, drugi put posle 5 dana, treći put psle par dana, to treći put je bilo ukršeno sa curenjem nosa, pa ne znam dal se osuo od pirinča ili od nosa. Dejana, batali jabuku mesec dana, tada probaj opet. Tako ja pirinač probavam, otprilike na svakih mesec dana. Inače, dajem Marku već neko vreme hleb. Obični beli hleb. Nekada pojede svega par zalogaja, a nekada skoro celo parče (bez korice). Da li to znači da sam uvela pšenično brašno i gluten? Danas smo vadili krv, eozonofili nikad bolji, još su niži nego pre tri meseca.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.11.2011 23:26:43
|
|
|
|
dejana007
|
Dejana, batali jabuku mesec dana, tada probaj opet. Tako ja pirinač probavam, otprilike na svakih mesec dana. Hvala tash na odgovoru, ali ja bih odlozila duze. pre par dana ga vodila kod lekara. davala mu po parce i sve bilo o.k, onda resila da mu dam celu, pa mu buknulo lice, telo, sve plikovi i crvenilo. pa vristao jadnicak. pio sirup za alergije, toliko se prepala da cu sacekati jedno 3 meseca. tash ja mislim da jesi. Inace ja nikoli dajem zitarice milupine koje sadrze gluten. to fino podnosi.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 3:05:00
|
|
|
|
Verus
|
Tash divne vesti! Da, uvela si gluten Hej, pa jos malkice i izraste Mare iz alergija. Nek se nose
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 4:00:58
|
|
|
|
milia
|
I mi smo muku mucili s alergijama do skoro. Moja mala se osipala na sve i svasta, a kad je imala 2 god smo lezale 5 dana na infuzijama i urbazonima u bolnici, a od jake koprivnjace. Aerius je pila duugo. Na mleko je prerasla alergiju tek sa 2.5 god. A dojila sam je 21 mesec, kaze dr iz Tirsove da je to bio dobar potez. Sada, na poslednjem testu, pojavila se neka travka kao potencijalni alergen, a hrana ne! (Ma i lekovi su nas mucili, aminoglikozidi, penicilini, sumnja na svasta.) I onda dete poraste i izraste iz svega, ali treba docekati i uloziti mnogo snage u ishranu! Citam sta pise Tash o kombinovanim alergijama, i to smo postovali, i slicne jelovnike imali, pa je sve proslo, ako je za utehu, samo strpljivo!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:12:07
|
|
|
|
Anoniman
|
milia Mnogo mi znači tvoj post!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:14:07
|
|
|
|
magde
|
mila jel si ti sklona alergije....evo i moj jovan na taj kazein u mleko i mlecne proizvode
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:21:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Magde sad pročitah za vašu alergiju...Nadam se da ćete je vremenom prerasti.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:39:20
|
|
|
|
milia
|
Verovali ili ne, nemam alergije ni na sta, niti sam ih ikada imala. Moj suprug ima tu tzv. atopsku konstituciju, suva koza, povremen svrab, ali nema razvijene alergije na hranu ili polen. A dete od mesec dana do punih 7-8 meseci je imalo crvene upaljene ekceme po kozi, iza kolena, uha, onda suve ekceme na licu i butinama, stomaku. Kad sam joj prvi put dala malo jogurta ili sira, nadulo joj se lice, crvenilo oko usta, ma sve do cela. Kupala sam je sindetima, s malo maslinovog ulja u vodi, mazala svim tim emolijentima. S obzirom da je alergija stvar imunog sistema, nega koze je samo pomoc, a vreme je najbolji lek! Sto se mleka tice, pila je hipoalergene formule sve dok test nije pokazao negativno! A sad pije vise od 500 ml mleka na dan, jede sladolede i slatkise. Ne jede hranu s vestackim bojama i aditivima. Alergicna je na tobrex, ali penicilin je dokazan negativno. I tako dalje, da ne sirim pricu, ali imamo puno iskustva, pa ako nekog nesto zanima... Inace, probiotici su od velike pomoci! Pila je mesecima probioimuno kid i probiotoke raznih vrsta, posebno sa kulturom Lactobacillus rhamnosus.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:42:49
|
|
|
|
magde
|
a ja samga mazala sa kortiko kreme uzzas a on celo crveno svrbi se ko lud sirotp dete..jovan pije zirtek ako ti je to poznato mila inace ja sam alergicna
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:50:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni rekoše ni slučajno ProbioKid Immuno zbog Lactobacilusa (alergija na kazein). Ako dobro shvatih, Lactobacilus je izolovan iz mleka. Jao Milia, kako tvoj post uliva nadu! HVALA TI DO NEBA, ULEPŠALA SI MI DAN! Znaš, lekari pričaju treba vremena, i pomirila sam se sa tim (u početku mi baš to i nije išlo, nisam mogla da prihvatim), čak sam prihvatila i činjenicu da možda neće prerasti, ali se mnogo rastužim na tu pomisao. Ne mogu da zamislim da mu ne dam čokoladu! Kako vreme prolazi, sve sam više u "strahu" (namerno pod navodnicima) da neće prerasti. Potajno sam se nadala da će proći sa godinu dana, i kako je bilo leto, promene su se povukle, i kada su počele da se vraćaju... malo sam pala u depru, ali, onda sam se sabrala. I meni divlja ekcema na prstu, pa i njemu se pojavio na leđima (daleko je od divljanja, ako ovako ostane celu zimu niko neće biti srećniji od mene )... jesen je... tako to ide... magde, odoh da čitam za vas.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 15.11.2011 23:58:26
|
|
|
|
milia
|
Zirtek nije pila. Ali vi svakako slusajte vaseg dr. Kortiko kreme smo izbegavali kad god smo mogli. Jeste tacno to za laktobacilus, mi smo narucivali neke iz inostranstva, toboz specijalno za alergicnu decu, vise ne znam koliko je sta pomoglo, ili smo se samo trudili da bi se trudili. Kad smo presli na probio imuno nista se nije desilo! Zumanac nije jela do posle prve godine, a kamo li belanac! A opet je primila MMR vakcinu Ko bude napravio pomak na polju, sve cescih, alergija na svetu, sigurno ce dobiti Nobela Nadam se da ce sve bebice prerasti alergije, zaista treba puno strpljenja, zivaca i vremena! A kada sve prodje, onda je svaka solja mleka koju dete popije duplo veca sreca za mamu. Ih Tash, moja devojcica je prvi slatkis - iz domace radinosti sa crnom cokoladom probala sa 16 meseci! Do sada je vec sve nadoknadila! Tako ce i tvoj Marko.
< Poruku je uredio milia -- 16.11.2011 0:09:54 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 16.11.2011 0:43:29
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
elem da se i ja upisem dajem mihajlu pa ima jedno nedelju ipo dana pirincane kasice Baby King ,pre par dana primetih mu crvenilo oko usta,izgleda kao flekica,i ispod brade,na drugim delovima i prevojima nema.....pomislim d a nije u pitanju mleko jer se te prave sa mlekom,izbacim ih i danas kupim Lino koje se mesaju sa vodom,na pola hranjenja opet flekice kao i obicno...nestale su nakon sat ipo vremena....da li je alergija ili niije?zovem ujaka koji je lekar ,nije pedijatar al ajd lekar je...njegovo misljnje je da su te instant kasice pravo sra**** i da probam da kuvam obican pirinac,jer u tim kasicama ima ko zna kakvih enzima i konzervanasa...i da je to bila verovatno reakcija na te enzime i hemiju nego na pirinac i mleko...elem kuvam sutra pirinac....pa sta bude...povrce jede normalno i nema nikakvih reakcija...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 16.11.2011 8:11:07
|
|
|
|
dejana007
|
tackica jeste jedan vid alegrije sigurno, jer tako imao ispod oka moj nikola kad mu davala jabuku, pa posle buknuo. Ne verujem da ne valjaju vec njemu ne prija. ja dajem hipove pirincane, nikad nije imao reakciju. a kad mu kuvam pirinac kuvam integralni, a mrzi me ujutru da se bakcem s tim. ovo je brze
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 17.11.2011 23:59:55
|
|
|
|
dejana007
|
opet ja. izgleda mi da smo odreagovali i na jogurt. desni obraz mu je buknuo (i levi je ali manje) i jos uvek mu je hrapavo iako mu danas nisam dala. dal je moguce da reaguje na neke kiseline (jabuka, jogurt...). sacekacu da ga prodje, da mozda nije neka spoljna iritacija, pa cu opet poceti sa kasicicom, dve jogurta pa cu videti...
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.11.2011 13:12:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Juce je Marko capio Lukinu solju mleka u trenutku moje nepaznje. Sva sreca bila je uglavnom prazna, svega par kapi je ostalo, ali olizao ju je skroz, ni tragovi nisu ostali na solji. Fras sam dobila! Malko je crven oko usta, mislim od vetra, na ledjima malo jaci osip nego prekjuce, ali to opet varira nevezano za bilo sta.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 3.12.2011 0:03:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Bili smo na kontroli danas, dr prezadovoljna. Neće da mu menja mnogo ishranu. Mogu da uvedem bundevu, cveklu i kupus. Rekla sam da mu dajem po malo hleba, i pitala dal to znači da može griz? Kazala je da se deca jako lako senzibilišu na pšenično brašno, i da ako sam davala, može i dalje, ali jako malo, i retko. Nikako svaki dan. Rekla je da idem kod moje dr u DZ da vidim gde je zapelo sa papirologijom za vakcinaciju. Dr iz DZ je to trebala poslati na komisiju još pre leta, i dr iz Dečije bolnice kaže da bi onda Marko već trebao da je prošao komisiju (dr iz Dečije je u komisiji), a nije... tako da papiri ili nisu poslati ili nisu poslati na vreme. Uglavnom, ona ne bi menjala negu i ishranu, već bi sada gurala vakcinaciju. Takođe, rekla je da se poboljšanje atopičara najbolje vidi kroz psiho - motorni razvoj deteta (govor, hod, zubi...), te da ona smatra da smo mi super! Kontrola sa krvnom slikom za 3 meseca! Pa tada će već biti proleće, jedva čekam!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 5.12.2011 15:00:58
|
|
|
|
ishler
|
Dobar dan, Moja beba je stara 4,5 meseci. Od 2 mesecaa ima ekcem i seboreicni dermatitis u vidu temenjace, sve smo probali u to svrstavam mustelu,linolu,dermalex itd. Na kraju smo dosli do dermatologa koji nam je jedini prilicno pomogao,prvo kortiko pa odrzavanje vitamiskom kremom koju on pravi,kupamo se samo seba med sapunom,i kosili samponom. Da ne promasim temu pisem sve ovo jer u stanju mirovanja ima samo crvenilo blago oko vrata,sto ne mogu tretirati kao pojavu alergije na hranu, Pre 3 dana smo krenuli sa pirincanim pahuljicama bez ad posto je dojim. Prva dva dana ok bez simptoma,trecu noc katastrofa,budjenje na pola sata i uzasni gasovi. Nije se osula,samo to. Sada ne znam sta dalje,da li nastaviti to,probati drugo?Da li to moze biti alergija na pirinac? Molim za savet Hvala u napred
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 5.12.2011 16:45:36
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
koliko ja znam retko ko ima alergiju na pirinac....zato se ono i uvodi pre svih zitarica,jer je najmanji alergen...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 5.12.2011 20:16:38
|
|
|
|
Verus
|
ishler: tashin sin je alergican na pirinac, tj. ne znam da li je uspela da to prevazidje sa njim ili ne. Nama je pedijatar rekla da pocnemo sa razanom kasicom jer je manji alergen od pirinca: tako da ipak, moze biti i on alergen, samo je dobro podnosljiv od strane vecine beba....
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 5.12.2011 21:36:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Nakon trećeg pokušaja uvođenja pirinča, nisam više probavala. Sad uvodim bundevu, pa ću cveklu, pa griz, pa kupus, pa onda možda probam opet pirinač. Ishler, ja sam dobila preporuku da deci sa ekcemom ne treba davati tu gotovu hranu (pirinčane cerealije, gotove kašice). BTW, ti si stvarno u Egiptu?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.12.2011 1:25:17
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
mi sa pirincem nemamo problema,ima ga u svakom obroku....i bundevu je jeo,jedino mleko...jos stojimo u mestu....
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.12.2011 11:47:02
|
|
|
|
ishler
|
Zdravo, ne znam da li je to alergija,jer juce nije jela, a imala je opet nocas gasove.(pre mislim da su zubi,jer glodje sta stigne). Njoj je inace osetljiv stomacic imala je bukvalno od 5 dana do skoro grceve Probacu opet danas pa cu videti,pedijatar mi je preporucio po malo da bi se navikavala..... Sto se tice kasica sve cu praviti,inace sam protivnih kupovnih. Za pirincane pahuljice mi je receno da ne prave probleme,za razliku od skuvanog pirinca koji zatvara ,sta ti mislis o tome? Kako si ti davala?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.12.2011 12:09:55
|
|
|
|
ishler
|
Jos jedno pitanje, postoji li tema o ekcemima?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 8.12.2011 10:56:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni rekoše da ništa od "instant" hrane ne dajem (mada dajem paletnu, a ona je instant). Uglavnom, ja ne dajem te gotove pir.cerealije, davala sam običan pirinač, međutim, on se osipa na njega. Čitaj ovu temu od početka, ja sam je otvorila i pisala sam sve što sam radila. Inače, uvela sam bundevu ovih dana, i juče sam mu dala dva zalogaja čvaraka, noćas ga je baš mučio stomak.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 8.12.2011 10:58:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ishler Jos jedno pitanje, postoji li tema o ekcemima? Ima
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.